Pavelkovo skrblení 91: Nejlepší datová SIM do zahraničí

Michal Pavelka
Publikováno 10. března 2017

Se synem plánujeme udělat si malý trip po Skandinávii. Už teď řešíme, jak se nám podaří být on-line. Počítáme s tím, že se v celé Evropské unii před prázdninami zruší roaming a my tedy budeme moci telefonovat, posílat SMS a využívat datové služby za stejné ceny jako v Česku. Přesto jsme zjišťovali, jestli některý z poskytovatelů komunikačních služeb v Evropě nabízí nějaké levné řešení.

I díky Skrblíkovi jsem objevil možnost koupit si datovou SIM kartu a už dva lidi mi doporučili Mundo SIM španělského operátora Orange Spain s aktivovanou službou Go Europe. 100 MB dat na 24 hodin stojí 1 euro, za každých dalších 100 MB zaplatím opět 1 euro. Žádné výjimky, žádné kulišárny, žádné slevy.

Trochu jsem řešil, že se budeme pohybovat i v Norsku, které není v Evropské unii, ale na stránkách španělského operátora jsem se dočetl, že karta platí i v tomto státě. S roamingem to bude asi horší. Opatření o jeho zrušení se týká jen EU.

Před vyřešením problému s připojením jsme samozřejmě diskutovali, jak se do Skandinávie vůbec vypravit. Při vyhledávání slev na jízdné na vlakyautobusy jsme se ve dvou lidech nebyli schopní dostat pod dvacet tisíc. Letenky sice vycházely daleko levněji, ale další přesuny opět zájezd neúměrně zdražily. Náklady na pohonné hmoty do našeho automobilu a poplatky za různé mosty a trajekty jsme si spočítali na necelých sedmnáct tisíc. Navíc v autě můžeme vézt stan, zásoby jídla, nějaký alkohol, můžeme si zajet na odlehlejší místa atd. Už ve dvou se tedy vyplatí jet autem. A my jsme našli ještě kamaráda.

Pokud cestu uskutečníme, nepochybuji, že se dozvíte více.


M
Mato 15.03.2017 – 06:44

Ahoj- a pozerali ste sa aj na freedompop?

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Pavelkovo skrblení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás