Jak vybrat zahradní nábytek: 6 tipů pro snadný výběr

Iveta Faifrová
Publikováno 5. května 2022

Letní sezóna se kvapem blíží a vy si jistě chcete dát záležet na tom, jaký zahradní nábytek zvolíte. Posezení na terase, či balkónu tvoří celou atmosféru a dojem z pobytu venku na čerstvém vzduchu. Při volbě nábytku mějte na mysli především jeho praktičnost a udržitelnost. Vzhledem k tomu, že bude vystaven slunci, větru a možná dešti, vybírejte pouze nábytek z odolných materiálů. Vybraný zahradní nábytek by měl být hlavně pohodlný, to je základ úspěchu. V tomto článku najdete tipy na různé druhy nábytku od sestav, které mohou vyhovovat těm z vás, kteří máte raději jednotný vzhled, dále se společně podíváme na lehátka, slunečníky a také velmi moderní závěsná křesílka, k terá slouží také jako útulná dekorace.

  1. Jak vybrat zahradní nábytek: 6 tipů pro snadný výběr | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Zahradní sestava

    Tento styl zahradního nábytku je vhodný především pro ty z vás, kteří máte větší terasu, prostornou zahradu anebo dokonce altánek, kam můžete rozmístit větší počet kusů nábytku. Set je jednotný, působí tedy velmi elegantně a zároveň je pohodlný a praktický. Velkou výhodou jsou polštářky, které umocní útulný pocit.

    Nábytek z imitace ratanu obsahuje také jídelní stůl, který je velmi praktický pro hostiny v období letních měsíců. Dále se skládá ze dvou křesel a dvou menších taburetů, které mohou posloužit také jako podnožka. Velkou předností je konstrukce, která se skládá z kovu a je tedy velmi stabilní. Šedá barva je nadčasová a hodí se do všech stylů exteriéru.

  2. Jak vybrat zahradní nábytek: 6 tipů pro snadný výběr | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Slunečník

    Ochrana před sluncem a stín jsou v létě velmi žádané. Pro pocit pohodlí proto nezapomeňte zakoupit také slunečník. Na trhu jich najdete velké množství od “základních” druhů, až po slunečníky výkyvné. Ty jsou často postaveny na boční noze a disponují výkyvným kloubem. Díky tomuto systému si stín nastavíte dle vlastní potřeby. Navíc takový boční slunečník nikde nezavází, jelikož stojí stranou od nábytku.

    Jako příklad jsme pro vás zvolili jednoduchý design slunečníku, který je cenově dostupnější. Při koupi slunečníku nezapomeňte objednat také stojan, do kterého slunečník umístíte. Mechanika otevírání je na kličku, konstrukce je hliníková a postavení konstrukce je středové. Navíc disponuje naklápěcím kloubem, který je při slunných dnech velmi praktický. Navíc má snímatelný potah, ten je naimpregnován proti špíně a je vodoodpudivý.

  3. Jak vybrat zahradní nábytek: 6 tipů pro snadný výběr | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Pohodlné lehátko

    Jaro a léto je ve znamení venkovních radovánek, odpočinku na čerstvém vzduchu a slunění. Vyberte si i vy lehátko na zahradu, či na balkón. Získáte tak možnost odpočinout si venku, vzít si do ruky knížku a relaxovat na slunci. Lehátek existuje velké množství, my vám doporučíme polohovací s polstrováním. Získáte tak ten pravý pocit pohodlí a můžete začít relaxovat!

    Plastové lehátko disponuje možností polohovatelnosti v oblasti zad a to až do pěti poloh. Vodorovná poloha lehátka je samozřejmostí. Má nosnost až 120 kilogramů a váží pouhých 15 kilogramů. Můžete ho zakomponovat k bazénu, případně ho přemístit do zahrady pod strom, kde se bude svým osobitým designem také vyjímat.

  4. Jak vybrat zahradní nábytek: 6 tipů pro snadný výběr | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Pivní set

    Tento styl posezení známe všichni především ze zahrádek u hospod, z chalupy a chaty. Pokud tedy vybavujete posezení na chatě anebo by se vám tento styl lavicového posezení hodil na zahradu, jelikož hostíte často větší počet lidí, je to ta správná volba.

    Velkou výhodou je stabilita tohoto zahradního nábytku, který je stůl spojený s lavicemi. V případě posezení dětí nehrozí převážení a překlopení nábytku. Díky dřevěnému masivu se jedná o velmi odolný druh nábytku. Dřevo borovice se v případě horka nezahřívá, je odolné vůči dešti i vylití tekutin.

  5. Jak vybrat zahradní nábytek: 6 tipů pro snadný výběr | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Zahradní pohovka

    Máte rádi pohodlí a odpolední šlofíčky venku na zahradě? Podívejte se na zahradní pohovku, která disponuje prostorným místem pro vaše nohy. Můžete si lehnout a příjemně odpočívat. tento druh zahradního nábytku je vhodný pro ty, kteří disponují prostornou terasou anebo zahradou. Když budete chtít, můžete si navíc z vlastní iniciativy přikoupit dekorativní polštářky a deku, či pléd. Budete mít ostrůvek odpočinku, který navodí tu správnou atmosféru pro odpočinek.

    Šířka sedáku je celkem 116 centimetrů a dřevo, ze kterého je pohovka tvořena je velmi kvalitní akácie. Vzhledem k tomu, že se jedná o masivní dřevo, má dlouhou životnost a bude skvělou součástí pro váš exteriér. Využijte navíc nabídky dodání zdarma.

  6. Jak vybrat zahradní nábytek: 6 tipů pro snadný výběr | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Populární závěsné křeslo

    V poslední době je velmi trendy takzvaný boho styl, který si zakládá na pocitu útulnosti, jednoduchosti a jemnosti. Svůj pěkný vzhled a nadčasovost podtrhne závěsným systémem. Jedná se o velmi efektní posezení, které je vyrobeno z tkaného bavlněného lana. Pevná konstrukce je zavěšená na dvou hácích, získáte tak pocit stability.

    Takové boho křesílko je praktické a zároveň slouží jako nádherná dekorace. Můžete ho doplnit barevnými polštářky pro ještě větší pocit pohodlí a nechat se pohupovat v letním vánku s oblíbenou domácí limonádou. Nebude se vám chtít spět na pevnou zem.

Výběr zahradního nábytku by měla být především radost. Čeká nás krásný jarní a letní čas, kdy budeme trávit velkou část dne právě venku, na balkóně i zahradě. Doufáme, že díky článku si vyberete zahradní nábytek, který vám je nejmilejší, bude se hodit do exteriéru a navíc bude praktický.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Bydlení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás