9 triků, jak ušetřit v Globusu: Globus Bonus, Mimi klub, soutěže

Lenka Chládková
Publikováno 1. srpna 2023

GlobusGlobus byl historicky prvním hypermarketem otevřeným na území České republiky. V současné době se u nás nachází 16 takových obchodů. Každý hypermarket provozuje vlastní řeznictví, ve kterém je bouráno vepřové a hovězí maso výhradně z českých chovů. Veškeré uzenářské výrobky jsou z produkce Globusu. Na každé provozovně je pekárna s vlastním sortimentem pečiva. Nejde o rozpékané polotovary.

V hypermarketech Globus najdete vše, na co si vzpomenete, od auto doplňků, kutilských nebo domácích potřeb, elektro, oděvy, módní doplňky, hračky, trvanlivé a čerstvé potraviny až po čerstvé ryby. V poslední době byl velmi znatelně rozšířen sortiment zdravé výživy. Najdete zde širokou škálu BIO, raw, veganských, vegetariánských či bezlepkových potravin. Nedílnou součástí hypermarketů je Restaurace Globus a u všech hypermarketů je k dispozici čerpací stanice a mycí linka.

Jak ušetřit v Globusu

  1. Sledujte akční letáky Globus

    Leták s akční nabídkou hypermarketů Globus je platný vždy od středy do následujícího úterý. K dispozici jsou slevy na potraviny, drogerii, ale rovněž na oblečení, vybavení do domácnosti i elektroniku. Často také bývá poskytována sleva na konkrétní sortiment jedné značky, nebo alespoň vybranou část.

    Poslední stránka letáku se věnuje víkendovým slevám, které platí od pátku do neděle. Během těchto dní tak zakoupíte pár vybraných produktů v akci nad rámec týdenní nabídky.

    Akční nabídku doplňují tematické letáky, ty jsou zpravidla inspirovány aktuálním obdobím a jsou v platnosti déle než 14 dní (například koncem léta je to nabídka školních potřeb). Abyste byli o slevových nabídkách vždy informováni, je možné se na webu Globus přihlásit k odběru newsletteru.

  2. Staňte se členem věrnostního klubu Globus Bonus

    Globus má pro své věrné zákazníky připraven bohatý program Globus Bonus, v rámci kterého je možné získat řadu slev a bonusů.

    Za nákup bonusového zboží vám budou na věrnostní kartu Globus Bonus připisovány peněžní bonusy. Získané bonusy se dají použít při dalším nákupu na zaplacení jakéhokoliv zboží. Nabídka výrobků s peněžním bonusem se obměňuje každý týden, najdete ji v akčním letáku.

    V závislosti na tom, kolik v Globusu utratíte, budete zařazeni do bronzového, stříbrného nebo zlatého řádu věrnosti. Zlatý řád má nejvýhodnější odměny, udělován je při útratě vyšší než 16 tisíc za tři měsíce. K zlatému řádu obdržíte například narozeninovou slevu ve výši 10 % na celý nákup, odvoz objemného zboží zdarma, 16 slevových kuponů 4 x ročně, slevy na mycích linkách Globus atd.

    U bronzového řádu, který je přiřazen automaticky hned po registraci až do útraty 8 000 Kč, a u stříbrného řádu, který je udělován při útratě 8 000 až 16 000 Kč, získáte podobné výhody, jen o něco málo snížené. Například narozeninová sleva je 5 % a zasílaných kupónů na slevy je méně.

    Výhody věrnostního programu Globus Bonus

    • Peníze z nákupů zpět
    • Slevové kupóny Globus (až 16 ks 4x za rok)
    • Sleva až 10 % na narozeninový nákup
    • Slevy přímo v aplikaci Můj Globus
    • Možnost využití Scan&Go

    Věrnostní kartičku je možné využít v hypermarketech, restauracích a kavárnách Globus, dále v nákupní zóně před pokladnami (pekařství, řeznictví, Fashion store, klenoty a hodinářství) a rovněž na čerpacích stanicích Globus.

    Registrovat se můžete online na globusbonus.cz, nebo na informačním centru v nejbližším hypermarketu Globus.

  3. Staňte se členem Mimi klubu

    Součástí programu Globus bonus je Mimi klub, který je určen pro nastávající rodiče nebo pro rodiny s dětmi do 3 let. Prostřednictvím Mimi klubu lze výhodněji nakupovat vybrané zboží pro děti – potraviny, nápoje, plenky, oblečení, knížky hračky a další potřeby pro děti.

    Akční nabídka hraček, dětské kosmetiky, kojeneckých potřeb nebo oblečení se obměňuje každý měsíc a liší se v závislosti na období. Jiné produkty za akční ceny jsou poskytovány v těhotenství maminky, během 1. roku dítěte a mezi 1. až 3. rokem dítka.

    Výhody věrnostního programu Mimi klub

    • Pravidelná nabídka produktů za výhodnější ceny
    • Slevové kódy Globus (až 16 ks 4x za rok)
    • Dárek k narozeninám vašeho dítěte
    • Sleva až 10 % na narozeninový nákup
    • Peněžní bonusy na vybrané produkty
    • Odvoz objemného zboží až zcela zdarma
    • Sleva 5 % na vše ve Fashion Store
    • Sleva 5 % v oddělení Klenotů

    Více informací o věrnostním programu Mimi klub, včetně toho, jak se zaregistrovat, se dozvíte na webu Mimi klub.

  4. Podívejte se v Globusu do sekce se zlevněným zbožím

    V hypermarketech Globus často narazíte na regály se zlevněným zbožím. Nachází se často u ovoce a zeleniny či u chlazených potravin. Jedná se zpravidla o zboží s brzkým datem spotřeby, které by se jinak nestihlo prodat.

    Výprodejové zboží lze rovněž najít také u sekce s vybavením do domácnosti či u dalších podobných drobností. Zpravidla jsou to regály v blízkosti hlavní průchozí uličky.

  5. Šetřete čas se Scan&Go

    V Globusu je možné nakupovat prostřednictvím Scan&Go. Společně s nákupním košíkem si vezmete skener a během nakupování průběžně načítáte kódy zboží.

    Tato služba funguje i pro mobilní telefony. Místo skeneru tak otevřete aplikaci Můj Globus.  Máte tak přehled o aktuální ceně nákupu, u pokladny platíte a odcházíte, aniž byste se museli zdržovat vykládáním zboží na pás.

    Více informací o Scan&Go najdete zde.

  6. Zapojte se do soutěží Globus

    Globus jednou za čas pořádá soutěže o hodnotné ceny, kdy je potřeba pouze nakoupit nad určitou částku a účtenku zaregistrovat online, v mobilní aplikaci, nebo vhodit její část do sběrného boxu v obchodě.

    Poslední takovou soutěží je Léto s Globusem 2023, kdy hlavní výhrou bylo 100 000 Kč v podobě dárkových karet.

  7. Vrácení zboží bez udání důvodu

    Vrácení zboží bez udání důvodu je v Globusu možné do 30 dnů. Potřebujete k tomu pouze pokladní doklad a zakoupené zboží v originálním nepoškozeném obalu. Pozor potravinářské výrobky lze vracet jen před uplynutím data doporučené spotřeby. Vrátit lze i květiny, a to pouze v dobrém stavu bez zjevných vad.

    Po zakoupení však není možné vrátit: CD, DVD, knihy, PC hry, špuntová sluchátka, šperky, spodní prádlo a plavky a další.

  8. Privátní značky Globus, Globus BIO, Natuvell a Clino!

    Globus

    Pod značkou Globus se prodává to nejlepší v poměru cena – kvalita. Kvalita a složení výrobků Globus jsou srovnatelné se značkovými výrobky, cena je však o poznání nižší. V nabídce jsou džusy, džemy, zkrátka čerstvé, trvanlivé i mražené potraviny.

    Globus Fresh ‘N‘ Go

    Řada Globus Fresh ‘N‘ Go zahrnuje svačiny a hotová jídla, vše vhodné na cesty, do práce, nebo když doma nestíháte vařit. V nabídce najdou to své i vegetariáni i vegani.

    Globus BIO

    To jsou BIO produkty za výhodnou cenu. Díky značce Globus BIO objevíte biopotraviny z ekologického zemědělství.

    Natuvell

    Produkty řady Natuvell najdete v oddělení drogerie a kosmetiky. Jedná se o kosmetické potřeby a přípravky, produkty pro osobní hygienu a dentální péči za příznivé ceny. Pro děti existuje značka Natuvell baby.

    Clino!

    Clino! je Globus značka čisticích prostředků. V nabídce naleznete produkty pro úklid, které se snaží nakládat šetrně k životnímu prostředí a zároveň jsou za rozumnou cenu.

    OHO

    Značka OHO zahrnuje nepotravinové zboží pro domácnost od potřeb na praní, vaření, domácí úklid až po textilie (ručníky, lůžkoviny a další).

    Prego Home

    Pod značkou Prego Home naleznete přikrývky, dekorace, vonné svíčky a mnoho dalšího do domácnosti, a to za výhodnou cenu.

  9. Další služby v hypermarketech Globus

    Restaurace Globus

    V samoobslužné restauraci pořídíte hotové jídlo již od 59 Kč. Na každý den je připraven výběr několika pokrmů za výhodné ceny, v nabídce je i vegetariánské případně bezlepkové jídlo. Nabídka jídel je obměňována každý týden, aktuální seznam naleznete zde. Je potřeba si jen změnit pobočku, kterou chcete navštívit.

    iGlobus – Objednávky až domů

    Skrze iGlobus lze vybírat z více než 25 000 produktů ze sortimentu hypermarketů Globus a objednat si je online. Pod záložkou Objednávka na webu Globusu si nakoupíte a nákup vyzvednete v dohodnutý čas ve svém hypermarketu. Tato služba funguje zatím pouze v Praze na Zličíne a v Ostravě. Platba probíhá při vyzvednutí na pokladně.

    Zapůjčení chladicího boxu

    Abyste měli jistotu, že svůj nákup dovezete vždy čerstvý, můžete si v Globusu zapůjčit chladicí box. Zapůjčení je zdarma, skládá se pouze záloha ve výši 500 Kč za chladící box. Na vrácení máte 14 dnů, pokud do té doby box nevrátíte, záloha propadá a box se tak stává vaším.


j
jana 24.07.2018 – 21:05

dobrý den,nevím zda píši správně,ale zkusímto,neboť jsem rozezlena mycí linkou na auta.Jednak jde jen jedna a k tomu malý tlak vody:Vše jsem dala 2x a auto nebylo umyté i kartáč jsem zvolila,za mnou to viděli,tak čekali jak jimto umyje dali to jednou a odjeli,další dal jen oplach neboť viděl co viděl.Zbytečně vyhozené peníze,už nikdy více,více než 50kč a na půl umyté.Všem co znám- myčku nebudu doporučovat...Zklamání..

Odpovědět

K
Karel 29.12.2019 – 13:10

Paní Jano, je tam obsluha které by to stačilo říct,mohla tam být porucha,a pokud nikdo nic neřekne tak na to asi nepřijdou,jde o komunikaci já jsem s myčkou spokojen...pěkný den

Odpovědět

P
Pavel 02.08.2023 – 09:02

Dobrý den, tankovat naftu v Globusu nedoporučuji. Je levnější zřejmě z důvodu, že nafta obsahuje asi více nějakých bio složek. Vlastní zkušenost, motor 2TDi při natankování v Globusu má horší výkon.

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy a triky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás