SKRBLOG

Skrblíkova kuchařka: Recept na kuskus s tuňákem a rajčaty

úterý, 05. květen 2015, Skrblík.cz

Kuskus (psáno také couscous, nebo cous cous) je jedním ze symbolů severoafrické kuchyně. Jde o spařenou krupici z pšenice, ječmene nebo prosa tvarovanou do malých kuliček. Kuskus je mimořádně vhodný pro diabetiky nebo osoby s vysokým tlakem a vysokým cholesterolem. Jeho výhodou je také rychlá příprava.

  • Cena za 1 porci: 47 Kč
  • Cena za 2 porce: 94 Kč

Skrblíkova kuchařka: Recept na kuskus s tuňákem a rajčaty

Suroviny a rozpočet na 2 porce

Množství Surovina Cena
180 gramů Kuskus 12 Kč
2 malé plechovky Rajčatový tuňák 60 Kč
2 ks Rajčata 12 Kč
250 ml Vývar 5 Kč
2 lžíce Olej 2 Kč
Šťávu ze čtvrtky citrónu 1 Kč
Bazalka 1 Kč
Sůl 0,50 Kč
Pepř 0,50 Kč
Celkem 94 Kč

Postup přípravy

  1. Vařícím vývarem zalejte kuskus, přidejte olej, promíchejte a nechte 5 minut odležet.
  2. Rajčata nakrájejte na kousky a přidejte do kuskusu společně s tuňákem, citrónovou šťávou a nasekanými lístky bazalky.
  3. Osolte, opepřete a můžete podávat.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa zůstane utajena. Urážlivé nebo nicneříkající komentáře rovnou mažeme. :-)

Komentáře