Pavelkovo skrblení 85: Návštěva Evropského parlamentu

Michal Pavelka
Publikováno 9. prosince 2016

V předešlých dnech jsem hodně ušetřil na tom, že jsem nebyl líný a odpověděl na nabídku zúčastnit se cesty do Bruselu. Informační centrum Evropského parlamentu tu a tam pořádá akce pro novináře, studenty či učitele. Měl jsem tu drzost a na jednu z těchto výprav se přihlásil.

Celkové náklady: trochu nafty, parkování na letišti (400 korun), pět piv a čokoláda jako suvenýr. Osobně jsem se mohl setkat s většinou českých europoslanců či velvyslancem, vyslechl jsem si projev tuniského prezidenta, několikrát se najedl v poslanecké kantýně a bydlel jsem v hotelu sto padesát metrů od parlamentu.

Stihl jsem odlovit tři keše, vyfotit si vánočně vyzdobené náměstí a čůrajícího chlapečka.

I mé známé se povedl husarský kousek. Rozhodla se zpestřit si návštěvu Prahy kávou v legendární kavárně Slavia. Číšník se však choval jako debil, takže doma znechuceně napsala stížnost. Reakce ji překvapila. Nejen, že se dočkala omluvy, navíc ji přišel voucher na útratu v hodnotě pěti set korun.

Hned mě napadlo, že bych mohl po večerech psát stížnosti do mnou vybraných restaurací. Pár vánočních dárků by se ještě hodilo a vouchery letí.

Jinak se na Vánocích moc ušetřit nedá. Na skrblíkovi jsem si aspoň znovu přečetl příspěvek o tom, jak poznat podvodné servery, protože mi přijde, že internetový obchod už má skoro každý. A každý nabízí slevy, jen poštovné snad opět zdražilo. Pokud to jde, využívám proto zásilkovnu, která má v mém městě hned několik poboček.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Pavelkovo skrblení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás