SKRBLOG

Skrblíkova kuchařka: Recept na čevapčiči

Pondělí, 26. leden 2015, Skrblík.cz

Čevapčiči (česky také čevabčiči, chorvatsky a bosensky ćevapčići nebo ćevapi a turecky kupodivu kebab) je masový pokrm původem z oblasti kolem Turecka a zemí bývalé Jugoslávie. Jeho základem je mleté jehněčí, hovězí či vepřové maso doplněné o cibuli a další ingredience.

  • Cena za 1 porci: 52 Kč
  • Cena za 2 porce: 104 Kč

Skrblíkova kuchařka: Recept na čevapčiči

Suroviny a rozpočet na 2 porce

Množství Surovina Cena
300 g Mleté maso 97 Kč
1 ks Menší cibule 1 Kč
2 stroužky Česnek 2 Kč
Majoránka 2 Kč
Mletá červená paprika 1 Kč
Olej 1 Kč
Sůl
Pepř
Celkem 104 Kč

Postup přípravy

  1. Mleté maso smíchejte s nasekanou cibulí, lisovaným česnekem, majoránkou, solí, pepřem a mletou paprikou.
  2. Ze směsi utvořte válečky a ty obalte v mouce. Pak je smažte na vrstvě oleje.
  3. Čevapčiči se podává s nakrájenou cibulkou a hořčicí. Jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši.

Jaké maso použít na čevapčiči

Na čevapčiči můžete použít co nejkvalitnější hovězí mleté maso, vepřové mleté maso, ale vůbec nejlépe mix obou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa zůstane utajena. Urážlivé nebo nicneříkající komentáře rovnou mažeme. :-)

Komentáře