SKRBLOG

Skrblíkova kuchařka: Recept na kuřecí vývar se zeleninou

Pondělí, 29. prosinec 2014, Skrblík.cz

Nejsnáze v kuchyni ušetříte, pokud nebudete kupovat polotovary, ale dáte přednost poctivé lidské práci. Nekupujte naporcovaná a vykostěná kuřecí prsa ani kuřecí stehna, sáhněte po levnějším celém kuřeti a zpracujte si ho sami. Z jednoho kuřete zvládnete zároveň připravit vývar se zeleninou, kuřecí stehna na medu nebo kuřecí řízky v jogurtu.

My jsme celé kuře zakoupili za 111 Kč, v akci ho můžete koupit i za polovinu. Recept vás pak vyjde ještě levněji.

  • Cena za 1 porci: 9,75 Kč
  • Cena za 2 porci: 19,50 Kč

Skrblíkova kuchařka: Recept na kuřecí vývar se zeleninou

Suroviny a rozpočet na 2 porce

Množství Surovina Cena
1 ks Kuřecí skelet 11 Kč
1,5 l Voda
1/4 ks Celer 4 Kč
1 ks Mrkev 1,50 Kč
1 ks Petržel 1 Kč
Nudle 2 Kč
Čerstvá petrželka 1 Kč
Sůl
Pepř
Celkem 19,50 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí skelet a zeleninu vložte do vody a vařte do měkka. Vodu nezapomeňte osolit a opepřit.
  2. Po uvaření vše přeceďte, maso oberte a zeleninu nakrájejte.
  3. Vše vraťte zpět do vývaru, přidejte nudle a jídlo dochuťte solí či pepřem.
  4. Na talíři vývar ozdobte čerstvou petrželkou.

Jak ušetřit čas

Pokud chcete ušetřit čas, na uvaření vývaru můžete použít tlakový hrnec. Vaření vývaru pak trvá zhruba 20 minut.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa zůstane utajena. Urážlivé nebo nicneříkající komentáře rovnou mažeme. :-)

Komentáře