Pavelkovo skrblení 54: Dáme jídlo?

Michal Pavelka
Publikováno 15. června 2015

Myslel jsem si, jak se zadarmo najím. Nedávno jsem psal o cashbackovém serveru Plná peněženka. Přes něj jsem se dostal ke stránkám s názvem Dáme Jídlo. Zkoumal jsem, jestli jsou na něm zaregistrované nějaké restaurace v mém městě. Nebyla ani jedna. Ale zjistil jsem, že když jim nějaké hospody či pizzerky doporučím, odmění mě. Minulý týden se na stránkách objevila jedna mnou doporučená restaurace, dnes další tři. Koukám, jestli mi přibyly nějaké kredity. A ne. Asi byl někdo rychlejší než já. Nebo kecali, zneužili můj přehled a pak na mě zapomněli.

Jdu zjistit, za jakých podmínek zmíněné čtyři hospody jídlo rozvážejí.

Hospoda jedna: Čas doručení 75 minut, rozvoz zdarma. První na seznamu jsou křidélka v marinádě (osm kusů) za 135 korun, nejlevněji vyjdou těstoviny s olejem, parmezánem a česnekem – 95 korun.

Hospoda dvě: čas 75 minut, rozvoz zdarma. Na prvním místě jsou Martinské medailonky za 145 korun, těstoviny s pravými hříbky vyjdou na 110 korun. Risknout se dá i smažák (100 g) za 85 korun, bez přílohy.

Hospoda tři – stejné podmínky jako předchozí. Pravý smažený vepřový řízek je za 150 korun. Nejlevnější je topinka za pět korun. To někdy vyzkouším.

Hospoda čtyři – můžu si k topinkám nechat poslat tatarák – za 240 korun. Zaujala mě kolonka Retro jídla – smažák, kaťák, pašerák (vše v rozmezí 144 – 166 korun). Rozvoz je také zdarma a do 75 minut.

U poslední restaurace jsem se mrknul, kolik stojí jídla, kdybych si na ně zašel přímo do restaurace. Kaťák je o třicet korun dražší, smažák o dvacet čtyři, pašerák o dvacet sedm.

Když využiju lištičku na Plné peněžence, ušetřím dvě a půl procenta. Myslím, že službu někdy využiji, ale dnes potřebuji doma spotřebovat pečivo, které zůstalo z víkendu. Chleba ve vajíčku to jistí.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Pavelkovo skrblení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás