Tipy na knihy na dovolenou: 6 inspirací pro každého

Iveta Faifrová
Publikováno 2. srpna 2022

Čeká vás vysněná letní dovolená a přejete si s sebou přibalit knížku do letadla, vlaku anebo na pláž? V našem článku vám usnadníme práci s výběrem knížek, které se hodí na dovolenou. Pokud se nechystáte za hranice, udělejte si knižní odpoledne například na vlastní zahradě, nebo na terase. Knížky můžete zakoupit také v elektronické podobě a vzít si na cesty čtečku, která je praktickým společníkem hlavně proto, že si do ní můžete uložit více knížek najednou a nezabere tolik místa v zavazadle.

  1. Tipy na knihy na dovolenou: 6 inspirací pro každého | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Štěstí má barvu levandule

    Autorkou knihy je Pauline Maiová. Název knihy napovídá, že děj se odehrává v levandulovém ráji Provence. Jedná se o velmi čtivou knihu, která je napsaná čtivě a s citem pro všechny, kteří mají rádi milý děj. Linie nás dovede do hlavní role vnučky, která přijede za babičkou do Provence, kde stráví více času, než původně plánovala.

    Jaké budou cesty hlavní hrdinky a osud domečku v Provence? Jaký příběh se celou dobu skrývá za záclonou v okně horního patra domu? Prozkoumejte vůni levandule a najděte štěstí společně s hrdinkou celého románu.

  2. Tipy na knihy na dovolenou: 6 inspirací pro každého | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Bílá voda

    Autorkou knihy je Kateřina Tučková. V minulosti napsala knihu Žítkovské bohyně a Vyhnání Gerty Schnirch. Kateřina Tučková je známá především velmi důsledným propracováním knih, poutavým dějem, ale především důkladnými rešeršemi, které provádí před samotným napsáním knih.

    Bílá voda je dlouho očekávaný román, který pojednává ženách, víře a zlu. Děj se odehrává ve vesnici, která je v pohraničních horách. Právě sem se přišla skrýt před svou minulostí Lena Lagnerová, aby se tu skryla před svou minulostí. Tato kniha je velice obsáhlá a její děj vás nebude chtít pustit. Připravte si proto osvěžující občerstvení a oddejte se tomuto příběhu.

  3. Tipy na knihy na dovolenou: 6 inspirací pro každého | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Zájezd snů

    Autorkou je Halina Pawlowská. Jedná se o knížku, která je oddechová. Na dovolenou plně jako stvořená. Uvolněte se u povídek, které jsou o cestování, konkrétních místech ve světě, ale i u nás. Díky autorčinu humoru pocítíte vlnu optimismu, humor a budete mít úsměv na tváři.

    Moudré postřehy ze života, vtipné a trefné rady, které budete moci aplikovat do vlastních příběhů. Možná se zasmějete také nahlas, je to velmi příjemné zpestření oproti knihám s ponurým dějem. Možná do sbírky knih začleníte i další vydané tituly od této autorky.

  4. Tipy na knihy na dovolenou: 6 inspirací pro každého | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Prázdniny v Česku

    Autorem knihy je Ladislav Zibura. Dva měsíce autor cestoval po naší krajině, aby mohl napsat tuto velmi pozitivně a naučně napsanou knihu. Najdete zde tipy na výlety u nás, ale dozvíte se i spoustu zajímavostí milou formou. Kniha je zábavná a velmi pěkně napsaná.

    Hlavním hrdinou je bílé autíčko a samotný Ladislav, který je řidič začátečník. Pokud máte chuť zkusit dobrodružství a prožít krásné prázdniny v Česku, přisedněte do tohoto autíčka a nechte vézt. Pořádně se ale připoutejte! Pozoruhodné příběhy, historie a zážitku čekají.

  5. Tipy na knihy na dovolenou: 6 inspirací pro každého | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Pláž v Chorvatsku

    Autorkou knihy je Julie Caplin, která mimo jiné nedávno navštívila i Českou republiku. Možná zde načerpala inspiraci na napsání další knihy. Vyznačuje se totiž tituly z různých míst. Jelikož autorka miluje cestování a její vášní je skvělé jídlo, její knihy jsou plné kouzelného čtení o místech s příběhy, o kterých se vám možná jen zdálo.

    Pláž v Chorvatsku je o rozumné třicetileté ženě, která bohužel neměla moc štěstí co se týče financí. Proto přijme nabídku brigádu v podobě práci na jachtě v Chorvatsku. Nechte se sami překvapit, jaké příběhy se během plavby odehrají. Jestli se shodou okolností chystáte na dovolenou do Chorvatska, tato knížka vám nesmí chybět.

  6. Tipy na knihy na dovolenou: 6 inspirací pro každého | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Rychlé šípy

    Autorem sešitového vydání je David Jan Žák a Jaroslav Foglar. Nezapomínáme ani na naše mladší čtenáře. Tento svazek komiksového seriálu je skvělým společníkem na rodinnou dovolenou. Příběhy jsou psané poutavě tak, že se budou líbit i rodičům. Zároveň jsou zde začleněné hry, které můžete společně zažívat. Kvízy, u kterých se zapotí i dospělák, udělají zkrátka radost všem generacím.

    V prvním díle se s Rychlými šípy důkladně seznámíte a srze jejich příběh i strasti společně překlenete přes humorné příběhy a tématická vyprávění. Aplikujte hry i na procházce v přírodě, v lese se skrývá spoustu míst, kde můžete spolu s vašimi ratolestmi prožívat dobrodružství.

Knihy k dovolené neodmyslitelně patří. Pokud se ale raději chcete slunit na pláži, mít zavřené oči a relaxovat, doporučujeme vám nákup audioknih. Můžete si do sluchátek pustit oblíbenou knížku a spojit příjemné s užitečným. Přejeme vám hezké čtení. Pokud máte tipy na další letní knihy, které jste například sami četli a chcete se podělit s ostatními, nezapomeňte nám napsat do komentářů. Těšíme se na vaše tipy!


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy a triky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás