Pavelkovo skrblení 37: Moje zkušenosti s HBO GO

Michal Pavelka
Publikováno 12. ledna 2015

Koukám, jak bych zase něco ušetřil. Moc se mi nedaří, všude je to samá sleva a příslušníci mé rodiny po mně házejí letákem za letákem. Odolal jsem – teda poněkud sobecky, páč jsem něco málo utratil za sebe. Má stará bunda má díry v kapsách, v jedné se nedovírá zip, taky už nevydrží vodní sloupec, co slibovala na začátku. Takže, když jsem šel v Českém Krumlově kolem prodejny, v níž slibovali až čtyřicetiprocentní slevy, vstoupil jsem. Naštěstí jsem si před vstupem do obchodu dal strop, nad který nechci jít. Dva tisíce korun. A pak už mě měla mladá prodavačka ve spárech, nosila a nosila. Naštěstí ty nejdražší, které i po slevě stály více, než byl můj limit, se mi vůbec nelíbily. Přestože mi prodavačka tvrdila, jak jsem v nich sexy. No dobře, přeplatil jsem devadesát korun, ale ten vodní sloupec za to stál.

Koupil jsem ji, ale pak jsem stejně masochisticky šmejdil po netu, jestli se nedala pořídit levněji. A světe div se, nejlevnější internetový obchod ji měl o čtyři stovky dražší. Možná nestačili přecenit, jinak si tuto situaci nedokážu vysvětlit. Avizovaná původní cena byla rovné tři tisíce korun. Stejně oblečení na internetu kupuji nerad, nemám na to nervy, posílat ho zpátky a čekat, až se něco dalšího bude dít.

Po internetu jsem si po Vánocích kupoval držák na outdoorovou kameru. Obchod sliboval tři kousky skladem, tak jsem se těšil, že jeden den objednám, další den pošlou a třetí den už budu lítat po kopcích. Prdlajs. Čekal jsem týden a pak se ozval. Přišla mi odpověď, že naskladňují až 27. ledna a výrobek mám čekat na začátku února. Tak to se nepovedlo.

Ke skrblení se dá také počítat skutečnost, že můj dodavatel internetového připojení mi k Vánocům daroval půlroční přístup do služby HBO GO. Přiznám se, že jsem normálně dost netelevizní tip. Koncesionářské poplatky platím jen kvůli pár minutám s ČT 24, které potřebuji k usnutí. Ale teď sjíždím seriál za seriálem. Žádné čekání na další díl, hezky jedu celé série. Kolik tahle služba stojí, kdybych k ní nechtěl HBO do televize? Aha, tak to není možné, ale můžu si ve vánoční akci pořídit HBO i HBO GO za 173 korun měsíčně. Vzhledem k tomu, že je tam několik stovek filmů a zřejmě ještě více seriálů, je to snad lepší, než furt donekonečna něco stahovat. Můj dodavatel není jediný, kdo tuto akci nabízí, stejné podmínky jsou například i u UPC. Výhodou je, že na jednu registraci se dají pořady sledovat na čtyřech zařízeních – včetně mobilu. Syn tak může na stejný seriál koukat na koleji 100 km ode mě.

Já určitě nic podobného platit nebudu, nadšení mě přejde, ale pro televizní maniaky je to dar z nebe.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Pavelkovo skrblení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás