mBank zpoplatňuje platební kartu, zavádí výběry zdarma a snižuje úroky u mSpoření

Petr Novák
Publikováno 11. prosince 2014

mBank s platností od 1. 3. 2015 upravuje svůj sazebník. Na změně vydělají ti, kteří vybírají z bankomatu, ale nedosahují požadovaného měsíčního obratu kartou 2 000 – 4 000 Kč pro výběry zdarma.

Je nyní mKonto méně výhodné?

Nově budou první tři výběry z libovolného bankomatu v ČR vždycky zdarma. Zavádí se nový poplatek 29 Kč měsíčně za vedení debetní karty. mBank díky tomuto šikovnému kroku může nadále tvrdit, že má “vedení účtu zdarma”.

Poplatek 29 Kč banka klientovi odpustí, pokud každý měsíc splní alespoň jednu z těchto podmínek:

  • Učiní alespoň jednu transakci kartou ve výši 500 Kč a víc
  • Má u mBank jakýkoliv úvěrový produkt – mKreditku, mPůjčku, mHypotéku nebo mRezervu

Nelze automaticky tvrdit, že došlo ke zhoršení podmínek mKonta. Část klientů si pohoršila, část si polepšila.

  • Kdo si polepšil: Klienti, kteří vybírají z bankomatu a doposud nesplňovali podmínku minimálního obratu kartou 2 000 Kč. Nyní jim pro získání tří výběrů zdarma (ne jen jednoho) stačí utratit jen 500 Kč.
  • Kdo si pohoršil: Všichni ti, kdo mají k účtu vydánu platební kartu a nepoužívají ji. Přesněji řečeno s kartou každý měsíc neutratí ani 500 Kč. Od 1. 3. 2015 jim bude účtován poplatek 27 Kč.

mBank mění i některé další poplatky, které se dotknou jen části klientely. Dochází třeba k navýšení poplatku za připsání zahraniční platby ze 49 Kč na 99 Kč, nebo k zavedení devítikorunového poplatku za dotaz na zůstatek účtu prostřednictvím bankomatu. Kompletní přehled najdete na mBank.cz.

  • V souvislosti se změnou sazebníku vyvstává otázka – je možné předčasně splatit úvěr, nebo požádat o refinancování? Skrblík pro vás má odpověď.

Prasátko jde na liposukci: Úrok u mSpoření klesne ze 3 % na 1,60 %

Pro změnu od 1. ledna ke snížení úroku u mSpoření – atypického spořicího účtu určeného k odkládání peněz po drobných částkách.

mBank od začátku jasně deklarovala, že tříprocentní úroková sazba nevydrží navždy.


J
Jarda 11.12.2014 – 15:32

Pro mne super zpráva, takhle budu mít tři výběry zadax. Obvykle vybírám třikrát měsíčně, ale 4000 kolikrát neudělám.... Jinak ten obrat 500 by šel vošulit u Regiojetu. Koupíš si tam jízdenku za 550 na dva měsíce dopředu, počkáš, až se u mbanky zúčtuje měsíc a pak ji stornuješ... a obratem koupíš další. Doufám, že to teď nečte nikdo z mbank :(

Odpovědět

F
Friťák 17.12.2014 – 10:19

No, tak to dlouho nezůstala zdarma :) Teď aby člověk dlouze zkoumal ceník a hlídal si to. mBank jsem měl hlavně kvůli visa kartě (po tom co předělali bankovnicní - eh - jsem šel pryč) a to teď taky padá. :) Nenabízí nic navíc, jen nové poplatky...

Odpovědět

Petr Novák
Petr Novák redaktor Skrblíka 18.12.2014 – 08:36

Friťáku (dobrá přezdívka!), ty změny jsou pro většinu zákazníků skutečně k lepšímu. Stačí kartou utratit 500 Kč za měsíc a poplatek za vedení karty se promíjí. Výběry z bankomatu jsou tři zdarma... do března je nutné pro tři výběry zdarma protočit kartou 4 000 Kč.

Odpovědět

d
danek 19.12.2014 – 01:54

to jsem z toho jelen: "Učiní alespoň jednu transakci kartou ve výši 500 Kč a víc" - ale výběr z bankomatu je přeci také karetní transakce, ne??? takže stačí nevybírat méně, jak 500Kč a je to v suchu (zadara)

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Novinky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás