Včasná jízdenka ČD: Levné vlakové jízdenky po Evropě od 411 Kč!

Petr Novák
Publikováno 9. června 2015

České dráhy připravily zajímavou nabídku na letní cestování, do slovinské Lublani se můžete dopravit již za 809 Kč a třeba francouzský Štrasburk vás přivítá za 530 Kč.

Do Maďarska za 548 Kč, do Slovinska za 1 069 Kč

Včasnou jízdenku je možné koupit buď přes internet, nebo s příplatkem 50 Kč na větších přepážkách Českých drah. Nejdříve tak lze učinit 60 dní a nejpozději 3 dny před odjezdem. Jízdenku nelze vrátit a vyměnit.

Pro inspiraci jsem pro vás vybral několik zajímavých jízdenek. Uvedená cena může být mírně nižší, nebo vyšší v závislosti na tom, jestli z vaší výchozí stanice ujedete kratší, či delší trasu po českém území.

  • Praha – Bratislava za 411 Kč
  • Praha – Krakov za 521 Kč
  • Praha – Štrasburk za 521 Kč (autobusy DB)
  • Praha – Vídeň za 521 Kč
  • Praha – Budapešť za 548 Kč
  • Praha – Berlín za 794 Kč
  • Praha – Hamburg za 1 069 Kč
  • Praha – Lublaň za 1 069 Kč
  • Praha – Kodaň za 1 617 Kč

Ceny jsou přepočteny z eur dle aktuálního kurzu a vztahují se na jednosměrnou jízdenku do 2. třídy bez příplatku za lehátka apod. Kompletní nabídku Včasných jízdenek najdete na webu Českých drah.

Jízdenky z Prahy do Košic již za 252 Kč

Ještě zajímavější jsou ceny jízdenek do Košic, kde v současné době o přízeň cestujících bojují České dráhy s Regiojetem a společností LEO Express.

Nejlevněji se na východ Slovenska svezete s Regiojetem. Jednosměrnou jízdenku na čtvrteční, páteční a nedělní noční vlak bude možné od 14. června pořídit za 252 Kč. V ceně ja zahruta snídaně ve formě kávy a croissantu a samozřejmě standardní servis Regiojetu. Navíc bude ve vlaku přítomna bezpečnostní služba. Vlaky z Prahy odjíždí ve 21:56 a v Košicích budou další ráno přesně v sedm hodin. Z východu Slovenska odjíždí vždy ve 21:23, do Prahy by měl vlak dorazit v 6:18.

Černo-zlatý LEO Express nabízí jízdenku na stejnou trasu za 349 Kč, podmínkou je včasná rezervace. LEO z Prahy vyjíždí ve 14:35, do Košic má plánovaný příjezd na 22:27. Opačným směrem se vypraví vždy v 23:14 a do našeho hlavního města přijede další den v 8:06.

Do Košic se můžete vypravit také Pendoliny Českých drah, za jednosměrnou jízdenku zaplatíte v nejlepším případě 15 euro, což zhruba odpovídá 411 Kč. Cestovat však musíte denními spoji SC 240/241.

Vše o cestování vlakem po Evropě

Jestliže vás nabídka zaujala a zároveň ovládáte angličtinu, mrkněte na web Seat61.com. Najděte na něm všechny podstatné informace o cestování vlakem po Evropě a potažmo po celém světě.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Novinky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás