Tipy z Aliexpressu: 10 vychytávek do domácnosti

Lenka Rutteová
Publikováno 31. srpna 2017

Mnohdy stačí málo k tomu, abychom byli spokojenější. I v domácnosti je fajn se občas poohlédnout po nějakém zlepšováku, který nám buď ušetří peníze anebo usnadní život. 10 takových vychytávek máte přichystaných tady. Nákupy z Číny nejsou nic složitého, pomůže vám náš návod jak nakupovat na AliExpress.com.

Ušetřete další až 4 % z nákupu na AliExpressu

Cashback Tipli.czJe to jednoduché. Nejprve se zdarma zaregistrujte v cashbackovém portálu Tipli.cz. Do AliExpressu se poté proklikněte přes odkaz na webu Tipli.cz. Získáte tak až 4 % z celého nákupu zpět na svůj bankovní účet.

Jak je to možné? E-shopy běžně vyplácí provozovatelům internetových stránek provize, pokud jim přivedou nového zákazníka. Tipli.cz a další cashbacky tuto myšlenku dotáhly ještě dále, o svou provizi se rozdělí se zákazníkem.

PS: Při registraci na Tipli.cz získáte na uvítanou bonus až 300 Kč.

Zaregistrovat se do Tipli

  1. Tipy z Aliexpressu: 10 vychytávek do domácnosti

    Šetření vodou jde i levně

    Abychom ušetřili na provozu kuchyně i koupelny, je fajn začít u množství spotřebované vody. V bateriích bývají namontovány perlátory již automaticky. Ale co když vypoví službu? Až se poohlédneme na trhu s perlátory, tak zjistíme, že najít levný, ale přitom docela promyšlený perlátor, není mnohdy lehké.
    Na Aliexpress se nabízí perlátor za půl dolaru, což se opravdu vyplatí – vzhledem k dopravě zdarma. A až ho namontujete, jistě oceníte stále silný proud vody, přestože jí ve skutečnosti proteče kohoutkem mnohem méně než doposud. Jen při výběru sledujte rozměry (v dolní části stránky) a vyberte přesně ten pro vaše kohoutky.

  2. Tipy z Aliexpressu: 10 vychytávek do domácnosti

    Věčné hledání klíčů v kabelce

    A nejen v ní. Klíče hledáme často v podstatě všude. Někdy je bezmyšlenkovitě sbalíme i s kupou papíru, který neseme do odpadu, jindy nám v tašce zapadnou až na dno – a napřed musíme před domem vyskládat kde co, abychom se ke klíčům dostali. A klíče od auta? S těmi to není o nic lepší.
    Je tu však úžasná vychytávka za necelou třetinu dolaru, kterou ni nasadíme do kabelky nebo třeba na nástěnku v kanceláři. Využijeme ji i kdekoliv v domácnosti, hlavně v kuchyni a koupelně se neztratí jako háček na cokoliv. Prostě jen seshora nasunete.

  3. Tipy z Aliexpressu: 10 vychytávek do domácnosti

    Deštníky už se po zemi válet nebudou

    Znáte ten věčný problém, když někam přijdete s deštníkem v ruce. Zejména třeba na zahrádce restaurace. Kam deštník opřít, když u vchodu stojan na deštníky chybí? Ukončeme tohle věčné hledání místa pro deštník a jeho věčné sbírání po zemi, protože do něj každou chvilku někdo nechtěně strčí! Jak?
    Stačí malá vychytávka za půl dolaru! Držák na deštníky, který si na deštníku necháte upevněný, případně jej nosíte v kabelce. A jak funguje? Pomocí adsorbční membrány, která se „přicucne“ k hladšímu povrchu. Deštník díky tomu zůstane stát na místě, kde jste jej opřeli. A hlavně už nebude trčet mimo stůl a nikdo o něj cestou okolo vás nezakopne.

  4. Tipy z Aliexpressu: 10 vychytávek do domácnosti

    Odkud vymačkávat pastu na zuby?

    Věčná rozepře mezi členy domácnosti: vymačkávat pastu na zuby vždy spořádaně od konce tuby anebo ji chytit jakkoliv a kdekoliv zmáčknout a spoléhat na to, že obsah nakonec přece jen vykoukne? Za dvacet centů budete doma mít řešení – držák na plastickou tubu nejen se zubní pastou.
    Držák zaručí, že se vzduch po vymáčknutí obsahu nevrátí až do konce tuby, takže i když ostatní členové vaší rodiny stlačí tubu v kterémkoliv místě, její obsah už se nerozline po celém objemu tuby. A vy nebudete muset každý večer nahánět zbytek pasty nebo krému zpět ke kraji.

  5. Tipy z Aliexpressu: 10 vychytávek do domácnosti

    Je vám u práce na PC velké teplo? Osvěžte se!

    Zapnutý notebook vám může pomoci s osvěžením při kancelářské práci. Stačí si za necelý jeden a půl dolaru pořídit USB větráček. Poháněn je právě notebookem, případně powerbankou, ke které lze připojit USB.
    Větráček je polohovatelný, jakkoliv si vzpomenete. Takže ho nastavíte, jak potřebujete a on bude držet ve stejné poloze dlouhé hodiny. Zajistí vám příjemné osvěžení, které se v kanceláři hodí nejen při letních vedrech, ale třeba i po nepříjemném rozhovoru se šéfem…

  6. Tipy z Aliexpressu: 10 vychytávek do domácnosti

    V autě to může vonět pořád

    Vůně do auta jsou v posledních letech moderní záležitostí. Zejména pokud v nich jezdí kuřáci. Díky malým vychytávkám lze pořídit provoněnost interiéru i za opravdu malý peníz. Stačí si pořídit základní držáček na voňavé tablety, který umístíme do větracích otvorů v palubní desce.
    A pak už jen dokupovat různé vůně, v jednom balení jsou za cca tři čtvrtě dolaru dvě tabletky s vůní. Na výběr jsou různé druhy, například citron, broskev anebo levandule.

  7. Tipy z Aliexpressu: 10 vychytávek do domácnosti

    Věčný prach na pracovním stole? Zamávejte mu!

    Za necelých šest dolarů si můžete pořídit mini vysavač, který zvládne pravidelně polykat prach z desky pracovního stolu. Funguje na baterie a jeho provoz není nijak náročný. Nečekejte, že by zvládl vysát něco těžšího, než právě prach. Ale zrovna ten nás na deskách pracovních stolů vytáčí nejvíce.

  8. Tipy z Aliexpressu: 10 vychytávek do domácnosti

    Prach zmizí i z klávesnice

    Pokud tedy pořídíte a občas použijete malý vysavač na prach a drobné nečistoty z klávesnice a jiných nerovných povrchů a štěrbin. Nebude vás to stát ani čtyři dolary. Vysavaček funguje na pohon přes USB, takže pokud máte powerbanku, jistě s ním vysajete i jiná extrémně nepřístupná místa, než jen klávesnici

  9. Tipy z Aliexpressu: 10 vychytávek do domácnosti

    Osvětlení rozmístěné na několika místech na stropě?

    Pokud máte rádi osvětlený celý strop, ale třeba nemůžete využít odraženého světla, protože je strop máte obložený dřevem, bude se jistě hodit super velký světelný pavouk – tento je až se 14 končetinami o délce až dvou a půl metru. Na konci každé končetiny je žárovka. Namontovat můžete obyčejnou, ale i LED.
    Každý kabel je vybaven držákem namontovatelným nejen do stropu, takže můžete jednotlivé žárovky rozmístit po místnosti přesně tak, jak potřebujete. A světlo ve výsledku vůbec nemusí být souměrné!

  10. Tipy z AliExpress: 10 zajímavých věcí pod stan

    Podlehli jste kdysi módě bodovek?

    Bodovky jsou zajímavým zdrojem světla v domácnosti. Ale původně byly vybaveny dost neúspornými žárovkami. Dnes do nich můžete pořídit LED varianty, které spotřebují opravdu jen minimum Wattů. Za cenu do dvou dolarů si můžete vybrat mezi LED žárovkami od 3 do 6 W. Vybírat lze i mezi různým počtem LEDek, kterými je žárovka osazena. Svítit mohou ledově bíle anebo klasickým teplým bílým světlem.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy z AliExpress


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás