Zen styl bydlení: 7 kroků, jak si zařídit život v klidu

Iveta Faifrová
Publikováno 16. září 2021

Toužíte po změně Vašeho dosavadního bydlení? Proměňte provedení Vašeho obývacího pokoje a inspirujte se zen stylem bydlení. Jedná se o způsob života v klidu. Jistě se Vám vybaví skromní mniši a jejich život v pokoře a souznění s přírodou. Můžete aplikovat tento styl života i do své domácnosti. Při výběru dejte přednost jemným tónům, barvám země a vody. Bílá, černá, okrová, hnědá, modrošedá a střídmě můžete komponovat také červenou barvu. Jaké materiály zvolit? Papírová lampa, obraz malovaný tuší, to jsou kousky, které rozhodně neopomeňte. Vsaďte na kámen, dřevo, porcelán, ratan, bambus a len. Zde Vám přinášíme sedm tipů, jak takového stylu dosáhnout:

  1. Zen styl bydlení: 7 kroků, jak si zařídit život v klidu | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Ratanové křeslo

    Zen styl bydlení je zároveň filozofie mysli. Aby došlo k harmonii i u Vás doma, pořiďte si originální ratanové houpací křeslo. Můžete zde trávit dlouhé chvíle, až venku nebude sluníčko a Vy se můžete uvelebit s teplým čajem a zabalit se do deky.

    Toto křeslo Vám dopřeje příjemné houpání, zakulacený sedák doplňují sedací polštáře, které jsou velmi příjemné na dotek. Zároveň splňuje barevnou kompozici, která se Vám do stylu bydlení velmi hodí. Černá barva je nestárnoucí, elegantní a nadčasová. V dalších bodech k ní budeme kombinovat další doplňky tak, aby vše skvěle zapadlo.

  2. Zen styl bydlení: 7 kroků, jak si zařídit život v klidu | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Stolní lampa

    Krémová stolní lampa nádherně zapadne do stylu Vašeho bydlení. Její světlo by mělo být v teplém odstínu, aby Vám bylo příjemné. Působí dominantně a na stole
    bude vypadat velmi hezky. Můžete vedle ní položit také květinu. Stolní lampička je skvělá jako osvětlení Vaší obývací místnosti, ale v tomto provedení vypadá úžasně i jako dekorace.

    Tato lampa je v béžových tónech, stínítko je látkové. Můžete ji zakoupit ve více kusech a položit ji například již do chodby, na komodě bude zaujímat skvělé místo. Navíc její materiál je světlý kámen, ten ve Vašem zen stylu bydlení nesmí chybět.

  3. Zen styl bydlení: 7 kroků, jak si zařídit život v klidu | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Stylová podnožka

    K Vašemu křeslu neodmyslitelně patří podnožka. Nejen, že skvěle vypadá, ale zároveň odlehčí Vašim nohám. Můžete jí využít také jako taburet. Když si budete
    chtít sednout jinak, než na křeslo. Dopřejte Vašim nohám kousek klidu a uvolněte se.

    Tento puf je ručně vyráběný a pyšní se přírodními materiály. Jeho tkaný vzor harmonizují barvy, které jej doplňují v hnědé barvě. Vzhledem k tomu, že se jedná o ruční práci, bude Vaše podnožka unikát a skrývá se v ní kousek příběhu. Získáte tak jedinečný doplněk do domácnosti.

  4. Zen styl bydlení: 7 kroků, jak si zařídit život v klidu | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Dekorativní soška Buddhy

    V tomto článku se necháváme inspirovat moudrostí Dálného východu. Pocit štěstí a rovnováhy Vám může přinést tento Buddha. Jedná se o dekoraci, která je
    samozřejmou součástí zen stylu bydlení a života. Vždy, když okem spočinete na sošce, vzpomenete si na moudrá slova Buddhy a Vaše mysl najde útočiště v klidu místnosti, kde se zrovna nacházíte.

    Dekorační prvek má zároveň podstavec na umístění čajové svíčky. Ve večerních hodinách tak navodí tu správnou atmosféru a bude Vám dělat radost. Vzhled
    sošky je kameninový, proto úžasně splňuje další z bodů v zen bydlení. Jedná se o krásný doplněk bytu, vyberte pro něj jedinečné místo tak, abyste na něj vždy
    viděli.

  5. Zen styl bydlení: 7 kroků, jak si zařídit život v klidu | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Kouzelná Bonsai

    Bonsai je miniaturní verze stromu, který dodá to pravé kouzlo Asie a Východního stylu života přímo u Vás doma. Působí uklidňujícím dojmem a je hezkým doplňkem bytu.

    Díky bílému květináči bude hezky ladit ke stolní lampě, která je také ve světlých barvách. Starost o bonsai je poněkud náročnější. Před nákupem této rostliny se informujte, jaké další potřeby má a jak o ní můžete co nejlépe pečovat, aby Vám mohla dělat společnost po mnoho let.

  6. Zen styl bydlení: 7 kroků, jak si zařídit život v klidu | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Konvička na čaj

    Konvička na čaj, která je praktická a zároveň slouží jako dekorace? Ano, v Asii čaj milují a Vy si svůj šálek dobrého čaje také jistě rádi vychutnáte z konvičky, která vypadá krásně a zároveň lahodný nápoj udržuje stále teplý.

    Litinová konvice obsahuje také praktické nerezové sítko. Na Vás už je pouze výběr čaje, který máte rádi. Sledujte, jak se v horké vodě rozvinou lístečky ručně sbíraného čaje té nejlepší kvality. Je to opravdový rituál, který Vás uklidní a Vy můžete relaxovat. Nevíte si rady, jaký čaj zvolit? Poradíme Vám: Výborný je zelený čaj s jasmínem, který Vás pohladí po duši a zároveň nádherně voní. Dalším tipem je čaj Hojicha, jeho silnější chuť ocení lidé, kteří mají rádi zemitější a výraznější chuť čaje.

  7. Zen styl bydlení: 7 kroků, jak si zařídit život v klidu | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Něžná orchidej

    Z tropů Asie pochází mnoho krásných květin a rostlin. Jedna Vám ale nemůže jistě uniknout. Pořiďte si orchidej, která svými jemnými kvítky v bílé a růžové barvě zjemní vzhled Vašeho obývacího pokoje. Působí tak jemně, že je pohlazením pro oko.

    Mezi orchideje, které jsou nenáročné na pěstování patří druh Phalaneopsis, český můrovec. Jedná se o rostlinku, která je vhodná i pro nezkušené pěstitele, kteří se chtějí naučit orchideje pěstovat. Díky tomu, že patří mezi teplomilné orchideje, snáší velmi dobře podmínky v bytech a je ze všech druhů orchidejí nejvděčnější. Můžete se radovat, jelikož její květy jsou velmi bohaté a je pořád obsypaná novými kvítky.

Zen styl bydlení se velmi blíží minimalistickému stylu. Milovníci čaje, kteří si tento lahodný nápoj dopřávají formou rituálu tento styl bydlení ocení. Jedná se o propojení mysli a těla. Interiér by měl působit čistě, jednoduše, ale zároveň útulně. Udělejte si pohodlí a vychutnejte si v klidu svůj doušek čaje, kochejte se krásami Vašeho nového domova. Najděte svojí vnitřní sílu.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Bydlení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás