5 důvodů, proč si pořídit druhý bankovní účet

Petr Novák
Publikováno 24. srpna 2015

mBank nabízí až do 30. září 2015 všem novým zákazníkům finanční odměnu 500 Kč. Stačí udělat jediné – založit si bankovní účet. Jeho založení, vedení a drtivá většina ostatních služeb je zdarma, však jsou mKonto a Běžný účet od Equa bank jediné dva účty v Česku, které Skrblík doporučuje bez jakýchkoliv výhrad!

Proč je výhodné mít několik bankovních účtů

  1. Získáte záložní platební kartu

    Bankovní účet zdarma od mBank

    S účtem od mBank získáte bezkontaktní embosovanou platební kartu, kterou můžete používat jako záložní třeba při cestách do zahraničí. Převodní kurz mBank sice nepatří mezi nejvýhodnější na trhu, nicméně v případě blokace hlavní karty nebo servisní odstávky systémů přijde vhod.

    Vedení karty je zdarma, stačí s ní utratit alespoň 500 Kč měsíčně.

  2. Další tři výběry z bankomatu zdarma

    mBank nabízí každý měsíc tři bezplatné výběry z libovolného bankomatu. Jestliže jste již vyčerpali kvótu bezplatných výběrů u svého primárního účtu, můžete stále bezplatně vybrat peníze z mKonta.

  3. Speciální akce vydavatelů karet

    MasterCard i Visa pořádají čas od času akce pro držitele karet. Může to být doprava zdarma z Aukra pro držitele karet Visa, nebo třeba soutěž o vstupenky na finále Ligy mistrů u karet MasterCard. Kdo má jinou kartu, má smůlu.

    Výhodné je v tomto případě mít dva účty – jeden s kartou od Visy, druhý s kartou MasterCard.

  4. Běžný účet + spořicí účet

    mBank má skvělý běžný účet, v případě spořicího jsou na trhu lepší nabídky. Jestliže používáte spořicí účet a držíte si kvůli němu klasický účet, může být výhodnější přechod k mBank a používání používání stávajícího účtu čistě ke spoření.

  5. Druhý účet jako záložní fond

    Máte problém naspořit si peníze, protože odložené peníze utratíte za zbytečnosti?

    Založte si druhý bankovní účet a trvalým příkazem si na něj každý měsíc posílejte částku, kterou můžete oželet.

    Peníze odložené na separátním účtě tolik nesvádí k utracení a zároveň si vytváříte rezervní fond. V případě rozbité pračky nebo porouchaného auta můžete sáhnout po naspořených penězích třeba namísto drahé půjčky.

Další výhody bankovního účtu mBank


JM
Jaromír Mejzlík 26.08.2015 – 12:57

Zdravím, no já už jsem M-bank zrušil - měl jsem jako druhou banku ale i když jsem nepoužíval jejich kartu, protože mám od druhé banky a tam se mi za každou platbu vracejí peníze (nějaká % od 1 - 12%), naúčtovalo měsíčně 29,-Kč !! za nepoužívání karty ?! Tak jsem musel zrušit neboť nebudu platit za nic !!!Když jsem byl na pobočce tak mi poradili zablokovat kartu, což jsem tedy udělal ale stejně jsem měl za měsíc další poplatek ! Co mi tedy zbylo - zrušit a jít jinam ! To jsou opravdu supervýhody !?! Přeji hezký den. Mejzlík

Odpovědět

z
zespa 30.08.2015 – 13:07

Přidávám se k názoru pana Mejzlíka. Znám bankovní praxi v mnoha zemích v EU i US, a vlastním jejich karty více, než 20 let. Polská mBank je ale jediná banka na světě, která si dovolí zabavit svému klientovi debetní kartu k jeho účtu, a to dokonce bez jakéhokoliv varování!!! V podstatě vás takto sama donutí rychle převést všechno jinam, protože jinak se k účtu nedostanete! Po příchodu na náš trh byla štikou v našem zahnívajícím bankovním rybníce. Po nedávném katastrofálním debaklu s předraženým, kýčovitým, nepřehledným a dokonce "malfunčním" IB, se nyní snaží nalákat zpět ztracené ovečky pomocí najatých PR agentur a krátkodobých dotací novým klientům. Mezi původními a letitými klienty ji současné vedení vysloužilo nelichotivý titul "Bankovní garážovka"!

Odpovědět

m
merrina 31.08.2015 – 17:23

Proč není doporučován bez výhrad airBank? Jaké jsou k němu výhrady. Mi přijde lepší, než ti zmiňovaní.

Odpovědět

Petr Novák
Petr Novák redaktor Skrblíka 31.08.2015 – 17:37

Protože se za výběr z cizího bankomatu platí 25 Kč. A třeba v našem okresním městě bankomaty Air Bank nejsou. Samozřejmě je alternativou výběr ze Sazka terminálů, ale za něj se také platí a již není provoz účtu zdarma.

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy a triky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás