10× nejlepší potravinové doplňky pro seniory (+slevový kupon na celý nákup)

Lenka Chládková
Publikováno 17. listopadu 2018

Vánoce se nezadržitelně blíží a pomalu nastává nejvyšší čas začít přemýšlet, jaké dárky pořídíme svým blízkým. Většinou bývá nejtěžší vymyslet dárky pro babičku a dědu, proto jsme pro inspiraci sestavili výběr nejlepších potravinových doplňků, které jsou ideaálním dárkem pro seniory.

Jaké vitamíny pro seniory?

Žádný potravinový doplněk nemůže nahradit pestrou a vyváženou stravu. V každodenním jídelníčku by se měly objevovat kvalitní bílkoviny, zdravé sacharidy a především dostatečné množství ovoce a zeleniny. Jenže organismus staršího člověka hůře vstřebává živiny, proto je třeba určité vitamíny a minerály pravidelně dodávat prostřednictvím vhodných potravinových doplňků.

Odborníci starším lidem většinou doporučují zvýšený přísun vitamínů C, D, E, B12, kyseliny listové a z minerálů vápník, železo a zinek.

Vápník a vitamín D jsou zapotřebí pro dobrý stav kostí a jako prevence osteoporózy. Nedostatek vitamínu B12 se může projevovat poruchami paměti a depresemi. Nízký příjem zinku zvyšuje riziko infekcí, a to včetně zápalu plic. Právě proto má smysl podporovat vaše blízké v užívání multivitaminů a vhodných potravinových doplňků.

10× výživové doplňky pro seniory

  1. 10× nejlepší potravinové doplňky pro seniory (+slevový kupon na celý nákup)

    Pharmaton Geriavit

    Pharmaton Geriavit je mezi uživateli velmi oblíben. Jde o léčivý přípravek, což znamená, že jeho účinky jsou posuzovány Státním ústavem pro kontrolu léčiv. U doplňků stravy se posuzuje pouze zdravotní nezávadnost. Pharmaton Geriavit se doporučuje starším osobám nebo chronicky nemocným na povzbuzení organismu, při zvýšené únavě a vyčerpání, ale také při dlouhodobém stresu, při rekonvalescenci po nemoci a pro zmírnění obvyklých příznaků stárnutí.

    Pharmaton Geriavit obsahuje výtažek z kořene ženšenu, který má povzbuzující účinky, rutin, jež příznivě ovlivňuje žíly a cévy, lecitin podporující paměť a komplex vitamínů a minerálů. Za všechny podstatné jmenujme vitamíny skupiny B včetně B12, D, E a C, hořčík, železo, zinek a vápník. Užívá se jedna tobolka denně, v balení je 100 tobolek, jedna denní dávka tak vychází na 7,99 Kč.

    Zdroj fotky: Dr.Max

  2. 10× nejlepší potravinové doplňky pro seniory (+slevový kupon na celý nákup)

    GS Extra Strong Multivitamin 50+

    GS Extra Strong Multivitamin 50+ je multivitamin speciálně přizpůsobený lidem starším 50 let. Obsahuje vyvážený komplex vitamínů, minerálů a aktivních látek. Ve složení najdete extrakt z ženšenu a ginkgo biloby, které pomáhají při celkovém oslabení organismu, zlepšují paměť a snižují únavu a vyčerpání. Ginkgo napomáhá prokrvení mozku a zlepšuje přívod krve do končetin.

    Dále obsahuje vitamíny skupiny B, kyselinu listovou, vitamín C a E, z minerálů pak železo, vápník a hořčík. Celkové složení příznivě působí na stav kůže, vlasů a nehtů. Stačí brát jednu tabletu denně, denní dávka s balením o 120 tabletách stojí 2,74 Kč.

    Zdroj fotky: Benu.cz

  3. 10× nejlepší potravinové doplňky pro seniory (+slevový kupon na celý nákup)

    Barny’s Triple Blend Extra Silný na klouby

    Ve výběru nejlepších potravinových doplňků pro seniory nemůže chybět kloubní výživa. V minulých letech byla mezi uživateli velmi oblíbená kloubní výživa pro koně, nyní je na trhu dostupná varianta pro lidi. Hodnocení přípravku Barny’s Triple Blend jsou velmi příznivá zejména díky vysokému obsahu účinných látek chondroitinu a glukosaminu sulfátu, zanedbatelný není ani podíl kvalitního kolagenu.

    Kloubní výživa je bez barviv, konzervantů a jiných přídavných látek. Barny’s Triple Blend Extra Silný se prodává v 700g balení, užívá se jedna odměrka denně, což je přibližně 4,5 g. Jde tedy asi o 156 dávek, které vydrží na 5 měsíců, jeden den užívání vás vyjde na 6,90 Kč. Více informací o složení a dalších doplňcích stravy na klouby najdete v našem srovnání kloubní výživy.

    Zdroj fotky: Dr.Max

  4. 10× nejlepší potravinové doplňky pro seniory (+slevový kupon na celý nákup)

    Hlíva ústřičná s rakytníkovým olejem + Krokoměr

    Hlíva ústřičná podporuje obranné reakce organismu, posiluje celkovou imunitu, působí proti infekcím virového původu, zánětům lymfatických uzlin, posiluje játra a také vykazuje antioxidační účinky. Rakytníkový olej má příznivý vliv na oběhový systém, napomáhá správnému trávení a snižuje cholesterol v krvi. Využívá se také jako prevence infarktu a mozkových příhod.

    Přípravek je určen primárně na podporu imunity, nicméně je vhodný pro všechny věkové kategorie a podle recenzí se jedná o doplněk stravy, který organismu skutečně prospívá. Vánoční balení obsahuje krokoměr zdarma, což může motivovat ke zvýšení fyzické aktivity. 120 tablet vydrží na 1,5 měsíce, užívají se dvě tablety denně, za denní dávku zaplatíte 6,65 Kč.

    Zdroj fotky: Pilulka.cz

  5. 10× nejlepší potravinové doplňky pro seniory (+slevový kupon na celý nákup)

    Prostenal Forte 90 tablet

    Speciálně pro starší muže je určen doplněk stravy Prostenal Forte. Uživatelé jsou s účinky spokojeni, zmenšuje obtíže a perfektně funguje jako prevence. Prostenal je kombinací zinku a bylinných extraktů Saw palmeta a kopřivy dvoudomé.

    Saw palmetto pomáhá udržovat zdravou prostatu, kopřiva podporuje správnou funkci ledvin a zinek přispívá k udržení normální hladiny testosteronu. Užívá se 1 tableta denně, dávka tak vychází na 5,54 Kč.

    Zdroj fotky: Pilulka.cz

  6. 10× nejlepší potravinové doplňky pro seniory (+slevový kupon na celý nákup)

    Simply You Ocutein Brillant Lutein

    Doplněk stravy Ocutein Brillant Lutein velmi často doporučují svým pacientům oční lékaři, protože obsahuje velké množství luteinu, zinek a vitamín A pro udržení normálního zraku. Je obohacen o přírodní lecitin, kyselinu listovou a speciální komplexy účinných látek, které významně přispívají ke správné funkci zraku.

    Recenze Ocuteinu jsou většinou pozitivní, někde přípravek funguje spíše jako prevence, v některých případech dokonce zlepšuje vidění. Užívá se jedna tabletka denně, balení se 120 tabletami vydrží na 3 měsíce a jedna dávka je za 4,91 Kč.

    Zdroj fotky: Benu.cz

  7. 10× nejlepší potravinové doplňky pro seniory (+slevový kupon na celý nákup)

    Walmark GinkoPrim Max 90+30 tablet

    Jinan dvoulaločný neboli Ginkgo biloba se v tradiční čínské medicíně používá jako lék na senilitu už tisíce let. Výtažky z ginkgo biloby přivádí více kyslíku do mozku, podporují prokrvování končetin a mají příznivý vliv na centrální nervový systém. Ginkgo biloba společně s hořčíkem pomáhá zachovat kognitivní funkce a to především paměť i s přibývajícím věkem.

    Přípravek je obohacen o DMAE, což je látka, která se v malém množství vyskytuje v lidském mozku. Pomáhá zlepšovat soustředění, bdělost a koncentraci. Přírodním zdrojem DMAE jsou ančovičky a sardinky. V hodnocení je přípravek často chválen, užívání zlepšuje paměť a zrychluje myšlení. Stačí brát 1 tabletu denně, která vychází na 3,49 Kč.

    Zdroj fotky: Dr.Max

  8. 10× nejlepší potravinové doplňky pro seniory (+slevový kupon na celý nákup)

    Barny‘s Koenzym Q10 Dual 60mg 30+30 kapslí

    Koenzym Q10 je látka přirozeně se vyskytující v organismu, vzniká v játrech, ale jeho množství s rostoucím věkem ubývá. Už po dosažení 40. roku se koenzym Q10 doporučuje doplňovat prostřednictvím vhodných přípravků. Koenzym Q10 působí na uvolňování energie, což je důležité hlavně pro srdce. Pokud klesne hladina koenzymu Q10, klesne zároveň výkonnost srdečního svalu a zvyšuje se riziko vzniku srdečně–cévních onemocnění.

    Barny‘s Koenzym Q10 obsahuje koenzym Q10 od japonské značky Kaneka, který je lépe vstřebatelný, protože je velmi podobný lidskému koenzymu Q10. Doporučuje se brát jednu tabletu denně, za jeden den užívání zaplatíte 5,32 Kč.

    Zdroj fotky: Lékárna.cz

  9. 10× nejlepší potravinové doplňky pro seniory (+slevový kupon na celý nákup)

    Walmark Omega 3 Forte

    Omega-3 mastné kyseliny zodpovídají za zdravé srdce, mají blahodárné účinky na cévní a nervový systém. Kromě toho se jim připisují také protinádorové účinky a jsou považovány za výborný lék na artritidu. Pokud je ve stravě málo přirozených zdrojů omega-3 kyselin (například ořechy, kvalitní oleje a tučné ryby jako losos, makrela nebo sardinky), pak nezbývá než sáhnout po doplňku stravy.

    Walmark Omega 3 se pyšní velmi pozitivními recenzemi a prémiovým složením. Obsah omega-3 mastných kyselin přispívá k normální funkci srdce, mozku a zraku a podporuje duševní vitalitu. Přípravek je obohacen o vitamín E. Berou se 2–3 tabletky denně, při dvou tabletách stojí denní dávka 2,77 Kč.

    Zdroj fotky: Pilulka.cz

  10. 10× nejlepší potravinové doplňky pro seniory (+slevový kupon na celý nákup)

    Výživa pro zdravé kosti: SWISS Vitamín D3-Efekt

    Řídnutí kostí a jejich větší náchylnost ke zlomeninám trápí mnoho seniorů. Pro správnou výživu kostí je zapotřebí vápník. A k ukládání vápníku do kostí je nezbytný vitamín D. Vitamín D vzniká přirozeně v kůži účinkem slunečního záření, jenže na podzim a v zimě je to v České republice se sluníčkem složité.

    Zejména starší lidé by měli vitamín D doplňovat z jiných zdrojů. Ideální je přípravek Swiss Vitamin D3-Efekt, který obsahuje 25 μg potřebného vitaminu D3. Kromě zdravých kostí přispívá také k udržení zdravých zubů, podporuje správnou funkci imunitního systému a přispívá k normální činnosti svalů. Užívá se 1 tobolka denně, 90 tablet vydrží na 3 měsíce a denní dávka vychází na 1,32 Kč.

    Zdroj fotky: Lékárna.cz

  11. 10× nejlepší potravinové doplňky pro seniory (+slevový kupon na celý nákup)

    Dárkový poukaz pro nákup na Lékárna.cz

    Pokud vás ani jeden z vybraných produktů nezaujal, nevadí. Naštěstí je možné pořídit dárkový poukaz. Rodiče či prarodiče si tak mohou udělat radost po svém a podle svého gusta.

    Lékárna.cz nabízí elektronické poukázky v různých hodnotách. Platnost poukazu je vždy 1 rok.

    Zdroj fotky: Lékárna.cz


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Novinky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás