Skrblíkova kuchařka: Recept na kuskus s tuňákem a rajčaty
Kuskus (psáno také couscous, nebo cous cous) je jedním ze symbolů severoafrické kuchyně. Jde o spařenou krupici z pšenice, ječmene nebo prosa tvarovanou do malých kuliček. Kuskus je mimořádně vhodný pro diabetiky nebo osoby s vysokým tlakem a vysokým cholesterolem. Jeho výhodou je také rychlá příprava.
- Cena za 1 porci: 47 Kč
- Cena za 2 porce: 94 Kč
Suroviny a rozpočet na 2 porce
Množství | Surovina | Cena |
---|---|---|
180 gramů | Kuskus | 12 Kč |
2 malé plechovky | Rajčatový tuňák | 60 Kč |
2 ks | Rajčata | 12 Kč |
250 ml | Vývar | 5 Kč |
2 lžíce | Olej | 2 Kč |
Šťávu ze čtvrtky citrónu | 1 Kč | |
Bazalka | 1 Kč | |
Sůl | 0,50 Kč | |
Pepř | 0,50 Kč | |
Celkem | 94 Kč |
Postup přípravy
- Vařícím vývarem zalejte kuskus, přidejte olej, promíchejte a nechte 5 minut odležet.
- Rajčata nakrájejte na kousky a přidejte do kuskusu společně s tuňákem, citrónovou šťávou a nasekanými lístky bazalky.
- Osolte, opepřete a můžete podávat.
Zatím žádné komentáře