Jak ušetřit v DM drogerii: Získejte desítky až stovky korun zpět z nákupu

Hana Volencová
Publikováno 24. září 2021

Nakoupit si kosmetiku za 150 Kč a odnést si slevu 125 Kč na další nákup? Že to zní jako sci-fi?

Naučíme vás, jak pravidelně jeden nákup zaplatit a druhý mít s výraznou slevou nebo téměř zadarmo. S trochou přípravy a plánováním totiž tohle může zvládnout úplně každý. A ušetřit tak každý měsíc desítky až stovky korun na základním spotřebním zboží.

Členství v programu Active Beauty je první krok

Abyste mohli tyto výhody využívat, je nutné se zaregistrovat a získat členskou kartu.

To lze buď online, kdy karta přijde do měsíce poštou včetně doplňkové karty pro dalšího člena rodiny, nebo si o registraci řekněte na prodejně a kartu máte hned.

Členskou kartu je možné následně nahrát do mobilní aplikace DM Active Beauty, kterou si můžete zdarma nainstalovat do chytrého telefonu. Aplikace je navíc dobrý pomocník ve sledování výhod, které můžete získat. Jde to ale i bez ní.

Jak získat body, které vyměníte za slevu na nákup

Při každém nákupu potom členskou kartičku, ať už plastovou nebo nahranou v mobilu, předkládáte pokladní.

Za každých 25 korun získáte jeden bod. Jeden bod má hodnotu 0,25 Kč. Slevu na nákup lze uplatnit po dosažení minimální hranice 200 bodů (což odpovídá slevě 50 Kč). To jsou základní pravidla.

Přiznejme si, zas až tak výhodně neznějí. Člověk by musel nakoupit kosmetiku, drogerii a potraviny za pět tisíc korun, aby tu padesátikorunu získal. Existují ale slušné urychlovače a právě v nich tkví celé kouzlo ušetřených peněz.

Extra body, vícenásobné body a eKupony

Kdo má v mobilu aplikaci, je pro něj sbírání jednodušší a má taky přehled o svém kontě a výhodách i v prodejně během nákupu. Kdo aplikaci nechce nebo nemůže mít, potřebuje sledovat webové stránky obchodu a po obdržení karty si zřídit si konto.

Po přihlášení do konta si vždy na začátku každého měsíce můžete aktivovat nové eKupony, které lze uplatnit v daném kalendářním měsíci. Jedná se většinou o několik produktových kuponů, které znásobí hodnotu bodů za určité zboží, a jeden kupon na celý nákup, který buď znásobí body celého nákupu, nebo k nákupu prostě jen přičte určité množství bodů navíc.

Tyto kupony si aktivujete v účtu jedním kliknutím a následně se vám automaticky uplatní při další návštěvě drogerie po předložení karty během placení. Pokud jste některý druh zboží, na který máte eKupon aktivovaný, nekupovali, zůstane vám k uplatnění na příště v průběhu celého měsíce.

Druhou možností jsou vícenásobné body, pro které není potřeba aktivovat žádný eKupon. Jejich získání se opět váže k nákupu určitých značek, ale obvykle je potřeba koupit od dané značky aspoň dva kusy. Seznam aktuálních značek a podmínek pro získání znásobených bodů naleznete opět na webových stránkách.

Některé produkty jsou štítkem Extra body označeny také přímo v prodejnách.

Napište si před nákupem seznam

Zásadní pravidlo tedy zní – plánujte své nákupy.

Pokud člověk ví, že dané zboží nebo značku rád používá, může koupit s ohledem na trvanlivost více kusů v době, kdy se to bodově vyplatí. Naopak nemá smysl s aktivovaným vícenásobným kuponem na celý nákup zaskočit jen pro pár věcí. To je lepší takový kupon aktivovat později.

Stejně tak je dobré si hlídat cenu zboží. Za produkt, který stojí 24,90 Kč bod nedostanete, ačkoli ve výsledku u pokladny těch 25 korun zaplatíte.

Speciální nabídky

Čas od času můžete body získat ještě za další aktivity.

V září například společnost distribuovala poštou papírové kupony na 200 bodů k jakémukoli nákupu, zároveň spustila pouze desetidenní akci na 50× více bodů za 3 a více kusů dekorativní kosmetiky a nyní nabízí na webu 200 bodů za propojení zákaznického konta v eshopu s Active Beauty kartou.

O těchto bonusových nabídkách se dozví ten, kdo čte pravidelně DM Journal, sleduje webové stránky nebo odebírá newsletter.

Uplatnění bodů

Výměna bodů za slevu na nákup je potom úplně jednoduchá.

Až vyložíte zboží z košíku, požádáte u pokladny o uplatnění svých bodů, předložíte kartu, zadáte čtyřmístné PIN, které jste si nastavili u registrace, a vyberete výši slevy až do maximální možné částky, kterou máte nasbíranou. Může se vám tak stát, že si nákup odnesete i téměř zadarmo.

Třeba jako v tom příkladu z úvodu článku, kde jsme koupili tři kusy dekorativní kosmetiky v celkové hodnotě 150 korun v období, kdy se nám za ni body 50x znásobily, a přidali jsme eKupon na 200 bodů k nákupu. Načetlo se tak okamžitě 500 bodů, které přepočítané na peníze činí 125 korun, které můžeme uplatnit příště.

Jak je to s eshopem

Body lze sbírat i v eshopu, nově v něm lze uplatňovat i eKupony.

Před potvrzením objednávky je potřeba zadat číslo své zákaznické karty nebo mít propojené účty. Body získané přes eshop jsou pak ale blokované po dobu 30 dní z důvodu případného využití práva na odstoupení od smlouvy nebo vrácení zboží.

Oproti tomu využít slevu na nákup jde pouze v kamenných prodejnách.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy a triky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás