Tipy z Aliexpressu: 12 věcí na kolo od 16 Kč

Redakce
Publikováno 20. února 2020

Mezi první představené tipy z Aliexpressu patřily věci a doplňky na kolo. A protože od té doby již mnozí ujeli hodně cyklokilometrů a někteří zase mají chuť začít jezdit na kole, je ideální předsezónní čas se tomuto tématu opět věnovat. Nebudeme se snažit poradit, jaké kolo z Aliexpressu si koupit, ale ukážeme jaké doplňky a věci si můžete na tomto čínském portálu nakoupit. S mnohými zde uváděnými produkty máme osobní zkušenost, a tak je můžeme s čistým svědomím doporučit. Co se tedy nejvíce ke kolům nakupuje se můžete podívat v následujícím přehledu.

S nákupem vám pomůže náš návod na AliExpress.

Ušetřete další až 4 % z nákupu na AliExpressu

Cashback Tipli.czJe to jednoduché. Nejprve se zdarma zaregistrujte v cashbackovém portálu Tipli.cz. Do AliExpressu se poté proklikněte přes odkaz na webu Tipli.cz. Získáte tak až 4 % z celého nákupu zpět na svůj bankovní účet.

Jak je to možné? E-shopy běžně vyplácí provozovatelům internetových stránek provize, pokud jim přivedou nového zákazníka. Tipli.cz a další cashbacky tuto myšlenku dotáhly ještě dále, o svou provizi se rozdělí se zákazníkem.

PS: Při registraci na Tipli.cz získáte na uvítanou bonus až 300 Kč.

Zaregistrovat se do Tipli

  1. Tipy z Aliexpressu: 12 věcí na kolo od 16 Kč

    Zadní LED osvětlení

    Vidět a být viděn není jen “zákon” pro chodce, ale i pro cyklisty. A ti co jezdí v noci nebo za snížené viditelnosti, jistě ocení toto povedené osvětlení. Nabíjí se pomocí USB kabelu a v závislosti na programu osvětlení vydrží světlo svítit či blikat až 12 hodin.

    Lze si zvolit barvu osvětlení, produkt něco vydrží i s ohledem na voděodolnost. K přichycení k rámu kola či pod sedlo můžete použít gumové kroužky, které jsou součástí balení. Jedná se o jedno nejprodávanější osvětlení na kola z Aliexpressu a zainvestovat méně než dolar do bezpečnosti se vždy vyplatí.

  2. Tipy z Aliexpressu: 12 věcí na kolo od 16 Kč

    Přední osvětlení

    U osvětlení kol zůstaneme a zaměříme se na přední osvětlení, aby cyklista viděl kam jede. Velmi povedený produkt nabízí tento prodejce z Aliexpressu. Jednoduchá montáž i obsluha LED osvětlení dělá toto zboží velmi oblíbeným mezi všemi podobnými. Prodejce nabízí různé sety se zadním červeným osvětlením a odlišnou kapacitou akumulátoru.

    Toto LED světlo z Aliexpressu má nejen povedený design, ale navíc je i voděodolné, a tak se netřeba bát deštivého počasí. Světelný tok, který je schopen vyvinout je až 20 000 lumenů a vybrat si lze ze třech nabízených druhů svícení nebo blikání. Bonusem produktu je poté fakt, že lze toto osvětlení využít i jako powerbanku pro nabití mobilního telefonu apod.

  3. Tipy z Aliexpressu: 12 věcí na kolo od 16 Kč

    Multifunkční nářadí

    Vždy se vyplatí si sebou na cyklovýlet přibalit alespoň základní věci, jako je náhradní duše nebo alespoň lepení, pumpičku, nějaké klíče apod. Prostě věci pro základní údržbu kola v případě nějakého technického problému, který můžete snadno vyřešit sami. A protože místa v batohu není nikdy dost a váha jednotlivých nářadí se může opravdu pronést, je zde tento multiklíč.

    Obsahuje mnoho imbusů, klíče, šroubováky, ale i nýtovačku na řetěz. Pokud si nechcete kupovat značkové multiklíče, jejichž cena šplhá klidně i na několikanásobek tohoto nářadí, pak si zakupte tento a vyzkoušejte jej.

  4. Tipy z Aliexpressu: 12 věcí na kolo od 16 Kč

    Podsedlová taštička

    Abychom měli kam ty všechny věci dát, tak někdo preferuje na kole nejrůznější taštičky umístěné např. pod sedlem nebo pod rámovou trubkou. Do těchto prostor pak můžete umístit multiklíč, doklady, mobilní telefon apod.

    Taštička je vyrobena z voděodolného materiálu, a tak jí nějaký déšť vadit nebude a věci uvnitř zůstanou suché. K dispozici jsou tři barevná provedení kvůli sladění k rámu kola. Pokud Vám nevyhovuje velikost není od věci se podívat k ostatním prodejcům na Aliexpressu, kteří nabízí obdobné produkty.

  5. Tipy z Aliexpressu: 12 věcí na kolo od 16 Kč

    Cyklodres Northwave

    Příznivci cyklodresů to nemají jednoduché, protože vybrat si ideální cyklodres z Aliexpressu je opravdu těžké. Nabízených je jich totiž opravdu hodně. Nám se líbí tyto značky Northwave, které kromě praktičnosti nabízí i povedený design s vkusným barevným provedením. Ale toto je jen otázkou vkusu a mnozí si můžou vybrat jinde.

    Dresy mají krátké rukávy a rozepínací přední část takže jsou ideální do letního počasí. Na zádech jsou klasické kapsičky pro umístění energy gelů a drinků apod. Pokud tápete jakou velikost si zvolit, pomůže přiložená tabulka.

  6. Tipy z Aliexpressu: 12 věcí na kolo od 16 Kč

    Montážní páka

    Nejčastěji jezdec na kole řeší v terénu klasický defekt – píchnutí. A proto není od věci mít u sebe nářadí na takovou opravu. Samozřejmostí je použití montpáky na sundání pláště a výměnu duše nebo jejího zalepení.

    Osobně jsem využíval klasické plastové, ale po několika defektech už to není ono a plast se zkrátka opotřeboval. Tak jsem se porozhlédnul po něčem odolnějším. Tyto ocelové montpáky jen tak něco neunaví a vydrží i horší zacházení. Nejsou moc velké, a tak se snadno umístí buď v taštičce na kole nebo v batůžku. Kdo řeší váhové gramy na kole či v batohu, asi zůstane u lehčích plastových, ale kdo má rád odolnost, tak si vybere tuto variantu z mnohem tvrdšího materiálu.

  7. Tipy z Aliexpressu: 12 věcí na kolo od 16 Kč

    Tašky na rám kola

    Pro cyklisty, kteří jezdí tzv. “na těžko” je zaměřen tento produkt z Aliexpressu. Jedná se o tašky na rám kola, které jsou dvě a výhodou je umístění odnímatelné vrchní části na mobilní telefon s dotykovou obrazovkou (až do velikosti 6,5 palce).

    Zajistí tak jezdci snadné a pohodlné ovládání tohoto přístroje. Ideální pro ty, kteří používají např. mapy apod. Tašky po stranách mají celkový objem 1,5 litru, a tak se do nich už leccos vejde. Samozřejmostí je voděodolnost a potěší i jakýsi protisluneční kryt na vrchní části pro mobilní telefon z důvodu zastínění obrazovky pro lepší viditelnost.

  8. Tipy z Aliexpressu: 12 věcí na kolo od 16 Kč

    MTB dres

    Pro freeride či downhill jezdce je zde tato sada pěkných dresů. Mají na sobě nápis jedné z legendárních amerických značek výrobce kol a samozřejmě oproti originálu jsou s cenou jinde. Dresy mají dlouhé rukávy a jsou volnějšího střihu jak se na tento typ ježdění vyžaduje.

    Několik variant těchto MTB dresů z Aliexpressu nabízí tento prodejce včetně rozmanitých velikostí. Stačí si jen vybrat a pokud máte rádi jinou značku či dáváte přednost jiným barvám tak není nic jednoduššího než se podívat na jiného prodávajícího a jeho nabídku.

  9. Tipy z Aliexpressu: 12 věcí na kolo od 16 Kč

    Batoh Lixada

    Na výlety se hodí mít na zádech povedený batoh. Někdo upřednostňuje větší velikost a někdo má rád zase menší rozměry s tím, že mu batoh na zádech tolik nepřekáží. Tento 18litrový batoh má velice dobrou ergonomii a záda budou dobře větraná. Přitom zůstává stále dost místa na potřebné věci na celodenní výlet. Na výšku má tento batoh 49 cm a do šířky 25 cm.

    Materiál je voděodolný a obsahuje i reflexní bezpečnostní prvky. Další vychytávky jsou pro cyklisty již samozřejmostí – síťka na helmu, protidešťová clona, úchytky na hadičky s vodou, odnímatelné pouzdro pro mobilní telefon, stahovací pásky na dotažení a fixaci polohy batohu atp. Na výběr je šest barev a cena je vzhledem k tomu co tento batoh nabízí opravdu vynikající.

  10. Tipy z Aliexpressu: 12 věcí na kolo od 16 Kč

    Doplňky ke kolům

    Kolo má mnoho mechanických součástí, které je třeba opečovávat a servisovat. Na Aliexpressu nalezneme mnoho takových výrobků a můžete tak vyzkoušet např. brzdové kotouče či destičky, brzdové páčky, bovdeny a další a další součástky i nářadí, které se kolům váže. Mnohdy je to otázka pokusu a omylu než si člověk najde svého prodejce na Aliexpressu, který prodává to co člověk očekává.

    Mezi tolika výrobky se tak dá nalézt produkt s výborným poměrem výkon/cena. Vyzkoušet můžete třeba tohoto prodejce nabízejícího množství různých typů brzdových destiček. Kdo je hodně sjíždí a často mění, může zde ušetřit pěkné peníze. Za tuto cenu pak dostanete 4 vybrané páry brzdových destiček.

  11. Tipy z Aliexpressu: 12 věcí na kolo od 16 Kč

    Pedály Rockbros

    Pro freeride se hodí tyto ploché pedály Rockbros. Někomu vyhovují kufry s fixací nohy a někdo má rád volnost nohy na pedálech, a tak se mu bude hodit tento výrobek. Pravdou zůstává, že na takové pedály je potřeba mít ještě speciální boty s podrážkou, která ideálně padne na piny, kterých tento pedál nabízí osm na každou nohu.

    Oporu by pak noha měla mít dostatečnou proti pohybu na pedálech. Tyto platformy z Aliexpressu jsou jedny z prodávanějších a váhově mají 308 gramů. Pokud máte tip na podobně povedené, které máte vyzkoušené, budeme rádi za jakýkoliv tip či komentář.

  12. Tipy z Aliexpressu: 12 věcí na kolo od 16 Kč

    Zimní rukavice

    A protože hned z jara je ještě chladno a jsou i zimní jezdci na kolech, tak vám nabídneme tyto populární zimní rukavice, které zajistí dostatečný tepelný komfort při jízdě. Počet objednávek překročil 70 tisíc a hodnocení produktu je velmi dobré.

    Konečky prstů umožňují obsluhovat dotykové displeje zařízení, vrchní zip umožní pohodlné nošení těchto rukavic. Výběr je nejen mezi barvami, ale i mezi velikostmi, přičemž vybrat tu správnou dopomůže tabulka s rozměry.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy z AliExpress


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás