Pavelkovo skrblení 2: Pořiďte manželkám do auta návod

Michal Pavelka
Publikováno 5. května 2014

Skrblík se konečně rozjel. Prý jestli platí, že budu přispívat jedním článkem týdně. Už ani nevím, na jakých podmínkách jsme se dohodli. Ale majitel ví, proč svůj web nazval, tak jak ho nazval. “Na co peníze? S námi ušetříš více, než jinde vyděláš.”

Pokud mám ušetřit, musím se na webu nejprve zorientovat. Zaregistroval jsem se, aby mi chodily Skrblíkovy zpravodaje. Prý nepůjde o žádný spam. Až dojde první, hned budu mít, o čem psát.

Aha, už je nějaký e-mail tady. A v něm několik dárků. Telefonní seznam infolinek, Skrblíkovo sedmero nejdůležitějších rad, vzor odstoupení od smlouvy o energiích z důvodu změny smluvních podmínek a také návod s názvem Jak se chovat při dopravní nehodě. Všechny dokumenty jsem si uložil. Je reálné, že je využiji při psaní tohoto blogu anebo i ve skutečnosti.

Poslední dokument asi nakopíruji i své ženě … ano, je tu Pavelkova historka, kterou se vám vždy pokusím svůj blog okořenit.

Vracela se z lázní naším takřka novým autem a na benzínce do ni najel, údajně oslněný sluncem (obvyklá výmluva), jiný řidič. Vylezl z auta. Zhodnotil škodu a konstatoval, že vlastně o nic nejde. A s tím se rozešli.

Když mi to žena vyprávěla v záplavě jiných historek ze svého pobytu v lázních, málem jsem vyletěl z kůže. “Miláčku, na našem autě neexistuje škoda, nad kterou by se dalo mávnout rukou.”

A skutečně: oprava laku vyšla na pět tisíc korun. Příběh má však dobrý konec. Viníka nehody se podařilo kontaktovat a škodu nakonec uhradila jeho pojišťovna. Pavelkova rada na závěr teda zní: pořiďte svým manželkám do auta návod, jak postupovat při nehodě. Vyplatí se to!

Michal Pavelka


PP
Petr Pařízek 05.05.2014 – 22:18

a domluvte se, že jej za každých okolností budou dodržovat (i přes námitky druhé strany dopravní nehody).

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Pavelkovo skrblení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás