Legoland Německo: Zájezd, cena vstupenek a ubytování, naše zkušenosti

Redakce
Publikováno 2. března 2019

Německý Legoland leží u města Günzburg nedaleko Augsburgu, z Prahy je to po dálnici 449 km. Na rozdíl od dánského Legolandu je tak snadno dostupný autem, a tak lze dětem připravit krásný víkend a zabojovat o titul rodiče týdne.

Máme pro vás několik tipů, jak si zařídit levný výlet do Legolandu Německo, který jsme sami navštívili.

  1. Legoland Německo | © Pixabay

    Zájezdy do Legolandu na Slevomatu

    Na Slevomatu jsou k nalezení zájezdy do Legolandu především na sobotní termíny či státní svátky.

    Nevýhodou může být pevně daný termín a mnohé odradí časový harmonogram zájezdu. Odjíždí se v časně ranních hodinách (z Prahy již ve 3:20) a návrat je kolem půlnoci. Pro děti nic moc.

    Cena 1 599 Kč zahrnuje dopravu autobusem a denní vstupné do zábavního parku Legoland pro jednu osobu. Čtyřčlenná rodina tak zaplatí 6 396 Kč.

    • Doprava i vstupné v ceně
    • O nic krom jídla se netřeba starat a zařizovat
    • Brzký odjezd a pozdní návrat
    • Pevně daný termín
    • Z některých českých měst příplatky
    • Nelze stornovat
    • Cena pro dítě i dospělou osobu je stejná
  2. Zájezdy do Legolandu s cestovní kanceláří

    Druhou variantou je koupit si zájezd do Legolandu přes cestovní kancelář.

    Například CK Neckermann nabízí dvoudenní vstupenky pro celou rodinu a jednu noc v prázdninové vesničce za 9 852 Kč (2 dospělí a dvě děti 8 a 11 let).

    Doprava je u tohoto zájezdu vlastní. Při 450 km dlouhé trase Praha-Günzburg (4,5 hodiny cesty), spotřebě kolem 7 litrů na 100 km a ceně 30 Kč za litr benzínu jsme na celkové ceně kolem 1 900 Kč za cestu tam i zpět.

    Výhodou je samotný pobyt v prázdninové vesničce, která je hned vedle samotného parku. Parkování máte u domečku v této vesničce, kde se vaše ratolesti díky atrakcím vyřádí i po uzavření Legolandu. Stačí tak přijet dopoledne do Legolandu, vyzvednout si na recepci vstupenky a jít si užívat.

    Ubytujete se po prvním dni užívání si atrakcí a vyspíte se v tématické vesničce vedle Legolandu, kam se z parkoviště Legolandu dostanete po 5 minutách jízdy autem. Ráno na vás čeká bohatá snídaně a poté se odhlásíte z vesničky a opět se můžete vydat na atrakce v Legolandu.

    Tato varianta je dražší, staráte se pouze o příjezd do Legolandu. Ubytování se snídaní plus dvoudenní vstupné pro celou rodinu máte v ceně. Vesnička nabízí i další využití – večeře, bowling, lanová dráha, pirátský golf atd. Bohužel již za další náklady.

    • Volíte si sami termín
    • Dva dny v Legolandu
    • Parkování i snídaně v ceně
    • Další náklady na pohonné hmoty
    • Dražší varianta
  3. Legoland Německo na vlastní pěst

    Poslední variantu jsme si již dvakrát sami vyzkoušeli a můžeme ji jen a jen doporučit.

    Vše si sice zařizujete sami, ale úspora je znát a hlavně si vše časově naplánujete dle svých dispozic. Jak je psáno výše, doporučujeme dvoudenní výlet do Legolandu. Vstupenky i ubytování si pohodlně v češtině (!) objednáte na stránkách Legolandu. S čím větším předstihem objednávku provedete, tím víc ušetříte.

    Naposledy jsme rezervovali s měsíčním předstihem, ušetřili jsme 25 %.

    • Lepší cena
    • Časová nezávislost
    • Lepší výběr
    • Vlastní zařizování
  4. Kdy jet do Legolandu Günzburg?

    Počátkem kalendářního roku jsou v Legolandu Německo nižší ceny a větší množství dostupných kapacit u jednotlivých ubytování.

    Pokud vám okolnosti dovolují, vyrazte ve všední den. V parku je méně lidí, takže nestojíte fronty u jednotlivých atrakcí. Stejně tak doporučujeme sledovat německé státní svátky a prázdniny, kdy Legoland naplní rodiny z okolí.

    Jak na výlet do Legolandu Německo na vlastní pěst

    1. Legoland Německo | © Pixabay

      Jednodenní výlet do Legolandu

      Vstupenky do Legolandu na jeden den koupíte jednoduše na webu. Na začátku roku se dají lístky pro 4 osoby pořídit za 146 eur (3 800 Kč).

      Na místě byste zaplatili za dospělého 47,50 eur a za dítě 43,50 eur, celkem tedy 182 eur. Vstupenka platí pro libovolný den sezóny 2019 a děti do tří let věku mají vstup zdarma.

      Navíc nemusíte čekat u pokladen, vstupenku ukážete buď v mobilu u turniketů, nebo si vstupenky vytisknete a vyhnete se případným frontám u pokladen.

    2. Dvoudenní výlet do Legolandu

      U dvoudenního výletu do Legolandu je více variant řešení.

      Záleží, zda chcete bydlet přímo ve vesničce vedle Legolandu, kde máte navíc výběr ubytování od pirátského hotelu, hradu, tematických domů či kempinkových sudů, nebo jednoduše ve stanu. Další variantou je pobyt v přilehlých hotelích či penzionech, které s Legolandem spolupracují.

      Níže porovnáváme rezervace na konec června pro čtyřčlennou rodinu, ceny jsou platné k 21. únoru 2019.

      • Kempinkový sud v Legolandu je pro nenáročné výletníky, byť má svůj půvab. Sudy jsou k dispozici v tematickém provedení divočina a piráti.
        Sudy obsahují prostor na spaní pro rodiče a malý obývací kout, který může být přestavěn v prostor pro spaní dětí. Nemají WC ani koupelnu – ty jsou nedaleko těchto sudů.
        Naleznete zde ale chladicí box a infrazářič, terasu a samozřejmě ručníky a ložní prádlo. Cenově pak včetně dvoudenních vstupenek do Legolandu pro celou rodinu a snídani zaplatíte 267 eur (6 920 Kč).
      • Best Hotel je trochu dále, ale nabízí větší komfort v rodinném prostředí. Od Legolandu ho dělí asi 10 minut jízdy autem.
        Hotel nabízí vše, co byste od takového tříhvězdičkového zařízení očekávali – TV, Wi-Fi, parkování, dětský koutek i hřiště.
        Cena ubytování je 215 eur (5 569 Kč) a zahrnuje snídani, která se podává od 6:30 do 10:00 hodin.
        Za tuto cenu si užijete Legoland také dva dny. Pokud by vám nevyhovoval tento hotel, je v nabídce v okruhu několika km od Legolandu několik dalších ubytování.
      • Legoland Kempink jsme osobně vyzkoušeli v roce 2016 a můžeme ho doporučit všem milovníkům kempů a stanů.
        V roce 2016 stál tento balíček 96 eur, v roce 2019 jej pořídíte za 110 eur (2 850 Kč).
        To je překvapivě nižší cena, než kdybyste si zakoupili jednodenní rodinnou vstupenku do Legolandu, zde navíc máte místo v kempu v Legoland vesničce.
        Nevýhodou může být nepřítomnost snídaně v ceně tohoto balíčku, ale za ušetřené peníze se můžete najíst ve venkovním baru, nebo si lze snídani za poplatek dokoupit.
        K dispozici je elektrická přípojka pro ty, kteří se dostaví třeba karavanem a využívat lze zdarma rekreační zařízení vesničky tak, jako byste byli ubytovaní v ostatních typech zařízení.

    Při plánování výletu do Legolandu tak záleží na vašich preferencích a finančních možnostech. Rozdíl v cenách je vysoký, takže se dají ušetřit tisíce korun.

    Například varianta se stanem v kempu nás i s dopravou z Prahy vyšla na méně než 5 000 Kč. Pro čtyřčlennou rodinu je to velmi zajímavá cena, navíc je mnohem zábavnější než vyrazit jen na jednodenní otočku. A věřte nám, že děti si dva dny v Legolandu mnohem více užijí.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Cestovní průvodce


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás