Pavelkovo skrblení 17: Moje zkušenosti s Booking.com

Michal Pavelka
Publikováno 18. srpna 2014

Ještě se chystám na poslední prázdninovou výpravu – Polsko, Ukrajina, Rumunsko, Maďarsko. Přesně nevím. Po dvou akcích s dětmi, kdy jsem potřeboval mít vše naplánováno takřka na hodinu, chci svobodu. Do svého nového chytrého mobilu jsem si nainstaloval aplikaci booking.com – díky GPS v mobilu je schopná mi najít rychle ubytování v místě mého pobytu, spravuje mi zarezervované hotely atd. Udělal jsem si rezervace na prvních pět dnů, pak se rozhodnu, jestli pojedu dále na východ nebo na jih, nebo na sever.

Po červenci pod širákem a stanem jsem si řekl, že mám snad jako pracující právo užít si trochu komfortu, takže jsem si dal strop 900 Kč na noc za dva lidi v pokoji s příslušenstvím. První dvě noci v Krakově – na výběr několik stovek hotelů, hostelů a penzionů, nejlevnější začínaly na poloviční částce, ale přišly mi daleko od centra. Nakonec jsem dal o stovku víc, s tím, že to pak doženu někde jinde. V ceně je však i snídaně a parkování, což obzvlášť u levnějších hotelů v centru nebylo pravidlem.

Další tři noci jsem sháněl v pohoří Biezcady na hranicích s Ukrajinou. Tady ani tak nebyl problém s cenami jako s kapacitou. Přímo v Ustrzykach Gornych, což je východisko na ty nejlepší túry, vše obsazeno, ale v Ustrzykach Dolnych několik volných pokojů v zařízeních různého typu. Komfort, za který bych u nás dal dvojnásobek, v novém Zajazdu s terasou namířenou do hor. No, uvidíme na místě, ale na bookingu se vyplatí číst hodnocení, z něj často zjistíte více než z vyumělkovaných fotografií, které poskytli provozovatelé zařízení. Navíc je to zábava.

Plusy: Snaživá a vstřícná servírka. Vynikající vína. Čisto.

Minusy: Na balkóně nebyl popelník. Měkké postele. V této kategorii bych čekal tak o stovku levnější. Nebezpečná sprcha – vysoký schod. V koupelně místo skleniček starý hrnek. Povlečení postelí vypadalo jako by v něm už někdo spal.

Co se týká cen, mám s bookingem jen ty nejlepší zkušenosti. Spal jsem díky němu v Turecku, Albánii, Polsku a mnoha dalších státech. A jen jednou se mis stalo, že bych musel řešit nějaký rozpor – samozřejmě v Čechách, kdy mi provozní nabídl mimo booking nižší cenu.

Rozhodně, pokud cestujete, vám dobrodružství jménem booking doporučuji. Ale jsou i další servery. Například trivago.cz. Porovnával jsem si ceny – prakticky stejné jako booking. A jak už jste pochopili – jsem konzerva, jedna aplikace, známé prostředí, pozitivní zkušenost, větší nabídka…


AG
Aleš Gill 04.03.2015 – 11:18

Nerozumím vztahu mezi bookingem a dobrodružstvím. Trochu dobrodružství skýtá třeba hotwire, ale celkově článek nechápu. Co má booking společného z popelníkem, schodem, hrnkem nebo povlečením?

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Pavelkovo skrblení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás