Levné letenky po Evropě: Bordeaux od 693 Kč, Rhodos od 672 Kč, Madrid od 523 Kč

Lapetka
Publikováno 22. července 2020

Opět vám přinášíme tipy na akční letenky – tentokrát jsme se zaměřili na kratší výlety, případně prodloužené víkendy po Evropě. Mějte na paměti, že je potřeba stále sledovat aktuální informace ohledně epidemiologické situace – přehlednou mapu cestovatele naleznete například na stránkách Ministerstva zahraničí.

  1. Varšava od 369 Kč

    Mnoho lidí při plánování svých cest může Polsko opomíjet – máme tendenci plánovat cesty do vzdálenějších a “exotičtejších” destinací. V případě mnoha měst by to ale byla velká škoda – a Varšava k těmto místům rozhodně patří. Staré město, které bylo za druhé světové války zničeno, bylo znovu postaveno na základě maleb ze 17. a 18. století. Jako takové se pak zapsalo na seznam UNESCO. No a pokud máte rádi různé zajímavosti, zajeďte se podívat na na křižovatku ulic Chlodna a Želazna na nejuzší dům světa – v nejširším místě má pouhých 152 cm! Letenky koupíte na termíny od srpna do října u Ryanair, s odletem z Vídně, a letět můžete i jen na prodloužený víkend.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: srpen – říjen 2020

  2. Alghero od 773 Kč

    Alghero je milým přístavním městem na severu Sardinie. Přezdívá se mu někdy také malé Španělsko – je tomu tak proto, že město bylo ve 14. století dobyto Španěly, kteří pak zde dlouhou dobu setrvali. Jejich vliv je patrný dodnes – místní obyvatelé hovoří sředověkou katalánštinou a názvy ulic zde najdete kromě italštiny také ve španělštině (katalánštině). Akční letenky na Sardinii seženete na termíny od srpna do října 2020 s odletem z Bratislavy (Ryanair) nebo Vídně (Ryanair i Wizz Air). Pro dosažení co nejlevnější letenky můžete kombinovat odlet a přílet (do a z Vídně u obou společností), pokud nejste vázání na vyzvednutí auta, pak klidně odleťte i přileťte na jiné letiště. Jetsli budete mít na místě čas, zajeďte se podívat do města Olbia, které jsme zařadili na seznam neprofláklých měst, která stojí za návštěvu.

    Odlet: Bratislava / Vídeň
    Aerolinky: Ryanair / Wizz Air
    Termíny: srpen – říjen 2020

  3. Billund od 802 Kč

    Levné letenky do Billundu koupíte na podzimní i pozdější termíny u obou nízkonákladových společností – Ryanair i Wizz Air. Odlet je z Vídně a vybírat můžete z termínů od října 2020 do ledna 2021. Město je známé především tím, že zde byla založená firma LEGO, která zde má dodnes sídlo, a co je nedůležitější – nachází se tady LEGOLAND. Další tipy k výletu do tohoto města se dočtete v průvodci po Billundu, který jsme pro vás sepsali samostatně.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Ryanair / Wizz Air
    Termíny: říjen 2020 – leden 2021

  4. Barcelona od 523 Kč

    Velmi mnoho termínů levných letenek do Barcelony teď seženete s odletem z Vídně. Hledejte u Ryanair – pár letenek za nižší cenu nabízí i Wizz Air, ale většina letů je s první zmíněnou společností. Pokud vám nevadí sdílený pokoj, v Barceloně se levně ubytujete doslova pár kroků od chrámu Sagrada Familia. Odtud pak máte většinu zajímavostí v pěší vzdálenosti a ušetřené peníze tak můžete, pokud jste milovníky dobrého jídla, projíst na trhu Mercado de la Boqueria, který se nachází na slavné ulici La Rambla. Do Sagrady nebo jiné Gaudího stavby se rozhodně zajděte podívat, i když nejste fanoušky památek nebo architektury. Jsou věci, které byste na určitých místech vynechat neměli, a Gaudího stavby k nim rozhodně patří. Další tipy pak najdete v samostatném průvodci po Barceloně.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: srpen – prosinec 2020

  5. Porto od 523 Kč

    Levné letenky do Portugalska nejsou úplně obvyklé, navíc za cenu jen málo přesahující 500 Kč. Takové teď seženete do kouzelného Porta na severu země. V Portu určitě nasedněte do staré tramvaje a jeďte se podívat k oceánu, zpátky se pak projděte po druhé straně řeky (přes ni se svezte za pár drobných loďkou), dojdete tak přímo k části, kde je umístěna většina vinných sklepů. Pokud chcete Portugalsko navštívit na delší dobu, jeďte vlakem do barevného městečka Aveiro, nebo až k hlavnímu městu, Lisabon. Zpátky můžete vlakem, přeletět, nebo se dostat zpět do Vídně přímo z Lisabonu – taky s Ryanair. Jo! A pokud máte rádi sladké, ochutnejte hned první den božský dezertík Pastel de nata – první den proto, abyste nelitovali, o kolik jste jich přišli, když jste je objevili až ke konci pobytu :)

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Ryanair / Wizz Air
    Termíny: srpen 2020 – leden 2021

  6. Athény od 533 Kč

    Řecko zná mnoho lidí jen z letních dovolených, a mnoho z nich pak jen z ostrovů, které jsou samozřejmě nádherné a plné srdečných lidí. Pokud vám řecká pohostinnost, kultura, podnebí a v neposlední řadě výborné jídlo chybí i v zimě, pak není nic jednoduššího, než si sem zaletět. Skvělou volbou jsou přitom Athény, kde uvidíte mnoho zajímavých míst (Akropoli, Parthenon, Olympijský stadion, pahorek Likavitos s neskutečným výhledem na město, nebo čtvrť Anafiotika, pokud se vám zasteskne po úzkých ostrovních uličkách se sněhobílými domy). Levné letenky do Athén seženete s odletem z Vídně u obou společností – Wizz Air i Ryanair. Mrkněte na stránky obou a najděte kombinaci termínu a ceny, která je dle vašich představ.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Ryanair / Wizz Air
    Termíny: srpen – listopad 2020

  7. Bari od 533 Kč

    Jihoitalské městěčko Bari je ideální kombinací historického i moderního města, kde si na své přijdou milovnicí památek, i ti, kteří preferují rušné třídy plné obchodů a kaváren. Bari je hlavním městem Apulie a v jeho blízkém okolí se nachází 3 památky, které byly zapsány do seznamu UNESCO – Alberobello s jedinečnými domy stavěnými bez malty, hrad Castel de Monte a město Sassi in Matera, s domy vytesanými ve skalách. Tipy k návštěvě tohoto města jsme sepsali do samostatného článku. Nejlevnější letenky hledejte u Ryanair, s odletem z Vídně a termíny od srpna do listopadu 2020.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: srpen – listopad 2020

  8. Madrid od 523 Kč

    Akční letenky do Madridu teď seženete velmi lehce – za cenu do tisícovky se dostanete do hlavního města Španělska od srpna až do konce roku 2020. Odlet je z Vídně a letenky nabízí opět obě společnosti – Ryanair i Wizz Air, i když u Ryanair seženete za nízkou cenu mnohem více termínů. Madrid je Mekkou fotbalových fanoušků – pokud byste se na zápas nedostali, nezoufejte – návštěva stadionu je taky super zážitek! V Madridu nají své sídlo ty nejlepší světové kluby – Real Madrid a Atlético Madrid. Ve městě, které nikdy nespí si užijí i milovníci jídla, pití, nekonečných večírků, ale i fanoušci historie a umění.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Ryanair / Wizz Air
    Termíny: srpen – prosinec 2020

  9. Brusel od 533 Kč

    Belgické hranolky a wafle. A skvělé pivo. A mušle. To vše a mnoho dalšího můžete v originálních chutích vyzkoušet v hlavním městě Belgie. Akční letenky do Bruselu přináší opět obě nízkonákladové společnosti – Wizz Air i Ryanair, s odletem z Vídně. Do Bruselu se s Ryanair můžete vydat i z Prahy, ale počítejte, že za letenky zaplatíte lehce přes tisícovku. Pokud nechcete jet vyloženě na otočku, za jídlem, mrknout na slavné náměstí, Atomium a čůrajícího chlapečka (a holčičku s pejskem :) ), udělejte si výlet do nedalekých Brugg – rozhodně to stojí za to! Bruselu jsme se detailněji věnovali v samostatném průvodci po Bruselu.

    Odlet: Vídeň / Praha
    Aerolinky: Ryanair / Wizz Air
    Termíny: srpen 2020 – leden 2021

  10. Londýn od 533 Kč

    Klidně i jen na otočku, nebo víkend, případně prodloužený víkend – dle libosti můžete letět do Londýna. Hlavní město Velké Británie toho má stále co nabídnout a milovníkům anglické kultury rozhodně jedna jeho návštěva nestačí. Jelikož se jedná o jedno z těch dražších měst, před návštěvou si projděte naše tipy, jak v Londýně ušetřit. Letenky seženete na termíny od září až do konce roku u společnosti Ryanair, s odletem z Vídně a pár termíny za cenu okolo tisícovky i z Prahy. Tip pro milovníky gastronomie – navštivte některé z trhů, například Bricklane, nebo Borrough Market, a večer zajděte na jídlo do čínské čtvrti – hned vedle jsou naproti sobě pestrobarevné a několikapatrové obchody LEGO a M&M’s, tak, pokud máte chvilku, nahlídněte i sem.

    Odlet: Vídeň / Praha
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: září – prosinec 2020

  11. Gdaňsk od 465 Kč

    Druhé dnešní letenky, které vás zavedou do Polska, jsme vybrali na jeho úplný sever – do města Gdaňsk, jednoho z nejstarších a největších měst Polska. Městu dominuje největší cihlový kostel světa, kostel Panny Marie, historické centrum je koncentrované kolem náměstí Dlugy Targ (Dlouhý trh) a v jeho okolí naleznete mnoho parků, starobylých uliček i malinkých obchůdků a kavárniček. Milovníci zvířat zde najdou největší ZOO v Polsku. Při návštěvě rozhodně nevynechejte procházku po nábřeží řeky Motlavy, kde se můžete pokochat pohledem na nádherné, barevné domečky se starověkým jeřábem (“Zuraw”) v jednom z nich. Levné letenky do Gdaňsku nabízí s odletem z Vídně Ryanair.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: září – říjen 2020

  12. Dortmund od 533 Kč

    Nejen fanoušci fotbalu si příjdou na své při výletu do Dortmundu. Samozřejmě, své sídlo zde má Borussia Dortmund, jeden z top světových týmů, takže pokud se vám poštěstí dostat se na zápas, neměli byste si tuto šanci nechat ujít, ani když nejste do tohoto sportu úplně zapálení. Dortmund je mimo fotbal důležitým průmyslovým městem, ve kterém najdete také mnoho muzeí a památek – ze všech jmenujme třeba muzeum dopravy – zde uvidíte mimo jiné luxusní vozy značek Jaguár, Ferrari, nebo Mercedes Benz. Letenky seženete s odletem z Vídně u Wizz Air i Ryanair, nižší ceny letenek nabízí Ryanair, ale záleží samozřejmě na termínu. Pro jistotu se před koupí podívejte na obě společnosti a letenky klidně nakombinujte.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Ryanair / Wizz Air
    Termíny: září 2020 – leden 2021

  13. Milán od 533 Kč

    Levné letenky do města módy, Milána na severu Itálie, seženete u Ryanair. Odlet je opět z Vídně, přílet na letiště v Bergamu – rozhodně si vyhraďte čas a věnujte tomuto kouzelnému městu alespoň jeden půlden (před odletem nebo po příletu). Uvidíte, že budete okouzlení. Hlavní, nejhezčí starobylá část města se nachází na vysokém kopci, ale nenechejte se odradit – snadno se tam dostanete autobusem, nebo pozemní lanovkou. Co se týče Milána, pokud se pro letenky rozhodnete, uložte si ještě odkaz s tipy na cestu do tohoto města, a před odletem do článku mrkněte.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: září – listopad 2020

  14. Bristol od 559 Kč

    Co se týče Anglie, je mnoho míst, která stojí za návštěvu. Pokud už návštěvu těch nejprofláklejších máte za sebou, a nebyli jste ještě v Bristolu, zkuste využít tento nás tip – Bristol je typické anglické město, které vás navíc okouzlí a překvapí svou dominantou – nádherným mostem Clifton Suspension Bridge. Akční letenky do Bristolu koupíte na termíny od září do listopadu 2020 u Ryanair.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: září – listopad 2020

  15. Rhodos od 672 Kč

    Akční letenky na řecké ostrovy nemíváme mezi svými tipy často. Teď přinášíme nabídku společností Wizz Air i Ryanair – letenky z Vídně i Prahy na ostrov Rhodos. Letenky seženete na termíny od září do října 2020, pokud se plánujete ještě koupat, pak samozřejmě volte co nejdřívější termín. Řecké ostrovy jsou vhodné i na turistiku, a v těchto termínech si ji dosyta užijete v příjemných teplotách, bez spalujícího sluníčka. Ceny do tisícovky seženete u odletu z Vídně a společnosti Wizz Air (případně kombinace obou), a to pro termíny na přelom září a října.

    Odlet: Vídeň / Praha
    Aerolinky: Ryanair / Wizz Air
    Termíny: září – říjen 2020

  16. Bukurešť od 533 Kč

    Levné letenky do Bukurešti, hlavního města Rumunska, pořídíte u Ryanair s odletem z Vídně. Tento tip je určen spíše fanouškům zatím neobjevených a nepřelidněných destinací – Rumunsko je stále ještě bokem masivního zájmu turistů. Bukurešť je přitom místem, kde si užijí jak milovníci rušného, nočního života, tak i ti, kteří mají rádi svůj klid, procházky a nasávání místní atmosféry – třeba v místních parcích.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: září – prosinec 2020

  17. Bordeaux od 693 Kč

    Bordeaux je přístavní město na jihozápadě Francie, které je celosvětově proslavené především jako vinařská oblast. Historické centrum tohoto města je zapsáno na seznamu památek UNESCO, milovníci vína zde najdou několik vinných stezek, jejichž součástí jsou zajímavá místa architektonická, přírodní i zahrnující degustace vína. Z Bordeaux se také můžete na poutní cestu do Santiago de Compostela. Akční letenky do Bordeaux přináší s odletem z Vídně společnost Ryanair.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: září – říjen 2020

  18. Řím od 523 Kč

    Všechny cesty vedou do Říma, říká staré přísloví. No a když tam vedou všechny cesty, měli bychom se po nich alespoň jednou vydat a do hlavního města Itálie se podívat. Do Říma můžete teď letět za parádní ceny, které začínají na 523 Kč – letenky nabízí s odletem z Vídně společnost Ryanair, která létá na letiště Fiumicino. Řím je nabitý památkami a světoznámými stavbami – Koloseum, Fontána di Trevi, Vatikán, Pantheon, Forum Romanum, Sixtinská kaple, Španělské shody. Pokračovat bychom mohli ještě dlouho a vybere si jistě každý.

    Odlet: Vídeň
    Aerolinky: Ryanair
    Termíny: srpen – listopad 2020


JJ
Jan Jakubec 23.07.2020 – 01:59

Nebylo by něco levného s odletem z Prahy? Děkuji za Vaše info. Jan Jakubec

Odpovědět

Lapetka
Lapetka redaktor Skrblíka 27.07.2020 – 06:53

Dobrý den, máte pravdu - Vídeň měla výprodejovou akci, proto jsme zařadili mnoho letenek z tohoto města. Odletům z ČR jsme věnovali celý článek z minulého týdne, a tuto středu vás také pár zajímavých tipů na odlety z Prahy čeká :) Hezký den.

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Levné letenky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás