11 věcí, které na DealExtreme pořídíte do 200 Kč včetně poštovného

Redakce
Publikováno 11. srpna 2015

DealExtreme.com (zkráceně DX) je čínský internetový obchod s levnou elektronikou, příslušenstvím k ní, kancelářskými doplňky a tisíci dalších položek od rumba koulí až po těžce bizarní kšiltovku s obřím ptákem.

Hlavní výhody DealExtreme tkví ve velmi nízkých cenách a poštovném do České republika zdarma. Dvě stovky lze na DX proměnit v celou řadu praktických věcí, za které byste v Česku zaplatili více. Daní za nízkou cenu je delší dodací lhůta 10-30 dní. Dle mých zkušeností závisí její přesná délka na českých celnících.

Co je možné na DealExtreme.com pořídit do 200 Kč

  1. LED žárovky

    Nejlevnější, a tedy nejméně svítící LED žárovky si z DealExtreme objednáte přibližně za 45 Kč. Kukuřice se solidní svítivostí kolem 1 260 lm stojí od 70 Kč výš.

    U LED žárovek doporučuji číst komentáře předchozích zákazníků, zejména u nejlevnějších modelů je nutné počítat s nízkou životností elektronických součástí. Tu můžete měřit snadno, při instalaci žárovky napište na objímku lihovou fixou datum.

  2. Kabely a konektory

    Nejlevnější kabel USB – USB Mini pořídíte od zeleného mimozemšťana za 39 Kč bez poštovného. Měří pouhých 15 cm. Na DealExtreme nabízejí 45cm habána za 45 Kč včetně dopravy.

    Ještě zajímavější cenový rozdíl je u adaptéru z USB A do micro USB B. Výše zmiňovaný obchod nabízí nejlevnější za 69 Kč, DealExtreme chce za obdobný 24 Kč včetně poštovného. Obdobná písnička je to téměř u jakéhokoliv kabelu nebo redukce.

  3. Paměťové karty

    MicroSDGC paměťovou kartu značky Kingston s kapacitou 8 GB si z DealExtreme objednáte za 89 Kč a poštovné máte v ceně. V Česku pořídíte za podobnou cenu kartu s poloviční kapacitou.

    Paměťová karta Samsung 16 GB Class 6 microSDHC je na DX k mání za 123 Kč, skoro to samé stojí karta SanDisk 16 GB Class 10.

    Nejlevnější paměťová karta s kapacitou 32 GB vás vyjde na 197 Kč.

  4. Kryty a pouzdra na telefony

    Různých krytů, pouzder a taštiček na telefony měly v době psaní článku na DealExtremu 7 769. Méně než 200 Kč stálo 6 696 z nich.

    Ceny nejlevnějších plastových a silikonových pouzder začínají na 45 Kč za kus a liší se v závislosti na konkrétním modelu telefonu.

    Kožená a koženková pouzdra jsou pochopitelně dražší, třeba nejlevnější flipový obal na telefon Samsung Galaxy S4 vyjde na 113 Kč, kvalitnější stojí kolem 130 Kč.

    Za 80 – 120 Kč koupíte nárameníky na telefony určené pro sportovce. Pásku si upnete na rameno a vložíte do ní telefon, který je možné bez problémů ovládat přes průhledné okénko. Na Alze prodávají obdobné vybavení nejméně za 299 Kč.

  5. Selfie tyče

    První selfie tyčka prý poprvé spatřila světlo světa v Japonsku již v roce 1983, z narůstající popularity se raduje až nyní. Nejlevnější teleskopický monopod koupíte na Alze za nekřesťanských 408 Kč plus poštovné.

    DealExtreme nabízí tyčky na selfie za 170 – 190 Kč. Jsou barevné, univerzální pro všechny typy telefonů a v roztažené měří až 80 cm.

  6. Příslušenství pro telefony Samsung

    DealExtreme má skladem tisíce kusů příslušenství pro telefony Samsung v ceně do 200 Kč. Kabely, konektory a kryty jsem zmiňoval v předchozích bodech, nyní se jim záměrně vyhnu.

    Praktický je držák na telefon do auta za 121 Kč včetně poštovného. Sám jsem si ho kdysi koupil a v nejedné emočně vypjaté chvíli ho podrobil náročnému crash testu. Přežil bez úhony. Pokud v telefonu používáte knihu jíst, objednejte si zároveň NFC samolepku a nalepte ji na držák. Samolepku naprogramujte tak, aby se při vložení telefonu do držáku spustil režím Auto a kniha jízd. Ušetříte si tak čas.

  7. Příslušenství pro Apple iPhone / iPad

    Podobné příslušenství na DealExtreme seženete také pro iPhony.

    Zajímavé úspory lze dosáhnout třeba u redukce Lightning – Micro USB. Originální kus stojí 579 Kč, na DX koupíte neznačkový adaptér v několika barevných provedeních za 163 Kč.

  8. Sluchátka

    Nejlevnější pecky do uší DealExtreme nabízí za 48 Kč. Jde sice o no name značku, ale aspoň si můžete vybrat z červeného, modrého, bílého, černého, nebo hráškově zeleného barevného provedení.

    Do 200 Kč si bez problémů vyberete ze sluchátek s izolací okolního hluku a s mikrofonem.

    Zajímavost k tématu: Věděli jste, že odhadované výrobní náklady sluchátek Beats by Dre jsou pouze 16,89 dolaru, z nichž 7 dolarů tvoří obalový materiál? V obchodě je přitom běžně koupíte za 180 dolarů.

  9. Flash disky

    Nejlevnější 8GB flash disk značky SanDisk DealExpress nabízí za 83 Kč. V ceně do 200 Kč jsou k dispozici stovky flashek různých tvarů – od konzervativních kovových, přes roztomilé pandičky a želvičky až po nekonvenční pistoli.

    Do 200 Kč je možné vybrat z několika málo 16GB flash disků, ceny pamětí s kapacitou 32 GB začínají na 250 Kč.

  10. Alkohol tester

    Digitální alkohol tester pořídíte na DealExtreme za 182 Kč. Měří až do 1,9 promile s přesností 0,01 % alkoholu, výsledek měření zobrazuje na LCD displeji. Stejný přístroj mám doma a funguje bez problémů.

  11. Cetky

    Nejlevnější a zřejmě také co do počtu nabízených výrobků nejširší je kategorie cetek, zbytečností a drobných dárků. Zahrnuje nepřeberné množství přívěšků za dvacetikorunu, blikaček na kolo za 70 Kč nebo NFC samolepek.

Na DealExtreme.com toho lze za méně než 200 Kč samozřejmě koupit mnohem, mnohem víc. Pište nám své tipy na prověřené výrobky do diskuze pod článkem.


j
josef 12.08.2015 – 08:31

Je pravda, ze v Cine se daji koupit levnejsi snad vsechny vyrobky. USB kabely k mobilum se daji poridit uz kolem 0,49 dol. Na Aukru to same vyjde na ctyrnasobek. Riziko je koupi SDHC karet. Nabuzi 32 GB a vy zjistite, ze skutecna velikost je jen 8 GB ! Navic vam uplne selze, ale co s tim, kdy na Aukru vetsina nabizi podobne zbozi z Ciny , naco i nekteri prodejci upozornuji ? Reklamace jsou obtizne jak na deal, tak na ali...

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy a triky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás