mBank mSpoření: Prasátko, které se samo nakrmí a vklad zúročí 3 % p. a.

Petr Novák
Publikováno 7. května 2014

Internetová mBank, která má mimochodem jeden z nejlepších účtů zdarma, přišla s novým spořícím produktem jednoduše pojmenovaným mSpoření. Nejedná se ale o klasický spořicí účet, nýbrž o modernější obdobu prasátka určeného k postupnému spoření po drobných částkách. Není tak možné do spoření jednorázově vložit vyšší částku třeba v řádech desetitisíců.

Zůstatek je úročen vysoce nadprůměrnou sazbou 3 % p. a., zajímavé zhodnocení přesto nastane teprve v okamžiku, kdy se na účtu nastřádají alespoň desítky tisíc korun.

Jak krmit prasátko mSpoření penězi?

Peníze můžete do mSpoření posílat jedním ze tří způsobů, kombinovat je bohužel nelze. Vždy je možné využít jen jeden z nich, nicméně lze je libovolně měnit přes internetové bankovnictví.

Zaokrouhlení na celé stokoruny

Platba se zaokrouhlí na celé stokoruny nahoru a rozdíl se pošle na mSpoření. Příklad: Zaplatíte 315 Kč, na mSpoření se odvede 85 Kč. U plateb, které jsou násobkem 100 (například když budete platit 500 Kč) se na mSpoření odvede 50 Kč.

Procento z transakce

Z každé transakce se vezme 1 až 10 % a tato částka je odeslána do mSpoření.

Fixní částka

Při každé platbě je na účet připsána fixní částka dle libosti v rozmezí od 10 do 50 Kč.

Peníze na mSpoření se převádí při jednorázovém odchozím platebním příkazu v rámci ČR, při platbě a výběru z bankomatu debetní nebo kreditní kartou.

Pro převod na mSpoření není možné využít platby mezi vlastními účty, platby s budoucím datem odeslání, trvalé příkazy, SIPA nebo inkasa.

Ve všech případech jsou peníze na mSpoření zasílány ze zůstatku běžného účtu. Nefunguje to tak, že by vám banka dávala peníze ze svého apod. :-)

Prostředky se na mSpoření odvádí jen u plateb ve výši alespoň 101 Kč – není tedy možné koupit v Kauflandu rohlík za 1,50 Kč a počítat s 98,50 Kč odeslanými do prasátka. Nebo poslat stokrát na jiný účet částku 0,01 Kč a očekávat na spořícím účtu 5 000 Kč.

Kde sjednat mSpoření a další informace

Prostředky z mSpoření si můžete na běžný účet převést kdykoliv – první převod v měsíci je zdarma, za každý další zaplatíte 19 Kč. Takže doporučuji převádět maximálně jednou v měsíci.

Po překročení zůstatku spořicího účtu 300 000 Kč je vklad úročen pouze 0,4 % p. a.

O mSpoření můžete zažádat v internetovém bankovnictví (Supermarket | Spoření | Pravidelné spoření) nebo na infolince 844 777 000.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Novinky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás