Zařizujete pokoj pro budoucího školáka? Máme pro vás 6 tipů jak na to

Iveta Faifrová
Publikováno 20. srpna 2021

Pomalu, ale jistě se blíží začátek školního roku a budoucí prvňáčci budou mít jistě velkou radost z proměny svého pokojíčku. V našem článku Vám doporučíme tipy na to, jak efektivně pokoj vybavit a zároveň Vám dáme konkrétní návrhy na produkty, abyste nemuseli tápat v nepřeberném množství nabídek. Pomůžeme Vám vytvořit místo pro psaní, čtení i realizaci domácích úkolů tak, aby byl
školáček spokojený a změnu od dětského pokoje, který byl určený jen na hraní, prožíval co nejlépe. Dbejte především na barvy, které zvolíte a také se vyhněte extravaganci.

  1. Zařizujete pokoj pro budoucího školáka? Máme pro vás 6 tipů jak na to | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Stůl na realizaci domácích úkolů

    Psací stůl se stane středobodem pokoje školáčka, nezapomínejte na jeho praktičnost a velikost. Velmi důležité jsou také úložné prostory. Když přijde dítě ze školy, mělo by si zde učebnice a sešity uložit, ale zároveň si ze šuplíků učebnice do aktovky nachystat na další den.

    Tento stůl je velmi efektivně vymyšlený. Nejen, že působí velmi elegantně, zároveň je díky zásuvkám a malé skříňce se dvířky velmi praktický. Zde může školáček
    uchovávat knížky, učebnice a dokumenty. Je to tedy perfektní pomocník pro malé i velké úkoly.

  2. Zařizujete pokoj pro budoucího školáka? Máme pro vás 6 tipů jak na to | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Nastavitelná židle pro pohodlné sezení

    K psacímu stolu neodmyslitelně patří židle, která bude vytvářet nejen pohodlnou atmosféru, ale zároveň bude odolná a nastavitelná. Při výběru židle dbejte
    na šířku sedáku, aby byl pro Vaše dítě pohodlný. Materiál hraje také velkou roli, doporučujeme vybrat sedák z udržitelného materiálu, nejlépe omyvatelný.

    Otočná židle s nastavitelností výšky je skvělá investice. Může sloužit mnoho let, pokud si dáte záležet na výběru. Oceníte také opěrky na ruce a výškové
    nastavení díky plynovému pístu. Pro snadnou manipulaci má pojízdná kolečka, které neponičí parkety, ani koberec. Její velkou výhodou je také snadná montáž.

  3. Zařizujete pokoj pro budoucího školáka? Máme pro vás 6 tipů jak na to | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Stolní lampička pro pohodlí očí

    Stolní lampičku Vaše dítě využije nejen při špatných světelných podmínkách, které mohou nastat díky počasí. Možná bude mít chuť večer před spaním číst z
    oblíbené knížky a díky lampičce mu tuto radost můžete umožnit. Lampiček se na trhu nachází nepřeberné množství. Doporučujeme Vám vybrat takovou, aby mohla “růst” s dítětem. Pokud totiž zvolíte výrazně barevnou, vzorovanou lampičku, je možné, že školáka brzy omrzí. Jednoduché linie a decentní barvy jsou skvělá volba.

    Tato lampička se vyznačuje velmi praktickým 3stupňovým stmívačem, který umožní úlevu pro unavené oči. Zároveň je díky svému designu univerzální, má totiž kulatý podstavec i hlavu lampy. Je flexibilně nastavitelná a vyzařuje teplé bílé světlo, které můžete přepínat ve třech stupních pomocí integrovaného dotykového spínače.

  4. Zařizujete pokoj pro budoucího školáka? Máme pro vás 6 tipů jak na to | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Držák na tužky

    Tužky, pera, pastelky i propisky budou provázet Vaše dítě po celou dobu školní docházky. Proto je stojan na tužky, který umístíte na psací stůl téměř nezbytný.
    Pro přehlednost není od věci pořídit držáků hned několik. Stůl tak bude působit organizovaně a malý pisálek bude mít přehled, kdy a kam sáhnout pro pastelku,
    tužku, či pero. Vaší fantazii se meze nekladou.

    Stojan je díky svému nadčasovému designu velmi hezký, můžete jej tvarovat dle potřeby. Materiál je leštěný nikl, tudíž působí zrcadlovým dojmem. Pomůže Vám
    tak udržovat na dětském stole pořádek a organizovanost. Díky svému vzhledu dodá pokoji ten pravý šmrnc.

  5. Zařizujete pokoj pro budoucího školáka? Máme pro vás 6 tipů jak na to | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Police na knížky a encyklopedie

    Poličky v pokoji pro školáka nesmí chybět, můžete je využít jako skvělou dekoraci nejen pro knihy, ale zároveň zde můžete umístit i květinu, protože je samozřejmě důležité, aby se Vaše dítě v pokojíčku cítilo také komfortně. Police můžete v místnosti poskládat různě. Vedle sebe, nad sebe nebo také na každou stěnu, záleží na Vás a na domluvě s Vaším malým školákem.

    Police jsou decentní a praktický doplněk v minimalistickém provedení. Zapadnou tak perfektně do místnosti, která je moderní, ale zároveň se hodí i do barevnějších interiérů. Spodní část této velmi originální poličky se skládá z dřevěné destičky a její výhodou je snadná údržba.

  6. Zařizujete pokoj pro budoucího školáka? Máme pro vás 6 tipů jak na to | Zdroj fotky: Prodávající internetový obchod

    Taburet na odpočinek i pro kamaráda

    Pro malé školáky bývají občas domácí úkoly náročné, je proto důležité, aby měli možnost sezení u stolu střídat, občas se po místnosti projít, nebo vyměnit židli za taburet. Je také pravděpodobné, že v budoucnu přijde na návštěvu kamarád, který díky taburetu bude mít další místo u psacího stolu. Děti tak společně můžou kreslit, tvořit, studovat.

    Taburet je kus nábytku, který skvěle zapadne do místnosti. Je z kvalitního materiálu, pevný, odolný, nadčasový a jeho propracovaný vzhled Vás dostane.
    Jeho stabilitu určují dřevěné nohy z borovicového dřeva, díky tomu má vysokou nosnost.

V tomto článku jsme si řekli, jak skloubit svět her a svět učení na jednom místě. Pro malého školáčka je důležité, aby ve svém pokoji cítil jistotu a mohl být sám sebou. Dbejte také na to, aby byla pracovní plocha oddělená od herní zóny. Díky  tomu se Vaše dítě nebude rozptylovat, bude koncentrované. Všem školákům i rodičům přejeme úspěšný start do nových začátků!


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Bydlení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás