Dětský účet od mBank neumí skoro nic, zato #navlastnitriko pro mládež překvapí

Petr Novák
Publikováno 8. srpna 2016

mBank začátkem srpna představila dva nové bankovní účty. První z nich je určený dětem do 15 let, druhý mládeži od 15 do 18 let. Stejně jako u klasického mKonta je jejich založení a vedení zdarma.

  1. mKonto pro děti do 15 let

    Bankovní účet je možné založit pro děti od narození až do dovršení 15 let. Vedení účtu je zdarma.

    Zdarma jsou také všechny příchozí a odchozí platby zadávané elektronicky včetně zahraničních SEPA plateb. Rodič má nad dětským kontem dohled prostřednictvím svého mKonta. Dítě si může přes internet pouze prohlížet zůstatek svého účtu a přeposílat peníze mezi svými účty.

    Platební karta není k dětskému účtu vydávána, utrácet peníze z účtu tak fakticky může jen rodič. Zřízení účtu pro děti od mBanky tak nedává valný smysl. Rozumnější řešení by bylo vydání běžné platební karty s možností nastavení limitů, nebo autorizace plateb rodičem.

  2. mKonto #navlastnitriko pro mládež do 18 let

    Spolu s dětským účtem mBank představila bankovní účet pro mládež od 15 do 18 let. Jmenuje se #navlastnitriko a jeho založení a vedení je zdarma.

    Elektronické příchozí a odchozí platby jsou zdarma, stejně jako 3 výběry měsíčně z kteréhokoliv bankomatu v Česku. Výběry v zahraničí jsou bezplatné v ekvivalentu nad 1 500 Kč. Vydávaná bezkontaktní platební karta je vedena zdarma bez podmínek.

    K účtu si lze založit až 4 spořicí účty eMax Plus. Jejich úroková sazba je však tak bídná, že k tomu není nutné psát cokoliv dalšího. To spíš zmíním zajímavé platby přes mobil, kdy k poslání peněz není nutné znát číslo účtu příjemce. Stačí zadat libovolné telefonní číslo a příjemce přijde informační SMS s výzvou k zadání čísla účtu.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Novinky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás