14 tipů na užitečné aplikace pro iPhone

Lenka Chládková
Publikováno 26. září 2017

App Store, který nabízí aplikace pro zařízení s operačním systémem iOS, byl spuštěn s příchodem iPhonu 3G v roce 2008. V době spuštění bylo v platformě dostupných asi 500 aplikací, nyní je možné vybírat z více než dvou miliónů. Některé aplikace umí usnadnit každodenní život, jiné pobaví a některé nestojí ani za komentář.

Uvádím výběr z mých nejoblíbenějších bezplatných aplikací. Záměrně vynechávám komunikační aplikace, kalendáře, úkoly, počasí nebo mapy. V těchto případech využívám předinstalované aplikace v iPhonu. V Mailu mám nastaveny všechny e-mailové schránky, přes iMessage posílám SMS zprávy, uživatelům iOS zdarma posílám fotky a videa, zdarma volám přes FaceTime. Co se týká organizérů a diářů, velmi dlouho jsem se držela klasické verze, tedy papíru a tužky, nicméně postupem času jsem se naučila efektivněji pracovat s aplikacemi Kalendář, Poznámky a Připomínky. Důležité je, že netrávím více času organizováním než samotným plněním úkolů. Jako navigátor jsem beznadějný případ, ale v mapách od Applu se orientuji a podle navigace většinou trefím.

Za aplikace zbytečně neutrácím, využívám slev a bezplatných verzí. Také se snažím množství stažených aplikací nepřehánět. Čím víc aplikací, tím větší spotřeba baterie a méně místa v úložišti.

  1. Nejlepší aplikace pro iPhone 2024

    AppZapp – slevy v App Store

    Některé aplikace čas od času zlevní o pár eur, jiné jsou po omezenou dobu úplně zdarma. Aktuální přehled všech zlevněných aplikací v AppStore nabízí AppZapp. Po spuštění aplikace si můžete zvolit, jaké aplikace chcete zobrazit, zda všechny zlevněné, nebo jen ty, které jsou právě zdarma, aktualizované či nově vydané aplikace. V horním panelu pak můžete filtrovat aplikace pro iPhone, iPad nebo Mac v jednotlivých kategoriích.

    Jestliže máte vyhlédnutou konkrétní aplikaci a nechce se vám za ni platit, stačí si v AppZapp zřídit účet a aplikaci uvést do seznamu. Účet je možné založit jednoduše přes Facebook nebo e-mail. Jakmile bude požadovaná aplikace zlevněna, budete automaticky informováni.

  2. Nejlepší aplikace pro iPhone 2024

    Cool Ticket – do kina se slevou

    Aplikace Cool Ticket by ve vašem iPhonu určitě neměla chybět. Díky aplikaci můžete využívat různých slev a akcí. Mezi mé nejoblíbenější patří CineStar Last Minute. Od pondělí do čtvrtka můžete prostřednictvím Cool Ticket získat kupón na 2 vstupenky za cenu jedné do všech kin CineStar v ČR. Nabídka filmů se zobrazí vždy pár hodin před začátkem promítání, dostupné jsou 2D i 3D představení.

    Nabídku slev mimo jiné doplňuje akce na pečivo z Pekárny Kabát. Aktuálně je možné zakoupit dva moravské koláče za 1 Kč a další pečivo s 10% slevou. Podmínkou je nákup a platba přímo v aplikaci.

  3. Nejlepší aplikace pro iPhone 2024

    Ringtones – vytvořte si vlastní zvonění

    Vlastní vyzvánění je možné vytvořit v aplikaci Ringtones. Kliknutím na noty se dostanete do hudby v iPhonu, zde vyberete skladbu, ze které chcete udělat zvonění. V dalším kroku vyberete nejvhodnější úsek skladby. Zvonění se uloží přímo do aplikace, proto je třeba přes iTunes skladbu přeuložit přímo do zvuků a vyzvánění. Součástí aplikace je podrobný videonávod.

  4. Nejlepší aplikace pro iPhone 2024

    Office Lens – skener do kapsy

    Pokud potřebujete převést jakékoli dokumenty do elektronické podoby, vyplatí se mít po ruce skener. Aplikací na skenování dokumentů existuje mnoho v různých provedeních. Problém je, že pokud vyjde nová aplikace, často se její tvůrci snaží získat co nejvíce uživatelů, proto je ve verzi zdarma velké množství funkcí. Ty jsou postupně omezovány a převáděny do placených verzí. Několikrát se mi stalo, že naskenované dokumenty musely zůstat v aplikaci, protože jejich export byl najednou zpoplatněn.

    Zatím mám jen dobré zkušenosti s aplikací Office Lens. Při skenování nemusím být úplně přesná, aplikace si umí sama obraz perspektivně upravit, podle hran dokumentu fotku automaticky ořízne, černý text na bílém pozadí vypadá přirozeně a případné odlesky z tabule jsou odstraněny. Všechny snímky se mohou ukládat jako fotografie na OneDrive, nebo se dají jednoduše uložit do Fotek, rovněž jdou odeslat e-mailem přímo z aplikace.

  5. Nejlepší aplikace pro iPhone 2024

    Runtastic – aplikace na cvičení

    Runtastic nabízí široký výběr skvělých fitness aplikací, osobně jsem jich vyzkoušela několik. Z počátku to byly především aplikace na posilování břišních svalů Sit-Ups, Push-Ups kliky a Squats dřepy. Všechny aplikace jsem stáhla zdarma v PRO verzi, tedy bez reklam a jiných omezení, v rámci slevové akce. Aplikace fungují na stejném principu, postupně je navyšován počet cviků a jejich opakování. Cvičením provází osobní trenér v angličtině, nevýhodou je celková jednotvárnost.

    Nyní využívám pouze Runtastic PRO na běhání. Poměrně dlouho jsem běhala s osekanou verzí, která je v App Store zdarma. Hlasový průvodce je jen do dvou kilometrů, ale jinak jsou k dispozici všechny podstatné informace jako celkový čas, průměrné tempo a rychlost. Verze PRO uživatelům nabízí kompletní monitoring aktivity s hlasovým průvodcem, intervalový trénink, možnost nastavit vlastní cíle, vytváření skupin, sdílení dosažených výsledků a mnoho dalšího.

  6. Nejlepší aplikace pro iPhone 2024

    Google Překladač – překlad mezi 103 jazyky

    Google Překladač v aplikaci nabízí překlad mezi 103 jazyky, přičemž 59 jazyků umí překládat bez připojení na internet. Ihned přeloží texty, které vyfotíte telefonem, ale jde o strojový překlad, proto je nutné přeložené věty brát s určitou rezervou.

    Aplikace umožňuje okamžitý překlad mluveného slova ve 32 jazycích, nebo ručně psané zadání. Ovládání je jednoduché a logické. U nás je aplikace nejvíce využívána při přípravě do školy k ověření správné anglické výslovnosti.

    Vybraná slovíčka, věty nebo celé texty je možné označit hvězdičkou, tím se přesunou do složky „Uloženo“.

  7. Nejlepší aplikace pro iPhone 2024

    Memrise – snadná výuka jazyků

    Díky Memrise se můžete učit španělsky, francouzsky, německy, japonsky nebo čínsky. Nevýhodou je, že v aplikaci není nastavena čeština, proto je při učení nového jazyku nutné vycházet z řeči, kterou již ovládáte. Aplikace je cílena především na slovní zásobu, každé slovíčko v lekci je několikrát zopakováno rodilými mluvčími. V základu je nastaveno 5 slovíček denně, pokud se však chcete učit více, je možné denní limit navýšit. Z mého pohledu se jedná o velmi povedenou výukovou aplikaci.

  8. Nejlepší aplikace pro iPhone 2024

    Music Player for YouTube – hudba bez reklam

    V App Storu je volně ke stažení aplikace Music Player for YouTube – Mp3 Song Streamer. V aplikaci funguje klasické vyhledávání, výsledky hledání je možné upřesnit zadáním filtru. Hudbu z YouTube přehrajete na pozadí a bez reklam. Pokud video přidáte do Playlistu, můžete hudbu a filmy přehrávat nezávisle na připojení k internetu.

  9. Nejlepší aplikace pro iPhone 2024

    Parkování a zaparkuju.cz – kde parkovat v Praze

    Pro pohodlné parkování v Praze je ideálním řešení používání hned dvou aplikací.

    Parkování v Praze

    • Po spuštění aplikace se zobrazí mapa Prahy se všemi placenými parkovacími zónami. V mapě se také zobrazují P+R parkoviště a vybraná komerční parkování. Přiblížením a kliknutím na konkrétní parkovací zónu se zobrazí informace o aktuálním a následujícím tarifu včetně hodinové sazby, zároveň vidíte rozmístění parkovacích automatů. Kliknutím na parkoviště P+R získáte informace o volných místech, u komerčního parkování je možné přímo v aplikaci rezervovat stání.
    • Výhodou je, že v aplikaci lze nastavit, aby se zobrazily pouze parkovací zóny, které jsou v aktuální čas zdarma. Parkování v Praze navíc nabízí funkci „Zaparkovat tam, kde stojím“, kliknutím na tlačítko se automaticky uloží místo, kde jste zaparkovali, k tomu si můžete spustit odpočet. Aplikace vás upozorní 20 a 10 minut před vypršením limitu a také ve chvíli, kdy už parkování propadlo.
    • Nejedná se o oficiální aplikaci, proto parkovné zaplatíte pouze v parkovacím automatu nebo prostřednictvím webové aplikace Virtuální parkovací hodiny, na kterou aplikace odkazuje.

    zaparkuju.cz

    • Aplikace zaparkuju.cz nabízí celkově přehlednější informace o nových parkovacích zónách, u P+R a komerčních parkovišť je v detailu mnohem lépe zpracovaná otevírací doba a dostupnost parkování. Bohužel zde nejsou zaneseny původní parkovací zóny.
    • V zaparkuju.cz můžete po prvním kliknutí rovnou platit, platba je přenesena do internetové aplikace Virtuální parkovací hodiny s předvyplněným číslem parkovacího úseku.
  10. Nejlepší aplikace pro iPhone 2024

    Můj vlak – snadný nákup jízdenek u ČD

    V oficiální aplikaci Českých drah Můj vlak snadno vyhledáte spojení, zakoupíte jízdenku a průběžně sledujete informace o jízdě vašeho vlaku. Číslo nástupiště, ze kterého vlak dojíždí se dozvíte přímo v aplikaci. Necháte-li si zasílat upozornění, aplikace vás sama upozorní na výluky, zpoždění nebo jiné mimořádné události.

    Pokud jízdenku koupíte přímo v aplikaci, jako bonus získáte místenku zdarma. A to i v případě, že jedete s dítětem, které za lístek nemusí platit. Rozhodující je, že dítě uvedete v přepravovaných osobách při nákupu jízdenky. Aplikaci se vyplatí využívat v kombinaci s In-kartou a věrnostním programem ČD Body.

  11. Nejlepší aplikace pro iPhone 2024

    Lískomat České spořitelny – do banky bez čekání

    Klientům České spořitelny doporučuji aplikaci Lískomat ČS. Prostřednictvím aplikace si můžete vzít lístek ještě před tím než do banky vůbec dorazíte. Na mapě najdete příslušnou pobočku, na tu kliknete a odeberete lístek. Kromě pořadového čísla vidíte, kolik klientů je před vámi a jak dlouho bude trvat než přijdete na řadu.

  12. Nejlepší aplikace pro iPhone 2024

    Můj McDonald‘s – slevové kupony v mobilu

    Díky aplikaci Můj McDonald’s budete mít k dispozici unikátní slevové kupony McDonalds i v době, kdy žádná velká kupónová akce neběží. Osobně jsem aplikaci nepovolila přístup k polohovým službám a nejsem ani registrována, nicméně přímo v aplikaci je přislíbeno, že po registraci uživatel získá více kuponů.

  13. Nejlepší aplikace pro iPhone 2024

    Prisma – fotka jako umělecké dílo

    Aplikace Prisma mění fotky v digitální umění. K dispozici je mnoho filtrů, které jedním kliknutím změní fotografii k nepoznání. V prvním kroku stačí vybrat nebo vyfotit novou fotografii a následně vybrat filtr. Výsledný obrázek jde ihned sdílet na sociální sítě nebo uložit do Fotek.

  14. Nejlepší aplikace pro iPhone 2024

    MSQRD – vtipná aplikace na úpravu obličeje

    MSQRD je velmi vtipná aplikace na úpravu obličejů. Aplikace snímá lidský obličej a přes něj přidává animovanou vrstvu. Nejedná se o pouhé statické obrázky, ale o velmi zdařilou animaci v reálném čase, která dokonale kopíruje tvar obličeje a mimické pohyby svalů. Vybírat lze z nejrůznějších doplňků, lidských tváří, filmových postav nebo zvířat. Tvůrci aplikace přidávají stále další a další filtry. Vše je možné ukládat pomocí fotografií nebo videí, případně ihned sdílet na sociálních sítích.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy a triky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás