9× chytré hodinky s GPS nebo NFC z Aliexpressu

Redakce
Publikováno 20. srpna 2020

Mezi uživatele chytrých hodinek se řadí čím dál tím více lidí. A je zde určitá paralela s mobilními telefony. Čím více tyto zařízení budou umět, tím více si je zákazníci budou kupovat a používat je. Dnešní hodinky tak již nejsou primárně určeny k zobrazování aktuálního času, ale čím dál více si je pořizují sportovci kvůli záznamu jejich pohybových aktivit, začínají nahrazovat platební karty apod.

V dnešním přehledu se podíváme na nejprodávanější chytré hodinky z Aliexpressu, které nepostrádají oblíbené funkce GPS nebo NFC. První umí polohovací funkce a s druhou zkratkou u hodinek se vám zase otevře možnost placení hodinkami.

S nákupem vám pomůže náš návod na AliExpress.

  1. 9× chytré hodinky s GPS nebo NFC z Aliexpressu

    TicWatch Pro

    Hodinky TicWatch Pro jsou velice zajímavým kouskem chytrého zařízení na vašem zápěstí. Mají totiž dotykový dvouvrstvý displej (LCD+AMOLED) kvůli úspoře baterie, a tak je možnost je používat na jedno nabití třeba až 30 dní. Kvalitní zpracování z nerezové oceli zajistí i voděodolnost těchto hodinek.

    V zařízení nalezneme i GPS a NFC pro platby Google Pay a nespornou výhodou je možnost doinstalování aplikací z obchodu Google, protože operační systém hodinek se honosí touto značkou. Výčet funkcí hodinek by byl opravdu velký, ale zmiňme třeba hlasové ovládání a to, že hodinky mají i reproduktor. Už prodejce na Aliexpressu přidal k těmto hodinkám vyčerpávající popisek včetně videa. Není tedy problém udělat si představu o tom co umí a zvážit jejich nákup.

  2. 9× chytré hodinky s GPS nebo NFC z Aliexpressu

    TicWatch C2

    Výrobce hodinek společnost Mobvoi myslí i na něžné pohlaví, a proto si ve svém repertoáru připravil tyto krásné růžové hodinky. Cenově jsou levnější než předcházející model, a tak logicky musíte ubrat z některých funkcí. Nemají např. reproduktor, ale GPS ani NFC nepostrádají a voděodolnost byla taky zachována.

    Displej je AMOLED velikosti 1,3 palců s rozlišením 360×360 pixelů. Vnitřní RAM paměť je 512 MB a úložiště 4 GB. Systém je opět od Googlu – Wear OS. Povedený design zvlášť v barevném provedení růžového zlata může být pro mnoho žen důvodem k zakoupení těchto hodinek.

  3. 9× chytré hodinky s GPS nebo NFC z Aliexpressu

    Xiaomi Mi Watch

    Společnost Xiaomi v tomto přehledu nesmí chybět, protože mají hned několik chytrých hodinek. Tyto s názvem Mi Watch mají displej obdélníkového tvaru a jsou kompatibilní s Android zařízeními. Design je evidentně okopírován od Apple Watch včetně postranní korunky na ovládání hodinek.

    Hodinky jsou obsluhovány systémem z dílny tohoto výrobce – MIUI. Využít lze i eSIM pro případnou komunikaci bez nutnosti mít u sebe telefonní přístroj. Displej je OLED a velikosti 1,78 palců s jemným rozlišením a vše přehledně zobrazuje. Potěší 8 GB interního úložiště a také to, že hodinky mají vše potřebné – GPS, NFC, Wi-Fi, Bluetooth apod.

  4. 9× chytré hodinky s GPS nebo NFC z Aliexpressu

    Xiaomi Mi Watch Color

    Další z díly Xiaomi jsou Mi Watch Color, které mají kruhový 1,39″ AMOLED displej. Pyšní se vodotěsností až do 50 metrů a výdrží až 14 dní. Funkčně nechybí nic podstatného a tak si spočítáte kroky, kalorie, využijete GPS pro sportovní aktivity.

    Obsahují barometr, gyroskop, kompas, ovládání hlasem, podpora NFC plateb a mnoho dalšího. Kdo hledá přístroj na prvotní seznámení se světem chytrých hodinek, pak tyto hodinky nabízí solidní poměr mezi cenou a výkonem.

  5. 9× chytré hodinky s GPS nebo NFC z Aliexpressu

    Honor MagicWatch 2

    Velmi oblíbené jsou hodinky od společnosti Huawei. MagicWatch 2 mají dotykový 1.39″ dotykový AMOLED displej. Li-Ion baterie (455 mAh) výdrží až 14 dní a využít můžete až 4GB interního úložiště např. pro uložení hudby k poslechu.

    Hodinky pak mají senzor tepové frekvence, GPS, NFC, gyroskop, monitoring stresu, mikrofon a reproduktor. Vše je pak kompatibilní s mobilními telefony běžících na operačním systému Androidu.

  6. 9× chytré hodinky s GPS nebo NFC z Aliexpressu

    Amazfit Pace

    Dceřiná společnost Xiaomi – Huami představila tyto hodinky s názvem Amazfit Pace. Mají keramické tělo, zajímavou cenu a výdrž 5 až 10 dní. Základní voděodolnost v podobě sprchování či mytí rukou vydrží tyto hodinky v pohodě. Výhodou je výměnný pásek, který můžete snadno zaměnit za jiný.

    Zařízení je na trhu již třetím rokem a funkčně si nezadá s mnohem mladšími konkurenty. Přesto jako mínus může být vnímána pro někoho ne příliš povedená obslužná aplikace pro mobilní telefony a uzavřený systém, který neumožňuje doinstalovat více aplikací jako jiné operační systémy chytrých hodinek.

  7. 9× chytré hodinky s GPS nebo NFC z Aliexpressu

    Amazfit Bip

    Jedny z nejlevnějších chytrých zařízení, které mají i GPS čip nabízí Xiaomi. Amazfit Bip sice nebude vynikat svým displejem, který je hrubší než u dražších modelů, ale bohatě postačí na zobrazování všech potřebných údajů. Překvapí výtečná výdrž až 45 dní.

    Designově s obdélníkovým displejem asi nikoho nenadchnou, ale v jednoduchosti je krása a pokud hodinky potřebujete jen jako základ na nějaké to trasování běhu či výletu, pak udělají svou službu díky GPS čipu s jistotou. Díky velmi zajímavé ceně si své příznivce tento model jistě najde.

  8. 9× chytré hodinky s GPS nebo NFC z Aliexpressu

    Lemfo Lem 12

    Zajímavě vypadají i chytré hodinky zn. Lemfo. Jedná se o hodinky s klasickým kulatým dotykovým displejem s velikostí 1,6 palců. Můžete si je vybavit SIM kartou kvůli hlasovým hovorům.

    Hodinky běží na Androidu 7.1 a díky přítomnosti duálního fotoaparátu lze uskutečňovat i videohovory a hodinky lze zaheslovat na základě svého obličeje – tzv. Face ID Unlock. Samozřejmostí je poté GPS čip, Wi-Fi i Bluetooth.

  9. 9× chytré hodinky s GPS nebo NFC z Aliexpressu

    Amazfit T-Rex

    A díky značce Xiaomi zavítáme i do military stylu. Jedná se o jedny z nejnovějších hodinek řady Amazfit a už dle vojenského vzhledu je jasné, že hodinky budou odolnější než ta klasického vzhledu – splňují 12 military standardů. Jsou tak odolné proti vlhkosti, prachu i korozi, měly by přežít i pád z výšky 1,2 metru jako i výraznější změny teplot.

    Vodotěsnost je nastavena na 5 ATM. Sklíčko je Gorilla Glass 3 a tak by se žádný škrábanec na displeji objevit neměl. Na výlety do hor si nabíječku brát nemusíte, hodinky udávají výdrž kolem 20 dní. Při zapnutí GPS samozřejmě výdrž klesne někam k 20 hodinám a při opravdu úsporném režimu jsou hodinky schopné vydržet klidně 2 měsíce bez nabíjení.

    Praktické jsou poté čtyři mechanické tlačítka na stranách hodinek, což se může hodit tehdy, pokud nemůžete ovládat hodinky díky dotykovému displeji. Další velmi zajímavá volba pro mnoho zákazníků této značky.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy z AliExpress


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás