Skrblíkův týden: Dejte si pozor na Valentýnské slevy na Alza.cz

Redakce
Publikováno 3. února 2016
  1. Valentýnské slevy na Alza.cz: Nejlepší cena na trhu*

    Zelený mimozemšťan odložil kytaru a brýle, nasadil křídla a až do 14. února nabízí valentýnské slevy na elektroniku, kosmetické balíčky, diktafony a další skladové ležáky.
    Bohužel se nezměnily ani praktiky Alzy, která uvádí výši slevy vypočítanou z nezávazných cen doporučovaných výrobcem – nikoliv z ceny před začátkem akce. To může třeba u rychle zastarávající elektroniky vytvářet dojem, že se jedná o mimořádně výhodnou akci. Ve skutečnosti je pokles ceny způsoben dnes běžným krátkým životním cyklem elektroniky.
    Třeba mobilní telefon Microsoft Lumia 550 prodávaný na Alze v rámci valentýnské akce za 3 499 Kč se nám v jiném obchodě podařilo najít za 2 790 Kč. Prodejce má na serveru Heuréka.cz hodnocení 4,7/5 a pyšní se titulem Ověřeno zákazníky.
    Za zmínku stojí také označení “nejlepší cena na trhu” používané Alzou. Dle podmínek byla inzerovaná cena produktu nejnižší v okamžiku spuštění kampaně, tj. k 1. únoru 2016. Před koupí výrobku s tímto označením si doporučujeme vždy nejprve zkontrolovat ceny v konkurenčních obchodech.
    Na obranu Alzy je nutné dodat, že svým jednáním žádný zákon neporušuje. Podmínky akce jsou veřejně přístupné a snadno dohledatelné.

  2. Lidl: Lego Creator, Lego Friends, Lego Duplo, Lego Technic a Lego Marvel Super Heroes v akci

    Od čtvrtka 4. února 2016 nabízí Lidl v akci populární stavebnici Lego. Za jednotnou cenu 369 Kč můžete vybírat z několika řad stavebnic. V některých internetových obchodech jsou ceny stejných stavebnic sice o pár desetikorun nižší, ale je k nim nutné připočítat poštovné.

  3. Zuno snížilo úrok na spořicím účtu

    Zuno banka 1. února 2016 snížila klientům s Účtem PLUS úrokovou sazbu u Spoření z 0,9 % p. a. na 0,8 % p. a. a Spoření Plus u částek nad 300 000 Kč z 0,9 % na 0,8 % ročně. Klienti s bezplatným Účtem mají nyní úročeny zůstatky na Spoření 0,5 % a na Spoření Plus 1 % p. a. (do 300 000 Kč), resp. 0,5 % p. a. (nad 300 000 Kč).
    Smutná zpráva pro klienty banky, která ve svých počátcích lákala především na výši úroků u spoření.

  4. Slevový kupón 25 % na jízdenky od Eurolines

    Čtenáři se SIM kartou O2 (získejte ji zdarma) si mohou nechat poslat slevový kód na jízdenky Eurolines. Za lístek po ČR i Evropě s otevřeným datem zpáteční cesty zaplatí o 25 % méně.

  5. Albatros Media: Výprodej knih pro dospělé a slevy až 50 %

    Jen do středy 17. února 2016 nabízí internetové knihkupectví Albatros Media vybrané knihy pro dospělé se slevou až 50 %. Známé hity v nabídce nehledejte, většinu zlevněných knih tvoří životopisy více či méně známých osobností.

  6. Slevové kupóny Tesco potraviny on-line

    Máme pro vás aktuální slevové kupóny do rozvozu potravin z Tesca. Ušetřit můžete v závislosti na ceně nákupu až 500 Kč.

  7. Evernote Premium na rok zdarma

    T-Mobile nabízí svým zákazníkům inteligentní poznámkový blok ve formě mobilní aplikace Evernote Premium na jeden rok zdarma. Standardní cena je 39,99 eur ročně, aplikaci lze získat přes program Našim pro radost.


F
FB 05.02.2016 – 20:43

No jo, s Alzou mate sice pravdu, ale zrovna s tim srovnanim to tak uplne fair neni. Rozdil je EU a CZ distribuce a nasledne problemy s reklamacema... Jiz nekolikrat vyzkouseno... Ale i CZ distribuci si koupim levneji jinde nez u Alza (dokonce i u operatora...)

Odpovědět

j
jurasek 07.02.2016 – 11:18

Prodám slevové kódy ve výši 5 % z celého nákupu, jde kombinovat s ostatními kupony od Alzy. Kód pošlu mailem. Cena 150 kč.

Odpovědět

j
jurasek 07.02.2016 – 11:18

kontakt na email: servisserver@seznam.cz

Odpovědět

Petr Novák
Petr Novák redaktor Skrblíka 08.02.2016 – 09:15

Díky za postřeh s EU a CZ distribucí!

Odpovědět

M
Mirka 08.02.2016 – 15:18

Tesco kupony jsou k ničemu.Slevy platí pouze na první nákup,pak smůla.Dříve byli slevy na každý nákup,holt zjistili že to lidi hojně využívali a to se jim nelíbilo.Dokud o tom věděla malá zlomka lidí,slevy byli super.

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Skrblíkův týden


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás