10× kloubní výživa: Srovnání Geladrink, Alavis, GS Contro (+ slevový kupón)

Lenka Chládková
Publikováno 27. října 2018

Výběr potravinových doplňků na klouby je přímo obrovský. Na trhu jsou dostupné přípravky za pár stokorun ale i za částky hodně přes tisíc korun. Zorientovat se v nabídce bez znalostí o potřebném složení kloubní výživy může být velmi obtížné. Snadno se tak může stát, že si za hodně peněz koupíte tabletky, které nebudou mít na klouby vůbec žádný účinek.

Kdy brát kloubní výživu

Doplňky stravy na klouby by měli užívat hlavně starší lidé, aktivní sportovci nebo lidé s nadváhou. Nevětší smysl má preventivní užívání, podle většiny odborných názorů se tak dá společně s dostatkem pohybu a vyváženou stravou obtížím s klouby úplně předejít.

Kloubní výživa může ale pomoci i v případech, kdy se objeví první problémy s klouby, například začnou být citlivé na změny počasí nebo ztuhlé a bolestivé při pohybu. V každém případě si je ale nutné uvědomit, že pokud si na zdravotní problémy zaděláváme třeba i několik desítek let, bolestivé projevy pak určitě nezmizí během pár dnů.

Obyčejně je nástup většiny účinných látek pomalý, ke zlepšení dochází až po 4 až 6 týdnech užívání. Právě proto je třeba brát přípravky pro regeneraci kloubů pravidelně a dlouhodobě.

Porovnání kloubní výživy podle složení

Kvalitní doplňky stravy pro kloubní výživu by měly obsahovat kolagen, glukosamin sulfát, chondroitin sulfát a metylsulfonylmetan (MSM). Důležitý je také obsah dalších látek, který podporuje vstřebávání kolagenu, nezbytný je například vitamín C. Z hlediska účinnosti se kloubní výživu doporučuje užívat 2–3krát denně v menším množství.

Doporučené denní dávky účinných látek

Látka Doporučená denní dávka
Chondroitin sulfát 800–1 200 mg
Glukosamin sulfát 1 500 mg
MSM 500–3 000 mg
Kolagen / kolagenní peptidy 3 000–10 000 mg
Vitamín C 80 mg

Nejlepší volně prodejný lék na artrózu

Mezi nemocnění kloubů, které trápí nejvíce seniory, jsou artróza a artritida. Artróza znamená opotřebování kloubní chrupavky, artritida pak zánět kloubu. Podzimní a zimní období kloubům příliš nepřeje, právě sychravé počasí a nízké teploty přispívají k bolestivým projevům veškerých kloubních onemocnění.

U chondroitinu sulfátu bylo prokázáno, že ulevuje od bolesti, a při léčbě artrózy pozitivně působí na klouby. Látky chondroitin a glukosamin sulfát by měly být užívané společně, mají pak lepší účinky. Obsahy účinných látek by měly dosahovat až 100 % doporučené denní dávky, aby skutečně přispívaly k regeneraci kloubů a chrupavek.

Nejlepší doplňky stravy, které mohou zmírňovat projevy artrózy, jsou ty, které obsahují chondroitin a glukosamin sulfát v množství doporučených denních dávek.

Nejlepší kloubní výživu v reklamě nehledejte

Nejlepší doplňky stravy na klouby jsme vybírali především podle složení a obsahu fyziologicky účinných látek, proto jsme se nenechali ovlivnit ani reklamou v televizi, ani reklamními bannery na internetu. Zařadili jsme produkty, které velmi dobře dopadly ve spotřebitelských testech, a které mají výborné uživatelské hodnocení.

Samozřejmě si uvědomujeme, že velkou roli hraje cena, proto u každého výrobku uvádíme, na kolik vyjde jedna denní plnohodnotná dávka.

10 tipů na nejlepší kloubní výživu 2018

  1. 10× kloubní výživa: Srovnání Geladrink, Alavis, GS Contro (+ slevový kupón)

    Barny’s Triple Blend Extra Silný

    Mezi uživateli byl dlouhou dobu velmi oblíbený kloubní přípravek pro koně od značky Alavis. Díky tomu vyvinula kanadská společnost Barny’s ve spolupráci s výrobcem Alavis kloubní výživu pro lidi. Podle recenzí dokáže Barny’s Triple Blend ulevit od bolestí kloubů už po dvou týdnech užívání.

    Výživa je zcela přírodní, bez barviv, konzervantů a jiných přídavných látek. Jediným nedostatkem je údajně chuť, proto se doporučuje podávat s citrónovou šťávou nebo džusem. Kromě MSM, vitamínu C, chondroitinu a glukosaminu sulfátu obsahuje také kolagen typu I z ryb a kolagen typu II z rejnoků v nejvyšší kvalitě. Balení obsahuje 700 g, doporučená denní dávka je 1 odměrka o hmotnosti 4,5 g. To představuje přibližně 156 dávek, balení tedy vydrží asi 5 měsíců.

    Obsah účinných látek v jedné dávce

    Látka Doporučená denní dávka
    Chondroitin sulfát 652 mg
    Glukosamin sulfát 1 565 mg
    MSM 1 958 mg
    Kolagen typu I 15 mg
    Kolagen typu II 22,5 mg
    Vitamín C 19,3 g
    Cena za denní dávku 6,90 Kč

    Zdroj fotky: Dr.Max

  2. 10× kloubní výživa: Srovnání Geladrink, Alavis, GS Contro (+ slevový kupón)

    Geladrink Forte

    Do našeho výběru právem patří také Geladrink Forte. Ačkoli se řadí k nejdražším, svým složením přispívá k ochraně, výživě a regeneraci tkání tvořících kloubní systém. Přináší úlevu od bolesti, pomáhá při citlivosti kloubů na chlad či prudké změny počasí a pomáhá obnovit pohyblivost kloubů. Kromě glukosaminu, chondroitinu, MSM a vitaminu C Geladrink obsahuje extrakt z boswellie serraty, který pomáhá udržovat klouby a vazy v dobrém stavu, velké množství kolagenních peptidů, vitamín E, selen a mangan.

    Vysoký obsah kolagenních peptidů se má příznivý vliv na pleť, nehty a vlasy. Z uživatelských recenzí je jasné, že jde o kvalitní fungující produkt. Protože u Geladrinku, který je prodáván v tabletách, se musí pro dosažení optimální denní dávky brát 12 tablet, zvolili jsme variantu v prášku s jahodovou příchutí. Doporučuje se užívat 1 odměrka denně, což je přibližně 14 g. Balení je o hmotnosti 420 g vystačí s 30 dávkami přibližně na měsíc.

    Obsah účinných látek v jedné dávce

    Látka Doporučená denní dávka
    Chondroitin sulfát 800 mg
    Glukosamin sulfát 1 500 mg
    MSM 600 mg
    Kolagenní peptidy 8 000 mg
    Vitamín C 100 mg
    Cena za denní dávku 23,20 Kč

    Zdroj fotky: Benu.cz

  3. 10× kloubní výživa: Srovnání Geladrink, Alavis, GS Contro (+ slevový kupón)

    Barny’s Inovo 5

    Ověřený kanadský výrobce potravinových doplňků Barny´s boduje u uživatelů i ve spotřebitelských testech. Konkrétně produkt Inovo 5 byl v roce 2016 vyhodnocen časopisem dTest jako nejlepší kloubní výživa z hlediska skutečně obsažených účinných látek glukosaminu a chondroitinu sulfátu, protože při testech obsahoval dokonce větší množství než bylo deklarováno na obalu.

    Barny’s Inovo 5 poskytuje 6 výživových látek v jedné tabletě. Mimo zmíněné účinné látky obsahuje MSM, kyselinu hyaluronovou, kolagen typu II a vitamín C. V balení je 90 tablet, při 3 tabletách za den vydrží přibližně jeden měsíc. Kvalita přípravku je kontrolována certifikovanou laboratoří Ministerstva zdravotnictví Kanady.

    Obsah účinných látek v jedné dávce

    Látka Doporučená denní dávka
    Chondroitin sulfát 600 mg
    Glukosamin sulfát 1 500 mg
    MSM 600 mg
    Kolagen typu II 180 mg
    Vitamín C 60 mg
    Cena za denní dávku 16,90 Kč

    Zdroj fotky: Pilulka.cz

  4. 10× kloubní výživa: Srovnání Geladrink, Alavis, GS Contro (+ slevový kupón)

    Dr.Max Complex 6 Aktiv

    Dr.Max do zařadil do nabídky doplňků stravy své privátní značky Complex 6 Activ. Přípravek obsahuje glukosamin, chondroitin, MSM, kolagenem typu II a vitamin C. Tablety jsou navíc obohaceny o hyaluronát sodný, který se užívá k tlumení bolesti kloubů.

    V balení je celkem 180 tablet, doporučená denní dávka činí 3 tablety. Přípravek se doporučuje užívat dva až tři měsíce, přičemž kůru je dobré opakovat jednou až dvakrát ročně.

    Obsah účinných látek v jedné dávce

    Látka Doporučená denní dávka
    Chondroitin sulfát 600 mg
    Glukosamin sulfát 1 500 mg
    MSM 900 mg
    Kolagen typu II 10,2 mg
    Vitamín C 36 mg
    Cena za denní dávku 13,30 Kč

    Zdroj fotky: Dr.Max

  5. 10× kloubní výživa: Srovnání Geladrink, Alavis, GS Contro (+ slevový kupón)

    Proenzi 3 plus

    Proenzi 3 plus od Walmarku je doporučován při zvýšené zátěži nosných kloubů. Obsahuje účinné látky glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, MSM a kombinaci kolagenu typu II s vitamínem C. Přípravek by se měl užívat alespoň po dobu dvou až třech měsíců.

    Pro dosažení maximálního účinku by se kúra měla několikrát do roka zopakovat. Uživatelé hodnotí Proenzi velmi pozitivně, při dlouhodobém užívání pomáhá při bolestech kloubů. V balení je 180 tablet, doporučená denní dávka je splněna při užívání 3 tablet.

    Obsah účinných látek v jedné dávce

    Látka Doporučená denní dávka
    Chondroitin sulfát 600 mg
    Glukosamin sulfát 1 500 mg
    MSM 900 mg
    Kolagen typu II 0,02 mg
    Vitamín C 12 mg
    Cena za denní dávku 8,30 Kč

    Zdroj fotky: Benu.cz

  6. 10× kloubní výživa: Srovnání Geladrink, Alavis, GS Contro (+ slevový kupón)

    ProActiv Quattro

    ProActiv quattro je nejnovější klinicky ověřený přípravek pro regeneraci a zlepšení pohyblivosti všech kloubů. Obsahuje MSM, vitamín C, glukosamin a chondroitin sulfát.

    Kloubní výživa ProActiv Quattro se doporučuje užívat při lehčích, středních, ale i těžších bolestech páteře a kloubů, dále jako jako prevence proti artróze, pro výživu postižených kloubů nebo při rekonvalescenci po úrazech pohybového aparátu. V balení je 180 tablet, denní dávku pokryjí 3 tablety.

    Obsah účinných látek v jedné dávce

    Látka Doporučená denní dávka
    Chondroitin sulfát 600 mg
    Glukosamin sulfát 1 500 mg
    Vitamín C 81 mg
    Cena za denní dávku 8,60 Kč

    Zdroj fotky: Lékárna.cz

  7. 10× kloubní výživa: Srovnání Geladrink, Alavis, GS Contro (+ slevový kupón)

    JML Kloub 3000

    Český výrobce JML se specializuje už od roku 1999 na výrobu vitamínů a potravinových doplňků. Z jeho nabídky nás velmi zaujal komplexní vícesložkový přípravek Kloub 3000. V balení je 62 tablet, přičemž každá z nich obsahuje dostatečné množství glukosaminu a chondroitinu, MSM a navíc je obohacena o olej z brutnáku lékařského. Ten je zdrojem gama-linoleové kyseliny (GLA), což je mimo jiné i silný antioxidant.

    Kloubní výživa Kloub 3000 je určena k péči o správnou funkci kloubů, svým složením maximálně přispívá k revitalizaci v účinné denní dávce. Doporučuje se užívat při nadměrné zátěži kloubů, během rekonvalescence po úrazu, při snížené pohyblivosti kloubů a v případě artrózy či artritidy.

    Obsah účinných látek v jedné dávce

    Látka Doporučená denní dávka
    Chondroitin sulfát 500 mg
    Glukosamin sulfát 1 500 mg
    MSM 1 000 mg
    Cena za denní dávku 11 Kč

    Zdroj fotky: Pilulka.cz

  8. 10× kloubní výživa: Srovnání Geladrink, Alavis, GS Contro (+ slevový kupón)

    Artrofit 60 kapslí

    Další český produkt představuje Artrofit od společnosti Dacom Pharma. Podle uživatelských recenzí jde o kvalitní výrobek, který pomáhá při prevenci i bolestech kloubů. Přípravek je složen z glukosaminu, chondroitinu a čistého krystalického kolagenu, kde glukosamin pochází z mořských ulit a chondroitin ze žraločí chrupavky.

    Denní dávka ve 2 tabletách obsahuje 6 mg lyofilizovaného kolagenu, což odpovídá 600 mg vysoce kvalitního čistého kolagenu. Artrofit je možné kombinovat s dalšími doplňky stravy, ideální je například kyselina hyaluronová. V balení je 60 kapslí.

    Obsah účinných látek v jedné dávce

    Látka Doporučená denní dávka
    Chondroitin sulfát 500 mg
    Glukosamin sulfát 600 mg
    Čistý kolagen 600 mg
    Cena za denní dávku 14 Kč

    Zdroj fotky: Dr.Max

  9. 10× kloubní výživa: Srovnání Geladrink, Alavis, GS Contro (+ slevový kupón)

    Klokan 60 + 60 kapslí zdarma

    Uživatelské zkušenosti kloubní výživy patří k nadprůměrným, lákává je i nízká cena. Pro kloubní výživu Klokan jsou charakteristické 3 typy kolagenu z přírodních zdrojů, glukosan a chondroitin je obsažen pouze v malých množstvích.

    Kolagen z rejnoků a z chrupavek ryb se snadno vstřebává do organizmu, vyznačuje se tedy vyšší účinností. Třetí typ kolagenu pochází z kuřecích chrupavek. V tabletách se nachází ještě kyselina hyaluronová a vitamín C. Doporučuje se užívat 1 tabletu denně.

    Obsah účinných látek v jedné dávce

    Látka Doporučená denní dávka
    Chondroitin sulfát 7,9 mg
    Glukosamin sulfát 4,3 mg
    Kolagen typu I 20 mg
    Kolagen typu II 20 mg
    Nativní kolagen typu II 20 mg
    Vitamín C 20 mg
    Cena za denní dávku 2,40 Kč

    Zdroj fotky: Lékárna.cz

  10. 10× kloubní výživa: Srovnání Geladrink, Alavis, GS Contro (+ slevový kupón)

    GS Condro Diamant

    GS Condro Diamant je uživatelsky velmi dobře hodnocen. Z účinných látek obsahuje glukosamin sulfát a vitamín C. Dále obsahuje speciální komplex účinné látky aescin a vitamínu C. Aescin v denní dávce 40 mg pomáhá zajišťovat správné krevní zásobení kloubního pouzdra, vazů a šlach. Díky tomuto složení GS Condro Diamant přispívá k dobrému fungování kloubního i pojivového aparátu.

    Přípravek je určený pro dlouhodobé užívání a je ho možné brát s léky proti bolesti. Doporučuje užívat ve dvou tabletách denně, v balení najdete 120 tablet.

    Obsah účinných látek v jedné dávce

    Látka Doporučená denní dávka
    Glukosamin sulfát 1 600 mg
    Vitamín C 12 mg
    Cena za denní dávku 9,00 Kč

    Zdroj fotky: Benu.cz


M
Milan 01.03.2019 – 21:32

Jsou tam nesmyslné údaje u doporučené denní dávky vitamínu C.

Odpovědět

Lenka Chládková
Lenka Chládková redaktor Skrblíka 01.03.2019 – 22:26

Dobrý den, Milane, díky za upozornění, opraveno :-)

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Novinky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás