Tipy z Aliexpressu: 8 nejprodávanějších chytrých hodinek

Redakce
Publikováno 30. srpna 2018

Chytré hodinky se pro někoho staly nepostradatelným pomocníkem v každodenním životě. V dnešním technickém světě, který je propojený skrz naskrz se ani není čemu divit. Hodinky toho umí opravdu hodně – od nejrůznějších notifikací nebo navigace až po měření tepové frekvence. Smartwatch se mnohdy zaměřují na sportovní funkce a tak nahrazují sporttestery. Prostě a jednoduše výběr je opravdu pestrý a vybere si jistě každý dle svých představ. Chytré hodinky z Aliexpressu pak mohou být řešením za velmi dobré peníze, i když stále u většiny zůstává otázkou malá výdrž a velmi časté nabíjení. Dnešní výběr je tedy zaměřen na nejprodávanější smartwatch z Aliexpressu.

Se samotným nákupem vám pomůže náš návod na AliExpress.

Ušetřete další až 4 % z nákupu na AliExpressu

Cashback Tipli.czJe to jednoduché. Nejprve se zdarma zaregistrujte v cashbackovém portálu Tipli.cz. Do AliExpressu se poté proklikněte přes odkaz na webu Tipli.cz. Získáte tak až 4 % z celého nákupu zpět na svůj bankovní účet.

Jak je to možné? E-shopy běžně vyplácí provozovatelům internetových stránek provize, pokud jim přivedou nového zákazníka. Tipli.cz a další cashbacky tuto myšlenku dotáhly ještě dále, o svou provizi se rozdělí se zákazníkem.

PS: Při registraci na Tipli.cz získáte na uvítanou bonus až 300 Kč.

Zaregistrovat se do Tipli

  1. Tipy z Aliexpressu: Nejprodávanější chytré hodinky

    696 Bluetooth Y1 Smartwatch

    Podívejme se na zřejmě nejoblíbenější hodinky, které nakoupilo na Aliexpressu již skoro 30 000 zákazníků. Tyto smartwatch z Aliexpressu s cenovkou do 16 dolarů mohou uspokojit opravdu široké spektrum lidí, kteří se rozhodli tyto chytré doplňky používat.

    Velikost dotykového displeje je 1,2 palce s rozlišením 240×240 pixelů. Hodinkám se nezapře podoba s hodinkami Samsung Gear, z kterých asi výrobce dosti čerpal inspiraci. Hodinky po spárování s telefonem umí základní notifikace – včetně FB, Twitter, WhatsApp, správu hovorů, ovládat z hodinek poslouchání muziky na telefonu, stisknout spoušť fotoaparátu, buzení, monitoring spánku a i fitness aktivity, jako je např. krokoměr apod.

    Díky SIM kartě, kterou můžete tyto hodinky vybavit podobně jako u modelů Gear, pak můžete uskutečňovat hovory přímo z hodinek a nemusíte tak vytahovat telefon. Udávaná výdrž je kolem 62 hodin, hodinky mají i udávanou vodotěsnost a vybrat si lze z několika barevných provedení. Zajímavá může být pro případné zájemce i anglická recenze těchto hodinek na YouTube.

  2. Tipy z Aliexpressu: Nejprodávanější chytré hodinky

    New Zeblaze VIBE 3

    A máme tady další chytré hodinky, které cílí díky své robustnější konstrukci a odolnosti především na muže. Hodinky jsou kompatibilní s telefony se systémem Android a iOS.

    Po spárování s mobilem přes rozhraní bluetooth nabízí dostatek funkcí pro každodenní používání: notifikace – Facebook, Twitter, Skype, SMS, WhatsApp, budík, spálené kalorie, krokoměr, gravitační senzor, ovládání fotoaparátu v telefonu.

    Hodinky se pyšní specifikací IP67 takže jsou vhodné i pro nějaké to drsnější zacházení. Ochranu před prachem a vodou potvrzuje i použitý materiál na hodinky – nerezová ocel a sklo Gorilla Glass 4. Baterie hodinek se pyšní výdrží v pohotovostním režimu až 33 měsíců – samozřejmě v závislosti na používání. Cena těchto hodinek je kolem 25 dolarů.

  3. Tipy z Aliexpressu: Nejprodávanější chytré hodinky

    Xiaomi Amazfit Bip

    Další z řady nositelných věcí od Xiaomi. Po úspěšném modelu Mi Band 2 je zde Amazfit Bip.

    Jedná se o jakýsi fitness náramek, který si podobně jako podobné modely od Xiaomi dobře porozumí s aplikací Mi Fit. Proto je tento produkt cílem převážně pro sportovně laděné uživatele, kteří využijí vestavěný GPS čip stejně tak jako snímač tepové frekvence. K plusům těchto hodinek patří bezpochyby cena, dobře čitelný dotykový displej, odolnost standardu IP68 a dlouhá výdrž (až 45 dnů v pohotovostním režimu).

    Amazfit Bip má přednastavené 4 základní aktivity 2x běh – venku a na páse, chůzi a cyklistiku, dokáži vám říci kolik jste ušli kroků a spálili kalorií, umí vás vzbudit vibracemi a nerušíte tak ráno své okolí, hodinky jsou schopny vás díky upozorněním udržet v požadovaném tepovém rozhraní apod.

    Funkcí je opravdu mnoho a to jsme ještě nezmínili notifikace, počasí, kompas atd. Vyřádit se můžete i díky barvám, které se nabízejí hned 4 v základu a další barevné pásky lze dokoupit nezávisle u jiného prodejce. Parádní cena kolem 70 dolarů jistě udělá tento produkt úspěšným a věštíme zvýšení prodeje i díky vybavenosti těchto hodinek.

  4. Tipy z Aliexpressu: Nejprodávanější chytré hodinky

    Smartwatch DZ09

    Další z řady smartwatch hranatých tvarů, kdy dotykový TFT displej je velikosti 1,54 palců o rozlišení 240×240 obrazových bodů. Hodinky podporují vložení micro SIM karty i micro SD karty do velikosti až 32 GB a díky vložené SIM kartě mohou fungovat i samostatně pro telefonování. Z hodinek lze pak i odesílat SMS, i když komfortní psát zprávy na malém displeji asi moc nebude.

    Zařízení má klasické notifikace včetně nejznámějších messengerů, galerii, krokoměr, přehrávač hudby, zvukový rekordér, monitoring spánku, kalendář atd. Lze jimi i fotografovat, neboť v útrobách je k dispozici i fotoaparát s nepříliš velkým rozlišením 0,3 MPix, ale na druhou stránku – které hodinky mají fotoaparát. Udávaná výdrž je až tři dny a propojení s většinou mobilních zařízení probíhá přes bluetooth rozhraní.

    Cena přes 12 dolarů bude pro někoho důvodem ke koupi.

  5. Tipy z Aliexpressu: Nejprodávanější chytré hodinky

    HoldMi Q90

    V našem výběru chytrých hodinek nezapomínáme ani na nejmenší uživatele. Na první pohled by se mohlo zdát, že se jedná o hračku, ale mnohé s ohledem na cenu výrobku překvapí, kolik toho hodinky dokážou.

    Na dotykovém 1,2 palcovém displeji děti budou obsluhovat přehledné menu, které je přizpůsobené jejich potřebám. Velkou výhodou pro rodiče pak je ten fakt, že hodinky obsahují i GPS čip, a mohou tak své dítko sledovat, kde se zrovna nachází. Navíc si lze nastavit i tzv. bezpečnou zónu Vašich dětí. Pokud hodinky tuto zónu opustí, budete o tomto faktu informováni. K ochraně dětí přispívá i tlačítko SOS, které pokud děti podrží delší dobu tak přivolají pomoc.

    Rodiče mohou i odposlouchávat své děti zavoláním na tyto hodinky a uslyší pak díky mikrofonu v hodinkách, co se děje kolem. Další funkce jako historie pohybu, hlasový chat atd. ani nemusí najít uplatnění. Děti si mohou vybrat z mnoha barevných provedeních a díky nízké ceně tohoto produktu se může jednat o velmi dobrou koupi i kvůli bezpečnosti Vašich dětí.

  6. Tipy z Aliexpressu: Nejprodávanější chytré hodinky

    Xiaomi Amazfit 2 Stratos

    Pokračování oblíbených hodinek od Xiaomi, kdy nástupce změnil především design a přidal funkce navíc. Nejpodstatnější pro tyto hodinky je asi podpora plavání. Nemusíte se bát vzít si je do bazénu, aby hodinky rozpoznaly váš plavecký styl, a vy si tak mohli uložit vaši sportovní aktivitu, kterých ale hodinky nabízí hned 11.

    Amazfit 2 podporují GPS, která je v recenzích chválena za přesnost i rychlost nabíhání pozice. Displej je dotykový v HD rozlišení 320×300 pixelů, sklo je Gorilla Glass materiál. Pokud potřebujete ovládat hodinky např. v bazénu, je zde k dispozici trojice tlačítek. Z dalších funkcí uveďme, barometr, akcelerometr, výškoměr, gyroskop, snímač okolního světla a snímač srdečního tepu. Podpora těchto funkcí umožňuje pak měřit ušlé kroky, vzdálenost, spálené kalorie, monitoruje spánek a srdeční tep a dokonce spočítají i hodnotu VO2 Max. Veškeré notifikace od hodinek přichází v podobě vibrací.

    Co se výdrže týče, tak výrobce udává až 5 dní. To byste si ale museli zobrazovat pouze čas a nijak tyto hodinky nevyužívat, a to by byla vzhledem k jejich funkcím škoda. Hodinky si totiž koupí především sportovní fanda, který jistě přivítá podporu plavání. V průměrném využití těchto hodinek se dostanete na třídenní výdrž na jedno nabití, což je solidní výdrž oproti konkurenci, i když na takové Garminy to samozřejmě nedosáhne.

    Cena těchto hodinek je vyšší, ale v porovnání se stejně nabitými hodinkami věhlasných značek se pořád jedná o velmi dobrou koupi.

  7. Tipy z Aliexpressu: Nejprodávanější chytré hodinky

    SmartWatch A1

    Další z řady oblíbených smartwatch na Aliexpressu – jedná se obdobný typ jako výše uvedený model DZ09. Design i displej je skoro stejný s tím rozdílem, že tento model přidává i hardwarové tlačítko na boku hodinek. Také podporují vložení SIM karty a micro SD karty, lze je používat jak samostatně díky SIM karty nebo jako propojení zařízení přes bluetooth s mobilem.

    Hodinky mají vestavěný fotoaparát, krokoměr, umí přehrávat hudbu, fungovat jako rekordér, umí notifikace messengerů atd. Přes hodinky lze telefonovat díky vestavěnému mikrofonu i reproduktoru a mají další funkce.

    Obdobných hodinek nabízí Aliexpress povícero a liší se jen nepatrně cenou a pozměněným designem. Jinak funkcemi jsou tyto typy hodinek opravdu skoro totožné.

  8. Tipy z Aliexpressu: Nejprodávanější chytré hodinky

    Microwear H1

    Tato hodinky nás zaujaly svou podobou k hodinkám amerického výrobce Garmin – přesněji řady Fénix. Pásek, tlačítka i design je opravdu kopie Garminů.

    Čínské Garminy z Aliexpressu za 90 dolarů? Podle tvrzení výrobce vývoj těchto hodinek zabral dva roky. Překvapením oproti americkému výrobci pak je dotykový displej, 5 MPx fotoaparát, podpora SIM karet a android aplikací z Google Play. Voděodolností se pyšní na úrovni IP68. Displej je AMOLED s rozlišením 400×400 pixelů, funkce pak nemá cenu vyjmenovávat, díky GPS a monitoru tepu a spánku umí vše potřebné pro sportovní nadšence. Výměnné pásky jsou také přesnou kopií hodinek zn. Garmin. Kde je tedy za ty peníze háček?

    Papír snese všechno, ale dle zkušeností a testování těchto hodinek není vše tak, jak se tváří. Slabinou samozřejmě zůstává hardware těchto hodinek, kdy čip Mediatek MTK6572 není tak výkonný, jak by hodinky potřebovaly. Senzory také nejsou etalonem přesnosti, vodotěsnost není údajně tolik spolehlivá a výdrž baterie ani netřeba komentovat v porovnání se zařízeními značky Garmin.

    Hodinky ale nevypadají špatně a dosti toho za udanou cenu umí. A pokud se zákazník bude rozhodovat na základě ceny tak si tyto hodinky jistě koupí. V porovnání s originálem jsou skoro k nerozeznání a pokud někomu nevadí použitý hardware, tak nemá proč váhat.


P
Pavel 02.09.2018 – 11:13

Nevim, zda se vyplati kupovat na aliexpress a cekat vice nez mesic (navic problem s reklamaci/zarukou) kdyz napr. Xiaomi Amazfit Bip muzes mit z ceskych obchodu jen o cca 100,- drazsi

Odpovědět

VK
Vit Kolar 03.09.2018 – 09:46

hodinky rozpoznali nebo rozpoznaly? :)

Odpovědět

Lenka Chládková
Lenka Chládková redaktor Skrblíka 03.09.2018 – 10:23

Samozřejmě že rozpoznaly :-) Opraveno, díky za upozornění.

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy z AliExpress


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás