Pavelkovo skrblení 4: Odborníkem na léky je Laco

Michal Pavelka
Publikováno 19. května 2014

Cestuji poměrně dost. Od svých jedenácti let si píši deník, v něm si každoročně vyhodnocuji různé statistiky, například kolik nocí jsem strávil mimo domov či kolik států jsem navštívil. Tak třeba v roce 2012 jsem byl mimo domov 66 nocí, z toho 29 v zahraničí. To nepíšu kvůli tomu, abych se vytahoval, ale abych si spočítal, na kolik mě vyjde cestovní pojištění.

Občas se rozhoduji na poslední chvíli, takže pojištění sjednávám ráno před odjezdem po internetu. Spočítal jsem si, že kdybych sebe a manželku pojišťoval na každou akci zvlášť, nedostal bych se pod 836 korun, takže jsem začal zjišťovat, zdali by se nedalo pojistit rovnou na celý rok. V podstatě náhodou jsem zjistil, že u Kooperativy si lze ke každé pojistné smlouvě přidat za čtyři stovky celoroční cestovní pojištění. Jelikož mám u nich pojištěné auto i domácnost, vyřešil jsem pojištění léčebných výloh v zahraničí pro tento rok cestovním pojištěním Kolumbus – Abonent.

Jdu se mrknout, zdali Skrblík něco podobného objevil, případně, jestli jsem se podle něj zachoval správně.

Skrblík pro tento účel doporučuje cestovní pojištění Allianz, které má oproti mé pojistce neomezený limit (klient s Abonentem nesmí na jeden pobyt překročit 45 kalendářních dnů), za čtyři stovky nejsou u Kooperativy zahrnuty některé služby, jako například pojištění zavazadel. Hlavně Skrblík na prvním místě doporučuje přečíst si podmínky. Někdy byste se divili, proti čemu všemu vlastně vůbec pojištěni nejste. Na to mrknu zase příště.

Asi čekáte na historku. Ne, ještě stále nevím, jak dopadl přítelkyň notebook, o kterém jsem psal minule. Takže zavzpomínám, jestli jsem někdy v zahraničí pojistku potřeboval. Já osobně ne, tím pádem, jak to u pojištění bývá, jsem všechny peníze za pojistky prakticky vyhodil z okna. Jednou jsem však pobýval na východním Slovensku, několik metrů od ukrajinských hranic. Studentka dostala vysoké horečky. Léčili jsme ji podomácku, třeba zábaly, pak se o její nemoci dozvěděli místní a začali nosit bylinky. Nakonec nezbylo, než sehnat antibiotika. Kde je ale sehnat? Dostalo se nám rady, že odborníkem na léky je Laco – jeho jedinou kvalifikací pro tuto činnost bylo, že nedávno maloval v lékárně a asi se tam trochu předzásobil. Koupili jsme od něho Rulid a po několika hodinách se studentka začala zlepšovat. No, byl jsem tak naivní, že jsem se do pojišťovny šel zeptat, zdali mi aspoň nějakým procentem nechtějí přispět, když jsme u nich pojistili celou výpravu. Asi je zbytečné psát výsledek jednání…


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Pavelkovo skrblení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás