Recenze Crypto Card po roce používání: Netflix a Spotify zdarma, cashback až 8 %

Lukáš Vávra
Publikováno 23. července 2021

V této době se klasickým spořícím instrumentům tolik nedaří a ani se není čemu divit. Nemají totiž co nabídnout. Takže klasické spořící účty nenabízí požadovaný úrok porážející inflaci a nevyplatí se zde držet své těžce vydělané peníze.

Crypto.com Card jako nejlepší cashback karta?

Situace není lepší ani v oblasti kreditních karet, kde se horko těžko hledá nějaká karta s dobrou využitelností a zajímavým cashbackem či slevami.

Navíc je potřeba si připomenout to, že kreditní karta je výborný sluha, ale zlý pán a tak je opravdu důležité, abyste využívali to, co vám kreditní karta nabízí – bezúročné období, pokud možno neplatit poplatky, využívat nabízené cashbacky a slevy apod.

A protože není situace na zdejším trhu moc zajímavá, je jednou z možností poohlédnout se jinde.

Co je Crypto.com

Zhruba před rokem mne zaujal projekt s názvem Crypto.com. Jak název napovídá, jedná se především o platformu zaměřenou na kryptoměny.

Společnost má za cíl přiblížit obyčejným lidem pokud možná co nejjednodušším způsobem svět kryptoměn, ukázat jim jak to funguje a především co všechno nabízí. Na Crypto.com naleznete jak směnárnu, tak výbornou aplikaci na rychlý prodej a nákup kryptoměn (i když s horším spreadem oproti jejich burze), NFT a další instrumenty jako je třeba De-Fi.

Platforma je opravdu rozsáhlá a výčet funkcí by byl o dost delší. Ale nám jde především o jejich kartu, která může přinést výhody, které nám zdejší banky nenabídnou.

Přece jen ne všichni chtějí kryptoměny a vše kolem nich využívat a bude jim stačit vlastnictví této užitečné karty.

Crypto.com jako společnost prochází překotným vývojem a od počátečních problémů v podobě swapu jejich tokenu MCO na CRO, dlouhé doby dodávání karet a línější podpory se situace rapidně zvedá ke spokojenosti zákazníků.

Dnes tak již nečekáte na kartu dlouhé měsíce, zpřístupnili i virtuální karty a podpora se také hodně vylepšila. Navíc si můžete všimnout agresivního marketingu v podobě sponzorství hokejového MS, Formule 1 nebo v poslední době oblíbeného UFC. A to už osloví milióny potencionálních zákazníků. Poslední čísla hovoří o 10 a více miliónech zákazníků využívající Crypto.com a další přibývají.

Co nabízí prepaid karta Crypto.com

Ale jak jsem psal výše, jde nám především o samotné karty, které společnost nabízí. Podmínky jejich pořízení se časem měnily až se ustálily na nynější podobě.

Nejedná se o klasické kreditní karty jak je známe od našich bank. Jedná se debetní (respektive prepaid) kartu od společnosti VISA, kde z karty můžete utratit pouze to, co jste si na tuto kartu poslali. Co si tedy lze objednat a jaké výhody vám to přinese?

K dispozici máte hned 5 karet a u některých variant si lze vybrat ze dvou barevných provedení. A protože se pohybujeme na území kryptoměnové společnosti, tak zde hraje důležitou roli měna společnosti Crypto.com s názvem CRO.

Tu můžete brát jako token nebo už spíše jako klasickou kryptoměnu (po přechodu na vlastní síť), která má svou měnící se cenu. Cena v korunách se pohybovala za poslední dva roky v rozmezí 0,30–5,77 Kč.

V době psaní článku (07/2021) byla cena kolem 2,50 Kč za jedno CRO. Navíc pokud věříte ve společnost Crypto.com tak lze brát CRO jako zajímavou investici, která se může (ale také nemusí) v čase vyplatit.

Spotify zdarma, Netflix zdarma, salónky zdarma

Každá z těchto karet nabízí cashback z plateb, pohybuje se od 1 % až po 8 %. Jakou kartu si zvolíte je na vás, ale budete si muset zakoupit CRO v hodnotě, která je uvedena u jednotlivých karet.

Jedině modrá varianta s 1% cashbackem je zdarma.

Karta Obsidian Frosted Rose Gold & Icy White Royal Indigo & Jade Green Ruby Steel Midnight Blue
Stake $4000008 834 800 Kč $40000883 480 Kč $400088 348 Kč $4008 835 Kč 0
Cashback 8 % 5 % 3 % 2 % 1 %
Spotify zdarma ✔️ ✔️ ✔️ ✔️
Netflix zdarma ✔️ ✔️ ✔️
Amazon Prime zdarma ✔️ ✔️
Expedia sleva 10 % ✔️ ✔️
Airbnb sleva 10 % ✔️
Letišní salonky zdarma ✔️
+1 host
✔️
+1 host
✔️
Výběry z bankomatu zdarma (měsíčně) $100022 087 Kč $100022 087 Kč $80017 670 Kč $4008 835 Kč $2004 417 Kč

Tyto CRO je poté potřeba “zastakovat” – to je dát na 180 dní do jakési “rezervace”, a po tomto období si pak můžete všechny tyto CRO prodat, nebo vyměnit za Bitcoin či jinou kryptoměnu a nebo nechat tam, kde jsou. Takže si defacto kartu nekupujete, jen musíte učinit zálohu na jejich pořízení.

Recenze Crypto Card po roce používání: Netflix a Spotify zdarma, cashback až 8 %

Nejrozšířenější je Ruby card, která nabízí 2 % cashback a k tomu jako závdavek Spotify zdarma. To funguje tak, že se vám každý měsíc strhne částka za vaše členství u Spotify a až do výše 12,99 USD vám Crypto.com vrátí celou platbu v podobě CRO, které opět můžete buď vyměnit za klasickou fiat měnu a utratit, nebo vyměnit za jinou kryptoměnu apod.

Čím hodnotnější karta, tím lepší benefity získáváte – od Spotify zdarma až po Netflix či letištní salónky zdarma nebo slevu 10 % u AirBnB..

Moje osobní zkušenosti a využití Crypto.com Card

Já mám Jade Green, která se dala pořídit ještě před změnou podmínek za 10000 CRO a po skoro roce užívání jsem s kartou neměl jediný problém (předtím jsem měl i Ruby).

Výjimek z plateb, kdy nedostanete cashback, není mnoho (finanční služby, tankování PHM u samoobslužných pump atd.) a všechny tyto vratky mi chodí řádně a okamžitě ihned po platbě.

Recenze Crypto Card po roce používání: Netflix a Spotify zdarma, cashback až 8 %

Stejně tak dostávám proplaceno jak Spotify, tak Netflix, protože Jade Green nabízí i tyto benefity.

Jade Green a vyšší karty nabízí dokonce přístupy do letištních salónků po celém světě, což zejména cestovatelé ocení.

A dalším skvělým benefitem je to, že vámi zastakované CRO se vám zhodnocuje 10 %, kdy každý týden dostáváte úročené CRO do kryptopeněženky v aplikaci. Jak vidíte výhod je dost a hlavní výhoda v podobě procent zpět z  jednotlivých plateb je opravdu příjemná a tak trochu návyková.

Dokonce i placení vyšších částek jako je nájem a služby se najednou mění v mnohem příjemnější záležitost. Návratnost jednotlivých karet, jak ji někteří počítají, se nejvíce vyplatí u Ruby Card.

Osobně bych se tím moc nezabýval především proto, že o zastakované CRO nepřijdete a nemůžete vědět jaká cena bude za 6 měsíců, kdy zase tyto CRO budete mít k dispozici. Můžete je pak třeba se ziskem prodat a ještě tak vydělat. Ale chápu, že někteří počítají i s tím, že o všechny CRO mohou přijít.

Nevýhody Crypto.com karty

Je to především to jakým způsobem je potřeba kartu dobít. Karta zatím českou korunu neumí, i když zobrazovat zůstatek v korunách lze.  Počítá ale v eurech a tady přichází kámen úrazu.

Jak nejlépe dostat eura na kartu, abychom s ní mohli platit? České banky na směně korun na euar vydělávají a nenabízí příliš výhodné kurzy. Proto se vyplatí zřídit si např. službu Revolut, která nabízí asi nejvýhodnější směnu na eura a ty následně SEPA platbou poslat na Crypto.com platbu.

Vše je navíc zdarma a měsíční limit na Revolutu je v rámci bezpoplatkové výměny 25 000 Kč. Poté si směníte i nadále, ale již se účtuje poplatek 0,5 %.

Další službou, kterou si sice nemusíte zřizovat, ale já osobně ji doporučuji, je právě Curve. Je ideální na správu více karet, které vlastníte. Nemusíte pak své karty mít fyzicky v peněžence, postačí jen Curve karta případně pouze aplikace Curve.

Mnozí ji už asi znáte, recenzí je když tak na internetu více než dost. V kombinaci s Crypto.com kartou totiž nabízí další obzory, ale hlavně další úspory. Jen si představte, že vlastníte např. starou kreditní MALL kartu s 2 % vratkou při online platbách. Tady tedy získáte nějaké peníze na cashbacku a až se tyto platby zaúčtují, lze díky službě Back In Time (kterou Curve nabízí až 90 dní zpět) platby převést na Crypto.com platbu a další procenta cashbacku jsou vaše.

Navíc nemusíte v kombinaci s jinou kreditní kartou využívat vaše prostředky, ale prostředky banky, které vám tak vydělají nějaké peníze. Stačí si jen pohlídat bezúročné období.

V cizině se karta také může hodit a to nejen na placení v cizí měně, ale i proto, že si svoje eura můžete vybrat bez poplatku z bankomatu až do výše limitu své karty. Ruby nabízí limit 400 USD a Green 800 USD. Následně se účtuje poplatek 2 %.

Pokud by byl při výběru účtován poplatek tak pak je to poplatek banky a onoho bankomatu, ale určitě ne společnosti Crypto.com.

Závěr: Vyplatí se karta Crypto.com?

Celkový dojem a uživatelské zkušenosti s kartou mám opravdu dobré.

Slabiny se postupně odstraňují, společnost slyší na požadavky komunity. Výhod je opravdu mnoho a s nevýhodami se naučíte žít a fungovat tak, že je nakonec přeměníte i ve výhody např. v podobě dalších služeb, které jsou užitečné nejen pro samotnou kartu Crypto.com, ale i další využití v životě obecně.

V době, kdy centrální banky bezprecedentně tisknou další a další peníze, snižují se úrokové sazby je potřeba se poohlédnout nejen v investicích po něčem novém.

A kdo je zvyklý používat kreditní karty a výhody z nich může to zkusit zde. Oplátkou vám bude zajímavá a dobře vypadající karta nabitá funkcemi a benefity a kdo ví, zda za pár let nebude něčím víc..

Budoucnost a odměna Crypto.com

Článek jsem nepsal kvůli odměně nebo zisku, ale vzhledem k tomu, že opravdu přináší svým zákazníkům hodnotu a rád se podělím i v diskuzi o další zkušenosti či postřehy od Crypto.com.

Možností i funkcí na Crypto.com je totiž mnoho a pro laika to může vypadat nepřehledně.

Komunita kolem tohoto projektu začíná být opravdu zajímavá a jsem osobně sám zvědavý kam to až tento projekt dotáhne. V budoucnu toho má ještě Crypto.com dost před sebou – jak je vidět na tomto videu a mně se líbí, že na to jde trochu jinak než např. Binance a jiné burzy.

Kdo navíc uvažuje o vstupu do světa kryptoměn, nabízí se mu zde jednoduchý produkt k pochopení. Mám odzkoušeno z okolí, že opravdu není důvod se toho bát a po pár týdnech používání přijdete skoro na vše sami.

Aplikace se hodí např. i k investování do Bitcoinu metodou DCA apod. Pokud by vás tato karta zaujala a chtěli byste ji vyzkoušet můžete použít můj referral kód (xs7gkhdqvn), který zaručí mne (ale hlavně vám) 25 USD v podobě CRO, které můžete posléze využít třeba i pro zastakování těchto CRO na svou budoucí kartu – platí pro Ruby card a vyšší karty.


A
Adam 10.12.2021 – 18:58

Zajímavá možnost investice se silným marketingem. Uvidíme kam až to povede.

Odpovědět

L
Louda 08.06.2023 – 23:11

Ftx spadlo, coinbase i binance žaloby od SECu, nejvíce regulována burza iv počtu certifikátů a povolení je crypto.com.

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Recenze


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás