Levné letenky na víkend: Charkov od 494 Kč, Barcelona od 523 Kč, Pisa z Prahy od 890 Kč

Lapetka
Publikováno 9. září 2020

Přinášíme vám tipy na víkendové letenky – situace okolo pandemie je v mnoha zemích stále nejasná a především se rychle mění. Letenky na 2 – 3 denní dovolenou tak mohou být dobrou alternativou pro ty, kteří vy rádi někam vyrazili, ale nechtějí příliš riskovat. Aktuální přehled o situaci v každé zemi, a pravidlech pro vycestování do ní, najdete na stránkách Ministerstva zahraničí.

  1. Athény od 947 Kč

    Téměř denně lze letět s Ryanairem z Vídně do Athén. Letenky pořídíte na období od září do prosince 2020. Tento termín je pro návštěvu hlavního města Řecka ideální – během letní dovolené se jistě nikomu od příjemného relaxu u moře do rozpálených městských ulic nechce.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: září – prosinec 2020

  2. Alicante od 523 Kč

    Od čtvrtku do soboty tam, od soboty do úterý pak zpět. Na libovolný počet dní si tak můžete nakombinovat letenky do Alicante. Odlety tam i zpět jsou vždy dopoledne, tak počítejte s tím, že budete potřebpvat vždy den volna. Letenky koupíte u Wizz Air s odletem z Vídně  na termíny od října do prosince 2020.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Wizz Air
    Termíny: říjen – prosinec 2020

  3. Charkov od 494 Kč

    Tento tip je určen nadšencům do málo objevených a turisticky neprofláknutých destinací. Levné letenky do Charkova seženete na říjen až do prosince 2020. Letět do druhého největšího města Ukrajiny můžete od pátku do pondělí. Odlety jsou vždy v dopoledních hodinách z Vídně. Letenky nabízí Wizz Air.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Wizz Air
    Termíny: říjen – prosinec 2020

  4. Kišiněv od 698 Kč

    Další destinací, která jistě zaujme všecgny dobrodružnější cestovatele, je Kišiněv. Hlavní město Moldavska můžete navštívit s letenkami, které nabízí Wizz Air. Odlet je z Prahy, termíny od října do prosince 2020, a v Kišiněvě strávíte prodloužený víkend od čtvrku do neděle.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Wizz Air
    Termíny: říjen – prosinec 2020

  5. Tirana od 603 Kč

    Od pátku do pondělka si můžete zaletět na prodloužený víkend do hlavního města Albánie. Akční letenky do Tirany přináší Wizz Air, s odletem z Prahy. Termíny k dispozici za akční cenu jsou od října do prosince 2020. Tirana je vhodným startovním bodem pro návštěvy po celé Albánii.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Wizz Air
    Termíny: říjen – prosinec 2020

  6. Benátky od 812 Kč

    Jedno z měst Evropy, která jsou známá opravdu po celém světě – to jsou Benátky a karneval, který se v nich koná. Vy je můžete navštívit i mimo tuto událost a poznat je  nepřelidněné. Od pátku do neděle nebo pondělí se tam můžete podívat během listopadu 2020 nebo ledna 2021 s Ryanairem z Prahy. Pokud uvítáte článek s tipy před návštěvou Benátek, sepsali jsme jej pro vás do samostatného článku.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: listopad 2020 a leden 2021

  7. Manchester od 838 Kč

    Manchester je jedno z těch známějších měst Velké Británie. Leží poblíž Liverpoolu a je tak ideálním místem k poznání dalších oblastí tohoto ostrovního státu. Tam můžete letět vždy v pátek, nebo sobotu, zpět pak od neděle do úterý. Za cenu do 1 000 Kč byste se měli pohodlně dostat na termíny od září do října 2020.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: září – říjen 2020

  8. Bosna a Hercegovina od 1 084 Kč

    Další neprofláknutou destinací je rozhodně Banja Luka, město, které jsme právem vybrali mezi 7 top neprofláklých měst, kam lze levně letět. Toto město v Bosně a Hercegovině lze navštívit za ceny okolo tisícovku v termínech od října do prosince 2020. Strávit volno v tomto městě můžete od pátku do pondělí, letenky seženete u Ryanair s odletem z Vídně.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: říjen – prosinec 2020

  9. Barcelona od 523 Kč

    Město, kde se můžete skvěle najít, nebo kochat nádhernou Gaudího architekturou, to je Barcelona. Levné letenky do Barcelony koupíte u Wizz Air, přičemž ve čtvrtek a pátek můžete letět tam, a v neděli nebo pondělí pak zpět. Odlet je z Vídně. I po tomto městě jsme pro vás sepsali průvodce s názvem Průvodce po Barceloně: 9 věcí, které musíte vědět před odletem.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Wizz Air
    Termíny: říjen – prosinec 2020

  10. Milán od 699 Kč

    Velmi mnoho termínů akčních letenek do Milána má aktuálně ve své nabídce Ryanair. Letět tam můžete od čtvrtku do soboty, zpět pak od neděle do úterý. Pokud budete mít více volna, můžete si návštěvu protáhnout a minimálně půl dne strávit v Bergamu, které za návštěvu rozhodně stojí. Odlety jsou z Prahy, termíny od října do konce roku 2020.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: říjen – prosinec 2020

  11. Oslo od 465 Kč

    Od čtvrtka do soboty tam, od neděle do úterý zpět. Délku pobytu v Oslu si můžete libovolně nakombinovat dle libosti (a zůstatku dovolené :) ). Levné letenky do Osla začínají na ceně nižší, než 500 Kč, odlet je z nedalekých Katowic a let provozuje Ryanair. Norsko je obecně známo jako jedna z těch dražších zemí, proto věříme, že oceníte naše tipy, jak v Norsku ušetřit.

    Odlet: Katowice
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: říjen – prosinec 2020

  12. Londýn od 718 Kč

    Dalším tipem jsou akční letenky do Londýna, tentokrát s výhodou odletu hned ze tří letišť v ČR. Z Ostravy pořídíte letenky za ceny od 900 Kč (čtvrtek a sobota odlet; neděle nebo úterý přílet), levnější termíny jsou pak z Prahy (pátek až neděle tam, neděle až úterý zpět), nebo Brna (čtvrtek až sobota tam, neděle nebo pondělí zpět). Před cestou mrkněte na průvodce po Londýně – usnadní vám pobyt v tomto různorodém městě a třeba i nějakou korunu pomůže ušetřit.

    Odlet: Praha / Brno / Ostrava
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: říjen 2020 – leden 2021

  13. Dortmund od 596 Kč

    Levné letenky do Dortmundu koupíte na říjnové až prosincové termíny u Ryanair. Odlet je z Katowic, tam můžete letět od čtvrtka do soboty, zpět pak od neděle do úterý. V nabídce je velmi mnoho termínů za ceny od 596 do cca 1 200 Kč. Pokud do Katowic pojedete autem, podívejte se dopředu na stránky letiště – aktuálně je nabízená 30% sleva na parking pro vozy s českou a slovenskou SPZ.

    Odlet: Katowice
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: říjen – prosinec 2020

  14. Eindhoven od 494 Kč

    Od října až do konce roku se můžete levně podívat do Holandska. Akční letenky do Eindhovenu má ve své nabídce Wizz Air s odletem z Katowic. Tipy k návštěvě tohoto města jsme pro vás sepsali do samostatného průvodce po Eindhovenu.

    Odlet: Katowice
    Aerolinky: Wizz Air
    Termíny: říjen – prosinec 2020

  15. Stockholm od 511 Kč

    Akční letenky do Stockholmu aktuálně koupíte u Ryanair s odletem z Katowic. Letět můžete od soboty do úterý, v období listopad 2020 až únor 2021. Nejlevnější letenky seženete již od 511 Kč, ale mnoho termínů se dá sehnat do ceny maximálně 1 200 Kč.

    Odlet: Katowice
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: listopad 2020 – únor 2021

  16. Thessaloniki od 810 Kč

    Během září a října si můžete za příjemné ceny do 1 000 Kč zaletět pravidelnou linkou společnosti Ryanair do Soluně. Odlet tam i zpět je vždy v pondělky, od listopadu se pak přidávají i pátky, ale zároveň s tím rostou i ceny. Soluň je příjemným přístavním městem, kde můžete poznávat řeckou kulturu i skvělou gastronomii. Tipy, co v Soluni dělat, se dočtete v samostatném průvodci.

    Odlet: Bratislava
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: září – říjen 2020

  17. Alghero od 925 Kč

    Udělat si hezké babí léto na Sardinii můžete díky akčním letenkám od společnosti Ryanair. S těmi se dostanete do města Alghero vždy ve středu a v neděli, a ve stejným dnech pak zpět. Pokud se sem vydáte, zajeďte se podívat také do Olbia, města, které jsme zařadili na seznam 7 neprofláklých měst, kam lze levně letět.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: září – říjen 2020

  18. Pisa od 890 Kč

    Další destinací v Itálii, která má svetový věhlas, je dozajista Pisa. Šikmou věž, která se zde nachází, nezná jen málokdo. No a pokud je šance se sem levně vypravit na výlet, neměli bychom dlouho odolávat – šikmá věž je běžně turisticky naprosto přelidněná, a tak je toto období cestovního “klidu” ideální dobou. Další tipy, co v tomto místě nevynechat, se dočtete v průvodci po Pise. Letět můžete s Ryanair z Prahy v sobotu tam a v úterý pak zpět.

    Odlet: Praha
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: listopad – prosinec 2020


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Levné letenky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás