Pavelkovo skrblení 64: Sex, letadlo a cestování přes Fireflies

Michal Pavelka
Publikováno 12. října 2015

„Můžeš se mnou večer někam zajet? Mohlo by se ti to líbit,“ nabídla mi dlouholetá kamarádka.

Tvářila se tajemně, jako kdyby neměla partnera na swingers party, a tak jsem souhlasil, převlékl si slipy a večer ji vyzvedl autem.

Jeli jsme na samotu v jedné sudetské vesnici. Přivítala nás usměvavá třicítka a zavedla nás do místnosti s různými masérskými mučidly. Po chvíli se vrátila s kávou a notebookem a začala mi vymývat mozek.

Byla zástupkyní cestovní kanceláře, jestli to tak jde nazvat, s názvem Fireflies. Představila mi celý projekt. Funguje tak, že já si zaplatím balíček – v různé výši od devíti do devadesáti tisíc. A můžu cestovat.

Navíc můžu shánět kulichy, teda pardon další zákazníky, a díky nim vydělávat na další balíček. Podle toho, jaký balíček si objednám, mám různě velké bonusy. Navíc, když nějaký můj kulich někoho sežene, mám bonusy i z něj.

„To je letadlo, ne?“ zeptal jsem se.

„Ne, není,“ ujišťovala mě paní. „To je jen jiný druh marketingu. Co ušetříme na reklamě, to můžeme vrazit do našich klientů.“

Doma jsem hned začal o společnosti zjišťovat více. Kupodivu jsem žádná seriózní hodnocení nenašel, jen diskuse, v nichž věční šťouralové jako já kritizují a evidentně zainteresovaní občané společnost vychvalují.

I kdyby byla služba jakkoliv výhodná, mě zkrátka svazuje skutečnost, že balíček musím v nějakém časovém horizontu vyčerpat, přestože se mi nikam cestovat nechce. Navíc si neumím sám sebe představit, jak někoho ukecávám, aby se do projektu zapojil, a přitom neprozradil, že čím víc on bude cestovat, tím více já budu vydělávat.

Když jsem se odmítl angažovat, dostal jsem aspoň vizitku. S tou swingers party jsem nebyl zase tolik mimo mísu, paní si vydělává i sex-kaučinkem a terapiemi umožňujícími osobní růst.

Myslím, že nejvíce ušetřím, když vizitku zase rychle ztratím.


PZ
Petr Zelina 18.10.2015 – 22:28

Souhlas. Fireflies = veliky, ale opravdu veliky podvod. Znam vic lidi, kteri prisli diky nim o slusne penize. VYHNETE SE JIM!!!

Odpovědět

A
Anezka 02.02.2016 – 23:21

Co je to ten Firefis? Muze mi to, prosim, nekdo vysvetlit? Dekuji moc za odpoved.

Odpovědět

P
Peťa 24.10.2016 – 07:40

Souhlas.. taky mi nedávno "kamarádka" nabídla tuto neuvěřitelně skvělou příležitost.. Po půl hodině jsem nemohla uvěřit, že je kamarádka tak stupidní a nepozná klasické letadlo a ještě je schopná se zeptat, co si myslím a že bych měla příště pozvat i svého přítele :D a zástupkyně kanceláře.. očividně "kartářka" ..která pozná, které "modely" pro tuto společnost "zblbnout". ...takže rychle pryč!

Odpovědět

A
Adam 02.12.2016 – 21:13

Přesně, také jsem se setkal s koučkou, která mi nejdříve čistila karmu, abych vydělával víc peněz. Poté mi nabídla, že by jsme mohli někam zadarmo létat a pomáhat lidem, načež přijela s druhou kozou a začalo vymývání o tom, jak je to neuvěřitelně skvělé létat se stejně srdíčkově skvělýma lidma jako jsem já...

Odpovědět

E
Evca 10.03.2017 – 18:32

Jen pro informaci Vas nevericich Tomasu :-) multilevel marketing,ktery nazyvate letadlem je obchodni praktika,ktera se vyucuje na Vysoke skole... A jak Vy rikate ,,letadlo,,coz se nazyva finacni hra,je v Čr zakonem zakazana cca 10let. Me kamaradka taky takto pozvala,tak jsem zkusila pres jejich portal vycestovat. No a musim rict,ze je lepsi dostat provizi za to kdyz nekomu doporucim uzasny portal a dostanu za to nejakou korunu k dobru,nez kdyz jim reknu ze cestovat s Firotourem je super a ma na tom akorat ta cestovka... To je jen muj uhel pohledu :-) je potreba aby kazdy posoudil sam...

Odpovědět

L
Lucka1 08.04.2017 – 17:49

Využívám služby FireFlies na svých cestách a jsem velice spokojená. :-)

Odpovědět

m
mona 08.04.2017 – 21:22

S Fireflies portálem cestuji 2 roky, poskládám si dovolenou, tak jak mi vyhovuje a za zlomek ceny, než co bych dala přes cestovky, s kterými jsme před tím také jezdili. Nemohu říct, že bych byla nespokojená s CK, ale nikdy se mi nestalo, že bych dostala od nějaké CK podíl za to, že jsem ji přátelům doporučila a vím, že oni s ní vycestovali.

Odpovědět

E
Eduard 29.05.2018 – 14:01

Taky jsem měl to štěstí se potkat s "obchodníky" ze společnosti Fireflies. Dle mého je to podvod jako noha. Typická pyramida. Kdo chce cestovat, vezme za své jiné varianty než tuhle ohranou písničku.

Odpovědět

P
Petra 22.07.2018 – 06:29

Zdravím Evcu a Lucka1 pokud je to tak skvělé, tak poprosím napište mi na muj email petrafelgrova@gmail.com velice ráda bych vás kontaktovala a pohovořila o fireflies děkuji pěkný den

Odpovědět

E
Eva 14.08.2019 – 18:24

Přesto, že jsem četla snad všechny komentáře, diskuse a recence na netu, včetně tohoto, jsem se před rokem v září zeregistrovala a nelitovala jsem nikdy ani minutu. Vyzkoušela jsem všechny služby, které portál nabízí a vše fungovalo na 100% . Kupóny můžu uplatnit na jakékoli ubytování, kdekoli na světě, pokud je v nabídce portálu a nemám pocit, že by nebylo z čeho vybírat. Nabídka je čím dál víc pestřejší, služby se rozšiřují a zlepšují. Bohužel si do dnes hodně lidí plete Ponziho schéma s network marketingem / MLM / . Je to škoda. Často si lidé ani nevyslechnou nabídku, přitom mnozí chtějí cestovat a vydělávat, nebo mít pasivní příjem.

Odpovědět

V
Veronika 05.02.2020 – 14:11

Dobry den...Na Skrblik.cz se povida o Fireflies jak vtipne,,,nic mene.Pres Fireflies cestuji jiz 4rokem!Nikdy zadny problem,sluzeb naopak pribyva,tak jako spolupacovniku, jako je napriklad Booking..Invia.Trivago,jsme cleny ETOA,,a mame hodnoceni od Tripadvisor,spolupracujeme se spolecnostmi jako je Hertz,hotel.de,Priceline .com AMADEUS,Emirates...prosim Vas stale si myslite,ze jsme nejaky letadlo!??Ano tech mame az dost pres 800leteckych spolecnosti..a piramida!?Tak je zalozeny cely nas stat..vsechny firmy...spolecnosti..Skoda jen,ze Radiozurnal uz nezverejnil kolik museli zaplatit za omluvu nasi spolecnosti v primem prenosu..myslite si snad,ze Vam cestovky schvali cestovani s portalem ,kde oproti nim muzete cestovat az o 90procent levneji!?jistojiste nerekne cestujte sami bez nas..Krasny den Preji Vam,aby jste meli stesti jako my a uz brzo Vas nekdo oslovil a Vy si to poslechli do konce.

Odpovědět

K
Klára 05.05.2020 – 10:33

Lidičky drazí, tento systém (síťový marketing) využívají i obrovské společnosti po celém světě. Je to legální systém který již mohl milionům lidí. Před negativním výrokem ke společnosti Fireflies, doporučuji zavolat si na ČOI a celou skutečnost si prvně ověřit.

Odpovědět

M
Markéta 10.07.2021 – 10:35

Já můžu jen varovat. Také jsem ještě se dvěma kamarádkama podlehla a balíčky si koupila. Leta spolu cestujeme a tak nám to přišlo fajn. Při prezentaci všechno vypadalo perfektně, ovšem spoustu důležitých informací nám tak nějak „zapomněli“ sdělit. Třeba to, že dostaneme více než 200 voucherů na ubytování (to by tak nevadilo), ale neznamená to, že si s nimi ubytování zaplatím. Můžu uplatnit vždy jeden a zbytek doplácím v eurech a ještě se mě strhává manipulační poplatek asi 1,5%. A protože mají omezenou platnost na 5 let, tak to znamená vyrazit za rok 40x na dovolenou (to jsou asi 3 dovolené v měsíci). Hmm. Fakt to nedáváme. Navíc je ubytování ve většině případů dražší než třeba přes booking apod. Takže nejezdíme, kam chceme, ale tam, kde se dají alespoň trochu rozumně uplatnit ty vouchery. A ty nám skoro neubývají . Víme, že jsme naletěli podvodníkům, víme, že za blbost se platí a aspoň se snažíme ztrátu, co nejvíce zmenšit. Ale na druhou stranu, my jsme si balíčky koupily pouze s cílem cestovat. A o tom tento projekt primárně není. Celé je to postavené na tom, že sháníte další kupující balíčků a potřebujete se dostat na zlatou pozici. Pokud si někdo chce přivydělat tímto způsobem, tak to možná jde, nevím. My jsme ani jedna nikomu nic nenabízeli, protože na to morálně nemáme.

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Pavelkovo skrblení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás