Pavelkovo skrblení 14: Chytrý mobilní telefon

Michal Pavelka
Publikováno 28. července 2014

Opět jsem na pár dnů doma, čehož využiji k popsání několika svých skrblících zkušeností.

Předně: musel jsem si koupit nový telefon, to staré pádlo dosloužilo. Rozhodl jsem se nebýt konzerva, opustit tlačítkový aparát a vydat se cestou chytrého mobilu. Má své výhody, ale k tomu řadu nevýhod. Za největší nevýhodu považuji krátkou životnost. Nedrží se v ruce právě nejpevněji, display nevydrží více než žádný pád. Kolem mě tak mohu sledovat řadu lidí, kteří honí prstem informace mezi prasklinami.

Za LG P710 jsem dal v Euronicsu trochu víc, než kdybych si ho koupil na netu, ale potřeboval jsem ho hned. Navíc neznám skoro nikoho, kdo chytrý mobil ještě nereklamoval a reklamace v kamenném obchodě v místě bydliště mi přijde stále jednodušší.  A ještě jsem ušetřil náklady za dopravu. Ztráta tak byla asi tři stovky. No, ale hlavně jsem ho měl na cesty s sebou.

Je to samozřejmě velký skok. Stále jste on-line, neustále vám bzučí e-maily, zprávy z facebooku či aktuální novinky z ukrajinského bojiště, každou skálu, která vás zaujme, můžete sdílet s „přáteli“. A ejhle, do toho se na Skrblíkovi objeví zpráva, že Vodafone už nebude internet v mobilu zpomalovat, ale při překročení limitu vám podšoupne balíček dalších dat za 49 korun.

Samozřejmě se mi podařilo datový limit překročit hned po týdnu. To se vám furt něco aktualizuje, stále ťukáte omylem na nějaký fotky modelek. Zpomalení jsem sice poznal, ale nějak fatálně to nenarušilo moje potřeby. U datových balíčků vidím jako nejzáludnější, že v nich je opět jen omezené množství dat, takže po určité doby si bez nějaké bůhvíjaké výstrahy přikoupíte balíček další a další a další. Já si tuto funkci rozhodně u Vodafonu zablokuji a smířím se s tím, že na konci fakturačního období budu pomalejší. Navíc, až skončí prázdniny, nebudu mít ani potřebu, ani čas zírat do mobilu každou hodinu.

S internetem v mobilu jsem prakticky přestal používat klasické SMS – buď chatuju nebo posílám zprávy přes webové rozhraní, nejčastěji přes web poslatsms.cz.

Teď se chystám, že po měsíci, který jsem trávil s dětmi na Expedici a táboře, vyrazím konečně na něco jako dovolenou. Jsem moc akční, takže nečekejte válečku u moře. Jistě však nasbírám zkušenosti typu rezervace hotelů, roaming apod.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Pavelkovo skrblení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás