Jak vybrat zahradní gril: 6 tipů od malé trojnožky po velké BBQ

Iveta Faifrová
Publikováno 12. května 2022

Jak vybrat ten nejlepší gril pro vaše letní radovánky? Při výběru mějte na mysli, pro kolik osob nejčastěji plánujete grilovat, jak často budete využívat rozpáleného grilu. Je důležité mít na paměti, kam budete gril schovávat před deštěm a v zimním období. Nabídka grilů je opravdu velká, v našem článku vám pomůžeme zorientovat se mezi vybranými druhy. V nabídce naleznete klasické i multifunkční, které mohou sloužit zároveň jako udírna. Před výběrem zvažte, jakou částku se chystáte investovat, dbejte také na stabilitu konstrukce, velikost prostoru, kam bude dopadat popel a v neposlední řadě na materiál, který bude odolný a pro vás lehce udržitelný.

  1. Jak vybrat zahradní gril: 6 tipů od malé trojnožky po velké BBQ | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    “Trojnožka”

    Máte prostornou zahradu, líbí se vám moderní příprava pokrmů na otevřeném ohni? V takovém případě dejte šanci atraktivní trojnožce. Tento druh grilu se stane středem pozornosti všech letních akcí a díky tomu, že se bude nacházet v prostranství vaší zahrady, přátelé se mohou pohybovat v jeho blízkosti a tak si zajistíte živé povídání v okruhu příjemné atmosféry ohýnku.

    Gril dodá atmosféru kempingového opékání pokrmů, je zhotovený z kvalitní oceli s povrchovou úpravou smaltování. Pro přípravu máte možnost využít chromovaný rošt, který má průměr 49,5 cm. Rošt je připojen k výjimečně vypadající trojnožce řetízky. Lze tak snadně a libovolně nastavit.

  2. Jak vybrat zahradní gril: 6 tipů od malé trojnožky po velké BBQ | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Gril na dřevěné uhlí

    Gril na dřevěné uhlí je klasickou volbou většiny zahrad. Je důležité myslet na kvalitu dřevěných briket, ty totiž ovlivňují kvalitu grilovaného pokrmu. Gril, který disponuje vysokým víkem vám umožní perfektně připravit i celé kuře, nebo žebírka. Velkou výhodou tohoto druhu grilu je také cenová dostupnost, údržba je méně náročná a často můžete zvolit i grily menšího typu.

    Objevte masivní kolečka pro jednoduchou manipulaci a stabilitu. Vestavěný teploměr, který vám dodá možnost mít neustálý přehled. Díky vysokému víku dostanete extra prostor pro grilování větších kusů. Další výhodou je možnost zavěšení grilovacího náčiní na prstenec podél obvodu grilu.

  3. Jak vybrat zahradní gril: 6 tipů od malé trojnožky po velké BBQ | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    BBQ gril

    Velká grilovací plocha je sen pro každého, kdo si přeje připravit větší množství jídla ve stejnou chvíli. Rozpalte dřevěné uhlíky na grilu, který se skládá ze čtyř stabilních nohou, které můžete postavit na terasu, či volně do prostoru zahrady. Dřevěné uhlíky jsou ta správná varianta pro tento druh grilu.

    Přenosný zahradní gril na grilování s velkou grilovací plochou, která má rozměr 54 x 35 cm je vhodný pro letní večery s vašimi přáteli. Jeho výška je 76 cm a hloubka celkem 40 centimetrů. Disponuje tedy dostatečným místem pro popel.

  4. Jak vybrat zahradní gril: 6 tipů od malé trojnožky po velké BBQ | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Multifunkční gril

    Rádi kombinujete grilování, opékání, pečení a uzení? Vše v jednom vám nabídne gril, který disponuje udírnou. Tento víceúčelový zaujme vzhledem, který je podobný lokomotivě. Nabízí sekundární grilovací prostor pro uzení. Teploměr na víku je velkou výhodou produktu.

    Chromovaný ocelový rošt vám nabídne velký prostor pro přípravu oblíbených pokrmů. Velikost je 61 x 30 cm, bez problému tak můžete připravovat více pokrmů najednou. Pro odkládání můžete využívat také polici, která je velmi praktická. Přejete si zvýšit anebo snížit teplotu? Je to jednoduché díky regulaci proudění vzduchu. Využijte speciálního komínu s uzavíratelnou klapkou.

  5. Jak vybrat zahradní gril: 6 tipů od malé trojnožky po velké BBQ | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Plynový gril

    Na rozdíl od grilu na dřevěné uhlí se s plynovým grilem pohodlněji manipuluje. Navíc plynový gril vydává jednotné teplo, díky tomu je teplota pro přípravu pokrmů jednotná. Velká výhoda také je, že neuvolňuje kouř a proto není nepříjemný například okolním sousedům. Naopak nevýhodou grilu je jeho vyšší pořizovací cena a zároveň musíte mít na mysli, že je nutné mít nachystanou plynovou bombu.

    Tento gril disponuje dvěma plochými hořáky z nerezu. Má také dva postranní stolečky a jeden postranní hořák pro přípravu omáček. Teplotu můžete pohodlně regulovat díky ovládacím knoflíkům. Obsahuje také přední dvířka a úložný prostor. Využijte dopravu zdarma!

  6. Jak vybrat zahradní gril: 6 tipů od malé trojnožky po velké BBQ | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Party gril

    Takový druh grilu se hodí pro t z vás, kteří pořádáte větší akce s velkým počtem lidí. Umožní vám připravit větší počet porcí najednou. Společenské akce budou díky takovému druhu grilu jedna radost. V tomto případě vybírejte gril, který má také kolečka pro snadnou manipulaci.

    Umístění topeniště v zadní stěně, které je možné pro lepší manipulaci, nebo čištění vytočit. Do grilu se vejde až šest kuřat nebo vepřová kýta. Grilovací jehlu lze při ořezu masa vyklonit. Najdete zde také vypínač, který zajišťuje elektrický pohon na otáčení jehly.

Ke správnému grilování patří perfektní základ pro pořádný oheň. Naším tipem pro vás je rozpalovač dřevěného uhlí. Díky němu urychlíte proces roztopení uhlí. Hodí se nejen pro domácí použití na zahradě, ale také například na cesty do přírody, kde se vám bude rychlá příprava ohně velmi hodit. Užijte si rozpálené léto!


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Bydlení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás