Tipy z AliExpressu: 10 zajímavých pomocníků do kuchyně

Lenka Rutteová
Publikováno 24. srpna 2017

Vaříme doma pořád, a tak jsme i pro vás vybrali 10 kousků z Aliexpressu, které byste mohli nejen při vaření ocenit. Nákupy z Číny nejsou nic složitého, pomůže vám náš návod jak nakupovat na AliExpress.com.

Ušetřete další až 4 % z nákupu na AliExpressu

Cashback Tipli.czJe to jednoduché. Nejprve se zdarma zaregistrujte v cashbackovém portálu Tipli.cz. Do AliExpressu se poté proklikněte přes odkaz na webu Tipli.cz. Získáte tak až 4 % z celého nákupu zpět na svůj bankovní účet.

Jak je to možné? E-shopy běžně vyplácí provozovatelům internetových stránek provize, pokud jim přivedou nového zákazníka. Tipli.cz a další cashbacky tuto myšlenku dotáhly ještě dále, o svou provizi se rozdělí se zákazníkem.

PS: Při registraci na Tipli.cz získáte na uvítanou bonus až 300 Kč.

Zaregistrovat se do Tipli

  1. Tipy z AliExpress: 10 zajímavých věcí na kolo

    Držák na pokličku a vařečku

    Kuchyňskou linku neustále máme potečenou vodou z pokliček, na vařečku či naběračku si musíme vyndat talířek – ale obojí zabere v kuchyni příliš mnoho místa. Chytrá vychytávka stojánku na pokličky a zároveň podložky pod vařečku, lžíci či naběračku ušetří spoustu místa, ale i mrzutostí.

    Stojánek je vysoký 21 cm, takže s elegancí zapře i větší poklice z větších hrnců a kastrolů. I větší naběračky do něj snadno odložíte, ale ani malé lžičky se na něm neztratí. Koupit je lze za čtyři a půl dolaru. A vezměte rovnou i pro kamarádku, jistě se jí totiž bude líbit.

  2. Tipy z AliExpress: 10 zajímavých věcí na kolo

    Časovač na vajíčka

    Také vajíčka neustále převařujete nebo naopak nedovařujete? Základem úspěchu u vaření vajíček na hniličku je podobná velikost všech vařených vajec. A pak také ten správný čas, který ve vroucí vodě pobudou. Nemáte po ruce minutky? Nebo si prostě pořád nepamatujete, kolik času potřebují vajíčka k tomu, aby byla uvařená tak akorát?

    Vsaďte na časovač vaření vajec, který čas měří nikoliv na vteřiny a minuty, ale na to, jak moc mu vroucí voda změní barvu uvnitř. Začíná na červené barvě přes celý vnitřní obsah. Množství červené se postupně, s délkou varu, snižuje. Na časovači je stupnice, podle které poznáte, zda je vejce teprve naměkko, středně uvařené anebo již natvrdo. Měřič koupíte za něco málo přes jeden a půl dolaru.

  3. Tipy z AliExpress: 10 zajímavých věcí na kolo

    Silikonová nálevka na hrnec

    Slévat polévku z hrnce do menší nádoby nebo třeba vylévat olej z pánve do nádobky, to není někdy až tak jednoduché, jak se na první pohled mohlo zdát. Občas se nějaká nehoda stane a polévka, nálev či třeba právě olej tečou všude – hlavně tehdy, když hrnec nebo pánev znovu postavíme a zapomeneme na utření okraje.

    Pokud ale použijeme nalévací nástavec na hrnce i pánve, bude po nehodách. Nalévací nástavec je silikonový, takže svůj tvar přizpůsobí podle potřeb. Za jeden dolar a pár centů může být i vaše.

  4. Tipy z AliExpress: 10 zajímavých věcí na kolo

    Forma na dlouhé ledíky

    Jdete ven, jedete do práce, na výlet nebo jdete třeba pracovat na zahrádku a potřebovali byste s sebou mít chladné pití, abyste v tom vedru úplně neuvařili? Tak si vyrobte podlouhlé ledové kostky vhodné právě do PET lahví, co si budete brát s sebou.

    Ledové kostky jsou podlouhlé, ale poměrně mohutné, proto vám v pití vydrží celkem dlouho a jistě vás nenechají ve štychu, až budete potřebovat zchladit. Tvořítko na podlouhlé kostky ledu je za necelé dva dolary a ve dvou barvách.

  5. Tipy z AliExpress: 10 zajímavých věcí na kolo

    Opakovaně použitelná kávová kapsle

    Cena kávových kapslí do Dolce Gusto kávovarů už vás trápit nemusí. Ani chuť kávy, která je do nich nasypaná. Pokud vám nevyhovuje jedno (tedy cena jednorázových kapslí) nebo druhé (čili chuť kávy z nich), případně obojí, můžete si koupit kapsle pro opakované použití.

    Za necelých 2 a čtvrt dolaru tak budete moci pít kávu z kávovaru, ale s minimálními náklady. A hlavně si do kapslí budete moci dát přesně tu mletou kávu, která vyhovuje právě vám!

  6. Tipy z AliExpress: 10 zajímavých věcí na kolo

    Vždy připravení pomocníčci

    Přemýšlíte, kam si odložíte příbor, když jste ochutnali, co vaříte, ale ještě je potřeba pokrm doladit? Jak elegantně nechat pokličku na hrnci nazdvihnutou, aniž by na druhé straně skapávala sražená pára na sporák nebo na stůl? Nebo o co si ořít smartphone, když do něj potřebujete nakukovat kvůli receptu?

    Zkuste malé a vždy připravené silikonové pomocníčky. Jsou navržení do tvaru lidského těla v mírném podřepu, s předpaženými pažemi. A budete se divit, kolik možností využití tento tvar nabízí. Díky silikonu jsou pomocníčci hygieničtí, ale i poddajní. A to je přesně to, co v kuchyni potřebujeme.

  7. Tipy z AliExpress: 10 zajímavých věcí na kolo

    Brousek na nože

    Ten, kdo nevládne schopností naostřit si nůž o ocilku, jistě ocení ostření pomocí speciálně vybroušených kamenů, postavených právě do takové pozice, aby nůž zvládly nabrousit natolik dobře, že s ním pak ukrojíte vše, co bude v kuchyni potřeba.

    Kameny jsou zabaleny do plastu tak, aby se vám dobře používaly. Ostřič na nože má ergonomicky tvarované místo pro její uchopení, takže vám ruka během broušení nesjede k noži. Kameny jsou čtyři – v nižším otvoru jsou ty hrubší, které nůž více obrousí a zbaví ho té nejvýraznější „tuposti“. Druhým, otvorem protáhnete nůž v momentě, kdy budete chtít ostří už je dohladit a dovést k dokonalosti, případně tehdy, když nůž používáte a chcete ostří pouze oživit.

  8. Tipy z AliExpress: 10 zajímavých věcí na kolo

    Papírová sítka na čaj

    Rádi si připravujete vlastní bylinkový nebo ovocný čaj? Jen malé množství, do hrníčku? Už si nemusíte ničit vitamín C kovovým sítkem. A ani nemusíte dělat celou konvici, ve které je plastové sítko. A ani ono nezachytí vše, a tak vám v čaji často plave drobení, které vám sice třeba nevadí, ale když chcete čaj nabídnout hostům…

    Co takhle pořídit si pytlíčky na čaj? Mají v horní části stahovací šňůrku. Díky ní a díky použitému materiálu si čaj zachová přesně ty vlastnosti, které od něj čekáme. A nebude nám v něm plavat ani smítko. Jaký čaj si v nich uvaříte jako první? Meduňku anebo třeba voňavé maliny?

  9. Tipy z AliExpress: 10 zajímavých věcí na kolo

    Skládací nádobí

    A začít můžete například skládací nálevkou. Vejde se po složení i do toho nejmenšího šuplíčku. A když ji rozložíte, máte plnohodnotnou silikonovou nálevku, kterou například do PET lahve stočíte úplně vše, co potřebujete. Třeba výživný kuřecí vývar na náročnější túru po kopcích!

  10. Tipy z AliExpress: 10 zajímavých věcí pod stan

    Stín vám otevře láhev s pivem

    Asi není nikdo, kdo by si nevybavil lodě z dlouhé ságy Star Wars. Pokud jste jejich příznivci, zároveň si rádi pochutnáte na pivu, můžete skloubit obojí a pořídit si otvírák na lahve právě ve tvaru jedné ze StarWarsovských lodí. Tak jen pozor, ať na vás nevyšlou laserový paprsek, kdyby si náhodou usmysleli, že stojíte na špatné straně barikády…


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy z AliExpress


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás