mBank: Založte si účet a získejte bonus 500 Kč

Lenka Chládková
Publikováno 20. března 2020

Až do 30. dubna 2020 dostane každý, kdo si přes internet založí běžný účet mKonto u mBank, bonus ve výši 500 Kč. Odměna za zřízení účtu zní skvěle, ale skutečně se vyplatí mKonto založit? Připravili jsme podrobný přehled všech výhod i nevýhod.

  1. mKonto: Bankovní účet zdarma

    mBank: Založte si účet a získejte bonus 500 KčZaložení a vedení mKonta je zdarma bez jakýchkoliv dalších podmínek. Nejsou vyžadovány žádné pravidelné vklady a ani nezáleží na výši zůstatku. Zdarma jsou všechny příchozí a odchozí platby, inkasa, trvalé příkazy, internetové bankovnictví a veškeré příchozí i odchozí SEPA platby v eurech.

    Hotovost se na mKonto vkládá přes vkladové bankomaty Euronet, poštovní poukázkou nebo převodem z jiného účtu.

    Ve Skrblíkově srovnání bankovních účtů zdarma se mKonto jednoznačně řadí k nejlepším účtům, které jsou aktuálně dostupné na českém trhu.

  2. Nejlepší karta pro platby v zahraničí

    Při zakládání mKonta si je možné zažádat o mKartu Svět. Platební karta Svět se vyplatí zejména při cestování a nákupech v zahraničí, neboť nabízí jedny z nejvýhodnějších směnných kurzů. mKarta Svět je k účtu mKonto vydávána zdarma.

    Všechny výběry z bankomatů nad 1 500 Kč jsou v České republice i v zahraničí zcela zdarma. Při výběru nižší částky je účtován poplatek ve výši 29 Kč. Platit je možné také mobilním telefonem prostřednictvím služeb Apple Pay a Google Pay, případně chytrými hodinkami přes Garmin Pay a Fitbit Pay.

  3. Spoření s mBank: Úroková sazba 1,2 % p.a.

    K mKontu si lze bezplatně zřídit mSpoření, se kterým se dá šetřit z každé utracené částky. Princip je jednoduchý, stačí si nastavit procento, pevnou částku či zaokrouhlení každé odchozí transakce a peníze se budou automaticky ukládat na mSpoření.

    Úroková sazba na mSpoření je 1,2 % p.a. pro zůstatky do 100 000 Kč, zůstatky nad 100 000 Kč se úročí sazbou 0,01 % p.a. Úroky se připisují jednou měsíčně.

  4. mBank: Založení účtu a bonus 500 Kč

    Bonus 500 Kč získá každý, kdo si přes internet do 30. dubna 2020 zřídí mKonto. Na jedno rodné číslo lze otevřít pouze jedno mKonto a to jen v měně CZK.

    K otevření účtu je třeba vyplnit online žádost, smluvní dokumentaci následně doručí kurýr. Účet je ale možné založit zcela online bez podpisu papírové smlouvy. Zapotřebí jsou k tomu kopie dvou dokladů totožnosti a verifikační platba ve výši 1 koruny na nově vytvořené mKonto. V popisu transakce musí být uvedeno “Tímto podepisuji smlouvu o mKonto” jako potvrzení žádosti o otevření účtu. Po prvním přihlášení do internetového bankovnictví je mKonto již plně aktivní.

    Odměna bude vyplacena na nově zřízený účet do konce měsíce následujícího po měsíci, ve kterém byl účet otevřen.

  5. Výhody a nevýhody mKonta

    • Při založení nového účtu do 30. dubna 2020 bonus 500 Kč
    • Účet lze založit přes internet
    • Založení a vedení účtu zdarma
    • Vydání a vedení mKarty Svět zdarma
    • Výběry nad 1 500 Kč z jakéhokoliv bankomatu zdarma
    • Všechny příchozí a odchozí platby zdarma
    • Odchozí a příchozí SEPA platby v eurech zdarma
    • S mKartou Svět výhodné kurzy pro více než 160 měn
    • Možnost zřízení kontokorentu s úvěrovým limitem až 300 000 Kč
    • Platba mobilem (Apple Pay, Google Pay) nebo chytrými hodinkami (Garmin Pay, Fitbit Pay)
    • Složitější vkládání peněz na účet

J
Jirka 22.03.2020 – 05:33

Je tam ještě jedna podmínka: měsíčně zaplatit kartou v obchodech min. 1500 Kč, jinak je měsíční poplatek za vedení účtu 29,- Kč.

Odpovědět

Lenka Chládková
Lenka Chládková redaktor Skrblíka 22.03.2020 – 11:32

Dobrý den, Jirko, mohu se zeptat, odkud máte tuto informaci? Dle aktuálního sazebníku je mKonto zcela zdarma a poplatek 29 Kč se platí pouze v případě, že vyberete z bankomatu méně než 1 500 Kč. Za odpověď Vám děkuji :-)

Odpovědět

J
Jiří 22.03.2020 – 12:25

Potvrzuji to, co napsal Jirka, jen ten poplatek 29,- je za kartu Visa, ne za vedení účtu.

Odpovědět

Lenka Chládková
Lenka Chládková redaktor Skrblíka 22.03.2020 – 15:56

Dobrý den, Jiří, podle aktuálního sazebníku – https://www.mbank.cz/informace-k-produktum/sazebnik/osobni-finance/sazebnik_aktualni.pdf je poplatek 29 Kč účtován pouze za vedení mKreditky a to jen v případě, že není dodržen objem zaúčtovaných plateb kreditní kartou alespoň 500 Kč. Hlavní karta k mKontu (mKarta Svět) i samotné vedení mKonta je bez podmínek zdarma.

Odpovědět

P
Peter 23.03.2020 – 12:55

Dobrý den paní Chládková, po telefonátu přímo na linku mBank tzn. 222 111 999 mě po 3tím přepojení až na nějakého "senior managera" bylo sděleno, že o této "promoakci" nic neví a je možné, že se možná jedná o podvodné stránky. Prosím o reaikci... Děkuji Peter

Odpovědět

Lenka Chládková
Lenka Chládková redaktor Skrblíka 23.03.2020 – 14:11

Dobrý den, pane Veselý, akce je určena pro čtenáře Skrblíka, proto nejsou informace od mBank dostupné široké veřejnosti. Možná z tohoto důvodu pracovník mBank o akci nic nevěděl. Nicméně Vaše zmínka o podvodných stránkách je zcela mimo – stačí si prověřit URL adresu u stránek, na které odkazujeme. Jde o oficiální stránky mBank, pokud si otevřete formulář pro založení účtu z našeho odkazu a vedle toho formulář pro založení účtu z hlavní stránky mBank, zjistíte, že URL adresa obou stránek je vyjma čísel formuláře naprosto totožná. A hned začátek formuláře je označen jako PROMO akce...

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Novinky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás