7 neokoukaných měst, kam lze levně letět v roce 2018

Michal Pavelka
Publikováno 23. března 2018

Londýn znáte zpaměti a Island jste procestovali, ještě než začal být cool? Máme pro vás tip na 7 evropských destinací, které jsou neokoukané a letenky do nich levné.

Nejlevněji můžete cestovat, pokud dáte na tři naše doporučení

Ceny letenek se mohou každou sekundou změnit

Nejlevnější letenky bývají dostupné jen na několik vybraných termínů. Kdo je časově flexibilní, ušetří. Letenky kupujte ihned (zdražit mohou kdykoliv) a na oficiálních stránkách společnosti.

Sleva na první ubytování přes Airbnb

Pokud se zaregistrujete přes tento odkaz, získáte slevu 725 Kč na váš první pobyt přes Airbnb.

Letní sezóna = vyšší ceny

Během letních prázdnin mohou být ceny v důsledku hlavní sezóny vyšší. Doporučujeme cestovat ve 2-4 osobách, kdy můžete rozdělit některé náklady mezi více lidí.

Nejlevnější destinace 2018

Letenky do všech destinací koupíte buď z Prahy, nebo z přihraničních letišť v okolních zemích.

  1. Niš
  2. Farranfore
  3. Paphos
  4. Riga
  5. Podgorica
  6. Skopje
  7. Bari
  1. Niš

    Niš, Srbsko

    Jedny z nejlevnějších letenek na trhu jsou do města Niš v Srbsku. Společnost Ryanair nabízí zpáteční lety z Bratislavy od zhruba 508 Kč po celý rok 2018. Výhodou je let v odpoledních hodinách, v obou směrech. Největším dilematem tak je, co v tomto městě několik dnů dělat. Vždyť většina lidí možná ani netuší, že toto město existuje, a pokud ano, tak neví, ve které z bývalých republik Jugoslávie skončilo.

    Nejezdí se přes něj do Chorvatska k moři, takže osobní zkušenost mohou mít jen ti, kteří se vydali na vlastní pěst k moři Černému do Bulharska nebo k Ohridskému jezeru do Makedonie. A i ti Niš minuli po stále rozestavěném obchvatu a město tak na ně působilo nezajímavě, příliš průmyslově.

    Přilákat by mělo zejména milovníky antických památek. Možná jste byli zklamaní masami turistů v Římě, Athénách nebo turecké Troji. V Niši vám něco podobného nehrozí. Většinou zde narazíte jen na místí. Přitom archeologické naleziště s názvem Mediana se nachází asi dva kilometry od centra města, východním směrem, na bulváru svatého Cara Konstantina.

    Konstantin I. Veliký se přímo v Niši narodil. Jde o toho císaře, který zlegalizoval křesťanství. Z Niše pak pocházel ještě jeden císař – Konstantin III. Flavius (ten však nebyl císařem ani celý rok, známý byl spíše jako generál).

    To máme program na jeden den. Přestože, dnes neleží Niš na hlavních turistických trasách, nebylo tomu tak vždy. Naopak málokteré město bylo pro různé nájezdníky tak lákavé jako Niš. Díky tomu leží ve městě Nišská pevnost, v níž najdeme mimo jiné i zbytky mešity upomínající na více než dvou set leté osídlení města Turky.

    Své si Niš užila i v průběhu bouřlivého dvacátého století. Během První světové války do ní byly přesunuty některé instituce, včetně parlamentu, ale vše zhatilo zapojení Bulharska do války na straně Trojspolku. Bulhaři Niš následně okupovali tři roky. Podobný osud mělo město i zaDruhé světové války, kdy bylo nejprve Němci bombardováno a nakonec i obsazeno. Na toto období pamatuje památník na vrchu Bubanj, na němž docházelo k hromadným popravám. Navštívit lze i zbytky koncentračního tábora.

    Mezi méně známé památky patří objekt s názvem Ćele kula neboli Věž lebek. Jde o budovu, na jejíž stavbu byly kromě betonu použity i stovky lidských lebek, ostatky povstalců z bitvy na pahorku Čegar. Staviteli věže byli vítězní Turci.

    Milovníky nákupů by měly přilákat klasické balkánské trhy, které se konají pod Nišskou pevností.

    Program na minimálně tři dny máme postaráno, nyní k praktickým věcem. Nejprve, jaks e dostat do a z Bratislavy. Pokud máte rádi hromadnou dopravu, pak se nabízí využít vlak Eurocity – Metropolitan, jezdící na trase z Prahy do Bratislavy. Do slovenského hlavního města jede z Prahy necelé čtyři hodiny a ceny jízdenek se v závislosti na včasnosti prodeje pohybují pod čtyřmi stovkami. Součástí soupravy je jídelní vůz, v němž jsou překvapivě nízké ceny nápojů i jídel, a tak se v něm dá strávit velká část cesty.

    V Bratislavě jezdí přímo z „Hlavnej železničnej stanice“ místní autobus (linka 61, cena je 90 centů – půlhodinový). Ve špičce i čtyřikrát za hodinu. V Niši vás do relativně nedalekého centra dopraví místní autobus (linka 34), která jezdí zhruba jednou za půl hodiny, cena lístku je asi 14 korun a platí se řidiči.

    V Niši se nabízí překvapivě dost ubytování v rámci služby Airbnb. Solidní pokoj pro dvě i tři osoby za krásných 296 korun za noc. Ani nejdražší apartmán v centru pro šest lidí nepřesáhl českou tisícovku. Podobně nízké ceny nabízí i booking. Milovníci adrenalinu mohou jet na blind a hledat domy označené cedulí SOBE (to je něco jako Zimmer frei).

    Za českou korunu byste měli obdržet asi 4 a půl srbského dináru. Průměrné jídlo v restauraci stojí pod šest stovek dinárů, pro Čechy tak důležité pivo asi 120 až 130. Lístek na místní MHD přijde na 60 dinárů, poměrně levné jsou i taxíky. Pronájem na hodinu se dá usmlouvat i na 350 dinárů.

    Letenka

    Ryanair nabízí zpáteční letenky s odletem z Bratislavy již za 508 Kč.

    Ubytování

    Solidní pokoj pro 2 až 3 osoby seženete na Airbnb již za 296 Kč za noc.

  2. Farranfore | © Pixabay.com

    Farranfore, Irsko

    Dalším cílem, letecky dostupným ze střední Evropy za méně než tisíc korun, je irské městečko Farranfore. Z berlínského letiště Schönefeld do něj létá společnost Ryanair. Chcete poznat severní pobřeží, projít si Dublin, zajet si po dálnici do Belfastu? Pak dál už nečtěte. Farranfore leží na samém jihu Irska.

    Samotné město nemá prakticky žádnou pamětihodnost, ale kraj Kerry je považován za ten vůbec nejhezčí v celém Irsku. Pokud ho chceme poznat, měli bychom si připravit další prostředky na půjčení automobilu. Ceny Fordu Ka podle Rentalcars začínají v této lokalitě na osmi stech korunách. Pokud si chcete půjčit něco, co už auto připomíná nejen názvem, počítejte s cenou dvojnásobnou.

    V jihozápadním Irsku leží nejvyšší hory ostrovního státu, včetně té nejvyšší Carrauntuohill (1041 m n. m.). To máme výlet na jeden den. Když už máme k dispozici auto, nabízí se vyrazit na panoramatický automobilový okruh s názvem Ring of Kerry. Měří 180 kilometrů, začíná v obci Killarney, po okraji objíždí poloostrov Iveragh, vybízí k zastávce v pevnosti Staigue nebo v rodném domě Daniela O‘Connella. Hlavními perlami celé cesty jsou však výhledy, jeden z nejhezčích se jmenuje Ladies View. Věřte, že kdo byl jen v Dublinu, pořádně neví, proč se Irsku říká zelený ostrov.

    Nebuďte překvapeni, když v zahradách uvidíte dozrávat fíky, počasí je zde subtropické a je vlastně jedno, jestli na cestu vyrazíte v létě nebo v zimě. Jistě si nezapomeňte přibalit větrovku nebo ještě lépe pláštěnku. Pravděpodobnost, že nebude pršet, se blíží nule.

    Pokud oplýváte prostředky, vypravte se na Skellig Michael – ostrov zapsaný do kulturního dědictví UNESCO, jsou na něm zbytky kláštera ze 7. století, hnízdí na něm papuchalkové a do okolí se jezdí pozorovat delfíni. Problémem je se na ostrov dostat, denní kapacita turistů je omezena a cena za trajekt začíná na padesáti eurech. Nic pro skrblíky.

    K cestě do Berlína lze využít například Flixbus nebo Regiojet. První jmenovaný vypravuje více než deset spojů denně a nejlevnější jízdenky se dají pořídit pod čtyři stovky. Je tak možné, že vás zpáteční jízda do Berlína budou stát více než letenky.

    Pokud si ve Farranfore půjčíte auto, nemusíte řešit zdejší dopravu, auto bude přistaveno přímo k malému letišti. Ubytování doporučujeme na okraji národního parku. Přes Airbnb se dají sehnat pokoje za 900 korun za noc pro dva. Pokud byste snad přece jen raději do komfortnějšího ubytování v hotelu, budete mít problém se dostat pod tři tisíce na lůžko.

    Samozřejmě, být v Irsku a neochutnat zdejší pivo, je hříchem. Návštěva irské hospody je zážitkem, který hravě přebije i přírodní scenérie, počítejte však s cenou za půllitr i pět euro. Podobné je to s whisky. Ceny oběda začínají na devíti eurech a končí u dvojnásobku. I obyčejné kafe vyjde na naši stovku. I proto je lepší půjčit si pokoj s možností vaření a pár dní vydržet na konzervách a instantních věcech. Ceny v obchodech jsou proti našim vyšší jen asi o padesát procent.

    Letenka

    Zpáteční letenku od Ryanairu s odletem z Berlína Schonefeldu koupíte již za 763 Kč.

    Ubytování

    Airbnb na okraji národního parku pořídíte již za 900 Kč za noc pro dva.

  3. Paphos | © Pixabay.com

    Paphos, Kypr

    Letenky na Paphos jsou sice dražší než většina v tomto článku (začínají na cca 1 700 Kč), ale Ryanair vás za tuto cenu dopraví na druhé největší letiště na Kypru. Odlety z Bratislavy jsou před desátou hodinou dopolední, takže se nabízí zpestření cesty o jednu noc v hlavním městě našich slovenských bratří, pro spořivější je ale lepší využít vlak Euronight, který vyjíždí z Prahy tři minuty před půlnocí. Na Štefánikovo letiště jezdí od nádraží autobus MHD číslo 61.

    Z malého letiště do centra Paphosu je to deset kilometrů a snadno tam dojedeme místní linkou 612 za jedno euro placené u řidiče. Autobusy mají jen nestandardně velké intervaly. Na netrpělivé cestovatele číhají taxíky, jejichž řidiči ale požadují cca 25 euro.

    V této části Kypru můžeme v zásadě dělat dvě věci. Buď se koupat anebo poznávat památky. Celý Paphos je na seznamu UNESCO, takže strádat nebudeme. Co nevynechat? Královské hroby Nea Paphos ze třetího století před naším letopočtem, o pět století mladší římské vily s řadou podlahových mozaik, benátskou pevnost, byzantský kostel Agia Kyriaki spojovaný s apoštolem Pavlem. Ve městě je také několik muzei – archeologické se sbírkami zlatých šperků čí skla, byzantské s ikonami a folklorní zaměřené na život Kypřanů.

    Paphos je spojen s klasickou řeckou mytologií. Nejvíce s Afroditou, bohyní krásy, která se narodila na nedaleké pláži s názvem Petra tou Ramiou. Podle jedné z verzí zde vznikla pěna z varlat Urana, když je Kronos odhodil do moře. Kde jinde zplodit potomka, než v místech, kde vznikla bohyně krásy a početí? Že by třetí činnost vhodná pro tuto cestu?

    Ceny na Kypru, u pobřeží, jsou jako v celém Středomoří, velmi závislé na roční době. Například na jaře si lze pronajmout apartmán přes Airbnb za zhruba tisícovku, v létě ceny stoupají i na trojnásobek. Navíc je řada nemovitostí již nedostupných od zimy. Hotely jsou na tom obdobně, jen ceny jsou dvakrát vyšší.

    Běžné jídlo v restauracích stojí kolem 12 euro, pro Čechy důležité pivo se většinou vejde do tří euro. Mléčné výrobky a pečivo v obchodech jsou o něco dražší než v Česku, naopak levnější je ovoce.

    Letenka

    S Ryanairem z Krakova již za 1 615 Kč, z Bratislavy od 1 632 Kč.

    Ubytování

    Ceny apartmánů začínají na Airbnb na 1 000 Kč za noc, v létě je cena až trojnásobná.

  4. Riga

    Riga, Lotyšsko

    Tak teď pro změnu na sever. Riga. Do hlavního lotyšského města létá společnost Ryanair z Berlína většinou za ceny kolem osmi set korun. Let trvá něco málo přes dvě hodiny. K cestě do Berlína lze využít například Flixbus nebo Regiojet. První jmenovaný vypravuje více než deset spojů denně a nejlevnější jízdenky se dají pořídit pod čtyři stovky.

    Proč jsme dali v tomto článku přednost Rize před dalšími hlavními městy pobaltských zemí? Tallinn není pro skrblíky. Drahé jsou do něj letenky a ještě dražší je pobyt. A ve Vilniusu není moře, letenky a ceny jsou však obdobné jako v případě Rigy.

    Kdo očekává od Rigy šedivé město bývalého Sovětského svazu, bude velmi příjemně překvapen. Největší sídlo celého Pobaltí září barvami a jeho centrum je zapsané v seznamu UNESCO díky secesní architektuře. Milovníci sovětské šedi však také nepřijdou zkrátka.

    Svou prohlídku můžeme začít na Katedrálním náměstí, kde stojí největší kostel Pobaltí – Rižský dóm. Výškou ho ale překonává kostel svatého Petra. Mezi středověké památky patří i původně křižácký zámek. Asi nejbarevnější je Dům Černohlavců, který patří mezi nejfotografovanější budovy města, byl však postaven až na konci minulého století. Původní stavba byla zničena při německém bombardování. Svou krásou mu konkurují tři historické domy v turistických průvodcích představované jako Tři bratři.

    Zajímavou historii má Pomník svobody. Neznalí si myslí, že jde o stavbu oslavující vítězství Rudé armády nad Němci, on však vznikl už v roce 1935 a oslavoval tehdejší křehkou nezávislost Lotyšska. Je s podivem, že přežil mnohaletou okupaci. Němci i Rusy.

    Pokud se chcete dozvědět o různých okupacích, zajděte na centrálním náměstí do moderní budovy muzea. Zjistíte, že jsou národy, které mají důvod nenávidět Rusy ještě více než Středoevropané.

    Zajímavou atrakcí jsou hangáry, které zde postavili Němci pro své vzducholodě. V současnosti se v nich konají největší trhy v Pobaltí (a někteří tvrdí, že i v celé Evropě).

    Chceme-li načichnout aspoň trochu lotyšským venkovem, pak věnujme půlden návštěvě skanzenu u Juglasského jezera. Z centra Rigy k němu jezdí místní doprava.

    Ještě k dopravě z letiště. Do centra města jezdí autobusy s číslem 22, případně minibusy 222. Jedna jízda trvá něco málo přes půl hodiny a stojí 1,15 eura (u autobusů). Mimochodem: budete míjet moderní budovu Národní knihovny. Riga je zkrátka o architektuře, od středověku po současnost.

    Lotyši podlehli kouzlu Airbnb a nabízejí ubytování v soukromí. Ceny pronájmu pokojů nepřesahují tisícovku, problémem není přespat ve dvou za necelých pět set. Poměrně luxusní hotely (na skrblíky) vyjdou na 1400 – 3000 Kč za noc i se snídaní. Ceny v restauracích jsou mírně vyšší než u nás. Jídlo v centru vás vyjde na pět a více euro, pivo se dá sehnat za jeden a půl eura, ale také za tři. Ceny v obchodech jsou na naší úrovni.

    Letenka

    Nejlevnější letenky nabízí Ryanair z Berlína Schonefeldu, zpáteční koupíte již za 763 Kč.

    Ubytování

    Pokoj pro dva seženete přes Airbnb i za necelých 500 Kč za noc.

  5. Podgorica

    Podgorica, Černá Hora

    Do černohorského hlavního města Podgorica létá společnost Ryanair za ceny pohybující se lehce pod dvěma tisíc korun z Berlína. Musíme tak v nákladech opět počítat s dopravou do německého hlavního města a to nejlépe autobusem (Flixbus nebo Regiojet). Problémem je taky velmi brzký let (před osmou hodinou ranní). Výlet se tak prodraží o cca 900 korun na jednu osobu, pokud se navíc nerozhodneme v Berlíně přespat. Dalším problémem je nefungující veřejná přeprava mezi letištěm a centrem města v Černé hoře, jsme odkázáni na taxíky, které vyjdou na přijatelných 15 až 20 euro.

    Podgorica sama o sobě toho pro náročnějšího turistu mnoho nenabízí, takže je stejně lepší půjčit si auto a nechat si ho přistavit k letišti. Nejlevnější Opel Corsa vyjde na něco málo přes 1 300 Kč za tři dny. Spíše však 1 800 Kč.

    V samotné Podgorici je nejzajímavější Staré město s náměstím vévody Bećir-bega Osmanagiće, na němž mimo jiné stojí Hodinová věž, Stará radnice (sloužící jako knihovna) a dvě mešity. Velmi romantické je skalní město na soutoku řek Morača a Ribnica.

    Druhým místem, k němuž se dá z centra dojít pěšky, je zrekonstruovaný Zimní palác (poničen bombardováním vojsky NATO) s královskou zahradou.

    Půjčení auta však doporučujeme využít zejména k cestám do okolí Podgorice. Na jih lze sjet údolím řeky Morači ke Skadarskému jezeru (projížďky za pelikány, pevnost, nákup vína) nebo až k Jaderskému moři, například do města Bar. Na sever k pralesům kolem Biogradského jezera. V druhém případě vás čekají nádherné scenérie (už na předměstí Podgorice) údolí řek Morača a Tara. K přespání doporučujeme například město Kolašin. Ceny na Airbnb se zde pohybují většinou kolem tisícovky, levnější hotely vyjdou zhruba nastejno. V samotné Podgorici jsou ceny příjemnější, ale zase tam není co dělat. Máte-li dost času, pak připomínáme, že údolí Tary patří mezi nejhlubší v Evropě a jednou z možností, jak si místní vydělávají, je pronajímání raftů.

    Poměrně příjemné jsou v Černé hoře ceny služeb a potravin. V restauracích (mimo pobřeží) se dá najíst i za čtyři či pět euro, točené pivo stojí krásných euro padesát (v láhvi dokonce pod euro), zdejší víno vás nevyjde na více než stovku. Z našeho pohledu je Černá hora jedním z nejlevnějších států Evropy, jsou však velké rozdíly mezi turisticky více a méně využívanými místy.

    Letenka

    Letenky z Berlína Schonefeldu nabízí Ryanair běžně za cenu kolem 2 000 Kč, v některých termínech můžete letět již za 1 090 Kč.

    Ubytování

    Za soukromý pokoj zaplatíte na Airbnb od 400 Kč výše.

  6. Skopje

    Skopje, Makedonie

    Prakticky celý rok lze létat z Bratislavy do makedonského hlavního města Skopje za ceny kolem tisíce korun. Letadla společnosti Wizz Air startují pět minut před desátou hodinou večerní a přistávají za hodinu a třicet pět minut. Což je trochu problém, neboť poslední linka místní autobusové společnosti (Vardar Express) odjíždí od letiště v půl jedenácté a první pak až v půl druhé.

    Pokud se vám nechce čekat, můžete využít taxislužbu, která má pevně dané ceny. V době psaní tohoto článku jezdí do centra města za dvacet euro. Ale můžete ji využít i pro cesty do jiných zajímavých měst Makedonie. Do podhorského Tetova je cena 45 euro, na Ohrid 95. Zejména druhou destinaci můžeme doporučit – jezero s nejprůzračnější vodou v Evropě, 365 kostelů, antický amfiteátr, pevnost, zdejší endemičtí koráni na talíři. Ve více lidech jde o jistě zajímavou nabídku.

    Jednou z největších atrakcí samotného Skopje je turecký most přes řeku Vardar, který už od patnáctého století spojuje dva světy. Zatímco na jednom břehu řeky bují albánské trhy a v restauracích frčí káva či čaj, na druhém je řada hospod s výborným pivem. Ceny jsou zhruba stejné jako u nás (v případě piva o něco vyšší, u jídla nepatrně nižší).

    Nad městem se tyčí pevnost Kale, z níž je pěkný výhled na město. Z bývalého tureckého hostince Kuršumli An je Makedonské národní muzeum, na sever od centra je starý římský akvadukt. Ve Skopje je také několik památníků věnovaných zdejší rodačce Matce Tereze. Už z dálnice je vidět obrovský Kříž tisíciletí na vrchu Vodno, který nedá spát zdejší muslimské populaci.

    Raritou je pravá balkánská ZOO.

    Co se týká ubytování, v soukromí se dá ve slušné kvalitě sehnat už pod tři stovky. Museli byste hodně pátrat, abyste našli někoho, kdo po vás bude chtít více než devět stovek za noc pro dva. Noc v rozumném hotelu ve smyslu cena/kvalita vyjde na pětistovku.

    Ceny u Ohridu jsou prakticky stejné, neboť po většinu roku převyšuje nabídka poptávku. Na zvážení je rovněž půjčení auta, ty nejmenší vycházejí na cca 1 400 korun na tři dny.

    Pro cestu do a z Bratislavy doporučujeme mezinárodní vlaky Českých drah. Od nádraží v Bratislavě jezdí přímá linka na letiště.

    Letenka

    Wizz Air létá z Bratislavy do Skopje od 917 Kč. Členové programu Wizz Discount Club mohou letět již za 500 Kč.

    Ubytování

    Noc v nejlevnějším ubytování vás vyjde na 300 Kč, za vyšší standard nezaplatíte více než 900 Kč.

  7. Bari

    Bari, Itálie

    Do výběru jsme přidali také jedno město, do něhož se dá dostat rovnou z Prahy, bez nutnosti dopravovat se do Bratislavy, Berlína či jiného města ve střední Evropě. Při některých kombinacích je nutné letět s mezipřistáním například v Bruselu. Ale i při přímých letech se dá v současnosti dostat na cenu kolem 1240 korun za zpáteční letenku (Wizz Air, s odletem před polednem tam a po poledni zpět).

    Bari leží v části Itálie, které se říká Apulie. Je přístavem, takže určitě potěší ty, kteří chtějí prodloužený víkend strávit u moře. Najdeme v něm klasické italské památky – uličky starého města, katedrálu San Sabino, pevnost Castello Svevo, paláce šlechty a univerzitu.

    Apulie je poměrně rovinatá a díky tomu i dost úrodná, produkuje nejvíce oliv z celé Itálie. Ideální by bylo projezdit ji na kole, ale možná více se toho dá stihnout malým autem. Půjčovny nabízejí malé Pandy od tisícovky na tři dny s přistavením přímo k letišti.

    Aspoň heslovitě, co lze objet v oblasti zvané Karibik Středomoří: Krasové jeskyně Grotte di Castellana. Největší labyrint v Itálii představuje několik okruhů v cenách od osmi do třinácti euro. Město Alberobella, v němž se nacházejí pověstné trulli – kruhové domy s kopulovitou střechou, které nechybějí v žádném prospektu o Apulii. Salentinský poloostrov s univerzitním městečkem Lecce, kterému se přezdívá apulské Athény. Z Bari do Lecce se jede celou dobu podél pobřeží, při výletu do Alberobella se odbočuje do vnitrozemí. Třeba narazíte na starou olivárnu zpracovávající plody z až pět set let starých stromů (prý).

    Pokud si vystačíte jen s Bari a nechcete si půjčovat auto, pak do centra se dá z letiště dostat vlakem, což je varianta nejrychlejší, ale také nejdražší (5 euro), nebo autobusem (jen jedno euro). Autobusy z airportu jezdí i do jiných měst, například do menšího přístavu Brindisi.

    A jaké jsou v Apulii ceny? Solidní soukromé pokoje se dají pronajmout v cenách kolem tisícovky /mimo sezónu), hotelové pokoje jsou asi o padesát procent dražší. Co se týká potravin a služeb, je pro našince Itálie přece jen trochu dražší. Ceny v restauracích začínají na deseti eurech, pivo je za tři eura, ale ve zdejším kraji bychom měli ochutnávat spíše vína. Litr se dá pořídit už za pět euro.

    Letenka

    Wizz Air prodává zpáteční letenky z Prahy již za 1 450 Kč. Levněji lze letět s Ryanairem z Berlína (od 865 Kč) nebo s Wizz Airem z Wroclawi (od 1 115 Kč) nebo Katovic (od 1 420 Kč).

    Ubytování

    Ceny soukromých pokojů se mimo sezónu pohybují kolem 1 000 Kč za noc.


Tomáš Čurda 28.03.2018 – 06:58

Dobrý den, velmi podrobné návody a přesné návody ve kterých neokoukaných a leVných městech v Evropě lze strávit příjemnou dovolenou. Jsem velmi spokojen, doporučuji vyrazit i ostatním na cesty a Skrblíkovi přeji další neméně zajímavé podněty.:-) DĚKUJI.

Odpovědět

T
Tom 28.03.2018 – 22:49

Dobré tipy, díky za skvěle zpracovaný "návod k použití" :) Tom

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Cestovní průvodce


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás