Vyzkoušeli jsme Levnou tramvajenku: Jak služba funguje a kdo s ní ušetří?

Redakce
Publikováno 16. dubna 2019

O Levné tramvajence jsme vás na Skrblíkovi již informovali. Jde o službu, která ušetří peníze Pražanům, kteří si nemohou dovolit nákup ročního kupónu a jsou tak nuceni si kupovat měsíční, nebo čtvrtletní kupon.

Levnou tramvajenku jsme si na zkoušku objednali.

Jak funguje LevnáTramvajenka.cz?

Provozovatelé Levné tramvajenky chytře využívají rozdíl mezi cenou ročního kupónu přepočtenou na jeden měsíc a cenou měsíčního kupónu od dopravního podniku. Zákazníkům koupí klasickou roční tramvajenku a ti ji posléze splácí ve 12 měsíčních platbách po 399 Kč. Cena měsíční tramvajenky od dopravního podniku je 550 Kč, úspora tak činí 151 Kč měsíčně.

Zákazník získá na svoji Lítačku, případně na In Kartu od Českých drah nebo platební kartu VISA či MasterCard, stejný roční kupón, který by si zakoupil přímo u DPP. Levná tramvajenka nemá své vlastní jízdenky, nebo dokonce tramvaje a vozy metra.

Recenze LevnáTramvajenka.cz

Jak si objednat Levnou tramvajenku

Levnou tramvajenku si je možné pořídit prostřednictvím webových webových stránek LevnáTramvajenka.cz. Na základě objednávkového formuláře a první platby bude Vaše objednávka zpracována a bude Vám objednán roční kupon. Poté již stačí hradit pravidelné měsíční platby ve výši 399 Kč/měsíc.

Zpracování trvalého příkazu trvá déle, pro rychlejší vyřízení tak doporučujeme zvolit platbu kartou. Při online platbě je kupon platný do 2 dnů, při platbě bankovním převodem je platnost kuponu možná nejdříve za 4 dny (+2 dny na převod platby mezi bankami).

Skrblíkovo hodnocení

Levná tramvajenka je výhodná pro ty, kdo si z nějakého důvodu nemohou dovolit nákup cenově nejpříznivějšího ročního kupónu a kupují si měsíční, nebo čtvrtletní kupóny. Takto budou splácet 399 Kč měsíčně a ušetří 1 812 Kč ročně ve srovnání s měsíčními a 1 132 Kč v porovnání se čtvrtletními kupóny od DPP.

Od 1. května do 30. července 2019 může každý nový zákazník využít exkluzivní slevový kód Levná tramvajenka, se kterým si zlevní měsíční kupon o 10 Kč. Za každého doporučeného nového zákazníka je možné navíc získat jednorázovou odměnu ve výši 300 Kč.

Jaké zkušenosti máte s LevnáTramvajenka.cz vy? Recenze, komentáře a názory pište do komentářů pod článkem.


D
Daniel 30.11.2015 – 08:07

Snažím se levnou tramvajenku z důvodu stěhování mimo Prahu zrušit, bylo mi však odpovězeno, že taková možnost není :-( Tak nevím, rozhodně se mi nechce platit za něco, co nebudu využívat.

Odpovědět

JP
Jiří Provazník 14.07.2016 – 22:28

Pane Danieli, když jste s prominutím trouba a nepřečtete si jak to funguje, tak se nedivte. Koupil jste si za víc jak 1000 Kč dráž roční předplatné. "Levná tramvajenka" vás jen založila. Pokud byste využíval předplatné celý rok, obrali by vás o 1138 Kč. Takhle vás obrali ještě o víc peněz. Jo, není nad to šetřit ať to stojí, co to stojí...

Odpovědět

P
Pavla 06.02.2019 – 16:05

Ne všichni lidé, mají na to koupit si roční kupon, ale pokud si zakoupíte roční kupon přes levnou tramvajenku, zavazete se na celý rok. A neměli by jste plánovat stěhování, a pokud si neprectete podmínky, tak se potom nedivte. Ps: omluvte diakritiku, píšu na telefonu, ale i tak je to srozumitelně.

Odpovědět

P
Petra 24.05.2019 – 13:01

Já si taky pořádně nepřečetla podmínky a jsem nyní vyzvána levnou tramvajenkou, abych doplnila správné heslo k účtu na pidilítačka, což se mi vůbec nelíbí, že mají přístup k přihlášení na jiný server. A pokud jim ho nedám, zruší mi účet a vrátí již provedenou platbu a mám smůlu.

Odpovědět

Ivo Šmoldas 06.06.2019 – 15:13

Levná tramvajenka ve skutečnosti vůbec není levná. Jelikož není možné ani potom jízdenku odříct - musíte tedy zaplatit 399 Kč * 12, ať už ji budete využívat nebo ne. Místo 3650 Kč zaplatíte 4788 Kč - tedy o 31 % více. To už si rovnou můžete jít půjčit na ten roční kupón k lichvářovi.

Odpovědět

A
Anita 26.04.2020 – 19:04

Levnoutramvajenku jsem našla náhodně, při brouzdání na netu. Patřím mezi lidi, co nespadaji k těm co si kupon můžou koupit na rok, a tohle mi pomohlo. Paní operatorka na telefonu je velice milá, vstřícná, vše vysvětlí, což je fajn. Tak aspoň někdo má rozum, a i když možná trošku preplatite, furt se to vyplatí, lidi vyhodí kolikrát víc peněz za nedůležité věci. Tak přeji všem z tramvsjenky hodně úspěchů, a spokojených zákazníků.

Odpovědět

L
Ladislav 11.06.2020 – 08:13

Až na to, že s levnou tramvajenkou je cena 399 Kč měsíčně a když si koupíte roční kupon na MHD v Praze, tak vás to měsíčně vyjde pouze na 304 Kč a to už je rozdíl 😂

Odpovědět

M
Milan 11.06.2023 – 12:08

Tak pro lidi co prostě nemůžou vzít 3600 a dát je celé, a kupuji si měsíční tak to řešení samozřejmě je...když standartní měsíční stojí 550kč

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Novinky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás