mBank bonus 2020: Získejte 1 500 Kč za založení nového účtu

Redakce
Publikováno 7. října 2020

Bankovní účet zdarma nabízí v současné době většina tuzemských bank. Některé banky ale vyžadují pro bezplatné vedení účtu splnění určitých podmínek a zpoplatněné mohou být i běžné platební transakce, což se ve výsledku může poměrně dost prodražit. Na druhou stranu na českém trhu existuje několik účtů, které jsou zcela zdarma za všech okolností. A nejen to. Za jejich založení je možné od banky získat zajímavou odměnu. Přesně takovým účtem je mKonto od mBank.

  1. Nejlepší bankovní účet 2020

    Účet mKonto od mBank během posledních let sesbíral řadu prestižních ocenění nejen v soutěži Zlatá koruna nebo Czech Superbrands. Ve Skrblíkově srovnání bankovních účtů zdarma se řadí k vůbec nejlepším účtům na českém trhu.

    Důvodů pro tak skvělé hodnocení je hned několik. Vedení mKonta je zdarma bez podmínek. Všechny příchozí a odchozí platby včetně plateb v eurech, inkasa, SIPO i trvalé příkazy jsou zdarma, navíc je k účtu možné získat mKartu Svět, která zajišťuje jedny z nejvýhodnějších směnných kurzů v ČR. Výběry jsou bez poplatku ze všech bankomatů po celém světě, pokud je vybráno alespoň 1 500 Kč. Přes aplikace Apple Pay a Google Pay lze platit mobilem, s aplikacemi Garmin Pay a Fitbit Pay pak chytrými hodinkami. Účet se snadno ovládá prostřednictvím přehledného internetového a mobilního bankovnictví.

    Aplikace mBank nyní jako jediná v Česku umožňuje blokovat výběry ze zpoplatněných bankomatů a DCC platby. To ocení čtenáři, kteří často cestují do zahraničí. Některé tamní bankomaty a terminály jim při platbě nabízí zúčtování v českých korunách – s kurzem horším až o 1,40 Kč na 1 euru. Stačí špatně kliknout na terminálu a při platbě 100 eur proděláte 140 Kč. Řešení je volit zúčtování v místní měně nebo si pořídit mBank a DCC deaktivovat.

    Od začátku září mBank umožňuje svým klientům přijímat okamžité platby, tato služba je samozřejmě zdarma. Odesílání okamžitých plateb se teprve připravuje. Pokud se nic nezmění, bude odchozí okamžitá platba zpoplatněna 1 Kč.

  2. Co je Apple Pay a Google Pay

    Apple Pay je speciální aplikace, díky které lze iPhone, iPad nebo Apple Watch využívat jako bezkontaktní platební kartu. U chytrých zařízení s operačním systémem Android funguje na podobném principu Google Pay. Do příslušné aplikace stačí nahrát platební kartu.

    Garmin Pay a Fitbit Pay jsou platební aplikace pro chytré hodinky značky Garmin a Fitbit.

    Placení mobilem je jednoduché, rychlé a bezpečné. Stačí telefon rozsvítit a přiložit k terminálu, autorizace platby probíhá otiskem prstu. Nemusíte si pamatovat PIN kód, nemusíte s sebou nosit platební kartu.

  3. Jak založit účet u mBank

    Účet mKonto lze založit na pobočce, nebo online. K otevření účtu online je třeba na stránkách mBank vyplnit žádost, ve které jde zvolit založení účtu buď kompletně online, nebo s doručením tištěné smlouvy kurýrem. U zřízení kompletně online je nutné na nově vytvořené mKonto zaslat verifikační platbu ve výši 1 Kč z vašeho účtu u jiné banky.

    K samotnému založení účtu budete potřebovat dva doklady totožnosti.

  4. Odměna za založení účtu 1 500 Kč

    Do neděle 15. listopadu 2020 můžete k novému účtu získat až 1 500 Kč navíc. Stačí si založit mKonto, nainstalovat do chytrého zařízení mobilní aplikaci mBank a poté nahrát mKartu do platební aplikace v chytrém telefonu nebo hodinkách.

    K získání celého bonusu je třeba:

    • Do 7 dnů od otevření účtu nainstalovat do chytrého zařízení mobilní aplikaci mBank a spárovat s ní nově zřízené mKonto. Za splnění získáte 500 Kč.
    • V průběhu měsíce, ve kterém byl účet založen, a následujícího měsíce zaplatit alespoň 5× mobilem (Apple Pay, Google Pay) nebo chytrými hodinkami (Garmin Pay, Fitbit Pay). Za provedení těchto plateb dostanete dalších 500 Kč.
    • V druhém kalendářním měsíci po založení účtu znovu 5× zaplatit přes mobil nebo chytré hodinky. Za odměnu se na váš účet připíše posledních 500 Kč.

    Všechny bonusy jsou připsány na mKonto do 60 dnů od splnění podmínek, obvykle to ale bývá mnohem dříve. Akce platí pouze pro nové klienty mBank.

  5. Pobočky a bankomaty mBank

    mBank má celkem 30 poboček ve čtrnácti městech po celé ČR. Vzhledem k tomu, že mBank nepodporuje hotovostní platby, hotovostní přepážky na pobočkách nenajdete.

    Hotovost se na mKonto vkládá přes vkladové bankomaty, poštovní poukázkou nebo převodem z jiného účtu.

    Výběry ze všech bankomatů v ČR i v zahraničí jsou zdarma, pokud je výběr minimálně 1 500 Kč. Je-li vybíraná částka nižší, je účtován poplatek ve výši 29 Kč. Za dotaz na zůstatek na účtu v bankomatu se platí 9 Kč (od 1. 12. 2020 to bude 19 Kč), stav účtu se ale dá jednoduše a zdarma ověřit v mobilní aplikaci.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Novinky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás