Pavelkovo skrblení 19: Cyklovýbava z Lidlu a zájezd do Paříže

Michal Pavelka
Publikováno 1. září 2014

Těch pár dnů, kdy jsem si říkal, že jsem na dovolený, a tak nemusím koukat na každou korunu, je pryč. Zase je tu podzim a s ním řada výzev, včetně zasanování konta.

Projížděl jsem si stará čísla Skrblíkova zpravodaje a dumal, od čeho se odpíchnout. Nejvíce mě prozatím zaujalo diskusní vlákno věnující se Tipům na aktuální akce v Lidlu. V okamžiku, kdy píšu, nabízejí vybavení na kolo – například softshellovou bundu na kolo za 399 Kč, kalhoty, pumpičky atp. Na podzim se většinou snažím udržet v kondici právě cyklistikou a podvečerním během, takže jsem si v Lidlu nakoupil už loni. Zpočátku jsem měl například k teplákům od tohoto prodejce nedůvěru, nicméně jsem si řekl, že necelé tři stovky mě nezabijí. A výsledek – na teplákách se ještě neporušil byť jen jediný šev, vydržel i zip na kapsičce. Rozhodně jsem dopadl lépe, než v některém z rádoby specializovaných obchodů typu Hervis, kde v průměru reklamuji něco kolem padesáti procent zboží.

Synové byli tři týdny na brigádě, vydělali si něco přes osm tisíc, a byť ještě hon neskončil, už počítají zajíce. Obzvlášť ten mladší vyjmenoval řadu věcí, které by si za těžce vydřené peníze rád pořídil. Mimo jiné televizi do svého pokoje, také by na podzim rád se svou dívkou vyrazil do Říma, případně Paříže. Dal jsem mu tip na cestovku Plustour, která se specializuje na tato dvě města, dělá do nich doslova masové zájezdy, kdy občas vypravuje i více než deset autobusů. Díky tomu například cesta do Paříže s dvěma noclehy vyjde na 3890 Kč. Schválně jsem koukal, na kolik přijde jízdenka od jiných dopravců. Student Agency si za zpáteční jízdenku účtuje 1690 Kč. Jenže s Plustourem v tom máte i ty dva noclehy se snídaní, více než zkušeného průvodce a dopravu po Paříži a přímo před hotel. Pokud jste škudlilové, můžete využít aspoň jeden večer večeři v podobě párků od řidiče. Běžná obousměrná jízdenka od jiných dopravců se často bez slev pohybuje nad třemi tisíci korun.

Když už jsem se pustil do toho plánování, zkoumal jsem, jak se dá dostat do Paříže jinými hromadnými prostředky. Vlakem je to doslova opruz – přímé spojení neexistuje. Nejjednodušší je jet rychlíkem Albert Einstein do Mnichova, pak do Kolína a odtud teprve do Paříže. Devatenáct hodin na cestě a server Českých drah ani není schopen vypočítat cenu. Mladí dnes létají letadly se stejnou samozřejmostí, s jakou my jsme v jejich věku balili usárny a spali pod převisy. Letuška mi našla nejlevnější letenku do Paříže a zpět za 4 194 korun. Jak se ale dostat z letiště do centra, kde přespat atd? Autobus tedy vítězí.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Pavelkovo skrblení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás