Pavelkovo skrblení 41: Skrblík na lyžích – běžkař vs. sjezdař

Michal Pavelka
Publikováno 9. února 2015

Právě mi končí jarní prázdniny a já během nich zjistil, že nejvíce bych v zimě ušetřil, kdybych děti nenaučil lyžovat. Zatímco mé náklady lyžaře-běžkaře jsou v časoprostoru mezi snídaní a večeří rovny jedné tatrance a dvěma pivům, ostatním třem členům rodiny na sjezdovce nestačí tisícovka, možná spíše dvě. Nemluvě o nákladech na základní vybavení.

Letos poprvé jsme v zimě vyrazili do Božího Daru – to věru není dobré místo pro Skrblíky. Zatímco v minulých letech nebyl problém v Jizerských horách či Krkonoších sehnat ubytování mezi 250 a 350 korunami na osobu, v Božím Daru začínaly ceny za mnou nastavený standard na šesti stovkách, ale většinou byly přes tisícovku. Příčinou je omezená kapacita a skutečnost, že většinu ubytovaných tvoří Němci, slyšet je i ruštinu. Na druhou stranu vás třeba u vleku nečekají žádné fronty jako třeba ve zmíněných Krkonoších.

Odchází mi můj starý počítač, občas dá dost práce ho nastartovat a neustále zálohuji, v očekávání náhlého a nevyhnutelného konce. Jdu se mrknout, jestli Skrblík nenabízí nějaké slevové kupóny. A vůbec musím zjistit, kolik nový „psaní stroj“ vlastně stojí. Při té příležitosti jsem zjistil, co je to Geekshop. Já se na skrblíkovi vždy tak poučím. Je náročné zůstávat in. Conrad má sice spoustu komponentů k PC, ale celé PC nikoliv, a já si nechci hrát se stavebnicí. Na Kase bych musel utratit aspoň deset tisíc, abych se dostal k prémii 400 Kč. Na takovou částku se nechystám. To samé eProton. Skrblíkovy slevové kupóny mi tentokrát nepomohou. Na tradiční Alze jsou ještě stále k dostání rozbalené vánoční dárky, které nikdo nechce. Slevy jsou kolem tisícovky. Jdu se poradit s dětmi – už je slyším, určitě na tom mém vybraném nejdou hrát nějaké jejich hry.

Nevím, jak ostatní skrblíci, ale my doma vždy testujeme Skrblíkovu kuchařku. Poslední recept na falafel mi dost sednul. S falafelem jsem se setkal už na Blízkém východě, ale pořádně jsem nevěděl, o co se jedná, a tak jsem si konzervativně dával každý večer kebab. Také jsem nevěděl, k čemu se vlastně pěstuje ta cizrna, kterou nám neuměle ve škole přidávají do některých polévek. Tímto receptem jsem zabil několik much jednou ranou. Dokonce jsem si o cizrně zjišťoval nějaké informace – třeba, že se jedná o třetí nejpěstovanější luštěninu. Zkrátka: skrblík šetří, skrblík radí, skrblík tě nikdy nezradí.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Pavelkovo skrblení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás