Pavelkovo skrblení 51: TuristyKarta.cz

Michal Pavelka
Publikováno 11. května 2015

Kdybych měl sbírat všechny věrnostní karty, co se mi jich během týdne nabízí na benzínkách a obchodech, asi by mi praskla peněženka. Ale turistykarta.cz je maličká (ani ne šest centimetrů na tři), dostal jsem ji za to, že jsem přispíval na jeden z největších turistických severů (turistika.cz). Pohříchu jsem ji ještě nepoužil, tak jdu okouknout, k čemu by mi před nadcházející turistickou sezónou mohla být.

Nejprve teda zjistím, kolik stojí obyčejného smrtelníka. Jestli jsem to dobře pochopil, pak stovku, protože s poštovným a balným je to za 186. Koupit se dá ale přímo v některých informačních centrech (Praha, Hradec Králové).

Momentálně mi její tvůrci nabízejí 75 různých výhod. Z toho je dvacet zlevněných vstupů na různé památky, například o dvacku zlevněné vstupné na zámek ve Světlé nad Sázavou či deset procent do muzea becherovky. V tomto segmentu teda nic moc. To být členem Klubu českých turistů se vyplatí více.

V záložce nazvané Relax a zábava nacházím dvacet procent na vstupenku do iQlandie v Liberci nebo pět procent na let balónem se společností Hembalon. V kategorii sport by si možná něco našli vodáci. Je tam několik společností nabízejících slevy na pronájmy lodí. Nejvíce je slev na různá ubytování. Asi nejvíce – 15 procent v hotelu Růže v Rožmberku.

No a nejzajímavější finančně je poslední záložka nazvaná Jiné. CK Mundo nadšeným turistům nabízí pětiprocentní slevy z celé nabídky, Alvarez tisícovku z ceny zájezdu a Čedok 12 procent ze základní ceny pobytových leteckých zájezdů. Důležité je to slovo “základní”.

Sám jsem na sebe zvědav, jestli kartičku ve skutečnosti někde použiji. Nejsem totiž moc věrný a nerad se řídím kartičkami v kapse.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Pavelkovo skrblení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás