Dopis od European Business Number je podvod, jak z vás dostat 677 euro ročně

Redakce
Publikováno 13. listopadu 2017

Přišla vám na vaše jméno tlustá obálka s další obálkou, dopisem a formulářem? Důležitě se tvářící hlavička s nápisem European Business Number s lajdácky umístěnou mapou Evropy a pěticí hvězd vytváří dojem, že jde o další otravný formulář, jehož vyplnění si vymínila Evropská unie.

677 euro ročně za bezcenné služby

EU s tímto dopisem nemá nic společného. To se vás jen vykutálení snaživci pokoušejí obrat o 677 euro za to, že umístí informace o vašem podnikání do svého (bezcenného) katalogu služeb. A jsou celkem přesvědčiví.

Celý dopis je psán tak, aby ve vás budil důvěru, ale zároveň vyvolával strach z postihu, pokud neodpovíte. Proto je psán anglicky. Proto ta snaha vytvářet dojem oficiální korespondence Evropské unie s referenčními čísly, danou lhůtou pro odeslání odpovědi a zněním dopisu, které si může neseznámený podnikatel vyložit nesprávně.

Co se za dopisem skrývá

Dopis je ve skutečnosti iniciativa soukromé společnosti, která je provozovatelem katalogu podnikatelů e-b-n.eu. Ten je prakticky neznámý a osobně se nemohu zbavit dojmu, že byl vytvořen jen za účelem získávání peněz z nicnetušících obětí.

Pokud si totiž přečtete ten záměrně nečitelný shluk vět pod částečně předvyplněným formulářem, dozvíte se, že si ve skutečnosti objednáváte placenou inzerci v ceně 677 euro (dnes to dělá 18 600 Kč) ročně.

Službu si objednáváte na tři roky dopředu, čímž souhlasíte s úhradou 2 031 euro. Smlouva se automaticky prodlužuje a pokud ji chcete vypovědět, musíte podat písemnou výpověď s tříměsíčním předstihem.

V podmínkách a stanovách, psaných šedým písmem na zadní straně formuláře, navíc akceptujete, že se smlouva bude řídit německým právem. Skrblík doporučuje jediné – dopis vzít a spálit v kamnech. Teplo z papíru je jediné, čím vám může být European Business Number prospěšné.

Dopis od European Business Number

Dopis od European Business Number


MM
Martin Malec 02.03.2015 – 04:32

Dopis mi dorazil taky, a trochu mi nestaci to jen ignorovat a vyhodit. Jsem celkem presvedcen o tom, ze to je pokus o podvod a to i bez toho, aniz by nekdo konkretni musel byt poskozenym. Dobrovolne a vedome by za takovou "sluzbu" nikdo nezaplatil navic tolik penez. Je mozne napr. rovnou podat trestni oznameni? I kdyz jsem nic neodeslal, tak se citim byt dotcenou osobou (neuspesneho) pokusu o podvod a bezduvodne obohaceni ...

Odpovědět

MM
Martin M. 04.03.2015 – 19:31

Taky mám podobné pocity jako @MartinMalec. Podat trestní oznámení? I když jsem nic nepodepsal a nic neodeslal?...

Odpovědět

VM
Viera Mašánová 09.04.2015 – 16:05

Už to dorazilo aj na Slovensko. Dnes mi prišla obálka E-B-N, takže ide do zberu, tam bude mať aspoň nejaký osoh. Bohužiaľ je ešte veľa takých čo naletia. Pokus o podvod? Dnes netrestajú vykonané podvody a dokázané, nie to ešte len pokusy o podvod ! Nakoniec ten poškodený má viac problémov, vybavovania (keď chce podať trestné oznámenie) ako ten zmrd, čo vymyslel celý podvod. Držím palce všetkým podvedeným, aby vyšli úspešne z tohto boja.

Odpovědět

JJ
Jana Jolíková 13.04.2015 – 12:04

Prosím, jak se mám zachovat pokud jsem formulář podepsala a odeslala, dneska mi přišla první upomínka k platbě. Děkuji.

Odpovědět

Petr Novák
Petr Novák redaktor Skrblíka 13.04.2015 – 12:27

Dobrý den, co jsem o problematice četl, tak EBN nemá na oněch 480 eur právní nárok. Německý soud uznal v jiném případě stejnou smlouvu se stejnou firmou za nemorální. Nicméně osobně bych na Vašem místě postupoval takto: 1. Rozhodně bych nic neplatil. 2. Odpověděl bych, že jste smlouvu uzavřeli v omylu, o kterém museli prokazatelně vědět, a proto ji považujete za neplatnou. 3. Všechnu korespondenci posílejte doporučeně, ať máte potvrzení. Na žádné další výzvy nereagujte, upomínky jsou postupně tvrdší a tvrdší. Zvyšuje se vymáhaná částka, věc se předá právníkovi, pohledávku odkoupí vymahačská agentura, následně je nabídnuta sleva... tento nátlak je vyvíjen s jediným cílem - donutit Vás zaplatit. Nevím o případu, který by došel až k soudu a již vůbec nevím o případu, který by skončil pro podvodníky úspěšně.

Odpovědět

JJ
Jana Jolíková 14.04.2015 – 10:06

Moc děkuji za radu. Budu se jí řídit a doufám, že neskončím i s firmou v exekuci. Bože to jsou ale lumpové opravdu!!! Aby měl člověk právnické vzdělání, státnice z 5ti jazyků a kdo ví co ještě, aby nenalítl podobným podvodníkům :-(

Odpovědět

HL
Hana Leitnerová 27.05.2015 – 08:09

Dnes nám do firmy došel tento dopis také. Letěl rovnou do koše. V minulosti jsme se totiž setkali s téměř totožným dopisem od firmy Expo Guide, jen ty částky byly vyšší. Rovněž se na první pohled jednalo pouze o doplnění informací v "oficiální databázi", nicméně stejně jako v tomto případě zde byl přidán drobným písmem text z něhož vyplývá, že si předplácíte služby za nehorázné sumy na 3 roky dopředu a zisk pro firmu z toho není ve výsledku žádný. Ať už Expo Guide nebo European Business Number - obojí je podvod. Pokud Vám cokoliv takového přijde, okamžitě vyhoďte!!!

Odpovědět

JG
Jirka G. 21.07.2015 – 13:11

Taky mi to přišlo. Jen pro zábavu jsem vyndal, zalepil prázdnou odpovědní obálku a s nápisem poštovné hradí příjemce hodil do schránky. A´t si mrzáci znovu zaplatí poštovné.

Odpovědět

l
lustrant 22.07.2015 – 09:30

Nám to chodí také pořád, jediná změna je v tom, že již na obálkách není napsáno, že porto platí příjemce. Dnes to přišlo zase, posílají to z Břeclavi, aby ušetřili, jde to do sběru.

Odpovědět

S
Stano 18.08.2015 – 16:25

Dnes mi tiež prišla obálka. Prv som sa zľakol že čo kto po mne chce ale potom mi napadlo že si to pojdem vygooglit a vidímm že som urobil dobre :). Trebalo by podať hromadné trestné oznámenie

Odpovědět

J
Janyka 09.10.2015 – 18:09

Musím se zapojit do diskuze, protože mi tento dopis přišel také. Žijeme v ČR, úřední jazyk je čeština a nikdo mě nemůže nutit, abych se zabývala jakýmkoliv dopisem, který je napsán v cizím jazyce. Než něco vyplníte a pošlete, zjistěte si nejdříve, zda se nejedná o podvod. Pak se vyhnete problémům, jako zde jedna z diskutujících. Být na jejím místě, raději bych zašla za právníkem a nespoléhala se na rady ostatních typu neplatit, nereagovat apod.

Odpovědět

M
Mirek 12.10.2015 – 11:35

Přišel nám taky, už podruhé poprvé to bylo levnější 480€..., teď 677€ (asi jim naletělo málo lidí, tak zvedli cenu) Pokud se podíváte po webu tak zjistíte že ti šmejdi to posílají po celé Evropě (http://rlaanemets.com/post/show/beware-of-european-business-number-spam-scam, http://www.astonsoftware.com/blog/page/844/scam-alert-european-business-number-2015). Hlavně nic nevyplňovat, nic neposílat.

Odpovědět

M
MIlan 14.10.2015 – 08:23

ÁNO podvod, stále mi to chodilo v cca 3 mesačných intervaloch, až som si somár povedal, chcú iba firemné údaje do databáze a poslal som im to naspäť. Az ked mi prisla faktura som zistil o čo ide. Okamžite som napísal doporučený list zo stornom a poslal i mailom, odpísali, že to už nie je možné. Od vtedy nereagujem a iba mi chodia poštou upomienky a ze to budú riešiť súdnym vymáhaním. VIETE mi prosím Vás poradiť či to môžu odo mňa chcieť vymáhať, ked tie listy nie sú ani doporučené atd .... Ďakujem

Odpovědět

Petr Novák
Petr Novák redaktor Skrblíka 14.10.2015 – 13:12

Jen to zkouší, hlavně nic neplaťte. Nemyslím si, že by měli u případného soudu naději na úspěch.

Odpovědět

ZK
Zdeněk Kučera 23.10.2015 – 08:08

Taky jsem to podepsal a odeslal. Shodou okolností jsem zrovna kupoval auto z NL a platil jsem rovnou cenu bez DPH. Prodejce si akorát musel zkontrolovat, jestli jsem skutečně plátce. Ani jsem proto tento dopis podrobně nezkoumal, myslel jsem, že se jedná o reakci na uskutečněný obchod a chtějí po mně potvrzení o mém daňovém čísle. Jakmile mi přišla faktura na 677 EUR, okamžitě jsem jim odepsal, že jsem byl uveden v omyl a nemám zájem být vůbec uveden v jejich placeném katalogu. Nyní již přišla upomínka s dopisem, že je to nezajímá, ať zaplatím. Navrhuji naopak podat hromadnou žalobu a to i s lidmi, kteří byli ostražitější a nic nepodepisovali, poněvadž i u nich byl pokus o podvod.

Odpovědět

S
Slunečnice 23.10.2015 – 12:05

Bohužel jsem také podepsala s domněním, že se jedná jen o aktualizaci firemních údajů. Po obdržení faktury jsem je okamžitě kontaktovala, že jsem byla uvedena v omyl. Dorazila stejná odpověď jako v již uvedených případech. Probírala jsem to s právníkem, který doporučuje nic neplatit, napsat dopis o uvedení v omyl a další poštu vyhazovat. Je přesvědčen, že ani soudy v Německu by takovémuto jednání nedali zelenou. S hromadnou žalobou souhlasím.

Odpovědět

RS
Radim Sadilek 07.12.2015 – 15:22

Zdravim jsem dalsi kdo by se pridal k urcite pravnimu odporue. Našli jste vhodný postup co s fakturama? Patřím k těm co nečetli malý text pod formulářem a podepsali :( Budu rad za rady na email sadilek@email.cz Diky

Odpovědět

V
Veronika 14.12.2015 – 09:50

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak jste postupovali, když patříte mezi ty co uz podepsali a poslali jim dopis, i já jsem myslela, že je to na doložení údajů, jelikož jsem nakupovala v Německu. Teď mám samé upomínky o nezaplacení. Prosím o info jestli někdo zaplatil nebo na upomínky nereagujete, jak mám v takové situaci postupovat? Děkuji všem za radu

Odpovědět

Petr Novák
Petr Novák redaktor Skrblíka 14.12.2015 – 14:30

Dobrý den, Veroniko, v žádném případě upomínky neplaťte. Doporučuji na stejnou adresu zaslat dopis, že jste byla z jejich strany uvedena v omyl a že předchozí objednávku považujete za neplatnou. Na další upomínky nereagujte.

Odpovědět

G
Gabriel 13.01.2016 – 12:52

Tak se nam taky povedlo se napalit. Otazkou je, jak moc, jelikoz byl udajne registracni formular odeslan pouze mailem jako sken originalu, zadny original klasickou postou jsme neposilali. Krome toho maji v podminkach v bode 2., ze do 3 tydnu od prvotni registrace zobrazi data na webu, nase firma tam ani po 2 mesicich nikde neni, presto poslali fakturu, opet jen mailem. Predpokladam, ze zde je to jasne poruseni podminek z jejich strany, tim padem se odvolat na ten bod a nazdar. Pro jistotu jsme napsali dva dopisy, jeden s odvolanim na podminky a jeden s odvolanim na uvedeni v omyl a podovodne jednani. Staci to takto? Diky.

Odpovědět

Petr Novák
Petr Novák redaktor Skrblíka 15.01.2016 – 06:42

Dobrý den, Gabrieli, jsem přesvědčen, že to takto stačí.

Odpovědět

JK
Jirka Kabicek 21.01.2016 – 09:46

Dobry den, take jsem jednim z tech, co v dobre vire mit data spravne, jsem je opravil a doplnil a odeslal. Dnes mi přišla první upomínka k platbě. Děkuji za pripadne rady jak dal. Jsem v invalidnim duchodu s prijmem 6700 cZK a penize na zaplaceni nemam. Presto objednam navstevu pravniku v DAS. O vysledku poreferuji. Clovek se snazi mit data v poradku a rad by delal svou praci, ale pak je zde skupina lidi, kteri byli vychovani misto k vytvareni hodnot k jejich niceni. A tito by meli mit pohled na svet mrizkovany. Nevite nekdo, zda zakony v obchodnim styku CR ci SRN nehovori o nejen povinne naplni formularu, tj. co musi byt mandatorne v poptavce, nabidce, objednavce, fakture, reklammaci.. ale i forme, tj. zda musi byt citelne, procesne nespojene (jeden formular jako update dat i jako faktura), jazykem, ktery neni vlastni ani jedne strane, zda perioda upominek je opravnena po 5 resp. 10 dnech, zda musi byt doruceno vse doporucene, zda je mozne upominky casove modifikovat a castky za ne pozadovat v libovolne vysi... Dekuji za pripadne rady a zkusenosti. Zdravim vas Jirka Kabicek, 603415888

Odpovědět

V
Verca 11.02.2016 – 22:15

Take jsem se nechala napalit,rovnou za dve firmy,od listopadu s nimi vedu krespondencni valku...jejich dopisy jsou odeslany jen obycejnou postou, vzdy antidatovany... dostali ode mne vyjadreni,1)ze nejsem osoba oravnena k uzavirani kontraktu,2) ze i kdybychom neco uzavreli, tak jsme splnili zakonou lhutu pro zruseni 3) ze jsou to podvodnici... tak uvidime jak to dopadne...

Odpovědět

AK
Anna Krejčí 24.02.2016 – 11:04

prosím může mne někdo sdělit výsledek snažení kdy doporučeně pošlete dopis se zněním že smlouvu považujete za neplatnou... a jak je to s případnou hromadnou žalobou i upozorněním v médiích na tuto podvodnou firmu děkuji i za případné rady na mail 2006@centrum.cz

Odpovědět

eS
erdembileg Sengee 07.03.2016 – 10:15

je to napsala UNIE Mezinárodní asociace (UNION OF INTERNATIONAL ASSOCIATIONS)http://www.uia.org/content/6185 Nejnovější ztělesnění Deutscher Adressdienst GMBH podvodníky je European Business Number (www.e-b-n.eu) Nenechte padnout za oběť tohoto podvodu.

Odpovědět

J
Josif 25.05.2016 – 11:12

NIC NEPLATTE A JEN IGNORUJTE! Kdyz uz jste se nekdo napalil a podepsal ten dokument, a ted vas obtezuji vyhruzkami k zaplaceni, jen to ignorujte. Prosel jsem si nekolik zahranicnich webu ke stejne tematice a stejne firme a nikde neexistuje jedina zminka o tom, zeby nekdo skutecne dosel az tak daleko, ze by musel kontaktovat pravnika a jit na soud. EBR je obycejny scam, ktery funguje na principu strachu. Zacnou vam psat hezky vypadajici dopisy v hezky vypadajicich obalkach, pak zacnou prudit s fiktivni vymahacskou firmou Waldberg & Hirsch a kdo se lekne, tak zaplati. Staci se neleknout. Oni vedi, ze nikam legalne nesmi, na zadny soud, jinak by se dostali na svetlo legalnich entit, ktere by je vypli behem mrknuti. Proto kdokoliv, kdo vas nuti vyuzivat rady pravniku (vetsinou to budou pravnici, ze?) abyste jim posilali nejake dopisy, je to uplne zbytecne. Proste se nebojte, jedna se o podvod a oni to dobre vedi. Uz jen ty podpisy, kdy jakykoliv papir nebo mail je podepsan Mr. John, Ms. Laura atd pusobi velmi verohodne, ze? A pak ty poplatky, za prvni upominku 100 eur, za dalsi 300 a behem pulroku mate sekeru 2x tolik co je castka na fakture, to vubec neni lichva jako noha, ze? :D NEBOJTE SE A IGNORUJTE JE! --- Mimochodem faktury chodi take od fiktivnich firem, na zadnou z nich nelze nalezt oficialni registraci s IC nebo VAT cislem, at uz je registrovana v Nizozemi, Rumunsku, Svycarsku, Spanelsku atd. Tedy dalsi +1 pro zadny soudni spor. --- A nakonec - obalky posilaji obycejnou postou, nedoporucene, papiry nejsou nikym podepsane, neni tam zadne jmeno atd. A pokud uz prijde papir od te jejich falesne vymahacske firmy, tak tam jmeno i podpis jsou, ale jsou take falesne. Takze kdo se necha vystrasit a zaplati, tak smolik, ty penize uz nikdy neuvidi.

Odpovědět

OD
Ondřej Dub 22.06.2016 – 11:27

Take jest jim to v omylu podepsal, myslel jsem, ze je potreba aktualizovat DIC v nejake ofiko databazi. Uz to trva skoro dva roky, psal jsem si s nimi maily, vse vypovedel a zadal vyjmuti z dtb, a furt posilaji faktury a upominky. Nas pravnik rikal, hlavne nic neplatit, je to cele podvod. K pripadne zalobe se muzeme pripojit.

Odpovědět

L
Ludek 04.07.2016 – 12:07

Znovu (tablet mi změnil mailovou adresu v poli E-mail): Dnes mi dopis dorazil také. Nic jsem neodesílal a ani nebudu. Je to již po několikáté co to na mne zkouší a obtěžují s tím. K případnému trestnímu oznámení se rád připojím. Děje se v té věci něco? Děkuji za info.

Odpovědět

Josef Škoda 12.07.2016 – 10:29

Dobrý den, dnes mi přišel také dopis ve stejném znění. Moc děkuji za předešlé informace. Nebudu reagovat.

Odpovědět

ec
eleni chliapa 19.07.2016 – 21:42

Dobrý den, taky jsme jedni z těch co se napálili, ale zatím jsme nic nezaplatili. Chtěla bych poprosit někoho kdo s tím má zkušenost, jestli nevíte kam se mám obrátit popřípadě nějaký kontakt na právníka. Děkuji moc za veškeré informace email: chliapa@centrum.cz

Odpovědět

TV
Tomáš Valach 08.08.2016 – 15:39

Dobrý den, tak my už jsme, bohužel, trochu dále. Také jsme naletěli, mysleli si, že jde o zaslání firemních údajů do nějaké databáze EU...samozřejmě zadarmo. Po první faktuře, která od nich došla, jsme ihned poslali dopis, že jsme byli uvedeni v omyl a že chceme "smlouvu" zrušit a že rozhodně takovou službu nechceme a platit nebudeme. Odpověď přišla klasická, že to nelze. Další 2 roky ještě poslali další 2 faktury, my poslali emailem opět, že to nechceme a platit nebudeme a před pár dny nám přišel email (předžalobní upomínka) od nějakého p. Tomáše Hermana z české pohledávkové agentury, v němž nám sděluje, že pokud ihned nezaplatíme přes 40 tis. Kč, bude soud, poplatky, exekuce atd. Už jsme to chtěli zaplatit s tím, že to byla naše hloupost takto naletět, ale po přečtení spousty komentářů po internetu to asi riskneme a počkáme na případný soud. Mám ale docela obavu, že v dnešní době a v tom našem státě to můžeme prohrát a pak zaplatit ještě mnohem víc. Pokud má někdo zkušenosti s již probíhajícím či proběhlým soudním sporem, týkajícím se této věci, budu rád za každou informaci. Tomáš Valach

Odpovědět

j
jana 17.08.2016 – 21:46

Dobrý den, i ja naletela a nezaplatila.Ted bohuzel prisel vzhruzny email od pravnika Tomase Hermana na vzrovnani pred exekuci, docela me to vydesilo. dokud chodily upominky kontaktovala jsem kamarada pravnika a odepsal toto: Doporučuji nic neplatit, spojit se s ostatními, kteří řeší stejný problém, vyhledat společně advokáta nebo postupovat společně směrem ke státním orgánům (Policie ČR, ombudsman...). Nejspíš ani nemá smysl jim nic psát, protože se to lidem vrací spolu s další upomínkou. Myslím, že když se spojíš i s těmi ostatními, budou v postupu už o kousek dál. Kdyby proti tobě chtěli cokoliv podnikat, muselo by ti to být doručeno na adresu trvalého bydliště a v takovým případě můžeš vždy namítat rozpor s dobrými mravy a veřejným pořádkem, což je myslím v tomhle případě splněný. Kdyby to začalo mít nějakej drsnější charakter (moc to nepředpokládám, spíš myslím, že to takhle zkoušejí a někdo se občas chytne, dej mi vědět. Zitra mu zavolam s tim jestli by nechal proverit pana Hermana a jak pokracovat dale, matte-li nekdo zajem neco podniknout a vymyslet napsite na email janaritter@krelmont.cz , snad dame neco dohromady .....

Odpovědět

MR
Marek Růžička 29.08.2016 – 15:15

Také jsme v poslední fázi, vyhrožuje nám p.Herman...Mimochodem, pokud si vylustrujete jeho spol. zvláštní je, že je založená teprve od 7.4.2016! vedená na úplně jiného jednatele a společníka, jeho web nemá žádnou hloubku, neobsahuje žádné pořádné informace, sídlo této údajné právní společnosti je na virtuální adrese spolu s asi 100 dalších firem, navíc s námi komunikuje e-mailem a ne doporučeně jak právníci musí...Mám kamarádku přímo v Německu, poprosil jsem jí o nějaké informace k spol. EBN, tak uvidíme. Jinak na PČR jsme byl, vyhnali mě, že na to nemají paragraf a dle právníka máme počkat, nic neplatit a pak případně zahájit občansko právní soud a tam doložit všechny dopisy, výpověď smlouvy apod... na obranu máme založený i FB: Roman Ebn...

Odpovědět

t
tom 29.08.2016 – 22:37

V rodině řešíme podepsání jejich formuláře a počátek výměny emailu o zaplacení 677 Euro. Našel jsem zajímavý názor, který se netýká přímo EBN ale něčeho podobného. Nedalo by se tímto způsobem bránit ? V odkazu se radí požádejte dotyčnou firmu, aby Vám doložila oprávnění, zda vlastní povolení nebo souhlas EU - pro akreditaci nebo pro uvádění firem EU do evropských databází. Podle článku tuto akreditaci nevlastní. více

Odpovědět

SH
S. Hanousek 09.09.2016 – 16:23

Zdravím všechny diskutující a potvrzuji zájem přidat se k hromadné žalobě. Podvodný formulář jsem vyplnil a odeslal vloni na jaře. Letos jsem obdržel upomínku na zaplacení 677 EUR. Jakmile odešlu tento komentář, napíšu do DAD aussendienst (nebo jak se ti parchanti jmenují) žádost o předložení akreditace k EU databázím (viz. jeden z předchozích námětů - díky!) s upozorněním, že pokud příslušná akreditace neexistuje, nepovažuji jakýkoliv bilaterální obchodní vztah za platný a tudíž nezavazující mě k jakémukoliv finančnímu plnění. Napíšu to v češtině. Doporučeně. Moje e-mailová adresa pro hromadnou žalobu je ontime@seznam.cz

Odpovědět

MH
Martin Hruška 14.09.2016 – 11:02

Zdravím, I já jsem v poslední fázi- po 2 letech od začátku hrozba žalobou od pana Hermana, plus návrh na vyřešení, když zaplatím pouhé 2 roky, tj. 960 EUR, a to do 3 dnů. Dále pan Herman přidával informaci o jisté paní, která to prý pred pár dny u soudu prohrála a má teď platit přes 5000 EUR... Mno, trochu mě to znepokojilo, ale pak mi došlo, že je to zřejmě další část celého jejich navijáku. Radil jsem se s německým právníkem a ten radí neplatit. Když jsem teď ještě googlil, zjistil, že je to rozšířené po celé Evropě. K jakemukoliv hromadnému kroku se samozřejmě rád přidám: martin-hruska@volny.cz

Odpovědět

SH
S. Hanousek 14.09.2016 – 14:08

Pokud jim někdo budete psát dopis s žádostí o předložení unijní akreditace, tak snad jen pozor na formulace, které by mohly zaplacení podvodné částky podmiňovat jejím předložením. Co když vám náhodou nějakou pseudo-akreditaci zašlou ? Já jim nakonec jen zaslal dopis ohledně uvedení v omyl. V češtině. Panu Hermanovi, který je tady zmiňován doporučím ať se nechá léčit u docenta Chocholouška, tedy pokud se na mne obrátí:-)

Odpovědět

V
Viera 14.09.2016 – 15:53

Ja som žiaľ tiež naletela - dostala som takýto dopis krátko po situácii, keď mi náš zásobovač hlásil,že dodávateľ z Nemecká naše VAT údaje nenašiel v nejakom EU registri IČ DPH a nevie poslať správnu faktúru. Ešte som sa aj potešila, že vec rýchlo vyriešim a poslala som im teda späť vyplnený formulár s updatovanými údajmi, na prednej strane ktorého však je veta: The basic entry and update is free of charge. Z toho som usúdila, že je to zadarmo, keďže len updatujem - dopĺňam IC DPH. A dnes som v šoku - prišla faktúra na 677 Eur. Skúsim tiež nezaplatiť a napísať im podobne ako ostatní oklamaní. Neviete, či už existuje aj na Slovensku nejaká spoločná iniciatíva na prípadné hromadné trestné oznámenie?

Odpovědět

M
Miska 16.09.2016 – 11:36

Viera ja som tiež naletela. Na Sk som sa k žiadnej riadnej diskusii nedostala a teda neviem čo s tým. Ako so pozerala, tak aj faktúra by mala mať riadne údaje. Dokonca aj ich VAT čislo mi našlo na finančnej správe ako platné pre platcov DPH. Tak teraz fakt neviem. Pravdepodobne napíšem storno objednávky a budem čakať čo sa bude diať ďalej. Platiť sa to zatiaľ nechystám.

Odpovědět

Petr Novák
Petr Novák redaktor Skrblíka 16.09.2016 – 13:19

Nikdy to neplaťte. Jakmile zaplatíte, nejspíš již nezískáte své peníze zpět. A jsem si jistý, že případný soud by prohráli.

Odpovědět

V
Viera 19.09.2016 – 12:01

Práve z toho mám obavy - že sú aj zaregistrovaní ako platcovia DPH a dokonca/bohužiaľ - ten môj zaslaný update údajov (podľa toho, čo píšu na prednej strane - free of charge :-) ) sú už na ich webe aj zverejnené. Už ma napadla aj taká myšlienka, že vzhľadom na to by som uhradila túto prvú faktúru a napísala by som im, že pre ďalšie obdobia odstupujeme od zmluvy uzavretej v omyle...atď. V prvom príspevku som neuviedla mail pre prípadnú hromadnú žalobu: vmulikova@spa-sliac.sk

Odpovědět

M
Miska 21.09.2016 – 05:39

Pani Viera, poslala som vám na vami uvedenú adresu mail.

Odpovědět

I
Ivča 27.09.2016 – 10:55

Dobrý den, tak jsem také naletěla, i když si na takovéto věci snažím dávat pozor.Jelikož se zahraničím obchodujeme, domnívala jsem se, že jde jen o doplnění údajů do databáze EU. Formulář jsem samozřejmě předtím nečetla, jelikož dneska je prostě všechno rychle, rychle, ale to mě samozřejmě neomlouvá. Takže jsem podepsala a přišla mi 1.faktura. Zrušit do 14 dnů jsem nestihla, protože samozřejmě fakturu poslali až skoro po měsíci a do té doby mě vůbec nenapadlo, že jsem se k něčemu zavázala. Je zde zajímavá myšlenka, což tady již někdy zmiňoval - zmínka "the basic entry and its update is free of charge". A dále myšlenka, že dle účetních zákonů by faktura měla být vystavena do 15 dnů ode dne podepsání smlouvy, což nebylo dodrženo. Nevím ale jak toto funguje v jiné zemi. Možná by se na tomto dalo také něco řešit. Nicméně nyní jsem ve fázi, kdy si nechám dopis přeložit autorizovaným překladatelem a pak budu řešit s právníkem. Pokud někdo organizuje nějakou hromadnou žalobu, ráda se přidám. Moje adresa: ivablaz@seznam.cz

Odpovědět

V
Viera 29.09.2016 – 09:30

fakt by bolo potrebné zistiť, či naozaj majú nejaké to povolenie-oprávnenie-súhlas pre uvádzanie firiem do európskych databáz. V jednej z diskusií na iných stránkach k tomuto super podvodu som čítala, že takéto oprávnenie má len nejaká neziskovka ICANN. Nemáte niekto možnosť to overiť v DE? Pomohlo by nám to v argumentácii, resp. mali by sme možnosť to použiť, pokiaľ by sme mali istotu, že ju nemajú - ináč by to bolo skôr kontraproduktívne.

Odpovědět

D
Dave 15.10.2016 – 16:42

Nechápu jak na to někdo může naletět, dodatečně si dělat oficiální překlady apod, ale budiž. Všechny co jim to přišlo bych chtěl poprosit o jediné: Vezměnte jejich předplacenou odpovědní obálku, napiště na kus papíru "fuck you", zalepte a hodte do schránky. Ať mají aspoň nějaké náklady na poštovné :-)

Odpovědět

P
Pavla 17.10.2016 – 10:25

Dobrý den, bohužel se nám ve firmě stalo také. Můžete mě prosím kontaktovat na email, jak tedy postupovat? Všichni uvádíte, že neplatit, ale už se zde vyskytli i reakce, že dotyčné kontaktoval právník. Nemohu si dovolit, aby to došlo takto daleko. Velmi Vás prosím o radu. Email: mikezova@seznam.cz

Odpovědět

Petr Novák
Petr Novák redaktor Skrblíka 17.10.2016 – 11:50

Dobrý den, neplaťte. To kontaktování právníkem a vyhrožování vůbec nic neznamená. Jsem přesvědčen, že u případného soudu by neměli nárok na úspěch.

Odpovědět

J
Jana 24.10.2016 – 11:35

Dobrý den, dopis od EBN mi také dorazil. Poštovné v případě odpovědi již hradí odesílatel. Pokud bych neuměla anglicky, určitě bych také vyplnila a poslala. Naštěstí už čtu i řádky "pod čarou" a přijde mi to jako drzé a nehorázné, takže pokud by někdo podával hromadnou žalobu, rozhodně se připojuji! kontaktujte mne na janamcewen@hotmail.com

Odpovědět

L
Laci 27.10.2016 – 17:11

Mne to doslo teraz 27.10.2016...

Odpovědět

AP
Andrej Pavlačka 30.10.2016 – 11:04

Dobrý deň prajem tiež mi dorazil formulár na firmu a jediné šťastie, že človek vie po anglicky a existuje google, takže som nič nepodpísal a neodoslal. Súhlasím s Vami ostatnými, že takúto spoločnosť treba zrušiť a nedovoliť aby nachytali ľudí.

Odpovědět

J
Jana 08.11.2016 – 17:44

I mně se podařilo malé písmena nerozluštit. Celé to vypadá jako bych pouze měla OPRAVIT nebo POTVRDIT Dic pro užívání. Pokud je toho už ale tolik - bylo by dobré to hlásit úřadům.Fakturu rozhodne neúčtuji, jestlipak ji mají oni v měsíčním hlášení? Odpisuji jim v češtině. Nevím proč bych měla uměl anglicky a proč němci píšou v angličtině. Výpověď, a přesto posílají upomínky, znovu faktury..Je fakt že do obtěžuje. Pokud na to má někdo nervy a sepíše trestní podání, tak se hned připojuji. Mám toho plnou složku už.

Odpovědět

PS
Petr S. 10.11.2016 – 13:49

Dobrý den, jen krátkej dotaz. Podal někdo to trestní oznámení nebo by se jen všici připojili?

Odpovědět

SL
Soňa Laciková 14.11.2016 – 14:00

Dobrý den Bohužel i já patřím k těm co si to pořádně nepřečetli a špatně přeložili, teď mi chodí upomínky o zaplacení a já nevím vůbec co stím?, čtu zde rady,ať se nic neplatí a o podání hromadné žaloby, myslíte si tedy, že nic platit nemám?,kdyžtak se ráda připojím l žalobě, uznám svoji chybu,ale nebudu nic platit podvodníkům. Moc Vám děkuji za odpověď.

Odpovědět

DH
David Hoffman 15.11.2016 – 21:43

Aktivity firmy DAD vůči několika poškozeným firmám v ČR, byly komunikovány Policii České republiky – Odbor hospodářské kriminality a SKPV v Praze. Momentálně se -(v rámci ČR) mediálně zabýváme investigací daného případu. Pro bližší informace, prosíme o kontaktování na e-mail: hoffman@journalist.com

Odpovědět

DH
David Hoffman 15.11.2016 – 21:58

"Pohledávky" v ČR pro DAD vymáhá společnost : CCF Credit Collection Factoring s.r.o. https://www.detail.cz/firma/4972881-ccf-credit-collection-factoring-sro-varsavska-715-36-praha/ Bližší informace na: hoffman@journalist.com

Odpovědět

EH
Eva Hegerová 21.11.2016 – 08:42

Dobrý den, mám podobnou zkušenost ale s firmou EUCOMDAT Company Data GmbH. V roce 2014 jsem vyplnila a odeslala formulář s údaji o firmě v domnění, že jde jen o doplnění informací v „oficiální databázi“. Poplatek psaný drobným písmem ve výši 760 Eur jsem přehlédla. 2 roky se nic nedělo, neobdrželi jsme žádnou fakturu, nic jsme neplatili. Ozvali se až teď, poslali 2 zálohové faktury (za rok 2015 a 2016) a chtějí úhradu 1520 Eur. Firmu EUCOMDAT Company Data Gmb nelze dohledat, platbu požaduje firma European Central Register for the Collation and Publication of VAT-UE. Nevím, jestli je to ten sám případ, o kterém se tady píše a proto se na Vás obracím s prosbou o radu. Děkuji

Odpovědět

Petr Novák
Petr Novák redaktor Skrblíka 21.11.2016 – 13:25

Dobrý den, firma je to jiná, ale princip stejný. Hlavně neplaťte. To by byl konec veškerých nadějí. Buď výzvy k platbě ignorujte, nebo jim odpovězte, že k uzavření smlouvy došlo např. v omylu.

Odpovědět

E
Eva 23.11.2016 – 10:33

Taky mi to dorazilo. Nastříhala jsem staré noviny, dala do obálky a poslala zpět. Poštovné platí příjemce.

Odpovědět

D:
Doris :-) 23.11.2016 – 15:17

Mně to také dnes dorazilo kvůli mojím stránkám www.dotATELIER.com a zjistila jsem, že údaje načítají jednoduše ze Zlatých stránek.

Odpovědět

J
Jirka 23.11.2016 – 15:44

Ahojte, dnes jsem to objevil ve schránce a chtějí taky 677 euro. Odpadkový koš na papír je už o pár gramů těžší.

Odpovědět

M5
Mirek 58 23.11.2016 – 16:20

Dobrý den! Dnes jsem dostal dopis od EBN dokonce 2x (jako OSVČ a na naše s.r.o.). Tušil jsem zradu a po nalezení tohoto článku se moje tušení potvrdilo. Nic neplatím, do odpovědní obálky dávám opis článku. Smutné je, že se k rozesílání těchto dopisů propůjčuje Česká pošta.

Odpovědět

AM
Aleš Mácha 23.11.2016 – 16:40

Dobrý den, dnes mi to dorazilo také. Nezlobte se na mě, ale kdo to proboha (a hlavně proč!!!!) může dát do obálky a odeslat???? Přeci vždy, když něco dělám, musím vědět proč to tak dělám. Když to nevím, tak to prostě neudělám :-) Jak jednoduché... A pro šťourali, kteří by snad chtěli říkat: "tak proč jsi na této stránce?" Právě proto, že když mi dopis dorazil, první co jsem udělal (dříve než jsem si jej začal vůbec překládat), jsem do Googlu zadal: EBN..... Víc není třeba a letí to do kamen...

Odpovědět

L
Lea 23.11.2016 – 19:04

Dobrý večer, právě jsme také vytáhli tento dopis ze schránky - můžu se jen podepsat pod každé slovo, co napsal přede mnou pan Aleš Mácha - vždyť je to do očí bijící !!! V dnešní době - jen tak něco podepsat a zaslat, aniž bych si uvědomila, co a proč vlastně podepisuji!! Udělala jsem přesně to samé - jako 1. si řekla, to je zas nějaký nesmysl, jak z lidí vytáhnout peníze - zadala do google EBN - a dostala se sem - potvrdilo se tak to, co jsem si myslela - dopis založila pro památku - samozřejmě nepodepsaný:-)

Odpovědět

M
Miloš 23.11.2016 – 20:19

Dnes jsem to také vytáhl ze schránky. Místo podepsaného formuláře jsem do odpovědní obálky zalepil vytištěného ,,fakáče" a odeslal do Hamburgu na náklady těch otrapů. Ale stejně nechápu, jak někdo může podepsat rádobyúřední papír tištěný v cizím jazyce a pak se ještě divit.

Odpovědět

M
Marek 23.11.2016 – 20:43

Já jim pěkně napěchoval prázdnou obálku tlustým katalogem s návodem k el. cigaretě, prostě co jsem první našel, ať je to těžší balík ne jen psaní. Je to obálka, která je placena příjemcem, tak ať si doplatí poštovné. Pokud by jim to většina lidí takto vrátila, přestane to být pro ně atraktivní. Nic jiného na tyhle šmejdy neplatí.

Odpovědět

V
Václav 25.11.2016 – 22:18

Dopis dorazil dnes. Stejný odesílatel a podvod, jen jiný typ formuláře, než je uveden výše. Protože jsem shodou okolností novým odběratelem u jedné německé společnosti, čekal jsem nějaké formální ověření DIČ. Naštěstí zdravá opatrnost zvítězila nad zbrklým vyplněním a odesláním. Všem co podepsali přeji pevné nervy.

Odpovědět

MH
Miroslav Harant 26.11.2016 – 13:55

Dobrý den, tyto i jiné dopisy mi chodí také, nemohu však většinou nikde dohledat, kdo v tom má pazoury a komu ty podvodné firmy patří, abychom si na ty parchanty mohli došlápnout. Jestli má již někdo nějaké info, budu rád, když to hodí do placu nebo na harant.miroslav@centrum.cz. Děkuji a připomínám: Neplaťte a nepodepisujte, čemu nerozumíte a co se vám nezdá být v pořádku. Nátlak těch zlosynů nemá oporu v zákoně žádné země!

Odpovědět

RM
Richard M. 28.11.2016 – 09:43

Dobrý den, rád bych objasnil Vaše dotazy "jak to někdo může poslat ?". Pokud tento dopis dojde "nepodnikateli" tzn. normální fyzické osobě domů, tak mi to taky hlava nebere, jak to mohl odeslat. ALE představte si např. naši modelovou situaci, proč jsme dopis odeslali. Podnikáme v autodopravě, jezdíme do Německa, obchodujeme se zahraničím. Přesně v té době, kdy nám dopis přišel, jsme registrovali kamiony na mýtné brány v Německu prostřednictvím Toll-Collect.de. Přišlo asi 10 dopisů s mýtnou kartou, technickými parametry, popisem atd. To vše v angličtině a němčině. Mezi těmito dokumenty přišel spam EBN. Mylně jsme se domnívali, že se jedná o ověření zápisu do mýtné databáze - ono to z toho i vyplývalo. Samozřejmě víme, že dopis nebyl od firmy Toll-Collect, ale spojily se události, kdy jsme registrovali naše sročko v Německo, naše kamiony v Německu a současně přišel tento dopis, který žádal doplnění DIČ apod. Do toho si představte ty kvanta práce, desítky korespondence, pouze komunikativní znalost cizích jazyků a denní blázinec na firmě. Takže například takto to někdo může poslat.

Odpovědět

VB
Věra Bělohlávková 29.11.2016 – 08:59

Bohužel jsme jedni z těch, kdo podepsali. teď už máme na stole třetí upomínku s výhružkou úroků. zatím odoláváme neplatíme. S právníkem se ale poradíme.

Odpovědět

AK
Alica Kironska 30.11.2016 – 14:17

aj mne to prislo, budem rada , ak sa mi niekto ozve, ako postupovat

Odpovědět

Petr Novák
Petr Novák redaktor Skrblíka 30.11.2016 – 14:24

Doporučuji si přečíst článek a předchozí komentáře. Prakticky vše důležité je tam napsáno. První a nejdůležitější rada zní: Nic neplatit.

Odpovědět

DH
David Hoffman 03.12.2016 – 22:59

Forum k EBN/DAD -> www.ebndad.wordpress.com

Odpovědět

OK
OLDŘICH KOLMAN 06.12.2016 – 09:50

K NÁM DNES TAKY DORAZIL TENTO DOPIS TVÁŘÍCÍ SE JAKO LEJSTRO OD EU. DÍKY ZA ČLÁNEK. DOPIS LETÍ DO KOŠE!

Odpovědět

h
had 06.12.2016 – 19:45

V klidu pošlete obálku zpět. Příjemce ji musí zaplatit. Do německa. Toť pointa. Jen dovnitr nevkladejte přiložený formulář, ale něco pikantějšího... já měl po ruce toaletní papír a fix... možná se někdo odváže i víc :)

Odpovědět

EC
Eduard Cernusak 16.12.2016 – 22:13

Dobry den aj mne dnes dosiel 2 dopis o zaplateni, napisal som im dopis, ale ten som neposlal doporucene ze som bol v omyle a jednalo sa len oopravu Vat cisla a aj na tlacive bolo zvýraznene aby som si skontroloval VAT cislo.... a prisla faktura. Mne to prislo z nemecka. European Business Number DAD Deutcher Adressdienst GmbH Alter Wall 65, 20457 Hamburg, Germany District Count Hamburg HRB88115, VAT-No. DE813739877 Managing Director: Daniela Kunst DAKUJEM za radu a v pripade hromadnej zalobe sa pridávam.

Odpovědět

H
Hanka 18.12.2016 – 22:29

ahoj všem, též nám dorazilo. Dokument se tváří velice věrohodně až jsem se musela usmívat. Někdo má nás Čechy za absolutní debily. Adresa odesílatele na obálce je EBN, P.O.BOX 2050, 69009 BŘECLAV 120 (nemáte na této poště někdo známé, kdo by zjistil čí ta schránka je?). Zasloužil by si mít rozbitou drž.... Tolik z nás s tím strávilo několik minut času, dohromady to budou hodiny! někteří poslali :( Adresa v Německu je "překvapivě" opět P.O.Box ;) EBN, PO BOX 113558, Hamburg, 20435. Pokud se do toho někdo pustíte, přidám se. Není to sice první lejstro co mi takto někdo poslal, občas přijde nějaká faktura za umístění infa v českém telef.seznamu, přičemž na druhé straně je napsáno, že to platit nemusíte, pokud službu nechcete...i toto je přes čáru, ale tahle EBN "srandička" je nehoráznost. Inzerce, se kterou doplněním DIČ a podpisem lejstra souhlasíte, pak odkazuje na tyto stránky http://www.e-b-n.eu/contact.php. Hlavně prosím neplaťte a pošlete zpět v obálce co nejtěžší obsah bez originálního formuláře.

Odpovědět

PV
Peter V 19.12.2016 – 12:12

Tiez som im to podpislal a odoslal a teraz mi prislo platit, Co im mam odpisat? viete mi niekto nejaky vzor poslat v anglictine Dakujem

Odpovědět

J
Jiří 19.12.2016 – 17:45

Dobrý den. Co dělat, když už jsem formulář vyplnil a zaslal zpět? Můžou po mě 677eur vymáhat? Díky za odpověď

Odpovědět

AK
Alica Kironska 20.12.2016 – 07:24

pridavam sa k hromadnej zalobe, kontaktujte ma na kironalis@gmail.com, dakujem

Odpovědět

D
Dana 20.12.2016 – 20:26

Také jsme oylem podepsali Vámi uváděný dopis, který se tvářil jako doplnění údajů k nějaké databázi podnikatelů v dopravě z EU. BOHUŽEL jsme to podepsali a zaslali zpět. Nyní máme již 3. upomínku na 667,-Euro. Měli jsme si nejprve ověřit co na to říká komentář na uvedenou firmu EBN.

Odpovědět

C
Cernusak 26.12.2016 – 01:50

Dobrý deň, prosím vás viete mi zaslať vzor odporujúceho dopisu v Nemčine? Ďakujem Vam

Odpovědět

J
JANA 02.01.2017 – 12:43

Dobrý deň, stal sa mi rovnaký omyl. Prišla faktúra, upomienka. Písala, som,že chcem zrušiť tú "objednávku" no odpovedali, že to nieje už možné. Chcem sa informovať, či to riešite niekto s právnikom. Prípadne sa chcem pridať k hromadnej žalobe. Prosím kontaktuje ma na mail jane.lehtska@gmail.com. ĎAKUJEM za akékoľvek rady, čo robiť. Samozrejme platiť nebudeme.

Odpovědět

KT
Katka T. 03.01.2017 – 07:26

EUCOMDAT Company Data GmbH Ani já nečetla drobné písmo a reagovala pouze na "prosím o doplnění informace do evropského registru" ... Prosím o info, jak jste postupovali, kde se případně dopídit, co udělat. Děkuji. Kwaca@seznam.cz

Odpovědět

K
Katerina 04.01.2017 – 12:35

Dobrý den, bohužel jsem podvodný dopis také podepsala a přišla mi faktura na zaplacení 677 EUR. Chtěla jsem se poradit, co dále? Ignorovat nebo poslat zpět dopis, že se jedná o omyl? Co když nás všechny opravdu někde zveřejní a my budeme muset zaplatit? Předem moc děkuji za odpověď.

Odpovědět

J
Jiří 05.01.2017 – 22:28

Dobrý den také jsem se nechal napálit myslel jsem že se jedná jen o doplnění firemních udajů jelikož nakupuji od německých dodavatelů, anglicky neumím, dopis jsem překládal přes přeladač abych alespoň zjistil o co jde. Prosím pokud budete někdo podávat hromadnou žalobu tak se rozhodně přidávám. Jsem zatím na začátku budu posílat dopis o uvedení v omyl. Je vidět že lidské hyjeny jsou všude. jwildt@seznam.cz

Odpovědět

M
Michaela 06.01.2017 – 10:57

Ti, co nepodepsali, nemají se společností smluvní vztah, ignorovat a neplatit. Ti, co podepsali, tak také nemusí platit, jedná se o spam a společnost to pouze zkouší. Konzultovala jsem věc s německým právníkem a i on radí neplatit, max. pohrozit společnosti, že ji budete žalovat a oni prý přestanou výzvy posílat.

Odpovědět

LF
Lukáš F. 06.01.2017 – 14:30

Zdravím všechny, probíral s právníkem a řekl mi několik zajímavých informací, které tu prozatím nezazněly, tak se o ně chci s vámi podělit neb jsem ve stejné kaši jako spousta z vás. Také jsme to u nás ve firmě potvrdili, odeslali a přišla nám první faktura. Nejraději bych si nafackoval, ale budiž nám to všem poučení pro příště!!! To co zde píši je jen postup, kterým se budu řídit já a není to oficiální právní rada, je na každém z nás jak se k věci postaví. Ale k věci: 1) Jedná se o dost rozsáhlý, úmyslný a promyšlený podvod. Poškození lidé jsou v celé EU od Španělska až po Litvu. Jen u nás jich musí být několik tisíc. 2) V žádném případě nic neplaťte ať vyhrožují čím chtějí!!! Je to jen hra nervů, která má za cíl vás strašit a nakonec donutit k zaplacení za něco co vůbec nechcete a je naprosto k ničemu. 3) Dopisy chodí obyčejnou poštou, tudíž není žádný právně uznatelný důkaz o tom, že jste něco obdrželi a nějakou smlouvu uzavřeli. Stejně tak je to s emaily. V případě soudu, o kterém se však dosud žádná naše ani zahraniční diskuse nezmiňuje, bude na nich, aby dokázali, že jste s nimi nějakou smlouvu uzavřeli, což je prakticky nemožné. Váš podpis mohl přece někdo zneužít, vzít vám dopis ze schránky, poslat ho bez vašeho vědomí apod. Navíc odesílání obyčejnou poštou je i jejich krytí, oni po vás nic nepožadovali atd. 4) Pokud smlouvu vypovíte, můžete jim tím poskytnou důkaz o tom, že nějaká existuje, že o ní víte, že jste jí potvrdili a uznali její platnost. Což je jen další nástroj ke strašení. Navíc, jak zde řada lidí uvádí, stejně dopisy vrací a neuznávají. 5) Právník mi ještě poradil podat trestní oznámení na neznámého pachatele. A ještě jeden drb s právního prostředí, prý by on sám chtěl vidět soudce, který by se zabýval tímto zjevným a masovým podvodem. Já tedy nebudu dělat naprosto nic. Nic nemám, o ničem nevím a babičku jsem taky nečetl. Ať mi v případě soudu dokáží, že jsem s nimi nějakou smlouvu uzavřel a požadoval od nich nějaké služby. Trestní oznámení ještě zvažuji a poradím se o něm s kamarádem právníkem při příští schůzce. Přeji všem pevné nervy a hodně štěstí v osobním i profesním životě. Nenechte si ničit život takovými šmejdy bez svědomí a sebemenší morální hodnoty!!! Ono se jim to vrátí nebojte!!! Lukáš F.

Odpovědět

Jana Šandová 09.01.2017 – 08:14

Dobrý den, také jsem naletěla. Zrovna jsme obchodovali s Německem, tak jsem si myslela že to patří k tomu. Nesouhlasný dopis napsat v angličtině? Nemáte nějaký vzor?

Odpovědět

E
Eva 09.01.2017 – 11:03

Také jsem naletěla :-( níže uvádím stanovisko mého advokáta : NEREAGOVAT Dobrý den, K vašemu dotazu sděluji následující: Předně je nutné zmínit, že v podmínkách smlouvy je uvedeno, že se právní vztah řídí německým právem, tudíž my můžeme jen velmi těžko posuzovat případné možnosti. Dle článku uvedeného na jednom z odkazů společnost údajně neexistuje, tj. v takovém případě se jedná pouze o plané výhrůžky, kdy nemohlo dojít k platnému uzavření smlouvy. Nebylo by tedy nutné na dopis odpovídat. Zde je však znovu problematické, že se právní vztah má řídit německým právem, tudíž odkaz na naše právní předpisy není relevantní. Nejjednodušší postup je tudíž nereagovat, kdy pravděpodobně přijdou další výzvy, ale lze dohledat k uvedené problematice také komentáře, že v České republice přicházejí výzvy od neexistujícího advokáta. Zřejmě tedy pouze spoléhají na dobrovolné zaplacení.

Odpovědět

JH
Jíří Háva 11.01.2017 – 08:37

Jsme jedni z těch,kteří si naběhli.Všechny příspěvky číst nechci,protože se problém točí kolem jediné reality - jak se bránit podvodníků. Příspěvky bez zpětné vazby,bez kontaktního mailu,jsou v rovině mlácení prázdné slámy.První reakce je zde z 2.března 2015. Dnes je leden 2017. Zamyslel se někdo,proč tyto podvodné praktiky doposud nanašly prostor ve zdejších sdělovacích prostředcích ? Po odeslání tohoto příspěvku začne pokus o komunikaci s našimi provozovateli televizí.

Odpovědět

JH
Jíří Háva 11.01.2017 – 08:40

Prosím administrátora,aby u mého příspěvku uveřejnil můj e-mail - havaj@lbnet.cz

Odpovědět

RP
Roman Pernica 11.01.2017 – 17:03

Dobrý den, můžete mi prosím sdělit, jestli již exekutor, případně vymahačská firma z někoho vymohla peníze pro E-B-N? Taky jsem v omylu, že se jedná o bezpaltnou aktualizaci údajů podepsal. Volal jsem na uvedené číslo a slečna mi řekla , že jsem prošvihl lhůtu pro výpověď i když jsem volal v den obdržení dopisu s fakturou a kopií smlouvy. Děkuji Roman

Odpovědět

JH
Jiří Háva 12.01.2017 – 15:25

Romane, nás, kteří jsme si naběhli je již dost. Údajně jste prošvihnul lhůtu k výpovědi. Nám přišla faktura na již 805,63 € za rok do schránky. Zdůrazňuji, do schránky jako obyčejný dopis. V telefonátu bych se zeptal, jak tuto lhůtu vypočítávají, není-li doručení evidováno poštou. Kdo mi prokáže, že jsem vůbec fakturu převzal a jak ? Připouštím,že neznám německé právo. Myslím že je prioritní,probudit naše sdělovací média. Oslovil jsem všechny provozovatele televizí. Čekám na zpětnou vazbu. Pokud sem někdo napíše, a nezadá v textu svůj telefon, nebo mail,je s komunikací problém. Pokud nedostanu odpověď z např. CT, mohou si být jisti mojí osobní návštěvou. Jednou z možností pro pořádný průvan jsou nadcházející volby. Mnozí poslanci jistě chtějí teplou židli a pohádkovou mzdu dál. My si sami nepomůžeme a takové finanční prostředky na právníky asi nemáme. Můj e-mail je : havaj @ lbnet.cz a telefon 732 212 549. Nevěřím, že by někdo zaplatil.

Odpovědět

JH
Jiří Háva 16.01.2017 – 16:08

Dnes se mi ozvali pracovníci z TV Prima a natočili zde něco málo o stávajícím podvodu.Bylo by vhodné aby podvedení kontaktovali redaktora Daniela Janocha,tel. 725 784 809,který se předmětnou záležitostí chce zabývat.Čím více zkušeností Vás mnohých,co jsme naletěli,tím lépe. havaj@lbnet.cz

Odpovědět

V
Vojtassak 22.01.2017 – 23:00

Čo mám robiť ak som to v nevedome vyplnil a prišla mi Faktúra.

Odpovědět

CB
Christian Bibelriether 23.01.2017 – 12:16

Nereagovat je riskantní protože ve formuláři je výslovně uvedený, že se jedná o placený inzerát, tak že zpětným zasláním dojde k uzavření smlouvy. Podnikatele se tímto nadto domluví s podvodníkem na příslušnost soudů v Hamburku a že se smlouva řídí dle německého práva. Východiskem může být, že dle § 123 odst. 1 ObčZ (DE) může osoba, která prohlásila přijetí nabídky na uzavření smlouvy, tento právní úkon napadnout, tzn. od smlouvy odstoupit, pokud ji k odevzdání prohlášení přiměl úmyslné klamání druhou stranou, a to ve lhůtě 1 roku od okamžiku kdy oprávnění dozvěděl o klamání.

Odpovědět

M
Milada 23.01.2017 – 16:08

Ahoj všem podvedeným, také mně přišel dopis a po faktuře spousta zbytečné korespondence. Dnes jsem jim odepsala, že odstupuji od podepsaného formuláře (ne smlouvy, kterou se ohánějí, protože smlouva má min. 2 strany, na jejich formuláři je jen podpis můj, bohužel, jejich ne), který jsem podepsala na straně, kde je uvedeno „The basic entry and its update is free of charge“), nepodepsala jsem stranu, kde je zmíněno 677,- €. Odstupuji na základě Bürgerlichen Gesetzbuch Deutschlands, Absatz 1 § 123 (jak tady nade mnou někdo uváděl), na základě uvedení v omyl a přidala jsem výčet několika webových stránek, na nichž jsou lidé před nimi varováni. Dále jsem jim pohrozila, že se v ČR na ně chystá hromadná žaloba a reportáž v televizi.

Odpovědět

A
Adrian 26.01.2017 – 10:08

Dobry den, ked som si docital Vase komentare tak vidim ze je nas dost ktori to riesime. Momentalne ja som im zaslal prvy list ze pre neschopnost komunikovat inym ako materskym jazykom bol dokument podpisany omylom a ziadam o zrusenie. V dalsom kde zaslali upomienku som im odpisal ze v lehote 14 dni od dorucenia faktury som podal odvolanie a ziadost o zrusenie, v opacnom pripade to bude riesene pravnou cestou.. a momentalne mam na stole druhu upomienku kde zase sa dozaduju uhrady so slovami ze "nakolko ste nereagovali na dorucenu fakturu a prvu upomienku..." Prosim ak by ste ktokolvek zo Slovenska mali blizsie informacie o procese riesenia, pripadne nejake dalsie skusenosti, ci moznost hromadneho tresneho oznamenia... moj email je skulajt@gmail.com. Dakujem vopred a drzim vsetkym palce.

Odpovědět

J
Jaroslav 26.01.2017 – 17:43

I ja jsem koncem listopadu 2016 obdrzel dopis od EBN s pozadavkem na vyplneni DIC, odvolavajice se na Tax Simplification Act z roku 2011. Protoze tam bylo uvedeno ze " basic entry and its update is free of charge " doplnil jsem sve DIC a odeslal zpet. Bohuzel mi nedoslo, ze jim potvrzuji zaroven i text nize, to je objednavku na inzerci . O to vetsi bylo me zdeseni, kdyz jsem zacatkem ledna 2016 obdrzel fakturu na 805,63 € ( 677 + 19% DPH ) za sluzbu, o kterou jsem vubec nestal. Fakturu jim samozrejme odmitam uhradit pro pokus o podvod. Prosim o fundovanou radu jak postupovat dale. V pripade podani hromadne zaloby se urcite pripojim. Kontakt: michalek51@icloud.com

Odpovědět

IH
IVA HORÁKOVÁ 28.01.2017 – 10:51

Dobrý den, bohužel i moje mamka naletěla a podepsala, ale nenapsala datum tudíž ta smlouva není datována. Podle mě je to asi trošku naše záchrana kdyby došlo k soudnímu sporu. Co myslíte???

Odpovědět

IH
IVA HORÁKOVÁ 31.01.2017 – 11:30

Zdravím všechny, mamce dnes přišla "faktura" bez razítka, bez podpisu a bez uvedení kdo ji vystavil. Prosím vás hlavně nic neplaťte tohle je bezcenný cár papíru. Nic neplatit, nic dalšího nevyplňovat a nic nepodepisovat.

Odpovědět

S
Sankati 31.01.2017 – 15:55

Zdravim, moja e-mailova adresa pre pripad hromadnej zaloby: qqq@sanka.eu. Tiez som naletel a teraz mi dosla 1. faktura na 677 Eur. Platit samozrejme nebudem, ale bolo by dobre, keby tu niekto nakopiroval napisany list (odpoved) v anglictine, kedze uz tolki pisali, ze to poslali. Hlavne s tym paragrafom 123 (Milada?) Dakujem.

Odpovědět

MM
Michal Merka 03.02.2017 – 07:16

Pane Tomáši Valachu, jak to s Vámi dopadlo. Herman po vás chtěl 40 tisíc a vyhrožoval exekucí. Už proběhl nějaký soud? Bohužel jste na sebe nenechal zde žádný kontakt. Jsem jeden z mnoha co naletěli.

Odpovědět

JM
Jarda M. 03.02.2017 – 18:59

Zdravim všechny, podepsal jsem v 08/2016, po obdržení faktury okamžitě vypověděl. Bez reakce. Na podzim už jsem obdržel 2 faktury s úrokem, první na 704,- druhá na 725,-Eur. Po nezaplacení se na 2 měsíce odmlčeli, mylně jsem doufal, že výhrůžky z celé Evropy zabraly. Nezabraly, dnes mi došla faktura na prvotních 677,-Eur, bez úroku!!! Takže to jen zkouší. Nicméně k žalobě se velmi rád připojím. Jarda email : vrtoh@seznam.cz

Odpovědět

JH
Jiří Háva 07.02.2017 – 12:58

Asi před měsícem jsem se obrátil na všechny provozovatele zdejších televizí s problémem,který nepotkal pouze nás. Vyhledejte si televizní zprávy FTV Prima ze dne 6.2.-17. Tato televize byla jediná,která se problémem byla ochotna zabývat.Problém je zveřejněn hned v úvodu těchto zpráv. Já již redaktorovi,panu Danielu Janochovi poděkoval,ale bylo by asi vhodné,aby jste Vy,kterých se problém týkal,věnovali trochu svého času a zaslali do FTV Prima,rovněž poděkování. Není podstatné,kdo u nás varoval před podpisem a zaděláním na problém,a kdo v reportáži je "neopatrný". Podstatné je to,že já nemám rád křivárny a svou manželku si ochráním. havaj@lbnet.cz,Vám všem přeje hodně štěstí a díky těm,kteří se nezdali.

Odpovědět

ZH
Zdeněk Honzík 08.02.2017 – 11:01

Také jsem si ke konci loňského roku naběhl s odpovědí na žádost o IČO. Domníval jsem se, že potřebují pouze doplnit databázi. Zatím jsem obdržel fakturu na 677 EUR a jednu upomínku. Proto jsem velice vděčný panu redaktorovi Janouchovi z FTV Prima za jeho reportáž a velkou podporu nás pomýlených. Děkuji

Odpovědět

PH
Petr HUB 15.02.2017 – 11:55

Dobrý den, já mám asi větší průser,,, k sezonímu pronájmu malých pódií jsem v r.2014 přikoupil jednu plachtouvou dodávku která z většiny jezdila do Německa asi do pulky r.2015 a tudíž tam musela i tankovat. Já v domění že se jedná o vrácení DPH za tamní tankování, jsem si dopis pořádně neprostudoval ... orazítkoval a poslal zpět.O žádnou takovouto službu samozřejmě zájem nemám. Máme se co ohánět aby jsme se uživili sami . Dopisy mi stále chodí a cenu stále navyšují ... z 677 eur to už dělá 721,10 eur Poradí někdo ??? Třeba na garavogue@seznam.cz nebo na mob. 732 663 660

Odpovědět

PH
Petr HUB 15.02.2017 – 12:24

Google překlad... podepsali jsem do internetového rejstříku Irsku provozovanou DAD v Hamburku v roce 2010, předtím, než jsem si uvědomil, že je to podvod. Zaplatil jsem první faktury, ale pak odmítl zaplatit následných faktur a byli obtěžováni s dopisy od DAD nutit mě splatit a hrozí mi my, právní úkony ". Můj účetní mi radil, aby je ignorovat a tak jsem to udělal a od roku 2012 kupředu bylo ticho Do teď… Byl jsem kontaktován cc-factoring.com, výběrčí dluhů reklamy se sídlem v České republice pracuje jménem pro DAD (a možná i pro všechny ostatní podvodníky v EU, které pracují na stejném principu jako DAD, možná je to syndikát ?? ..) Mohou zavolat (nepoctivých) dluhu sběratelů, ale navázat na Robert Nederhoeds otázku CamperConsult BV, Existují nějaké společnosti, které byly žaloval bij DAD ??? " Líbí se mi vědět. Sofar jsem nepřišel přes veškeré důkazy navzdory tomu, že obdržel četné dopisy od DAD, právního odboru ". Nyní se zřízením jinou dráhu s jejich výběrčí dluhů, "snažil se extrahovat 3000 euro ode mne zaniklé webové stránky internet-register-ireland.com Benjamin van de Wetering Tubbercurry Co Sligo Irsko

Odpovědět

ZB
Zuzana Benešová 16.02.2017 – 20:58

Milá Jano Jolíková a další, kteří jste naletěli stejně, jako já. Dopis jsem vyplnila, orazítkovala a podepsala, a jak se zde píše, již mi přišly dvě upomínky. Když jsem odepsala, že jsem si dopis špatně vyložila, tak mi napsali, že je to moje věc a že tedy souhlasí s tím, když zaplatím alespoň první (o úroky nenavýšenou fakturu). Nyní chci postupovat tak, že jim opět odepíši, že jsem smlouvu podepsala omylem a že bych tedy ráda viděla jak tištěný, tak elektronický katalog, který je ve smlouvě zmiňován. Napíši, že nehodlám platit za nic, co jsem v životě neviděla. Tím bych ráda zpochybnila platnost smlouvy. Mohl by mi, prosím, někdo pomoct? Máte zde někdo konkrétní zkušenost s tím, jak firma postupuje dále při vymáhání nezaplacené faktury? A zda vůbec něco vymáhají? Také mne napadlo, že bychom my, kdo naletěli, mohli podat na ebn hromadnou žalobu. Nepomohlo by to? Prosím, ozvěte se mi někdo. Chování ebn mi už totiž opravdu připadá hodně drzé a nemorální. Děkuji předem za odpovědi. Zuzana Benešová

Odpovědět

P
Petr 20.02.2017 – 11:59

Je tady spousta příspěvků s dotazem na postup dále a s tím že se všichni připojí k trestnímu oznámení..kdo z Vás to šel opravdu na policii podat trestní oznámení?...nikdo....Jedinej postup je nereagovat a řešit trestním oznámením na policii....začne se řešit na oficiální úrovni a ne jen tady na netu..pokud se spojí vícero poškozených, bude konečně řešeno a třeba i medializováno...

Odpovědět

n
niki 20.02.2017 – 17:41

Nam dnes prisiel dalsi list, ze suma z 677eur sa zvysila na 725,16eur. Pisu, ak to nezaplatime, budu nuteni pouzit pravne formy na vymahanie. Samozrejme to platit nechceme, tiez sme im pisali, ze sme to podpisali v omyle a ze nic nechceme. Tak nam odpisali, ze to neakceptuju, ze podmienky tam boli jasne napisane. Neverim tymto listom, ved ziadna peciatka, podpis...nic! Aj ked to nechceme podpisat, trochu sa obavame kam to az potiahnu..

Odpovědět

PK
Pavel Krejčiřík 21.02.2017 – 10:51

Dobrý den, tak je to jasné, po právní konzultaci, jedná se o jasné a zřejmé porušení zákona, jde o paragrafy § 583 Jednal-li někdo v omylu o rozhodující okolnosti a byl-li v omyl uveden druhou stranou, je právní jednání neplatné. § 209 Podvod - ve stadiu pokusu (1) Kdo sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci. (6) Příprava je trestná. Diskuze i na FB:https://www.facebook.com/Proti-European-Business-Number-1596152803929423/

Odpovědět

RT
Rostislav Tománek 24.02.2017 – 14:36

Dobrý den, rovněž jsem naletěl. Aktuálně jsem dostal první upomínku 22.2.2017 Budu vděčný za sdílení jakékoli zkušenosti s postupem proti těmto podvodníkům, příp. společné žaloby. Je někdo, kdo poškozené již společně zastupuje? Děkuji za pomoc. R.Tománek tomanek.rostislav@seznam.cz

Odpovědět

SH
S. Hanousek 24.02.2017 – 15:19

Zdravím, už jsem přispíval, naposledy 14.září. Už zase uběhnul půlrok. Je pátek a v práci mám volněji a tak si říkám, že kouknu na Skrblíka a taky na zkušenosti dalších možných napálených. Od doby poslední návštěvy cca 3 vymahačské dopisy v obyčejné poštovní obálce. Dokonce, a to mě až dojala jejich naivita spojená s touhou po penězích :-)), v jednom z dopisů byl přiložen onen prvotní formulář znovu a tentokrát který měl moje firemní údaje již předvyplněné a jen prosili o dovyplnění IČa a opětovné orazítkování tohoto extra exempláře. No jedeme letos na dovolenou k moři a tak jim asi aspoň pošlu čumkartu s omluvou, že jsem těch 3x677 EUR zrovna probendil v kasínu. A že to byly moje poslední peníze, protože firma je cugrunt :-) Tohle by mělo zabrat na beton !!! Tak ale teď vážně - napálených je nás hodně a asi nejblíže je názor, že jejich jednání již nemá charakter "nekalého podnikání" ale odpovídá klasifikaci dle § 209 trestního zákoníků, tedy Podvodu – ve stadiu pokusu. Kromě toho, oni se dopouští dalších trestných činů. Vyhrožování i třeba slovní, jehož podstatou je jejich argumentace o soudních výdajích ve výši 4.000 EUR, kterážto částka může být pro někoho i likvidační nese jasné známky vydírání dle § 175 trestního zákoníku. Nemohou totiž doložit, že na svůj finační nárok upozorňovali - dopisy chodí obyčejnou poštou. Velmi vážné je i jejich shromažďování a nakládání s osobními údaji, tj. uvádění údajů statutárních orgánů firem v mezinárodní databázi bez akreditace evropsko-unijních institucí. O to lítají ve větším průšvihu vzhledem k tomu, že se jedná o organizovanou skupinu.. Dalo by se pokračovat. Tak asi jen zatím tolik. Mějte se všichni fajn. S. Hanousek

Odpovědět

JH
Jiří Háva 25.02.2017 – 14:03

Pro paní Zuzanu Benešovou - Chápu,že nelze číst zdejčí záplavu "nářků",ale překvapuje mě,že pisatel chce "poradit" a .... odkaz má najít na "Horním nádraží" ? Není zde od počátku,2.3.2015 ani jediné avízo,že by němečtí gauneři Chtěli jít "na dřeň",k soudu. Mohu Vás pouze odkázat na FTV Primu ze dne 6.2.-17 (zprávy v 18:55). My dostáváme upomínky + navyšování a házíme to do krabice. Kdo se chce nervovat,je to jeho problém. havaj@lbnet.cz

Odpovědět

JR
Josef Růta 01.03.2017 – 10:17

Ve shonu konce roku jsem dopis po delší době balíku nevyřízených věcí odeslal a včera mi přišla faktura. No a jsem "v klubu". Rady jsem si tady přečetl, takže díky. Jsem to ale mohla a oni jsou..... pevné nervy všem členům klubu. Jsem na startu, ale k hromadné žalobě se přidám.

Odpovědět

M
Milada 03.03.2017 – 18:09

I když jsem jim psala toto: Odstupuji na základě Bürgerlichen Gesetzbuch Deutschlands, Absatz 1 § 123 (jak tady přede mnou někdo uváděl), tak mně stejně poslali upomínku, sice po delší době, než obvykle, ale poslali. Bez podpisu, bez razítka, obyčejnou poštou. Nehodlám podporovat podvodníky a nehodlám na to už reagovat. Můj mail je: milada07@email.cz, kdybyste chtěli podávat hromadnou žalobu.

Odpovědět

P
Petr 08.03.2017 – 16:28

Ahoj,také jsem pěknej ........Podepsal a odeslal jsem s tím že se jedná o doplnění údajů ( jsem plátcem DPH i v Německu). Po obdržení fa.jsem podal výpověď a dostal jsem od nich dopis,že jsem to nestihl do 14dnů(fa přišla po 20ti dnech).Dostal jsem dvě upomínky s tím že další bude už s penále.Dopisy chodí obyčejnou poštou,bez razítek a podpisu.Takže to ignoruji a čekám co bude dál.V případě podání hromadné žaloby se připojím.

Odpovědět

TD
Táňa Dolejšová 11.03.2017 – 14:08

Pro uklidnění těm, kteří sem píší - zadejte si do "goggle maps" hamburgskou adresu - vidíte snad na této adrese nějakou firmu? Pro nevěřící Tomáše, zkuste pak vedlejší dům ...

Odpovědět

J
Jiří 14.03.2017 – 22:38

Dobrý den všem podvedeným, jak jsem zjistil Policie České republiky se již zabývá trestním oznámením proti Hamburské firmě ebn dad. I oni radí nic neplatit,tak jsem zvědavý co se bude dít dál. Tak hlavně pevné nervy

Odpovědět

MS
Michal Studeny 15.03.2017 – 14:24

Dobrý den, tak bohužel jsem další který podepsala a ted nám na firmu chodí upomínky v řadě již třetí. Zatím s nimi komunikuji přes email a vždy po několika dnech dostanu v příloze velice přesvědčivý dopis, že akceptují naše zrušení z důvodu, že bylo podepsáno omylem, ale že ten vstupní poplatek ted už i s penále je 722,15 eur a musí být uhrazený. Určitě platit nic nebudeme a pokud bude hromadná žaloba určitě se připojuji: studeny@marekspedition.cz

Odpovědět

M
Markéta 17.03.2017 – 12:20

Jsme taktéž obětí, podepsali, orazítkovali a odeslali jsme formulář. Kontrolovala jsem na internetu na odkazu z finanční správy http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/vieshome.do?selectedLanguage=EN jejich VAT a je platný. Formulář a služby jsme jim vypověděli okamžitě jak jsme to zjistili, ale samozřejmě více jak měsíc po bezplatné lhůtě, stále nám chodí upomínky. Je to velmi otravné. V komntářích je napsáno, že už je proti EBN DAD podáno trestní oznámení. Máte číslo jednací? Připojím se k němu. Děkuji. Ocením jakékoli informace a zkušenosti.

Odpovědět

CD
Chaloupka DANIEL 21.03.2017 – 14:01

Dobrý den vespolek, zdravím všechny jež byli prozíraví i ty kteří to podepsali stejně jako naše firma. Nic nezaplatíme a myslím ,že zmizí jak se objevili,ale faktem je ,že to slušnému podnikateli poněkud ztrpčí život, na druhou stranu co může být horšího než Babiš ?? no né:-) . Přikládám rozhodnutí soudu z Hamburku v obdobném případu: Krajský soud Hamburg, rozsudek ze dne 14.01.2011 Az: 309 S 66/1 již rozhodl v podobném projednávané věci, že akce v DAD německé Adressdienst GmbH má být kvalifikováno jako podvod a smlouva je relativně neplatné za podvod. Pro prezentaci dopisů a chování DAD německého Adressdienst GmbH je jistě užitečná v přehledu všech individuálních aktů, jež mají vést příjemce v omyl. Klíčem k úspěchu je také to, že nikdo z adresátů mají celkové náklady na zhruba 677,00 eur za jednoduchou on-line registraci je nutno počítat. Do té úvahy, dokonce Landgericht Heilbronn usnesením ze dne 23.06.2010, AZ. 3 S 19/10 rozhodl v podobném případě.a jinak se rádi přidáme k žalobě. Na konto chytráků, kterým přijde jedna obálka z výpisem za týden, bych rád uvedl, že firemní korespondence není jen o tom :-) s pozdravem Chaloupka

Odpovědět

P
Petr 27.03.2017 – 18:25

Ahoj všem,jak jsem psal 08.03.17.,že dopisy chodí bez razítek a podpisů,jsem dnes dostal upomínku s penále a po splatnosti budou účtovány soudní výlohy.Píšou že upomínka je psaná automaticky a dole bylo dopsáno jinou tmavostí písma,že upomínka je platná i bez razítek a podpisů??? To je jako by někdo od nich tyto komentáře četl.Neplatím a čekám dál.

Odpovědět

J
Jitka 28.03.2017 – 09:06

I já patřím do skupiny, která se nechala hloupě napálit. Jsem už ve stádiu, že mi chodí upomínky z právního oddělení. Nic jsem nezaplatila, ale kdyby byla hromadná žaloba, tak se ráda přidám. děkuji, případné info na email jitka.stepanova@polymarktrans.cz

Odpovědět

J
Jirka 12.05.2017 – 11:25

Dobrý den doporučuji všem ignorovat. Taky jsem patřil mezi ty napalene. Po dvou letech to vzdali a už nic neposlali asi rok a půl. Všem držím palce hlavně ne podlehnout a nic neplatit. 👍

Odpovědět

S
Scratch 30.05.2017 – 10:08

Nejnovější komunikace pro představu jakým způsobem pokračují tyto podvodníci aktuálně: Se společností DAD GmbH jste na základě svobodné vůle, bez jakéhokoli nátlaku uzavřeli smlouvu na dobu trvání tří let. Smlouva obsahuje veškeré náležitosti. Ze strany věřitele, tedy DAD GmbH bylo na základě obsahu smlouvy plněno to k čemu se zavázala. Z Vaší strany nedošlo k vypovězení smlouvy v řádném termínu, který je stejně tak jako cena ve smlouvě uveden. Ze strany společnosti DAD GmbH je požadováno zahájení soudního vymožení dlužné částky. Naší povinností, tedy povinností společnosti CBR je Vás upozornit na riziko možného soudního sporu vedeného proti Vaší společnosti. Tohoto kroku se Vás snažíme ochránit. Z tohoto důvodu jsme Vás také kontaktovali a nabídli mimosoudní narovnání v celé věci. Pokud chcete podstoupit soudní při, je samozřejmě na Vás. Svoji povinnost jsem splnil a naposledy jsem povinen Vás informovat o skutečnosti, že pokud neuhradíte vzniklý dluh nejpozději do ..... 2017, bude celá věc předána soudu. Ze strany věřitele je zde také dobrá vůle k ukončení celé této nepříjemné záležitosti v tom smyslu, že pokud Vámi budou uhrazeny první dva roky namísto tří let z celkového dluhu, tedy částka EUR 960,- nejpozději do 31. 5. 2017, bude celkový dluh anulován, stejně tak jako smluvní vztah. Příslušný dokument o zániku všech pohledávek bude vystaven. Pro Vaši kontrolu zasílám doklad o tom, že ze strany věřitele bylo plnění dle obsahu smlouvy uskutečněno. www . e-b-n . eu (do vyhledávače zadat jméno Vaší společnosti) Na základě těchto skutečností hodlá právní tým věřitele argumentovat i u soudu. Děkuji za pochopení a prosím o Vaši zpětnou vazbu z důvodu přípravy dokumentů k likvidaci dluhu. S pozdravem Mgr.Tomáš Hartl Legal Advisor/odd. pohledávek a exekucí CZ 120 00 Praha 2, P.O. Box 91 Tel.: +420 226 223 020 Fax: +420 226 223 028 legal-th@credit-br.com www . credit-br . com

Odpovědět

H
Hanka 18.07.2017 – 16:47

V červnu nám do firmy také přišel tento dopis - hned jsem ho vyhodila a dneska druhý - urgence - dokonce nazvaná poslední výzva (final call) - nechápu, že se tito podvodníci nedají ničím zastrašit - asi je to dobrý business, který se jim vyplatí....a ani jim není trapné to vozit za hranice a posílat z Břeclavi....

Odpovědět

B
Bencová 21.08.2017 – 16:01

Dobrý deň, chcem sa spýtať, náš bývalý kolega na tento dopis odpovedal, poslaný formulár opečiatkoval a podpísal..., teraz nám prišla výzva na úhradu, máme to riešiť??? Viem, že sa jedná o podvod, ale majú náš súhlas s ich službami, môže firma v DE, podať na nás výzvu na úhradu, v rámci Eú SÚDNOU CESTOU??? Nie som vôbec kľudná, viem, že je to podvod...čo s tým??? ĎAKUJEM ZA ODPOVEĎ.

Odpovědět

R
Renata 03.09.2017 – 18:10

Dobrý den, bohužel jsme se také nechali napálit hned za dvě firmy. V pátek nám přišla faktura. Nevíme jak reagovat, píšete , že veškeré vaše dopisy byly marné, někomu chodí upomínky již od exekutora, někdo píšete, že to po dvou letech vzdali. Došlo to prosím u někoho dál než k těm upomínkám? Děkuji

Odpovědět

PN
Petr N. 05.09.2017 – 11:56

Dobrý den, bohužel jsem se také nechal napálit a odeslal. V pondělí mi přišla faktura. Nevím zda odpovědět,že se jedná o omyl, nebo nereagovat. Prosím o radu, děkuji.

Odpovědět

JN
Jarmila N. 13.11.2017 – 14:46

Děkuji za komentáře a zkušenosti. Všechno jsem jim neotevřené vrátila zpátky. Na obálku jsem napsala - Zpět. Nevyžádná pošta. Ještě jednou díky.

Odpovědět

MS
Michal Slezák 13.11.2017 – 16:38

Dobrý den, tak vypadá to, že kurz Eura šel opravdu dolů, protože dnes mi přišel taky dopis, ale na částku 771 Euro a přitom dva roky zpátky taky chtěli jenom zmiňovaných 677 Eur. Škoda, že už poštovné na prilozene obálce neplatí příjemce, poslal bych jim ji zpátky, ale s nějakým překvapením a ne s podepsanou smlouvou na podvod. Držím všem co podepsali palce ať dobře dopadnou a nemusí nic platit.

Odpovědět

PS
Petr S. 14.11.2017 – 14:55

Podvod jako všechny podobné databáze, zasílat to firmy, které běžně obchoduje po Evropě i bez jejich registrace je docela sranda, ale zároveň obrovská drzost. Všichni vědí, že jde o tahání peněz z lidí, ale pořád se to děje... stejně tak jako veškeré české katalogy firem na internetu....

Odpovědět

M
Miloš 18.11.2017 – 18:20

Problém mé důvěry, že se jedná jen o potvrzení DIČ, jsem řešil asi před 2 roky. Po stejném postupu, jaký uvádí větší počet komentářů, jsem si něco načetl na německých stránkách a mohu následně doporučit: - neplatit - nekomunikovat - nezapojovat právníka (nemá to cenu ani výsledek) - neohánět se hromadnou žalobou - neomlouvat se že jste to jen podepsal z nevědomosti - sepište dopis s žádostí o výmaz z databanky - sepište dopis se sdělením, že nedošlo k uzavření smlouvy, jelikož se jedná o podvod Po ca. 4 týdnech dostanete dopis o výmazu z databanky, ale budou trvat na plnění smlouvy a tím spojenou platbu. Nereagujte, nic se nestane, nikdy už nic od nich neuslyšíte.

Odpovědět

V
Verca 27.11.2017 – 11:11

Tak už mi po třech letech mailem oznamují vymáhání částky přes 2.000 EUR, beru to a jdu na policii podat trestní oznámení (jejich údajné 3 faktury jsme nikdy neobdrželi)

Odpovědět

R
Robert 29.11.2017 – 13:05

Teraz to rozposielaju po Bratislave. Som to hned pozrel na webe, pricom k EBN som pridal "sacm" a mal som hned vysledky. Napr. tu: https://blog.hqcodeshop.fi/archives/334-EBN-European-Business-Number-scam.html je cena az 890 EUR. Co je zaujimave, na liste je uvedene, ze postovne je uverovane, a ako odosielatel je uvedena firma KOLOS, s.r.o. Ta naozaj existuje: https://finstat.sk/31393039 a ma nemaly obrat. Podla webu je to marketingova firma. Asi bude dobre ich informovat, ze si u nich sluzby objednava podvodnik.

Odpovědět

I
Iveta 07.12.2017 – 13:55

Zdravím, i my jsme naletěli. Vše jsme udělali dle komentáře pana Miloše z 18. listopadu 2017 v 18:20 a napsali jim žádost o výmaz, a že se nejedná o smlouvu a zaslali doporučeně na EBN. Oni reagovali a zaslali nám kopie podepsaného doplněného DIČ na mail s tím, že se jedná o doplnění údajů do objednávky, která se týká umístění na jejich stránky www.e-b-n.eu. Čili, že s dopisem nesouhlasí a žádají o uhrazení obou faktur...výmaz prý bude až po uplynutí minimální doby uvedené na tom papíře co jme doplnili DIČ a podepsali.???? teď babo raď, co s tím...nevím zda se dále dopisem obracet na to, že jsme ani písemně o nic nežádali. Tedy neobjednávali, nebo to vzdát a ty dvě fa zaplatit...? a pak vše skončí...?

Odpovědět

PH
Petra H 09.01.2018 – 10:59

Dobrý den, jeden chybně vyplněný formulář..2dopisy, ve kterých žádáme zrušení...výsledek od roku 2015, mnoho dopisů z jejich strany a tento email.. Byli jsme pověřeni informovat Vás o skutečnosti, že k dnešnímu dni nebyla z Vaší strany uhrazena pohledávka související se smlouvou uzavřenou Váším jménem se společností EBN – DAD GmbH. (Smlouva v příloze) Jelikož jste neprojevili snahu o urovnání zbývajícího neuhrazeného dluhu, pohledávka k dnešnímu dni činí EUR 2.031,- včetně veškerých poplatků souvisejících s prodlením úhrady Vašeho závazku. (Neuhrazené faktury v příloze) Byli jste již několikrát bezvýsledně vyzváni k úhradě a proto se na nás výše uvedená společnost obrátila s žádostí dohodnout s Vámi podmínky úhrady dlužné částky před tím, než bude celková dlužná suma vymáhána soudní cestou. Dluh je nutné uhradit nejpozději do 15. 01. 2018. Pokud takto neučiníte, bude celá částka vymáhána soudně. Zároveň Vás tímto upozorňujeme na navýšení předmětného nedoplatku o zákonny úrok z prodlení dle ustanovení § 1802 – 1806 zákona číslo 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění ve spojení s nařízením vlády č. 351/2013 Sb., kterým se určuje výše úroků z prodlení a nákladů spojených s uplatněním pohledávky v platném znění. Platbu proveďte dle níže uvedených dispozic nejdéle do data splatnosti. Objednávka: 15507407 (Variabilní symbol) Banka: Fidor Bank AG IBAN: DE66700222000020031786 BIC: FDDODEMMXXX Pokud nebude dlužná částka uhrazena do termínu splatnosti, bude navýšena o náklady spojené se soudním vymáháním. Jsme ochotni dohodnout s Vámi individuální plán řešení v této věci. Pevně věřím, že se nám tím podaří předejít možným právním postihům vyplývajícím z nedodržení platebních podmínek uvedených ve smlouvě. Tento dopis a výše uvedené považujte za upomínku před podáním žaloby. V případě jakékoli nejasnosti mě prosím informujte. Jsem pověřen s Vámi dohodnout individuální plán úhrady, popřípadě jinou formu mimosoudního narovnání celé věci. S pozdravem Mgr.Tomáš Hartl Legal Advisor/pohledávky CZ 120 00 Praha 2, P.O. Box 91 GSM: +420 704 786 224 Tel.: +420 226 223 020 Fax: +420 226 223 028 legal-th@credit-br.com www.credit-br.com Co teď?Že se jendá o podvod víme všichni..ale opravdu top nedojde tak dleko a jí nebudu muset zapaltit přes 2000,- euro?

Odpovědět

TH
Tomáš Hartl 09.01.2018 – 18:25

Vážená paní Balčíková. Jelikož jsem neobdržel jakoukoli zpětnou vazbu ve věci ukončení Vámi uzavřeného smluvního vztahu mezi společností VINcar s.r.o., jejíž jste jednatelkou, předávám celou věc zpět k řešení věřiteli, který se domáhá úhrady soudní cestou. Námi byla navržena nejschůdnější varianta uzavření tohoto sporu, a to úhradou platby jednoho roku, namísto tří let, které jste sama společnosti EBN DAD GmbH odsouhlasila. Pakliže se nemáte k plnění svých závazků, ačkoli smlouva obsahuje veškeré platné náležitosti a dále došlo ze strany EBN DAD GmbH k řádnému plnění obsahu smlouvy, nezbývá mi, než konstatovat, že pakliže se stavíte ke všem závazkům, jako k tomuto je na uvážení každého potenciálního klienta zvážit spolupráci se společností VINcar s.r.o., jejíž jste jednatelkou. Neplnit svoje závazky, ačkoli podstata smluvního vztahu ze strany věřitele byla naplněna není nikterak seriozní. Pokud se snažíte celou věc „uhrát do outu“ tím, že jste si nepřečetla podmínky smluvního vztahu, které Vám byly nabídnuty, to opravdu nemíním jakkoli komentovat. Zkuste si například koupit lístek na MHD, kde je jasně napsáno miniaturním písmem, že tuto jízdenku lze použít poue po dobu 30 minut a při kontrole revizorem mu kontrujte tím, že písmo je moc malé, nebo že jste si nepřečetla přepravní podmínky. (Uvádím toto pouze jako jasný a snad srozumitelný příklad) Je mi to opravdu líto, nicméně prosím nejen Vás, ale i další, čtěte důkladně to, co podepisujete a k čemu se zavazujete. Takto jsem ačkoli velice nerad nucen předat vše zpět společnosti EBN DAD GmbH. Na jejich uvážení bude zda s Vámi zahájit soudní řízení o vymožení dlužné částky, či nikoli. Každopádně oni svému závazku na rozdíl od Vás dostáli. Naším úkolem bylo odvrátit možný soudní spor o dlužnou sumu a nabídli jsme Vám likvidaci celé této věci za zlomkovou část celkového dluhu. Bohužel bez Vaší zpětné odezvy. Přeji tedy hodně štěstí a prosím plňte svoje závazky. Děkuji. Se srdečným pozdravem a přáním mnoha úspěchů, Mgr.Tomáš Hartl Legal Advisor/pohledávky CZ 120 00 Praha 2, P.O. Box 91 GSM: +420 704 786 224 Tel.: +420 226 223 020 Fax: +420 226 223 028 legal-th@credit-br.com www.credit-br.com

Odpovědět

F
Frantisek 06.02.2018 – 20:46

Hlavně nic neplaťte a přečtěte si odkaz níže kde je vysvětleno proč nyní odesílá DAD - EBN dopisy z ČR https://blog.hqcodeshop.fi/archives/372-EBN-European-Business-Number-scam-Part-2-Do-not-pay!.html https://blog.hqcodeshop.fi/archives/334-EBN-European-Business-Number-scam.html

Odpovědět

S
Sarka 09.02.2018 – 11:35

Zalozila jsem na facebooku skupinu PODVODNA FIRMA DAD DEUTSCHER ADRESSDIENST. Tema je pro mne nove. Take jsem naletela, chteji po mne zaplatit 771 € za rok po dobu tri let. Budu rada, kdyz se pridate a budu se snazit k tematu zverejnit vse, co budu vedet.

Odpovědět

S
Sarka 19.02.2018 – 09:37

https://m.novinky.cz/articleDetails?aId=463519&sId=&mId= Pozor na dalsi PODVODNIKY!

Odpovědět

M
Míša 26.02.2018 – 20:58

Naletěla, podepsala, faktura je na světě :-( přidávám se k žalobě! miksa.misa@seznam.cz

Odpovědět

T
Tereza 16.03.2018 – 15:15

Bohužel, také jsem podepsala :( Teď mi přišla třetí upomínka a částka narůstá... Jak to budete řešit vy ostatní, co jste také "naletěli"? Nemám z toho vůbec dobrý pocit :(

Odpovědět

M
Míša 19.03.2018 – 20:58

Též jsem naletěla a podepsala a též už nám přišla třetí upomínka a též z toho člověk nemá dobrý pocit, ale o to jim právě jde. Čekají, kdo ztratí nervy a zaplatí. Kontaktovala jsem pár lidí z předchozích příspěvků a nikdo nezaplatil ani po obdržení předžalobní výzvy. Zaslala jsem jim doporučeně, že smlouva byla sepsána v omylu, navíc, že nemám k podpisu smluv oprávnění a oni si pořád melou to svoje a chtějí zaplatit. Od teď už na jejich dopisy zasílané obyčejně poštu reagovat nebudu. A budu ráda, když své zkušenosti s těmito hajzly budeme nadále sdílet. Díky všem za podporu.

Odpovědět

V
Veronika 23.03.2018 – 09:11

Taky se tluču do hlavy, jak jsem byla pitomá...stalo se. Po několika mailech, že o žádné jejich služby nemáme zájem, mi potvrdili vymazání našich firemních údajů z jejich webu, ale samozřejmě na zaplacení částky 771 euro trvají. Obrátila jsem se na společnost DAS se kterou máme smlouvu na právní ochranu, jejich rada zní stejně jak už bylo psáno - NEPLATIT! Dle názoru německého advokáta, se kterým daný problém konzultovali, je smlouva i požadavek na takovou částku V ROZPORU S DOBRÝMI MRAVY. Doporučuje platbu nerealizovat, zaslat dopis, že smlouva byla podepsána v omylu a na další upomínky nereagovat. Budou chodit další, budou se navyšovat o penále - nereagovat. Nic nového jsem tady neporadila, ale snad budeme mít aspoň trošku lepší pocit :-)

Odpovědět

RP
Roman Pernica 25.03.2018 – 14:17

Začíná chodit další podvod od EU BUSINESS REGISTER z Holandska. Podobný formulář jako od E-B-N přijde e-mailem a po vyplnění ho máte odeslat poštou na adresu uvedenou v e-mailu.

Odpovědět

L
Lubos 09.04.2018 – 17:03

Co se stane, když jsem vyplnil formulář a přišla mi faktura? Tu jsem jim pak vrátil, že službu nechci. I emailem odmítl a oni pořád píšou, že očekávají platbu. Co tedy udělat?

Odpovědět

RV
Roman Václavík 12.04.2018 – 09:58

připojuji se k případné hromadné žalobě - vaclavik@moniplast.cz

Odpovědět

T
Tomáš 14.04.2018 – 12:52

Dobrý den, už někdo z Vás dostal něco od soudu, pokud jste to podepsali? Díky za zprávu. Tom

Odpovědět

D
Daniel 14.04.2018 – 13:44

V Praze pdobíhají jedno nebo dvě soudní stání, kdy se DAD soudí o úhradu. Výsledek prozatím není znám.

Odpovědět

I
Ivča 04.07.2018 – 09:36

Dobrý den, já jsem podepsala v 2016 a na zasílání faktur nereaguji. Nyní mi občas volají z DAD a přišla mi nabídka vyrovnání a ukončení smlouvy za 1354E. Pokud nezaplatím do jistého data, podniknou další kroky. Nyní mi přišel dopis se sdělením, že ještě mohu přistoupit na mimosoudní řešení, jinak že podniknou další kroky bez upozornění. Došli jste již někdo takto daleko?

Odpovědět

J
Jirka 05.09.2018 – 09:24

Začala do schránek chodit nová varianta tohoto podvodu. Jako odesílatel je uveden European Register of Commerce, který se odvolává na GDPR a chce proto podepsat souhlas se zpracováním osobních údajů - no a kromě toho se upíšete na platbu 977 € ročně. Jinak se ale stále jedná o stejnou firmu DAD GmbH. Mimochodem, na netu je článek investigativní novinářky, která po nich šla, až se dopátrala člověka, který svůj "byznys" přesunul z Německa do ČR, protože je tu v tomhle méně restriktivní právní prostředí. Takže nejlepší způsob řešení je do předplacené obálky vložit něco obzvlášť nechutného a poslat jim to na jejich náklady zpátky.

Odpovědět

J
Jirka 05.09.2018 – 13:11

.. jen doplním ke svému předchozímu příspěvku, že bohužel zpětná obálka už není hrazena adresátem. Asi je ty vrácenky dost zatěžovaly. Ale i tak se to dá s nějakým libovolným obsahem hodit do schránky a na místo známky napsat, že poštovné hradí příjemce. Česká pošta to nevyhodí, německé poště to předá a bude to s nimi řešit. Čím víc jim takových obálek bude chodit, tím víc se na to upozorní.

Odpovědět

S
Soňa 10.01.2019 – 14:01

Dobrý den Chtěla jsem se zeptat, už mi přišla poslední mimosoudní dohoda, chci se zeptat zda se z Vás někdo dostal tak daleko ? Posílám komunikaci: Byli jsme pověřeni informovat Vás o skutečnosti, že k dnešnímu dni nebyla z Vaší strany uhrazena pohledávka související se smlouvou uzavřenou Vaším jménem za společnost Lerin Group s.r.o. IČO 28814479, se společností EBN - DAD GmbH. (Smlouva v příloze) Jelikož jste neprojevili snahu o urovnání zbývajícího neuhrazeného dluhu, pohledávka k dnešnímu dni činí EUR 2.031,- včetně veškerých poplatků souvisejících s prodlením úhrady Vašeho závazku. (Neuhrazené faktury v příloze) Byli jste již několikrát bezvýsledně vyzváni k úhradě a proto se na nás výše uvedená společnost obrátila s žádostí dohodnout s Vámi podmínky úhrady dlužné částky před tím, než bude celková dlužná suma vymáhána soudní cestou. Dluh je nutné uhradit nejpozději do 15. 01. 2019. Pokud takto neučiníte, bude celá částka vymáhána soudně, a to i s dalším možným navýšením spojeným s vymáháním soudní cestou. Platbu proveďte dle níže uvedených dispozic nejdéle do data splatnosti. Objednávka: 16515406 (Variabilní symbol) Banka: Fidor Bank AG IBAN: DE66700222000020031786 BIC: FDDODEMMXXX Pokud nebude dlužná částka uhrazena do termínu splatnosti, bude navýšena o náklady spojené se soudním vymáháním. Jsme ochotni dohodnout s Vámi individuální plán řešení v této věci. Pevně věřím, že se nám tím podaří předejít možným právním postihům vyplývajícím z nedodržení platebních podmínek uvedených ve smlouvě. Tento dopis a výše uvedené považujte za upomínku před podáním žaloby. V případě jakékoli nejasnosti mě prosím informujte. Jsem pověřen s Vámi dohodnout individuální plán úhrady, popřípadě jinou formu mimosoudního narovnání celé věci. S pozdravem Mgr. Richard Meier Legal Advisor pohledávky cid:image001.png@01D0E42D.19B332E0 CZ 120 00 Praha 2, P.O. Box 91 GSM: +420 739 121 367 Tel.: +420 226 223 020 Fax: +420 226 223 028 legal-rm@credit-br.com www.credit-br.com

Odpovědět

D
Daniel 11.01.2019 – 09:06

mne napisala Nina Gomez z Portugalskej firmy Datafocus dokonca aj po slovensky , ze vymahaju pre nich neuhradene faktury , skopirujem len koniec Predmet: Objednávka DAD č. ER16517255 mimosúdne vyrovnanie Čakáme na prijatie potvrdenia o bankovom prevode, aby sme tento problém vyriešili mimosúdne a zostali. Nina Gomes Senior Collection Officer Datafocus Rua Basilo Teles 35, 6D, 1070-020 Lisbon - Portugal Business Hours: Mon. to Fri. 09h00 to 17h00 (GMT) Tel.: +351 308 803 057

Odpovědět

T
Tutu 24.01.2019 – 02:21

Mne aj telefonovala Nina Gomez. Vraj to dávali aj v slovenských médiách. Vie niekto link? Ďakujem

Odpovědět

D
Denisa 03.02.2019 – 17:03

Dobrý deň, Aj mne sa ozvala Nina Comez a neustale vypisuje email, má niekto typ ako im čeliť alebo ako sa ich úplne zbaviť Ďakujem

Odpovědět

M
Michal 01.03.2019 – 08:13

Zdravím, je zde vůbec někdo, kdo již absolvoval celý 3letý proces vč.všech rad pro zrušení a následného vymáhání pohledávky byť jakoukoliv firmou spojenou s EBN? Vymohli něco? proběhl soud?Nebo se po telefonátech, výhrůžkách soudem atd. již neozvali i přesto, že jste nezaplatili? Děkuji za zpětnou vazbu. Všem přeji pevné nervy.

Odpovědět

J
Jurajus 02.03.2019 – 01:39

Mna tiez otravuje ta NINA GOMEZ s portugalska 28.2 mi niekto volal s litvy a potom mail od tej gomezky...najprv som jej anglicky napisal ze "fuck off" potom mi poslala naspat mail ze mam byt slusny a jednat profesionalne tak som jej pekne lubozvucnou slovencinou plnou expresivnych vyrazov co nas jazyk ponuka pekne napisal ze tomu co mi pise vobec nerozumiem ze pokial nieco chce nech mi zavolala ze nemam cas kedy cistat postu ze som furt v robote a bla bla...tak sa tesim ked mi zavola a nakydam jej ako prasatu do valova...juj ale sa tesim zacina ma to uz konecne bavit uz to ma grady uz je trochu vzruso...budem vas informovat ako to ide...caves ;D

Odpovědět

S
Slavomír 22.03.2019 – 20:13

Mne sa od januára neozval nikto. Nina Gomes povedala že nemá inú možnosť ako to dať na súd, keď som odmietol mimosúdne vyrovnanie. Keď niečo príde, ozvem sa....čaute

Odpovědět

VH
Vladimír Holiš, Bc. 12.07.2019 – 17:48

Důležité upozornění. Dne 29. 5 2019 Obvodní soud pro Prahu 1 ( Městský soud, pracoviště Spálená ulice, rozhodl evropským platebním rozkazem jednací číslo 22C64/2018, ve prospěch společnosti DAD. V tomto případě se česká poškozená společnost nebránila a během doby neudělala nic pro svoji ochranu, tj nevypověděla smlouvu, nenamítla a neprokázala podvodné jednání společnosti DAD. Proto soud rozhodl tak jak rozhodl. Proto opět radím jako už několik let. nepodceňovat, namítat odmítat prostě řešit. Pro bližší info k případu si napište na pohledávkyholis@seznam.cz

Odpovědět

M
Markéta 29.08.2019 – 14:05

Nám dnes dorazilo následující: Notice of Overdue Payment - Poslední upomínka, pokus o smír ref. Order n. ER16517313 Dear Management, we Credit Collection Factoring S.r.o. (CCF) are instructed and duly authorized by our client DAD Deutscher Addressdienst GmbH (hereinafter referred to as DAD) to act on its behalf in respect to the collection of your commercial debt relating to the provision by our client of a premium listing on the European Web Portal Business Number (e-b-n.eu). According with our records, your company signed a legally binding B2B (Business to Business) contract ordering a premium listing on the web European Business Number managed by our Client DAD. The marketing proposal provided all the necessary information about the characteristics of the payable ad: annual cost (EUR 677,00), minimum duration (three years) and possibility to cancel within the cooling off period of two weeks - Art. 1, Terms and Conditions. Your company chose to fill in, sign and return back the order (no force whatsoever was applied) and by doing so adhered to a legally binding agreement requesting a payable entry in our client web portal. According with our client request your company never paid the service. This letter provides formal notice that AXER s.r.o. is in default of the contract for failure to fulfil its contractual obligation and today the overdue amount is: 2.524,46 as specified below: • Eur 2.031,00 per three years contractual fees; • Eur 395,00 per collection fees and expenses; • Eur 98,46 per legal interests; We write to call your attention and inform you that a failure to pay the above-mentioned amount, within seven (7) business days of the date of this communication, will result in further action being taken via debt recovery measures. Please note that these recovery measures will influence your national-international credit check and further interest and legal costs will additionally burden your company. To avoid such action and permanently terminate the contract and close your order and account on a full and final basis, please transfer settlement using the bank transfer details below and forward proof of payment: Bank account holder: CCF sro Bank: FIO Banka IBAN: CZ2120100000002501263342 BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX Subject: Order EBN No ER16517313- mimosoudní /out of court settlement Please confirm your settlement with an appropriate bank transfer remittance by email. We wait to receive your wire transfer receipt in order to settle this issue out of court and remain at your disposal. Attachments: Power of attorney, copy of the contract and copy of the overdue invoices. Do not hesitate to contact me for any further information You might require, even in Czech language. Yours sincerely, S pozdravem Dott. Luca Trevisan Legal Counsel - Mimosoudní řešení sporů CCF Credit Collection Factoring s.r.o. P.O.BOX 91, Prague 2, CZ 120 00 Company Registration No: 04972881 V.A.T. No: CZ04972881 Tel: +420 226 223 013 / 014 Fax: +420 226 223 028 Email: LT@cc-factoring.com Web: www.cc-factoring.com

Odpovědět

P
Petr 09.09.2019 – 16:55

Dobrý den všem, nám dorazil stejný email jako paní Markétě, jen o den dřív... Reagovali jsme tak, že odpověděli a důrazně se ohradili na neplatnost smlouvy podepsané v omylu... Dnes přišel další email, kde "Poslední upomínka, pokus o smír" je již "Upomínka před podáním žaloby"... Prošel si někdo již touto fází? Nebo je špatně, že jsme se ozvali? Díky za každou radu/zkušenost...

Odpovědět

m
martin 30.09.2019 – 09:49

už chodí jakési předžalobní výzvy s oscanovaným dokumente od samosoudce o vydání rossudku v neprospěch firmy v čr. Vážení, byli jsme pověřeni informovat Vás o skutečnosti, že k dnešnímu dni nebyla z Vaší strany uhrazena pohledávka související se smlouvou uzavřenou Vaším jménem se společností Dad GmbH. Jelikož jste neprojevil snahu o urovnání dluhu, neuhrazená pohledávka k dnešnímu dni činí EUR 2.524,46 včetně veškerých poplatků souvisejících s prodlením úhrady Vašeho závazku. Byli jste již několikrát bezvýsledně vyzván k úhradě a proto se na nás výše uvedená společnost obrátila s žádostí dohodnout s Vámi podmínky úhrady dlužné částky před tím, než bude celková dlužná suma vymáhána soudní cestou (v příloze zasíláme vám nedávné rozhodnutí pražského soudu, kde soudce uznal platnost smlouvy uzavřené s DAD. Z důvodu ochrany osobních údajů byly v přiloze osobní údaje kryty, ale podle c.j. můžete ověřit jeho pravost). S ohledem na tuto skutečnost vás tímto vyzýváme, abyste uvedenou dlužnou částku ve výši 2.524,46 uhradili nejpozději do 3 dnů, a to na číslo účtu naší společnosti: Objednávka: ER16517677 (Variabilní symbol) Banka: FIO Banka IBAN: CZ2120100000002501263342 Swift/BIC FIOBCZPPXXX Současně vás tímto upozorňujeme, že pokud k úhradě uvedené částky na základě této písemné výzvy dobrovolně nedojde, případně se ani neozvete, a to obratem, za účelem návrhu akceptovatelného řešení této situace, jsme připraveni se domáhat uvedeného nároku právní cestou, především pak podáním žaloby k místně příslušnému soudu prostřednictvím zvolené advokátní kanceláře. V návaznosti na to vás ovšem také upozorňujeme, že specifikovaný dluh by v takovém případě byl navýšen minimálně o nemalé náklady spojené s vymáháním této pohledávky vůči vaší společnosti. Tento dopis a výše uvedené považujte za upomínku před podáním žaloby. S pozdravem / Yours sincerely Vito Bonanno Legal Consuel CCF Credit Collection Factoring s.r.o. P.O.BOX 91, Prague 2, CZ 120 00 Company Registration No: 04972881 V.A.T. No: CZ04972881 Tel. + 420 226 223 020 Fax. + 420 226 223 028 bonanno.legal@cc-factoring.com www.cc-factoring.com

Odpovědět

m
martin 30.09.2019 – 12:28

každopádně rozsudek není pravomocný, je podáno odvolání!!!!

Odpovědět

R
Roman 03.10.2019 – 22:01

Praha, 01. 10. 2019 PŘEDŽALOBNÍ VÝZVA K ÚHRADĚ POHLEDÁVKY European Business Number (DAD GmbH) Vs - ER16517374 Vážení, byli jsme pověřeni informovat Vás o skutečnosti, že k dnešnímu dni nebyla z Vaší strany uhrazena pohledávka související se smlouvou uzavřenou Vaším jménem se společností Dad GmbH Jelikož jste neprojevil snahu o urovnání dluhu, neuhrazená pohledávka k dnešnímu dni činí EUR 2.524,46 včetně veškerých poplatků souvisejících s prodlením úhrady Vašeho závazku. Byli jste již několikrát bezvýsledně vyzván k úhradě (víz dopis ze dne 02. 09. 2019). Proto ze strany společnosti DAD GmbH je požadováno zahájení soudního vymožení dlužné částky. Naší povinností je Vás upozornit na riziko možného soudního sporu vedeného proti Vaší společnosti. V příloze zasíláme vám nedávné rozhodnutí Pražského Soudu, kde soudce uznal platnost smlouvy uzavřené s DAD. Z důvodu ochrany osobních údajů byly v přiloze osobní údaje kryly, ale podle c.j. můžete ověřit jeho pravost). Vás tímto VYZÝVÁME, abyste uvedenou dlužnou částku ve výši EUR 2.524,46 uhradili nejpozději do 5 dnů na číslo účtu : CCF Credit Collection Factoring s.r.o. Varšavská 715/36, Vinohrady - 120 00, Praha 2 Banka: FIO Banka Objednávka ER16517374 (Variabilní symbol) Častka: EUR 2.524,46 IBAN: CZ2120100000002501263342 BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX Současně Vás tímto UPOZORŇUJEME, že pokud k úhradě uvedené částky na základě této výzvy dobrovolně nedojde, případně se ani neozvete, a to obratem, za účelem návrhu akceptovatelného řešení této situace, jsme připraveni se domáhat uvedeného nároku právní cestou, především pak podáním žaloby k místně příslušnému soudu prostřednictvím zvolené advokátní kanceláře. V návaznosti na to Vás ovšem také upozorňujeme, že specifikovaný dluh by v takovém případě byl navýšen minimálně o nemalé náklady spojené s vymáháním této pohledávky vůči vaší společnosti ( víz Rozsudek v příloze). V případě jakéhokoli dotazu mě neváhejte kontaktovat. Tento dopis a výše uvedené považujte za upomínku před podáním žaloby. S pozdravem / Yours sincerely Dott. Luca Trevisan Legal Counsel - Mimosoudní řešení sporů CCF Credit Collection Factoring s.r.o. P.O.BOX 91, Prague 2, CZ 120 00 Company Registration No: 04972881 V.A.T. No: CZ04972881 Tel: +420 226 223 013 / 014 Fax: +420 226 223 028 Email: LT@cc-factoring.com Web: www.cc-factoring.com

Odpovědět

D
Dana 09.10.2019 – 15:03

Tak i nám dnes přišel email s tím, že máme zaplatit, že je to pokud o smír,co dál???

Odpovědět

J
Jakub 01.11.2019 – 15:35

Dobrý den, I naše fimra naletěla tomuto podvodu už v roce 2015. Asi za měsíc jsme jim okamžitě poslali zrušení smlouvy na základě uvedení v omyl. Od té odby nám chodí navyšujícíc se upomínky a teď, stejně jako ostaním, předžalovní upomínka na částku 2524 EUR, včetně kopie rosudku od Obvodního soudu v Praze 1. My jsme připraveni se spojit s ostatními, kteří jsou v podobné situaci a podat společnou žalobu, případně se pokusit spojit soiudní spory do jednoho, namísto toho, abychom každá firma zvlášť nesla břemeno nákladů. Porsím ozvěte se mi na mail: jakub.m.nemec@gmail.com pokud se také chcete pokusit se bránit společně, nebo už v tomto něco děláte. Děkuji Jakub Němec

Odpovědět

m
martin 18.11.2019 – 11:50

Ano, chodí pokus o smír, že odečtou 50 procent, jinak to jde k soudu a je to poslední varování. Předáno právníkům. takže se uvidí.

Odpovědět

VS
Václav Säckl 05.12.2019 – 10:53

Bohužel jsem tenkrát taky naletěl . Ihned jsem jim odepsal , že vše ruším z důvodu omylu , ale přišla jen odpověď , že to neuznávají . Od té doby jsem o této firmě už více neslyšel , ani jeden e-mail , ani jeden dopis či faktura . A dnes - jako některým z nás - přišla předžalobní výzva k úhradě pohledávky + soudní rozhodnutí - jméno a vše ostatní začerněné . Má už někdo , prosím , za starších komentářů , kteří obdrželi toto přede mnou , nějaké nové , aktuální reakce ze strany DAD , soudu či CCF ?

Odpovědět

Z
Zlata 09.12.2019 – 11:55

Děkuju za článek. Dnes jsme dostali dopis od Your Business at Net GmbH, Hamburg (www.v-r-e.eu). Částka 711 euro...

Odpovědět

Z
Zlata 09.12.2019 – 12:00

Dodatek k předchozímu komentáři: Dopis přišel českou poštou, odesílatel B@N, P.O.Box 2050, 690 09 Breclav 120. (Pokud je zájem, než to vyhodím, můžu oskenovat a poslat redakci.)

Odpovědět

E
Edita 09.01.2020 – 18:34

Dobrý deň, dnes som dostala tiež email na predžalobnú výzvu k uhrade aj s prilohami (rozsudok ČR). neviem či niekto podával žalobu alebo nie ,ale ja som dala trestné oznámenie v roku 2018 na DAD,a polícia sa vyjadrila, že nakoľko som im nič nezaplatila tak sa nič nestalo . haha. potom nejaký čas bolo ticho ,ale teraz zas sú tu. neviem čo robiť . Vie niekto poradiť?

Odpovědět

T
Tutu 16.01.2020 – 10:08

Aj mne to prišlo. Do pondelka to mám uhradiť, inak súd. Treba ich dako hromadne zažalovať, alebo ja neviem čo. Veľa ľudí vraví že ignorovať, ale keď to chodí každý týždeň...😕😕😕

Odpovědět

P
Peter 23.01.2020 – 14:55

Dobry den, aj nam prisla vyzva s prilohou rozhodnutie sudu. Prosim o radu ake kroky sa podnikaju a ci je naozaj mozne aby tuto pohladavku mohli vymoct sudnou cestou, dakujem

Odpovědět

L
Lenka 27.01.2020 – 10:35

Dobrý deň, aj nám bola dňa 22.1.2020 doručená predžalobná výzva k úhrade pohladávky od spoločnosti DAD Deutscher Addressdienst GmbH. Naša zamestnankyňa (aj keď na to nemala oprávnenie) vypísala a podpísala ich formulár v októbri 2017, potom nám chodili upomienky s navyšujúcou čiastkou (na ktoré sme vôbec nereagovali) a minulý týzdeň nám bola e-mailom zaslaná predžalobná výzva k úhrade pohľadávky, čo nás už vyplašilo. Chcem sa len opýtať ako ste voči danej firme postupovali, resp. je niekde vzor dokumentu ako sa voči nim brániť, či lepšie vôbec neregovať.

Odpovědět

V
Vláďa 30.01.2020 – 14:54

Kopie emailů s rozhodnutím soudu ČR je podvrh. Ve smlouvách s EBN (Hamburg) je jasně napsáno, že případné spory budou řešeny dle německého práva. České podvodné vymahačské firmy ( spolupracující s EBN) tedy nemají nárok řešit jakékoli spory u českých soudů. V německu je tato firma již vyřešena konkurzem a zánikem firmy. U německých soudů je jednání EBN označeno jako podvod.

Odpovědět

T
Tutu 04.02.2020 – 09:52

Keď vás niekto dáva na súd, musí to byť doručené do vlastných rúk a vami podpísané prevzatie. Nie e-mailom a ešte mnoho krát do spamu.....takze kľud. Sú to podvodnici

Odpovědět

J
Jakub 17.02.2020 – 12:06

Dobrý den všem, tak si připadám jako další ulovená ryba v síti....Mám to tedy ignorovat? Vážený...... Byli jsme pověřeni informovat Vás o skutečnosti, že k dnešnímu dni nebyla z Vaší strany uhrazena pohledávka související se smlouvou uzavřenou jménem společnosti, Jakub Hejna DiS. - IČ 69356351 se společností EBN - DAD GmbH. (Smlouva v příloze) Jelikož jste neprojevili snahu o urovnání zbývajícího neuhrazeného dluhu, pohledávka k dnešnímu dni činí EUR 2.031,- včetně veškerých poplatků souvisejících s prodlením úhrady Vašeho závazku. (Neuhrazené faktury v příloze) Byli jste již několikrát bezvýsledně vyzváni k úhradě (viz. korespondence ve spisu) a dále s přihlédnutím ke skutečnosti, že dlužná částka nebyla do dnešního dne ani z části uhrazena, rozhodla se společnost DAD GmbH k soudnímu vymožení celkové dlužné částky. Platbu proveďte dle níže uvedených dispozic nejdéle do data splatnosti. Credit Business Resolution s.r.o. Varšavská 715/36, Vinohrady – Praha 2, 120 00 Objednávka: 16518779 (Variabilní symbol) Banka: FIO Banka č.ú. 2200854528/2010 IBAN: CZ43 2010 0000 0022 0085 4528 BIC (SWIFT): FIOBCZPPXXX V příloze zasíláme rozsudek Jménem republiky, Pražského odvolacího soudu, kde byl jasně a prokazatelně uznán nárok dlužné částky spolu s náklady s tímto spojenými, včetně úroku z prodlení. (Pouze pro Vaši informaci) (Vzhledem k ochraně osobních údajů byly tyto záměrně skryty) S ohledem k výše uvedeným skutečnostem Vás VYZÝVÁME k úhradě dlužné částky ve výši EUR 2.031,- (nejpozději do 5-ti dnů) na výše uvedený účet Pokud Vámi nebude dlužná částka uhrazena do termínu splatnosti, pakliže nedojde k jakémukoli akceptovatelnému návrhu, který povede k umoření dlužné částky, či jakéhokoli návrhu řešení vzniklé situace, jsme připraveni domáhat se nároku úhrady právní cestou, především pak podáním žaloby u místně příslušného soudu, prostřednictvím zvolené právní kanceláře. V tomto případě bude dluh navýšen minimálně o nemalé náklady spojené s vymáháním a právním zastoupením. (viz rozsudek v příloze) Tento dopis a výše uvedené považujte za upomínku před podáním žaloby. V případě jakékoli nejasnosti mě prosím kontaktujte. S pozdravem Mgr. Richard Meier Legal Advisor pohledávky - řešení sporů cid:image001.png@01D0E42D.19B332E0 Credit Business Resolution s.r.o. Varšavská 715/36, Praha 2, Vinohrady, 120 00 GSM: +420 739 121 367 Tel.: +420 226 223 020 Fax: +420 226 223 028 legal-rm@credit-br.com www.credit-br.com

Odpovědět

l
lienka 18.02.2020 – 17:19

YOUR BUSINNES AT NET GMBH. Poprosím má niekto konkrétne informácie ako zákonne ukončiť. Poslali sme podpísaný formulár, prišla faktúra, zaslali sme list že sme boli uvedený do omylu. Prišiel list, že ukončenie akceptujú v zmysle obchodných podmienok, ktoré nikde neviem nájsť. (napríklad odstúpenie od order, predčasné ukončenie zmluvy atd,) ale žiadajú platiť faktúru na 711. Faktúru nám poslali s novým dátumom splatnosti. Vie niekto poradiť zákonný další postup. Riešil už niekto podobný problém s touto firmou? Budem vďačná za info.

Odpovědět

A
Adriana 06.03.2020 – 11:58

dobrý den jak to vypadá s těma,kterým přišla předžalobní upomínka. na jakou právní společnost se prosím obracíte?? Za kontakty a informace budu moc ráda. Bohužel jsem taky naletěla, nezaplatila, ale podepsala

Odpovědět

P
Patrik 30.03.2020 – 11:47

Dobrý den. Patřím také k podvedeným. Oznámil jsem celou věc na Policii ČR a napsal o tom panu Meierovi. Tady je jeho odpověď: S Policií ČR jsem již hovořil. Pakliže považujete větu „byli jsme uvedeni v omyl předchozí objednávky považujeme za neplatné“ Tak, nezlobte se na mě, Vy je považovat za neplatné můžete. Nicméně je zde spousta dalších otázek, proč jste smlouvu podepsal. Vy jste ji nečetl? Ze strany věřitele bnylo plněno a vy napíšete že smlouvu považujete za neplatnou? Pane XXXXX, Já mohu považovat Vaši firmu za podvodnou, dokonce o tom můžu napsat na internetu, Facebooku ve všelijakých Fórech, prostě všude. Jsou zde jistá fakta. Tato fakta jsou neooddiskutovatelná. Uvidíme tedy jak dopadne případný soud. S pozdravem Mgr. Richard Meier Legal Advisor pohledávky - řešení sporů Credit Business Resolution s.r.o. Varšavská 715/36, Praha 2, Vinohrady, 120 00 GSM: +420 739 121 367 Tel.: +420 226 223 020 Fax: +420 226 223 028 legal-rm@credit-br.com www.credit-br.com

Odpovědět

T
Tomáš 07.04.2020 – 07:01

Odporúčam prečítať v tejto veci tento článok https://www.anwalt.de/rechtstipps/varovn-ped-fakturami-spolenosti-dad-deutscher-adressdienst-gmbh-a-portlu-ebn-european-business_141177.html a kontaktovať tohto právnika http://www.ll-ip.com/kanzleiteam/loschelder, ktorého kancelária úspešne ruší tieto pohladávky. Poplatok je 200 €.

Odpovědět

Nn
Nika nika 05.05.2021 – 20:22

Zdravím, chci se zeptat jak dopadlo případné vymáhání u firem, které naletěly, když daný problém řešili cca před půl rokem? Jestli šli skutečně k soudu?? Děkuji za info

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Chráníme spotřebitele


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás