Hygge styl bydlení: 7 tipů, jak si zařídit veselou koupelnu

Iveta Faifrová
Publikováno 23. září 2021

Patříte mezi ty, kteří si rádi dopřejí svojí chvilku pro sebe v pohodlí domova? Vaší oázou klidu nemusí být nutně obývací pokoj, nebo ložnice. Zkuste si představit útulnou koupelnu, která Vám dodá pocit pohody a tepla. Místo, kde Vám bude dobře a budete se cítit šťastně, zkrátka hygge. Tento Skandinávský trendy styl má přesah nejen do bydlení, ale také do osobního života. Právě Vy můžete začít s doplňky v koupelně, kde si můžete v klidu číst svojí oblíbenou knihu v mihotavém svitu svíček, nebo relaxovat s maskou na obličeji a dýchat voňavé esence z difuzéru. Pojďme si dopřát kousek “štěstí” v sedmi tipech do koupelny společně:

    1. Hygge styl bydlení: 7 tipů, jak si zařídit veselou koupelnu | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

      Praktická dřevěná komoda

      Koupelnová komoda Vám zaručí praktické úložné prostory pro kosmetické potřeby. Navíc bude sloužit jako dekor při realizaci hygge koupelny, protože je z dřevěného materiálu a ten dodá celé místnosti pocit útulnosti. Díky jemnému provedení dodá koupelně nádech elegance a splňuje Váš požadavek přírodního materiálu.

      Díky dvěma prostorným poličkám budete mít dostatek úložného prostoru. Komoda je z odolného materiálu, proto se nemusíte bát, že by se povrchy měly ničit díky vlhkosti, která se v koupelně může často vytvářet. Její horní část je praktická pro úklid a úžasně zapadne do stylu Vašeho interiéru.

    2. Hygge styl bydlení: 7 tipů, jak si zařídit veselou koupelnu | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

      Dekorační žebřík na ručníky

      V současnosti je velmi oblíbeným prvkem v obývacích pokojích dekorační žebřík, který místnost velmi zútulní. V mnoha interiérech je žebřík opřený o zeď, jsou na něm zavěšené květiny a přehozená hezky složená deka. Proč si takový kousek nedopřát i v koupelně? Našli jsme pro Vás skvělý tip na koupelnový žebřík. Bude originálním doplňkem, který zaručeně upoutá pozornost nejen Vás, ale i Vaší návštěvy.

      Žebřík je v dřevěném dekoru, do skandinávského stylu perfektně ladící. Velkým bonusem je i koš, například na odkládání prádla, které je určené na vyprání. Tento designový kousek by ve Vaší koupelně rozhodně neměl chybět.

    3. Hygge styl bydlení: 7 tipů, jak si zařídit veselou koupelnu | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

      Hýčkejte se měkoučkými ručníky

      Pokud si přejete maximální prožitek a pocit pohodlí, vybavte svou koupelnu sadou osušek a ručníků. Nejlépe v šedých, hnědých a béžových barvách. Pokud si vyberete osušku, která má hustší povrch látky, bude savější. Naopak osuška, která má nižší povrch látky, bude rychleji schnout.

      Měkký ručník Vám zaručí komfort, je hebký na dotek a bude Vám příjemné se do něj po relaxační koupeli zabalit. Hýčkejte svojí pokožku a vyberte si ručník, který je jemný, bude z odolného materiálu a mějte na mysli, že avivážní prostředky při praní snižují absorbční schopnost.

    4. Hygge styl bydlení: 7 tipů, jak si zařídit veselou koupelnu | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

      Stojanová lampa

      Zaručeným a efektním kouskem do Vaší koupelny bude lampa na stojanu. V koupelně máte jistě stropní světlo, které Vám ale možná dodá světla až moc a při svitu svíček si knihu číst nemůžete. Lampa je proto zlatou střední cestou, jak dosáhnout příjemného a teplého světla.

      Lampa na dřevěné trojnožce, kterou doplňuje látkové stínítko ze světlého materiálu je obzvlášť povedeným kouskem, který Vám bude v koupelně
      dělat radost. Náš tip: umístěte lampu do rohu Vaší koupelny a vedle ní postavte menší stoleček z dřevěného materiálu, na kterém na Vás vždy může čekat Vaše knížka. Pokud nejste milovníkem četby ve vaně, můžete zde umístit difuzér, který rozvoní Vaší koupelnu a Vy se budete těšit, až se vrátíte domů a na zasloužený relax v koupelně.

    5. Hygge styl bydlení: 7 tipů, jak si zařídit veselou koupelnu | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

      Široké zrcadlo s dřevěným prvkem

      Dřevo hraje při zařizování koupelny v hygge stylu prim. Proto si doplňte Vaší koupelnu zrcadlem, které má navíc dřevěný prvek. Zaoblené strany zrcadla působí elegantně a skvěle zapadne do konceptu Vaší koupelny.

      Zrcadlo má přirozené tóny dubového dřeva a je rámováno tak, aby dodávalo Vaší koupelně ten pravý pocit útulné atmosféry. Díky zadním kovovým závěsům je jednoduché ho na zeď připevnit.

    6. Hygge styl bydlení: 7 tipů, jak si zařídit veselou koupelnu | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

      Dekorace na zeď

      V koupelnách se často zapomíná na dekorování zdí. Zrcadlo je samozřejmě základem každé koupelny. Nezapomínejte také na možnost zavěšení obrázků a rámovaných plakátů. Velmi trendy je vrstvení různých tvarů a velikostí rámečků. Fantazii se meze nekladou. V tomto stylu vsaďte na dřevěné a bílé rámečky. Mezi několik rámovaných obrázků stylově zapadne macramé v krémové barvě. Tento kousek by Vám neměl chybět, jelikož místnosti dodá příjemný vzhled.

      Prvek macramé vzniká drháním a vázáním různých vzorů z přírodních látek. Vaše koupelna díky tomu už nikdy nebude působit strohým a chladným dojmem. Díky nástěnné dekoraci vnesete ten pravý pocit štěstí a pohody do celé místnosti.

    7. Uvolněte svojí mysl díky difuzéru

      Na trhu se nachází nepřeberné množství různých vůní a náplní do difuzérů. Je to skvělý prvek, který neodolatelně voní a zároveň slouží jako dekorace. Další prvek, který by Vám neměl v koupelně chybět. Vůně santalového dřeva dodá zemitou atmosféru v koupelně a opojná vůně pačule a růže je originální a nestárnoucí kombinace.

      Pokud upřednostňujete jednoduché a čisté vůně, zvolte difuzér s vůní bavlny. Tato jemná náplň v difuzéru vydrží dlouhou dobu a navíc je tento difuzér s vůní bavlníku obohacený zdobením bílých květů.

    Harmonie prostoru Vaší koupelny, jemné vůně a útulně působící doplňky zaručí pocit štěstí při každém návratu do místnosti, která se pro Vás stane oázou. Držte se jednotnosti barev, pokuste se vyvarovat přehnaným vzorům, vsaďte na jednoduchost. Hygge styl je o oslavě každého dne, zaměřte se proto na příjemné aspekty Vašeho života a hýčkejte se. Buďte šťastní!


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Bydlení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás